Jump to content

Adaptive Cruise Control


Burady
 Share

Postare recomandată

Si totusi exista in Romania vreun Passat nou care are asa ceva? Si anume butonul de reglare al distantei de franare pe maneta de reglare a vitezei de croaziera ?

NU inteleg, de ce nici macar in optiuni nu era specificata?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Control automat al vitezei de croaziera inseamna cruise control sau pilot automat. Adaptive cruise control este disponibil doar in clasa premium si costa aprox. 2.000 euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La noul Passat exista ca optiune, dar nu stiu daca se si fabrica inca, am auzit ca doar de prin primavara. Dar e intr-adevar in jur de 2000 EUR si nu ai ce face cu el in Romania. Si nu este inclus in dotarea de serie de la HL.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca urmareste careva Top Gear in ultimul episod aveau un clip in care testasera Distronic II care cica e cel mai avansat.Au testat masina chiar in fabrica din cate tineam minte. Au facut un zid de fum care sa copieze ceata si au dat drumu unui S-Klasse nou nout spre un minivan. Masina a franat dar nu atat incat sa evite impactul. Faza era la sectiunea de stiri a Top Gear si au ras de s-au prapadit pe ei. Si asta chiar e o functie super folosita in publicitate de Mercedes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

-inca o optionala cu dus intors :icon_thumright:

Am 10 puncte de penalizare deja :o(.Toate de la radare. Si mi-am hotarat sa imi iau si eu ca tot omu', un detector de radar.

NU MERGE FRATILOR!!! Din cauza faptului ca ACC-ul meu este de fapt un radar, sau merge pe acelasi principiu ca si radarele politiei, daca imi pun detector de radar, acesta o sa sune non stop pentru ca o sa vada ACC-ul masinii.

Asa ca inainte de a va comanda ACC puneti in balanta faptul ca veti fi nevoiti sa mergeti legal sau sa ramaneti faca permis...cum o sa raman eu in curand :icon_thumright:

Modificat de vwalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si cand nu e pornit ACC-ul? Si atunci bruieaza antiradarul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai ACC-ul porneste o data cu masina. Numai ca nu iti afiseaza pe bord. De fapt cand "il pornim" pornim doar afisarea.

Asta am vazut si eu pt ca imediat cum porneste motorul imi apare o clepsidra si daca dau pe acc scrie "ACC starting".

Cred ca oricum este legat si cu franarea de urgenta si cu pre-safe la impact, asa ca el merge oricum.

O sa fac si eu o proba cu un detector de radar al unu prieten, insa cel de la falcon electronics mi-a zis ca daca vreau sa imi pun detector de radar singura posibilitate este sa dezactivez ACC-ul la PBN :)

Modificat de dm76ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

in situatia asta sunt si eu...dau coamnda pt un passat si vreau sa imi pun acc...dar din ce am citit pe net, acc merge in banda de 75GHz iar benzile radarelor sunt pana in 32GHz(banda Ka) restul sunt sub 32GHz. de aici trag concluzia ca nu are cum sa iti bruieze det de radar acc-ul.. => este o aberatie :evil:

mai exact vreau sa il pun ca optionala pt ca de multe ori era sa intru in cel din fata mea in timp ce ma asiguram sa ies de pe o straduta etc si mergeam usor usor crezand ca cel din fata a reusit sa se bage cand colo nu...ma gandeam sa il setez in bucuresti la vreo 2m distanta si in afara la vreo 30-40m..tinand cont ca am cutie dsg pe masina... merita cei 614euro investiti in el?sau e mai mult doar de fite?

Modificat de dany
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E bun doar pt autostrada. Ca la cum se circula in oras...nu poate face fata. Si...s-a demonstrat ca nici pe autostrada nu franeaza chiar perfect.

