Jump to content

Costuri Si Service-uri Revizie Passat B6

dintzauru
 Share

Postare recomandată

:scratch:

La intervalul indicat in caietul de service mergi la orice reprezentanta VW de pe teritoriul Romaniei si efectuezi revizia respectiva, care presupune si schimbarea diferitelor consumabile. Daca te duci in alta parte, pierzi garantia. Odata iesita din garantie, masina poate fi servisata oriunde iti convine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sau se pot efectua reviziile la un service autorizat Volkswagen, unde nu se pierde garantia de fabrica si preturile pot fi mai mici decat la reprezentanta (ma refer la manopera, fiindca piesele sunt tot cele originale).

In Bucuresti sunt mai mult service-uri care au obtinut autorizatia de a servisa si VW.

Link către comentariu

antigel (...mi-ai spus ca este recomandata schimbarea lui la anumite intervale de timp)

Te-au mintit. Antigelul nu se schimba decat la efectuarea reparatiilor, schimbarea distributiei (pompei de apa), etc

Nu te-au mintit deloc. Citeste manualul de intretinere, ai sa vezi ca se recomanda schimbarea antigelului la interval de timp (5 sau 6 ani, n-am cartea langa mine). Orice lichid antigel se schimba la un numar de ani pentru ca isi pierde proprietatile anticorosive (nu punctul de congelare). In rest, asa cum s-a mai spus si cu alte ocazii, este alegerea ta. Daca vrei s-o faci bine, daca nu, iarasi bine. E masina ta si tu stii cat poti sa te intinzi cu bugetul alocat ei.

Link către comentariu

Era bine daca scriai postul asta abia dupa ce aveai manualul de intretinere langa tine.

Aici este vorba despre altceva, dar daca citesti documetul atasat ai sa vezi care sunt intervalele de schimb ale antigelului

Link către comentariu

Revizia de 105k la Nurvil, fara toate filtrele - 550 ron.

Placute frana spate cu manopera - 360 ron (cam scump, am pus placute "de fabrica" VW, pana acum am avut TRW si franau exceptional).

Link către comentariu

Salutare,

Avand in vedere ultima mea problema care m-a lovit recent (pt detalii click aici) revin cu ceva preturi ale reparatiei.

Si cum se apropia si distributia de facut (in ~10.000km), iar eu voi umbla si in zona respectiva pt a inlocui axa si tacheti, am inclus si piesele pt distributie.

Carevasazica, avem asa:

• Piese OEM - Declar Brasov:

post-28301-0-35698900-1322473586_thumb.j

• Piese non-OEM & OEM - Olmedo Brasov:

post-28301-0-62905600-1322473643_thumb.j

• Manopera - Delcar Brasov:

post-28301-0-08303200-1322473860_thumb.j

TOTAL Cost reparatie: 3,076.30 RON :vaidecapulmeu:

Dar sincer va zic, pt mine n-a contat timpul, atat timp cat am stabilit cu mecanicul care va lucra la masina, ca NU vreau sa ocolim niciun detaliu!

De mentionat ca pt motoarele BKC, BLS & BXE, anumite piese care au legatura cu o astfel de inlocuire (cum ar fi cuzineti, suruburile de rampa, suruburile de cuzineti) se fabrica NUMAI pe OEM!

Si nu mica mi-a fost mirarea sa observ ca anumite piese sunt mai ieftine la reprezentanta decat comandate prin intermediul altui magazin de piese auto. :mellow:

Cel mai mare exemplu a fost la cuzineti, care la Delcar sunt 30 RON/buc iar prin comert - OEM - am primit preturi de genu' 40-42 RON/buc. :blink:

Durata toatala a operatiuni: ~7 ore

In tot acest timp am stat si am asistat la lucrare.

Astea fiind zise, drumuri bune va doresc si fara astfel de probleme!

:Driver: safe

P.S.: Cine a zis ca "Mos Nicolae" nu exista ?! :icon_bounce:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Pana la urma nu a fost chiar asa de negru dracu, daca in banii aia ai inclus si distributia :)

Link către comentariu

chiar deloc.....pentru ca mie la Timisoara, la una din reprezentante, mi-au cerut ~4200 numai pentru distributie. :eek:

Link către comentariu

E normal pretul cerut. Cred ca n-au putut sa desfaca motorul de distributie si atunci ti-au facut o oferta buna pentru motor cu tot cu distributie

@Riddler, bravo. Ai scapat mult mai ieftin decat m-am asteptat

Modificat de Valentin
Link către comentariu

@Riddler

de pe deviz cat face numai distributia (piesele) ?

