Jump to content

Sfaturi achiziție Octavia 3

Eto
 Share

Postare recomandată

Legat de sistemul multimedia in opinia mea e ceva foarte subiectiv. pentru mine inseamna decent: Bolero.

E un compromis OK, pret performanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Xenon-ul este element de siguranta in trafic. Ca ziua arata bine drl-ul este un aspect secundar.

Cine considera optiunea de xenon doar pentru ca arata bine si are drl led mi se pare o risipa. 

Vorbim inclusiv de xenon adaptiv ce urmareste miscarile volanului la viteze peste 30kmh. Este util inclusiv in oras.

Link către comentariu

Eu unul consider ca nu trebuie sa uitam ca vorbim de achizitia unei masini, al carei scop primordial este sa-si transporte in siguranta soferul si pasagerii. De aceea, am preferat sa platesc optionale de siguranta (xenon, airbaguri laterale spate, stergator luneta, chiar si comanda vocala) in detrimentul celor de estetica (jante, vopsea metalizata) sau de confort acustic (consider Bolero-ul ca fiind OK).  

@DanNiculescu: a mea trebuie sa ajunga peste 4 saptamani, cred ca va fi printre primele  :icon_thumright:

Link către comentariu

Salutari!

Sunt nou pe forum si sunt aproape de a comanda o Octavia Scout 1.8 TSI DSG (imi imaginez deja ceva mutre dar ce sa facem, fiecare cu piticii lui :D ). Pe langa sfaturile despre dealeri si discounturi, am gasit foarte utile discutiile despre optionale. Scout este o varianta destul de echipata si nu as mai pune mare lucru pe ea - bolero, xenon cu drl led, airbaguri spate, tempomat, senzori parcare... As avea doua intrebari: e diferenta mare intre maxi-dot-ul color si cel monocrom? si a doua: Si-a pus cineva trapa portbagaj electrica si daca da, isi merita banii?

Va multumesc anticipat!

Link către comentariu

Salut

Eu iti spun parerea mea: maxi dot-ul color cred ca merita (desi nu pot face comparatia cu cel monocrom). Pana la urma ochii soferului stau in fata pe drum si pe maxi dot. Prea putin timp (procentual vorbind) eu butonez radio-ul sau media playerul central. Din considerente de siguranta si de aspect vizual eu iti recomand maxi dot color. Ai toate informatiile pe maxi dot, inclusiv cele de pe telefon (apeluri recente, etc).

Cat despre trapa portbagaj electrica, am ales din mai multe motive (am avut asa ceva la un auto anterior; am un catel si am nevoie sa inchid portbagajul fara sa trag manual si cand vin cu plasele de la piata vreau sa deschid fara efort). Eu personal cred ca este un optional elegant si util de a deschide portbagajul de la distanta si de a-l inchide de la butonul local. Dupa o luna de folosire, l-as pune din nou pe lista, fara ezitare. 

Ca informatie supliementara, stiu ca se poate coda prin VAG ca inchiderea sa se faca si din butonul de la cheie sau butonul central. Nu am incercat asa ceva inca; nu am simtit nevoia unei astfel de functii

Mie personal imi place Scout; initial am vrut sa comand un Scout insa termenul de livrare era peste 6 luni si am spus pas. Succes in decizii intelepte

Link către comentariu

Pentru cei care cauta informatii despre echipamentele de pe Octavia 3, va recomand sa vizitati site-ul Skoda al celor de peste Prut

http://www.skoda.md/models/hotspotdetail?HotspotName=C27+-+Electromechanical+power+steering+%5bA7%5d&Page=technology&WebID=41c42308-b94a-4d21-ad45-1165930b0e28

Si acesta:

http://www.iubescoctavia.ro/octavia/tehnologie/#mylink

Maxidot:

https://www.youtube.com/watch?v=7B77U4VONuM

Modificat de Norman
Link către comentariu

Maxi-Dot monocrom nu am vazut, dar la pretul celui color, care arata foarte bine, l-as adauga fara ezitare la masina ta, nu schimba pretul mai deloc.