Dar trebuie sa fii si tu atent, ca doar nu ii spui directia si astepti sa te duca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar din ce am citit pe net, acc merge in banda de 75GHz iar benzile radarelor sunt pana in 32GHz(banda Ka) restul sunt sub 32GHz. de aici trag concluzia ca nu are cum sa iti bruieze det de radar acc-ul.. => este o aberatie :)

Daca e intr-adevar pe 75 GHz nu ar trebui sa incurce detectoarele de radar care nu ar trebui sa simta mai sus de 35GHz.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scuze in banda 77GHz:

"The 77-GHz Autocruise radar system made by TRW has a forward-looking range of up to 492 feet (150 meters), and operates at vehicle speeds ranging from 18.6 miles per hour (30 kph) to 111 mph (180 kph). Delphi's 76-GHz system can also detect objects as far away as 492 feet, and operates at speeds as low as 20 mph (32 kph). "

SURSA

asadar isi merita banii or ba?:icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nush ce frecvente ziceti voi ca foloseste cert este ca detectorul de radar bazaie nonstop. NU ESTE O ABERATIE.

in oras este nerecomandabil sa-l folosesti pt ca masinile care stationeaza la semafor dau un fel de alerta-alarma si pe bord apare un mare picior pe o pedala de frana...cam asta este tot ce poate face in oras.

cel mai util mi se pare insa noaptea si pe ceata...vede lucruri pe are noi nu le prea zarim.

chiar am avut o surpriza placuta la un moment dat cand a franat escesiv de tare intr-un sat (pe ceata) si m-a ferit de impactul cu o caruta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

In privinta optiunii: "Control automat al vitezei de croaziera", despre care se discuta in primele posturi,exista si la vw. Am vazut aceasta optiune la un Touareg cumparat second din Germania de cineva. La passat inca nu am vazut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pinguinuldestepa

Nu exista nici o problema daca folosesti cc in afara localitatii.Eu fac des Constanta - Bucuresti si folosesc cc-ul pe tot drumul ,nu numai pe autostrada.

Cat despre controlul automat al vitezei de croaziera are colegul Ruky. El si-a luat masina din Nemtia. Probabil ca nu se punea la masinile pentru Romania. Oricum din ce am inteles de la Ruky se foloseste doar pe autostrada. A incercat sa-l foloseasca pe un drum national si in curbe sistemul ii detecteaza pe cei care vin din sens opus si franeaza :D

Totusi eu unu nu mi-as fi pus. Am auzit de cazul Mercedesului S imi dau seama ce "performant" ar fi cel de pe Passat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am ACC pe masina si sunt f multumit ca l-am luat. pe autostrada merita fiecare banut. in functie de viteza reglezi distanta fata de celalalt din fata si tii drumul. este excelent cand ai DSG/tiptronic. iti incetineste pana la ~20km/h dupa care daca cel din fata ta tot in franare este bipaie si se aprinde un bec pe bord sa apesi de urgenta frana.

Modificat de dany
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu ACC pe passatul meu.

Ca optiune a costat 511 EUR. Este destul de bunutz.

Cel de la Mercedes(distronic) si Bmw(nush cum ii zic ei) este cumva altfel. Am avut ocazia sa merg cu toate trei si sa imi fac o parere. Mertzu si Bmwu cer pe ele de te indoaie ca optiune si sunt ceva mai incete in reactie ca cel de la VW.

Adik: sa zicem ca ai o masina in fata pe autostrada. Normal masina prevazuta cu acc..distronic... o sa franeze. pana acum toate bune si frumoase...simplu. Problema apare cand aceasta masina se va da la o parte si vei avea banda libera: din toate trei passatul va reactiona cel mai rpd lucru foarte important pt ca daca sta sa se gandeasca (cum face cel de pe mertan...zici ca-i melc) cel din fata crede ca nu vrei sa-l depasesti si se va baga la loc in fata ta exact cand masina ta incepe sa accelereze.

Din acest motiv (si cel al pretului evident) ACC dezvoltat de vag este cel mai tare. Are un raport calitate pret imbatabil.

Ochiul magic este de fapt in spatele siglei din fata (nu pe parbriz cum sustinea nush cine) care din acest motiv este plina la masinile cu ACC.

Daca vreti si va intereseaza o sa va pun poze si cu sigla si cu ochiul magic.

Din pacate are si un dezavantaj:( ca orice lucru bun exista si avers si revers. Din cauza jegului omniprezent la noi ochiul magic (de fapt sigla din fata) se murdareste si nu mai poatre "citi" corect. Atunci apare in bord "ACC fault" si din pacate (acesta este dezavantajul) nu vei mai putea folosi cruise control pana nu speli sigla.