Multumesc

Link către comentariu

Imi puteti face aici un istoric despre preturile la anumite intervale pentru motorizarile 1.6, 1.6FSI, 1.4TSI si 1.8TSI ? Am citit 25de pagini, si nu am gasit nimica. Doar 1.9TDI si 2.0TDI. Multumesc

Modificat de Scorpyon
Link către comentariu

@Scorpyon: Idee este ca sunt foarte putini utilizatori care detin Passat 1.4TSI (cred ca pot fii numarati pe degetele de la 1 mana) cat si de 1.8 TSI

Acelasi lucru se aplica si la 1.6FSI... foarte putini utilizatori activi care posteaza.

Passat B6 cu motor 1.6 simplu nu a existat!

Mai multe sanse sa gasesti preturi pt astfel de motoare pe aria de Golf 5/Golf 6 :icon_thumleft:

@Riddler

de pe deviz cat face numai distributia (piesele) ?

Multumesc

Pai, avem asa:

• kit distributie = 450 RON, include:

- cureaua - marca ContiTech

- rola intinzatoare - marca INA

- rola de ghidaj - marca INA

- ceva piulite si suruburi

• pompa de apa = 230 RON, include:

- pompa de apa

- garnitura

• 1.5litri de antigel G12 = 30 RON (marca HEPU)

--------------------------------------------------------------------

TOTAL Piese: 710 RON

@Valentin: Da, am iesit mult mai ieftin decat devizele intiale, dar vreo 4 - 5 zile numa oferte am cules si studiat + N socoteli facute :lol:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

@Riddler: deci cand postez ceva, sunt 100% sigur pe mine. Passat 1.6MPI de 102CP B6, a existat, si inca exista pe sosele !

Link către comentariu

Pentru 1.6 FSI

4 litri ulei 5w40(intra cam 3.3 dar la următorul schimb

Modificat de TVS
Link către comentariu

Passat b6-1.9 tdi (bxe-cred) -11.2006 fabricatie

Revizie: 4 l ulei castrol magnatec 5w-40 dpf fully synthetic - 135 ron

- filtru ulei Mahle - 30 ron

- filtru aer Mahle - 30 ron

- filtru motorina Mahle - 90 ron

- filtru polen Mahle - 44 ron

-------------------------------------- = 329 ron

Am ales Mahle la recomandarea celor din magazin ca ar fi calitatea Mann la un pret mai mic. Voi ce spuneti din experienta voastra? Altcineva mi-a afirmat ca la urma urmei filtrele sunt consumabile si toate sunt "o hartie".

Stiu ca grupul vag recomanda Castrol si fiind la prima revizie (in Romania, proprietar eu) m-am grabit sa aleg un ulei long life Castrol, apoi am aflat ca de fapt Castrol in Romania nu ar fi la adevaratele lui proprietati/calitati si e mai ok Mobil 1. Voi ce spuneti?

Manopera = 100 ron

Total revizie = 429 ron

Astept pareri/sfaturi!

Drive safe!

Link către comentariu

Distributie+ pompa apa, aftermarket, pentru masina din imagine ajunge la 750cu manopera inclusa. Am sunat si mi au confirmat. La serpico craiova mi au cerut intre 17 si 20 mil.

Link către comentariu

Distributia, pompa de apa (aftermarket), cureaua de transmisie cu caneluri si ulei cutie de viteze schimbate ieri la service.Masina un vw passat b6 1.9tdi, din 2006. Pret total- 1220 cu tot cu manopera

Link către comentariu

sal. totusi la cutia DSG cati litrii de ulei intra ca pe aici am vazut diferite variante 5,5 l; 6l; 7l si pe undeva pe net zicea cineva ca el pe factura la un service vw autorizat avea 9l.As vrea sa aflu si eu mai exact cat intra cu adevarat. merci

Link către comentariu

Eu imi fac reviziile la Seat, si pot spune ca am o oferta de distributie porsche de 9oo ron fara pompa de apa, vreo 13 milioane cu tot cu curea accesorii si intinzatoare si tot care e garantata 120 de mii km. asa ca puteti profita...sau macar intreba...