Trapa electrica portbagaj am vazut la un prieten, care are si el combi, si imi pare rau ca nu am pus, acum e prea tarziu. Motivul: eu tin masina in garaj, iar daca deschid hayonul cu masina inauntru, e pericol sa se loveasca sus de usa in pozitia ei deschisa; hayonul se deschide foarte sus. Optiunea asta ar fi facut posibila setarea unei deschideri intermediare, care sa nu loveasca sus; in plus era mai usor si pentru sotie sa inchida portbagajul, deoarece acel maner de cauciuc de care se trage pentru inchidere este plasat destul de sus, iar ea e mai scunda. Nu-mi place sa vad urme de degete pe marginea de jos a hayonului.

Referitor la postul colegului ice_ears: nu exista doua masini la fel, nici doi posesori la fel. Nici ca estetic, nici ca functional, asa ca:

- "atentie la nr. de km pentru Diesel": e treaba fiecaruia, poate unora le place sa simta forta unui motor la turatii joase, chiar daca nu fac acei kilometri anual ca sa fie si rentabil dieselul, poate nu au probleme cu costurile :)

- "DSG neaparat": poate unii prefera "mestecatul" in cutie si click-ul aferent

- "scaune sport": - chiar nu vad de ce ar trebui sa fie "musai"

- "xenon, incalzire, comenzi pe volan": asta-i o recomandare buna, totusi 

- "jantele sub 17" arata extrem de urat" - asta suna jignitor. "extrem" de urat! ... de ce n-au produs atunci doar marimea maxima?

- "sistem multimedia decent": o fi de la Bolero in sus... dar totusi suna ciudat.

Chiar daca e un forum tehnic pana la urma, trebuie sa fim atenti si la ce cuvinte folosim.

Link către comentariu

Salut,

Nu stiu daca la mine te-ai referit ..dar userul valentin.b facuse remarcile respective si tocmai spuneam ca nu sunt de acord cu foarte multe dintre ele mai ales ca majoritatea sunt subiective

Link către comentariu

Salutari!

Sunt nou pe forum si sunt aproape de a comanda o Octavia Scout 1.8 TSI DSG (imi imaginez deja ceva mutre dar ce sa facem, fiecare cu piticii lui :D ). Pe langa sfaturile despre dealeri si discounturi, am gasit foarte utile discutiile despre optionale. Scout este o varianta destul de echipata si nu as mai pune mare lucru pe ea - bolero, xenon cu drl led, airbaguri spate, tempomat, senzori parcare... As avea doua intrebari: e diferenta mare intre maxi-dot-ul color si cel monocrom? si a doua: Si-a pus cineva trapa portbagaj electrica si daca da, isi merita banii?

Va multumesc anticipat!

cred ca arata ca nuca in perete un display "oldstyle", mai ales ca nu e chiar o varianta ieftina de octavia. La scout este un interior pe maro(inclusiv plasticul bordului si usilor) splendid. Vezi si de ACC daca nu te tenteaza, poate un parbriz degivrat, o priza de 230V in consola spate, volan multifunctional (s-ar putea sa fie in serie). Inchiderea electrica a hayonului e destul de scumpa, dar nu cred ca iti poate spune cineva daca merita sau nu, e genul de optionala la care aprecierea este subiectiva.Stiu ca butonul de actionare este pe cantul hayonului, ceea ce e cam aiurea , trebuie sa te intinzi pana la el tot cat ar fi pana la manerul de plastic. Totusi, doamnele si probabil cei mai scunzi vor aprecia prezenta lui.

Link către comentariu

@sosoktm: Din ce stiu eu exista un buton de deschidere/inchidere a hayonului si pe telecomanda, dar poate gresesc... Poate cineva sa confirme?

Multumesc pentru opinii sorin_, Norman si AdiG.

Link către comentariu

Exista numai de deschidere. Inchiderea se poate programa ulterior din aceleasi butoane, dar Skoda nu o recomanda din motive de siguranta (poti inchide hayonul fara sa ai control vizual asupra lui, sa vezi daca nu prinzi degete, obiecte neasezate bine in portbagaj etc.).

Mie Scout nu mi se pare asa bine echipata. Daca nu ma insel, bixenonul si volanul multifunctional nu sunt de serie, nici geamurile electrice spate. Cred ca de aici trebuie inceput.