Mai grav (lucru pe care-l rezolv eu acum) din cauza denivelarilor si implicit al trepidatiilor (mi s-a inamplat prima data in cehia...na ca si ei au autostrazi proaste) ACC , de fapt ochiul magic, pierde alinierea cu planul orizontal sau vertical. Lucru care duce la o eroare..."ACC missaligment" care poate fi reparata doar la service cu o scula destul de complicata si scumpa. Este ceva similar cu sculele de reglat faruri numai ca foloseste in loc de oglinzi lasere de mare precizie in nush cate planuri...bla bla bla.

Partea frumoasa este ca datorita raritatii ACC ca optionala la masinile din VAG foarte putine service-uri au luat scula respectiva.

De exemplu CARDINAL din ploiesti m-a programat sa mi-l repare si dupa o saptamana(programare rapida fata de pbn...) cand am ajuns la ei(eu stau in Bucuresti) mi-au deschis comanda si mi-au zis sa iau loc ca dureaza cca 2 ore, au venit la mine (in 5 min) spasiti si mi-au zis ca nu pot sa o repare ca nu au scula. Inutil sa va zic ce draqi mi-am facut pt ca m-au chemat pana acolo degeaba...dar ma rog eu sunt de vina ca mi-am pus prea multe optionale ...nu?

Modificat de vwalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uite si poze cu si fara sigla

Scuzati faptul ca masina e murdara...am facut ieri un drum lung si nu am apucat inca sa o spal.

post-11228-1206606300_thumb.jpg

post-11228-1206606311_thumb.jpg

Modificat de vwalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu ACC. El face in unghi in forma de V de 12 grade, iar distanta fata de cel din fata io reglezi tu din "manetuta" din stanga volanului, care bineinteles ca tre sa fie mai mare cu cit mergi mai cu viteza. El franeaza si accelereaza un functie de masina din fata, daca pot sa zic asa....Ce am patit eu: Pe un drum national intr-o curba la dreapta cu ACC ul pornit vine o masina din fata si dintrodata, frana si ma si avertizat in bord. Initial nu am stiut ce s-a intanplat, dar citind mai apoi in Carte am vazut ca se poate intanpla ca el sa detecteze in curbe traficul din sensul opus. Iarasi mare atentie si in cazul in care va depaseste o motocicleta si intra in fata voastra si franeaza. Sunt in Carte descrise niste situatii in care tre sa fi mai atent (daca intereseaza pe cineva pot scana paginile si le pot poste aci).

Oricum eu zic ca la traficul nostru nu prea merita banii investiti in el, cand om avea si noi autostrazi face toti banii; pana atunci folositi-l cu atentie :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acel "ochi magic " despre care vorbti nu este nimic altceva decat o antena radar care emite si receptioneaza semnale, similara celor care sunt pe radarele politiei (acele butoiase aflate pe bordul masinilor de politie).

Din aceasta cauza masinile dotate cu ACC sunt responsabile de acele alarme false date masinilor din apropiere ce sunt dotate cu detector.

Se discuta cu ceva vreme in urma pe topicul cu detectoare radar despre acest fenomen.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa avem pardon, dar acc-ul lucreaza in 75GHz iar radarele de la MPH Industries(cele de pe masinile politiei romane) lucreaza in 24150Mhz +/- 150Mhz. ceea ce zici tu este valabil doar in cazul Side Assist-ului de la audi(q7 in cazul meu) care m-a zapacit ca nu stiam ce se intampla cu detectorul meu de tipa in banda K(24150Mhz) cand era in fata mea. cand ma indepartam ceva de el special detectorul inceta..si inver..ma apropiam de el incepea sa tipe...ajungand acasa am cautat in ce banda lucreaza ACC-ul si SideAssist-ul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SideAssist-ul de la Q7 nu include si ACC-ul ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din cate stiu eu sunt pachete diferite si nu vin impreuna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

uite si poze cu si fara sigla

Scuzati faptul ca masina e murdara...am facut ieri un drum lung si nu am apucat inca sa o spal.

In fotografie nu se vede exact, dar emblema de VW cu ACC are fantele acoperite (in partea din spate cu o folie) pt. a nu se murdari senzorul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Emblema pt. masini cu ACC, nu are fante (este un fel de capac), pt. a nu se murdari senzorul de ACC.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Exista vreun coleg cu aceasta functie ACC montata si sa fie din Bucuresti? Am nevoie din partea lui de un mic favor. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!