Jump to content

Intrebari tehnice despre Octavia 3

Makron
 Share

Postare recomandată

Cum dai drumul la ambreiaj si bagi in treapta 1? Poate calci ambreiajul si bagi in treapta 1.

Oricum, zgomotele astea le aud si eu si sunt de la cuplarea treptei de viteza selectate, o chestie mecanica care se aude mai tare la noi pentru ca TSI-urile sunt foarte silentioase. Mai mult ca sigur intr-un diesel nu le vei mai auzi asa tare.

Da...asa e...calc ambreiaj si bag 1...iar cand debraiez atunci se aude. A ta face la fel?

Ai incercat sa ridici mai usor piciorul de pe pedala ? In cazul in care ridici mai repede loveste placa de presiune in discul de ambreiaj. Si la mine se aude ca un clanc metalic cand ridic repede piciorul. Cred ca la zgomotul asta te referi si nu la cel cand facut cand bagi in viteza cu motorul oprit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stie cineva care este tipul,voltajul si amperajul becurilor de pozitie,de intalnire si a proiectoarelor?

Link către comentariu

Salut,

A pus cineva huse ? Interiorul crem, incepe sa sufere prin concedii cu pitica dupa noi ( lucru la care ma asteptam :) ). Am vazut pe site-ul skoda un spray de curatare pt. tapiterie. Acum, ma rog as cauta huse care sa imite tapiteria bej existenta.

Daca are cineva idei... :)

Multumesc,

Link către comentariu

Vanish-ul pt covoare face minuni, eu o data pe an spal interiorul cu asa ceva. De fiecare data iese ca nou si este mult mai ieftin decat orice spray + ca reimprospateaza mirosul in masina. Husele strica mult aspectul. Stima

Modificat de mariusd4
Link către comentariu

Are cineva vreo solutie la problema acumularii apei de ploaie la usi ? Acum dupa cele 2 zile de ploi abundenta, cand deschid portiera stanga fata curge apa ca sa nu mai zic ca si la celelalte usi se aduna apa dar nu asa de multa ... ma ingrozesc la gandul ca va veni iarna. Imi cer scuze daca sa mai discutat dar NU am avut timpul necesar sa citesc totul de pe aici

Link către comentariu

Am si eu o intrebare pentru cei care au Park Pilot (scuze ca postez aici, dar la Golf nu ai unde intreba asa ceva): banuiesc (va rog sa ma corectati daca gresesc) ca la trecerea in marsarier se activeaza Park Pilotul (respectiv se vede pe display spatele masinii si avertizoarele vizuale), dar cum se activeaza partea din fata; de exemplu, daca vreau sa parchez la perete nu am nevoie de manevre care sa implice marsarierul, dar as vrea ca sa ma ajute Park Pilotul sa nu dau ca bizonul in vreo bordura. (Sper ca m-am facut inteles.)

Modificat de Navi
Link către comentariu

Ai buton ptr activarea senzorilor pe fata.

Link către comentariu

Nu stiu cum e la golf dar la O3 se activeaza toti senzorii. Eu nu stiu cum sa activezi doar fata/spatele sau lateralele..

Link către comentariu

Cred că Ionuț a vrut să spună că toți senzorii se activează de la buton, dacă există, sau odată cu trecerea mașinii în marșarier.

Link către comentariu

Daca inteleg bine Park Pilotul se activeaza de la un buton (situat probabil langa levierul schimbatorului de viteze) si activarea lui presupune activarea tuturor senzorilor (de pe fata si de pe spate). Sper ca e corect ce scriu.

Modificat de Navi
Link către comentariu

M-am exprimat gresit si zgarcit in cuvinte :)) Nu se activeaza doar fata sau doar spate din buton. Se activeaza tot sistemul la apasare lui sau atunci cand bagi in R si mai faci ceva manevre fata-spate intre obstacole.

Link către comentariu

Senzorii sunt tot timpul activi sub o anumita viteza. Daca vreau sa folosesc asist de parcare apas butonul din fata schimbatorului si indic din semnalizator pe care parte vreau sa parcheze. Eu nu am inteles CE fel de parcare cu fata LA perete vrei sa faci.

Modificat de kidmanis
Link către comentariu

Atunci my fault. Am crezut ca s-a pastrat sistemul ca la G6 etc la care apasai pe buton daca vroiai sa te "lipesti" de ceva in fata !

Link către comentariu

Vorbiți doi câte doi și vă înțelegeți separat...

Park pilot nu este totuna cu asistentul de/la parcare.

Navi voia sa știe cum sa facă să aibă afișajul senzorilor pe RCD, fără sa treacă schimbătorul prin marșarier. Răspunsul este simplu: prin apăsarea butonului dedicat... dacă există.

Navi, senzorii de parcare sunt alimentați odată cu punerea contactului, dar prin apăsarea butonului dedicat sau trecerea schimbătorului prin marșarier se inițiază semnalele vizuale și optice prin RCD.