Dieselul nu merita, parerea mea, daca mergi mult in oras, diferentele de consum nu sunt foarte mari intre benzina si diesel iar defectiunile pe care le sufera dieselul chinuit in oras sunt foarte costisitoare. Un info in plus: Scoutul  TSI cu DSG are DSG 6 umed, deci ferit de problemele DSG ului 7 care se pune pe 1.8 TSI in mod normal.

Modificat de vdragos
Link către comentariu

Nici nu ma gandeam la diesel, nu fac mai mult de 15k pe an, asa ca un benzinar e mai potrivit. Cat despre optionale, am multe in vedere, dar am si un buget.

Link către comentariu

Eu am ajuns usor la peste 32 de mii la TSI fara arogante dar cu chestii pe care le consider utile (faruri bixenon cu ILA, scaune incalzite fata - spate, geamuri electrice spate, oglinzi pliabile electric, driving mode selection cu mod offroad, volan multifunctional, roti de iarna, navigatia de baza, bluetooth de baza, o vopsea metalizata etc.)

Link către comentariu

Salut,

Nu stiu daca la mine te-ai referit ..dar userul valentin.b facuse remarcile respective si tocmai spuneam ca nu sunt de acord cu foarte multe dintre ele mai ales ca majoritatea sunt subiective

Salut,

Cu scuzele de rigoare, era evident vorba de postul lui valentin.b, am avut la un moment dat intentia de a cita postul tau, tocmai pentru ca sustii aceleasi idei.

No offence!

Link către comentariu

- "atentie la nr. de km pentru Diesel": e treaba fiecaruia, poate unora le place sa simta forta unui motor la turatii joase, chiar daca nu fac acei kilometri anual ca sa fie si rentabil dieselul, poate nu au probleme cu costurile :)

- "DSG neaparat": poate unii prefera "mestecatul" in cutie si click-ul aferent

+999999999 la ideile astea doua, in sfarsit mai vad pe cineva care are curaj sa mai zica si asta - mi s-a acrit de cat am auzit 'ia 1.2/1.4 TeSeI' daca faci maxim 20k, e na ca unii fac 15-17-18k pe an si tot TeDeI vor pt ca le place diesel, iar DSG nu e neaparat, am condus pe Passat si mi se pare boring rau, adorm la volan.

Link către comentariu

Pai si ce forta simti la 1.6 Tdi fata de un 1.2 / 1.4 Tsi ?

Link către comentariu

Eu am ajuns usor la peste 32 de mii la TSI fara arogante dar cu chestii pe care le consider utile (faruri bixenon cu ILA, scaune incalzite fata - spate, geamuri electrice spate, oglinzi pliabile electric, driving mode selection cu mod offroad, volan multifunctional, roti de iarna, navigatia de baza, bluetooth de baza, o vopsea metalizata etc.)

Si eu la fel, numai ca m-a temperat "contabila" si am renuntat la navigatie si camera video spate in favoarea altor chestii mai practice (kessy, trapa portbagaj electrica) si tot ies la 32k. Noroc ca dealerii din Bucuresti sunt dispusi la negociere, iar eu nu ma grabesc :icon_bounce:

Link către comentariu

Am observat ca jantele Velorum care erau standard la echiparea Elegance s-au scos. Acum si echiparea Style vine tot cu jante Minoris. Care o fi logica de le-au scos...? Personal îmi plăceau cel mai mult dintre cele pe 16".

Link către comentariu

Ilias seamana bine cu Velorum si nu costa suplimentar 

Link către comentariu

Interesant ar fi o comparatie intre Style si Elegance.

Link către comentariu

Style are in (mare) plus motoare Euro 6 (la mai multe motorizari) si Bolero generatia a 2-a cu posibilitate de Smartgate. Si bineinteles, un pret mai mare   :))

Modificat de Norman
Link către comentariu

Salutari!

Imi poate spune cineva ce diagonala are displayul la sistemul Amundsen? Am gasit diagonala doar pentru Bolero si Columbus...

Multumesc!

Link către comentariu

Are acelasi ecran ca Bolero

Link către comentariu

Amundsen e Bolero cu navigație în plus.

Link către comentariu

Amundsen am eu pe masina, e identic cu bolero doar ca in locul de butonul de sound ai navi. In rest nu vad nici o diferenta.

Link către comentariu

• kthor changed the title to Sfaturi achiziție Octavia 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!