Link către comentariu

sal. totusi la cutia DSG cati litrii de ulei intra ca pe aici am vazut diferite variante 5,5 l; 6l; 7l si pe undeva pe net zicea cineva ca el pe factura la un service vw autorizat avea 9l.As vrea sa aflu si eu mai exact cat intra cu adevarat. merci

Schimbul de Ulei la cuite DSG este de 7 litri ulei (686 RON) filtru ulei CV (68 RON), manopera 170 RON

Eu imi fac reviziile la Seat, si pot spune ca am o oferta de distributie porsche de 9oo ron fara pompa de apa, vreo 13 milioane cu tot cu curea accesorii si intinzatoare si tot care e garantata 120 de mii km. asa ca puteti profita...sau macar intreba...

Distributia se schimba la 90.000km. 120.000km este garantata cea de fabrica la prima schimbare

Link către comentariu

Distributia se schimba la 120.000, 150.000, 180.000 sau 210.000 km, in functie de tipul motorului. Asta cu 90.000 e abureala de "reprezentanta" cum e obiceiul pe aici pe la romani

Link către comentariu

Eu zic asa...cam de cand am luat masina (sh) imi fac reviziile la Seat. In aceste conditii si ca urmare a increderii pe care o am in acestia...(nu au fost probleme de nici un fel de vreo 4 ani)... tind sa cred ca au dreptate knd imi garanteaza 120 mii km. Stiu bine ca cea de fabrica e garantata 120 mii, dar daca acum mi-au facut aceasta oferta...si nu cred ca doar mie..ci poate tuturor celor interesati, nu vad de ce sa nu profit. Ma voi interesa ce tip sau nu stiu...model, producator..etc este - si voi posta. Nu stiu amanunte decat ce mi-au spus..si repet: e de la Porsche si e garantata 120 mii.

Si pana la urma nu s-a pus problema vreodata sa stau pe "barba mea". Am factura, e notata lucrarea in carte service, schimb tot ce inseamna consumabile o data cu distributia...anume :curea accesorii, rola unic sens alternator..etc, ca la fiecare distributie...si eu zic ca totul osa fie ok. Daca ei imi garanteaza, pe carte... :salut:

In alta ordine de idei...atentionez pe cei care isi fac service-ul pe la "garajul" dintre blocuri. Incerc sa nu fiu off topic, dar povestesc: un prieten si-a facut distributia in genul mentionat, doar distributie (curea, rola, pompa apa), iar la 10 mii km dupa lucrare se rupe cureaua accesorii, intra la fulie...etc... arunca de la punct motorul. Repunere la punct cca 300 ron, curea accesorii cumparata, si cureaua de distributie fortata in urma intamplarii...si nici la "garaj" nu se inghesuie sa ii dea vreo garantie, ca nu a schimbat si celelalte piese o data cu distributia. Concluzie..daca tot faci o treaba fa-o cum trebuie. :emthup:

Link către comentariu

Schimbul curelei la 120.000 km se face doar daca Passatul este din 2006, daca e din 2007 sau ma nou, cureaua se schimba cel mai deveme la 150.000 km. Rolele se schimba la 2 x intervalul curelei, adica la 240.000 km pentru masinile din 2006. Sunt convins ca si pretenii tai de la Seat n-au ratat ocazia sa te taxeze mai repede, ca doar asa sunt invatati toti de Porsche

Link către comentariu

E fabricat in 2006, prima inmatriculare in 2007. Eu oricum sunt super multumit si cu 120.000, fata de 60.000 cat am avut pana acum. Iar in ce priveste rolele, le schim, ca unde merge mia...merge si suta.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare. O intrebare am si eu la voi. Schimbul de ulei la un Passat B6 2010 a fost facut in Germania la 93 mii km (101 mii acum). Acum imi apare in bord de ceva timp Service 1900km sau 555 zile. Dar km tot am facut si in bord tot 1900 km si 555 zile apare. Ce e de facut? O fi alt service ce imi apare in bord?

Modificat de grig_sorin
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!