Link către comentariu

La O3 senzorii se activeaZa fara sa apesi vreun buton si fsra sa fii in R. Este o optiune in meniu in acest sens. Nu tin minte exact viteza maxima la care se activeaza dar cred ca in jur de 10km/h. Fara optiunea activata , trebuie apasat butonul cand nu esti in R

Link către comentariu

La versiunile cu Park Pilot nu vezi doar spatele masinii, vezi toata zona din jurul masinii. Sunt senzori fata+spate+laterali.

Iar pilotul de parcare se activeaza prin apasarea butonului plus semnal pentru partea pe care vrei sa parchezi. Cand gaseste loc iti spune ce sa faci, daca sa bagi R sau sa mai mergi etc.

Senzorii sunt activi chiar daca nu vezi nimic pe ecran la viteze mici. Apare informatie pe ecran doar cand este ceva destul de aproape. Se activeaza de exemplu si la fiecare plecare de la semafor. Am observat asta asta-iarna cand am trecut pe langa un munte de zapada la un semafor si mi-a aparut ecranul cu senzorii peste radio.

Link către comentariu

Park Pilot = senzori fata+spate

Park Assist (VW) / Parking Assisant (Skoda) = senzori spate+fata+lateral

Daca parchezi pe partea dreapta, nu este nevoie sa dai semnal dreapta, default Parking Assistant cauta locul de parcare pe partea dreapta. (LHD)

Link către comentariu

Vorbiți doi câte doi și vă înțelegeți separat...

Park pilot nu este totuna cu asistentul de/la parcare.

Navi voia sa știe cum sa facă să aibă afișajul senzorilor pe RCD, fără sa treacă schimbătorul prin marșarier. Răspunsul este simplu: prin apăsarea butonului dedicat... dacă există.

Navi, senzorii de parcare sunt alimentați odată cu punerea contactului, dar prin apăsarea butonului dedicat sau trecerea schimbătorului prin marșarier se inițiază semnalele vizuale și optice prin RCD.

Vad ca am indus confuzie printre useri cu intrebarea mea (diferenta intre Park Pilot si Park Assist a fost lamurita pe situl VW si de aceea nu am mai adus lamuriri suplimentare), dar dintre toate raspunsurile mi se pare ca acesta ar fi cel corect (probabil si cu amendamentul mentionat de florino2 ca daca esti la viteza mica si e cat p-aci s-o dai in gard, senzorii se activeaza singuri cu conditia ca acesta optiune sa fi fost bifata anterior in meniu, dupa cum a spus bogdann81). Multumesc. 

Modificat de Navi
Link către comentariu

Se pot seta oglinzile sa se deschida cand pun contactul, nu cand descui masina? Daca da, cum?

Link către comentariu

Parca a mai fost discutat subiectul pe aici. Daca ai kessy nu merge, daca ai cheie merge din meniu sa setezi ( sper sa nu gresesc, asa imi amintesc )

Link către comentariu

Nu am Kessy, si in meniu n-am gasit :(. Din pacate nici pe forum n-am gasit. Tare as vrea sa setez deplierea doar la contact, nu la fiecare deschidere cum e acum.

Link către comentariu

Si eu as vrea sa pot modifica... daca reușești sa ne anunți și pe noi :)

Link către comentariu

exista o varianta sa nu se deschida oglinzile dar e semi-manual :) setati din usa ca oglinzile sa fie inchise si nu se mai deschid odata cu usa dar trebuie de fiecare data sa le deschideti/inchideti manual, o sa fac asa cand e iarna

am si eu o intrebare pentru cei care au incalzire in scaune. Aveti sau ati avut huse? mi-ar placea niste huse care sa-mi tina spatele in laterale dar am citit in manual ca nu e recomandat sa ai huse pe scaune cu incalzire

Link către comentariu

Se pot seta oglinzile sa se deschida cand pun contactul, nu cand descui masina? Daca da, cum?

Din ce am inteles din postarile de pana acum, doar masinile din primul an de fabricatie (2013) au venit setate asa. Asa merge la mine (masina produsa in Oct 2013), se depliaza oglinzile la contact nu la descuiere. In meniu am doar optiune de pliere/depliere automata dar NU si cand se intampla asta. Deci asta e setare ascunsa si nemodificabila de user. Poate o gaseste cineva cu VAG-COM-ul...

am si eu o intrebare pentru cei care au incalzire in scaune. Aveti sau ati avut huse? mi-ar placea niste huse care sa-mi tina spatele in laterale dar am citit in manual ca nu e recomandat sa ai huse pe scaune cu incalzire

Nu am si nici nu imi pun huse. Nu cred ca se potrivesc pe niciun fel de masina. :)

Link către comentariu

reducerea la pachetul tehnic a disparut ? 

Link către comentariu

• Bebeee a deschis acest topic
  • vdragos a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!