Jump to content

Eroare releu principal


lolteanu
 Share

Postare recomandată

Buna ziua stimati domni; am cateva intrebari si daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri.  Am un vw polo din 2002 model typ 9n. Zilele trecute am fost la mecanic sa schimb kitul de ambreiaj ( era defect nu  mai intra in viteza). Toate bune si frumoase merg cumpar kit de ambreiaj sachs recomandat de mecanic, a doua zi programare la ora 9 la servis am pornit masina am dus-o la ei, dupa 20 min au pornit-o si ei au bagat-o in atelier au schimbat kitul de ambreiaj pina la ora 12 si cand am ajuns la ei sa platesc si sa iau masina, surpriza nu mai porneste. mesajul care  era pe tester afisat releu principal. Masina are benzina, bateria are 1 an, primeste benzina de la pompa, are scanteie, electromotorul invarte.Ideea este ca tot incercand sa o porneasca, am observat ca se uda bujiile. Nu mai inteleg acest aspect;nu inteleg de ce dimineata a mers perfect si cand am dus eu masina la ei si atunci cand au bagat-o ei pe rampa, sa schimbe kitul de ambreiaj si acum nu mai porneste.

Cateva idei ar fi binevenite din partea voastra. Va multumesc.

Modificat de WVWZZZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mentionez faptul ca bateria a fost data jos de pe masina si montata la loc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ceva nu au conectat la loc pe partea electrica

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Releul principal? Ai arsa o siguranta?  Ia codul de eroare si cauta-l pe net. Poate s-au mai lovit de aceasta eroare. De asemenea (nu stiu unde este amplasat) poate fi si senzorul de arbore cotit. Sau chiar un cablu uitat...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ideea este ca au controlat tot ma gandesc atunci cand au umblat sa schimbe kitul de ambreiaj sa nu fi tras de vreun fir ceva, sa fi tras sau sa fi lovit vreo mufa pe la electromotor; exista aceasta posibilitate. Ca de 2 zile stau pe linga masina si nu ii dau de cap, nu stiu ce sa mai fac. Un sfat va rog daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se uda bujiile ca nu primeste scanteie. Injectoarele baga benzina dar neavand scanteie nu se arde si este evacuata pe galerie. S-ar putea sa si miroasa a benzina in atelier. Cum am mai zis,vezi codul de eroare, cauta-l pe net, si poate te ajuta asa, eventual direct pe ross-tech.com. Daca poti "vedea" ECU din tester, verifica o siguranta sau un fir de masa desfacut si uitat.  Posteaza aici codul de eroare sau cauta-l aici in rubrica de coduri de eroare.

Modificat de vitezoMAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma uit diseara cand ajung la ei si revin cu informatii noi. Multumesc oricum pentru informatii si ajutor

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am revenit cu informatii: in seara aceasta a venit cineva de la porshe ( nu dau nume ca nu este frumos), s-a uitat omul cu testerul la masina a mai schimbat ceva sigurante pe la blocul de lumini si s-a mai uitat pe la releele din bord; la final raspunsul a fost 90% ca este sarita distributia de la punct, ca in momentul in care au montat kitul de ambreiaj s-a miscat volant si au mutat distributia. Eu stau si ma gandesc distributia la mine este pe lant, are cum sa sara in timpul montarii ambreiajului? Daca sunt alte idei si pareri sunt sunt binevenite; masina tot nu a pornit, are scanteie invarte dar........

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu avea voie sa sara distributia cand misti volantul. Banuiesc ca ai motor ca al meu si da are distributie pe lant. Atunci cand dai la demaror, acesta invarte chiar volantul!!! Cum ar fi de cate ori dam sa pornim masina sa sara de la distributie! Vezi ca in aria de fabia gasesti manuale cu motoarele noastre. descgizi si vezi cum se verifica distributia FARA sa demontezi motorul. Mai sunt situatii cand sare de la punct dar ar trebui anterior sa se auda niste batai ale lantului in capacul de distribuite si nici atunci nu cred. Daca am mancat vreo litera ma scuzi...

 

 

Si totusi ce eroare da! Daca era sarita de la punct zicea altceva masina nu legat de releul principal.

Modificat de vitezoMAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut. petester nu mai are nici o eroare, domnul de la porsche crede ca atunci cand au montat kitul de ambreiaj, atunci sa o fi miscat de la punct.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cata mecanica cunosc eu nu are nicio treaba miscatul motorului cu saritul de la punct! Esta absolut normal ca atunci cand se aseaza inapoi cutia pe motor sa fie nevoie sa se roteasca putin cutia standa dreapta sa poate intra pe caneluri. Tie ti-a desfacut ambreiajul. El face legatura intre motor si cutie. Fiecare dintre ele poate fi miscata si pusa la loc fara probleme. Singura sansa sa fi sarit motorul de la punct esta sa ai probleme cu intinzatorul de lant si in timpul actionarii demarorului, combinat cu un mic rateu in capul pistonului sa fi sarit de la punct! Vorbeste cu mecanicii sa verifice distributia (ca sa excluzi o ipoteza) fara demontarea motorului. La mine (1.2 AZQ cu 2 axe cu came) exista cate un capacel de vizitare in capatul axelor cu came cu semne pe ele (trebuie sa fie aliniate) si parca undeva sub alternator un capac pt a verifica pozitia arborelui cotit.

"Rupe" putin acest site in aria fabia parca si repet vei gasi manualele cu muuuulte poze.

 

PS

Hai s-o luam altfel!

Daca scoti fisa/bobina de inductie si ii pui o bujie da scanteie? Daca alimentarea  este corecta ar trebui sa vezi scanteile indiferent daca este sarita sau nu! Daca nu vezi scanteile incepi sa te uiti de alimentarea cu curent, eventual ceva senzori. In diagnoza se vede ECU? Daca nu te uiti macar dupa o siguranta!

Daca se uda bujiile deduc ca ii vine benzina, injectoarele deschid si pulverizeaza benzina, DAR nu ai scanteie s-o arda.

Modificat de vitezoMAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are scanteie  uda bujiile sigurantele sunt ok mai ramine sa verifice distributia. multumesc oricum pentru informatie, s-ar putea exact ce ai zi tu cu intinzatorul; nu stiu vedem; revin cu informatii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da presiunea in rampa a verificat-o careva?Polo de astea fara erori care benzinesc si scinteiesc am mai vazut noi...Si nu porneau neam,datorita benzinei care nu era pulverizata de ajuns.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna seara; am revenit, de la service  nu am facut nimik, este sarita de la punct , sau apucat sa emonteze distributia, dar nu au cale, sa o puna la punct. Au mai zis ca o rola de la intinzator calca strimb, sau intinzatorul nu calca drept,..........ramine luni sa vad ce mai pot face. Am vb cu altcineva care  o sa vina sa se uite la masina, cea mai tare faza sa te duci sa schimbi un amarat de ambreiaj si surpriza sa nu mai poti pleca din service........


si da are si presiune au masurat- o si pe aceea......

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

buna ziua

S-a rezolvat, intizatorul si rola de la distributie, inlocuite.

Va multumesc pentru sfaturi si ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Buna ziua

 

O problema asemanatoare am si eu. Am schimbat radiatorul de clima, iar acum masina nu mai porneste, nu are scanteie, Cand ati avut probleme cu pornirea, masina dumneavoastra avea scanteie ?

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!