Jump to content
LUCIAN5601

Probleme cheie briceag

Recommended Posts

LUCIAN5601

astazi una din cele doua chei nu mai vrea sa functioneze. se aprinde ledul rosu dar nu mai inchide sau deschide de la distanta. cu cheia in yala functioneaza, la fel ca si in contact fara probleme..bateria cheii e noua..in schimb, cealalta cheie functioneaza perfect. am citit pe aici si prin alta parte ca se poate sa se fi desincronizat, nu mi-au iesit metodele gen ,o cheie in contact si cealalta in usa , cu butoanele apasate in momentul deschiderii/inchiderii..in sfarsit, aveti idee ce poate fii si cum as putea sa repar? multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
AlexandruPalea

Cauta un coleg cu VCDS si te rezolva rapid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
F l o r i n

am postat de mai multe ori, modul de sincronizare al telecomenzilor.....

 

Procedura manuala

1. Se pune contactul cu cheia buna
2. Se inchid toate usile
3. Cheia cu telecomanda care nu functioneaza se introduce in yala de la usa soferului, se rasuceste spre deschis si in acelasi timp se tine apasat butonul aferent deschiderii de pe telecomanda timp de cateva secunde - masina va confirma prin beep sau semnalizare.
4. Apoi se rasuceste spre inchis si se tine apasat butonul de inchis de pe telecomanda timp de cateva sec.
Se poate incerca si invers , spre inchis apoi spre deschis )
5. Se deschide, inchide manual, apoi se incearca deschiderea/inchiderea si din telecomanda.

Cand se testeaza telecomanda, se ia contactul - cheia se va rasuci in pozitia 0.

 

cu VAG-ul

 

pe 46 - convenienta - 10-Adaptari - canal 01- test - do it - save - ti apasat 2 sec pe butonul descuiat - masina va confirma prin beep sau semnalizare... sau nu va confirma.

 

opresti  contactul si verifici daca lucreaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites
LUCIAN5601

Prima varianta nu a reusit maine incerc cu vag-ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Al Bundy

MAi fa si asa: adaptari, ch 000 save, si apoi inn ch 1 pui nr de telecomenzi care vrei sa le inveti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rujan33

Salut! Sunt nou pe forum, si va intreb daca v-ati intalnit cu inposibilitatea de a porni masina, prin ne-recunoastere cheie. 

 

Am inteles ca e de la Ceasurile de bord! masina este o Skoda 2 1.4 16V 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites
F l o r i n

poate sa fie si de la ceasuri, alimentarea lor, etc... in rest, se aprind martorii cand pui contactul, nu se aprind ?.... la scanare ce erori ai stocate ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
rujan33

salut!  

 

 se aprind toti martorii inclusiv clipitul martorului de cheie.

din cate am inteles ar fi partea de comunicare dintre cheie cu IMMO al Tabloului de Bord ( ceasurile).

 cheia nu este briceag, e cheie simpla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Al Bundy

LA octavia nu prea a aparut problema asta. Cu cheia 2 face la fel? Scoate borna la baterie, asteapta vreo cateva minute si incearca din nou.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rujan33

Am facut tot ce este posibil, am si diagnosticat si nu-mi dadea nici o eroare cu fct "INSTRUMENTE " din VAG-com.

cheile sunt Ok insa comnicarea nu fct.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Al Bundy

Deci citeste cheile in ceasuri si nu trimite autorizatia de pornire catre ECU.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rujan33

exact!


ma intereseaza ceasurile cu urmatoarea referinta 1Z0 920 812 G , in stare buna de fct.

Share this post


Link to post
Share on other sites
F l o r i n

LA octavia nu prea a aparut problema asta. Cu cheia 2 face la fel? Scoate borna la baterie, asteapta vreo cateva minute si incearca din nou.

 

fac si astea, ca si Golf 5, ca si Seat....

 

Am facut tot ce este posibil, am si diagnosticat si nu-mi dadea nici o eroare cu fct "INSTRUMENTE " din VAG-com.

cheile sunt Ok insa comnicarea nu fct.

 

daca nu ai eroare legata de instrument cluster, verifica in blocurile de masura, daca autorizeaza sau nu, verifica in Engine, comunicatia cu instrument cluster.

 

fa o scanare totala a masinii, sa ne uitam pe ea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rujan33

Cand interoghez IMMO imi da pana pe aceasta fct.

  Am sa incerc dupa ce ies de la serv.  si mai vb.

 

Ok!!!!!


merci!

 

Considera ca eu nu pricep ce inseamna fct-ul tau si data viitoare cind mai gasesc prescurtari sterg integral postul, oricit de mult ai avea nevoie de raspuns la el...

Edited by lucian.1950

Share this post


Link to post
Share on other sites
nigh7ang3l

La o Fabia din 2000, cumparata second hand si care a venit cu 2 chei, una cu led si una simpla, nici una cu telecomanda, pot sa ii cumpar de undeva o cheie cu telecomanda si sa o folosesc, fara sa ii pun alta instalatie after market? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
F l o r i n

Nu prea.... posteaza ce modul confort are masina ta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nigh7ang3l

Hello! Nu stiu exact cum pot sa identific ce modul am, insa stiu ca am inchiderea geamurilor si deschiderea lor dn cheie.

Edited by nigh7ang3l

Share this post


Link to post
Share on other sites
Al Bundy

Din cheie cu cheia bagata in butucul usii?

 

Daca nu ai avut din fabrica, slabe sanse sa pui doar telecomenzi fara sa schimbi modulul de confort.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nigh7ang3l

Da, din cheia bagata in butucul usii, atat de la sofer cat si de la pasager. Am geamuri electrice doar fata. Uneori, dupa ce o incui ledul rosu fin portiera soferului clipeste, dar in majorritatea cazurilor nu. Am verificat si chiar cand nu e aprins nu pot sa deschid masina din interior dupa ce a fost inchisa cu cheia din exterior.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Al Bundy

Trebuie facuta o diagnoza si vazut la care din usi este problema, care din usi nu intra pe SAFE.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nigh7ang3l

Ms mult. Ideea e ca toata masina se incuie fara pb, haionul inclusiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SergiuD

Locked sau Safe sunt stadii diferite de inchidere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nigh7ang3l

Care sunt posibilele cauze pt care nu intra in safe mode?

Share this post


Link to post
Share on other sites
F l o r i n

yala cu probleme, lipituri reci pe placa yalei, etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites
nigh7ang3l

Am citit pe celelalte threaduri problema asta. O diagnoza mi-ar zice cam pe unde ar fi problema?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri