Jump to content

HALDEX - Intretinere & Probleme (Tiguan 5N & 5N2)

Andrei Buzatu
 Share

Postare recomandată

Buna ziua,

Ma ajutati si pe mine, va rog, cu codul uleiului de Haldex pe care ar trebui sa il achizitionez pentru un VW Tiguan 2.0 TDI, 4motion, din 2021?

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

Salutare, mă ajutați și pe mine cu o nelămurire. Am răsfoit toate paginile aici și în mare sunt despre Tiguan. Am căpătat și eu eroarea pe haldex, i-am schimbat uleiul la reprezentanta, pentru că așa m-au sfătuit primul pas sa vad daca are pilitura. Nu a avut și l-au schimbat. Bineînțeles că nu au făcut si procedura cu testerul, decât gravitational. Acum eu nu știu dacă modelul meu are sau nu filtru. Ei nu mi-au zis nimic de filtru și i-am sunat ulterior confirmandu-mi că nu are. Un magazin de piese local îmi spune că are după vin-ul meu. După numărul de erori ulterior apărute mai am vreo șansă să încerc procedura de schimbare filtru, daca are, curățare pompa, verificat ecu de coroziune? N373 se poate curata intru-un fel? După investigările mele acesta s-ar fi stricat după o proasta mentenanță având bonurile de de la fostul proprietar și ar fi achiziționat ulei de transmisie 75w90 la 50 lei și filtru de ulei diferențial 280 lei. Mașina este din profil, Passat B6 2010 CBBB. Atasez si eroarea. Mulțumesc.IMG-20250328-WA0030.thumb.jpg.fe648696e866e6ad0f4641d61703647e.jpg

Link către comentariu

@puma_k1ngciteste atent tot topicul (nici macar nu e asa de mare) si gasesti raspunsurile la toate intrebarile tale. 

Schimbul uleiului nu prea are relevanta fara schimbul filtrului si curatire... dar din nou, citeste atent topicul

Link către comentariu

• 5 months later...
On 8/9/2022 at 12:17 PM, Vlad-Mihai said:

Salut,

Zilele trecute, in urma unei ridicari pe elevator pentru o inspectie vizuala am observat o picatura de ulei care pare ca se scurge de la sistemul Haldex. Nu e o scurgere mare, ca nu am gasit nimic in parcare pe jos, e ceva minor pe care as vrea sa il inteleg si dupa sa vad cum il pot corecta. Am schimbat recent (acum 2 luni) intr-un service pompa de ulei si uleiul Haldex, dar nu si busoanele si filtrul de ulei. Atasez poza ca poate va puteti da seama de unde curge. Am in plan sa fac o noua revizie completa, ulei+filtru si busoane, dar mai dureaza putin.

Multumesc anticipat!

Vlad

haldex_leak.jpg

On 8/9/2022 at 3:55 PM, Doomy said:

Pare ca vine de mai sus de la filtru , s-a folosit capacul nou cu O-ringuri noi la filtru?  dar geru de spus din poza fara ivestigatie amanuntita.   Ca idee nu are voie sa fie deloc ulei in zona aia ! 

Va salut, in cazul meu, Passat 2013, 2.0 TDI 177cp, 4Motion, servisat la timp, dupa ultimul schimb de ulei si filtru haldex, Borg Wagner ambele, la vreo 2-3mii km si vreo 2 luni distanta am avut scurgeri ulei similare ca mai sus, pare-se ca pe la capacul de la filtru (filtru nou, BW, oringuri noi, suruburi noi, etc, cum zicea Doomy). Singura explicatie ar fi ca, pe interiorul incintei unde se introduce filtru, au fost facute niste zgarieturi mai pronuntate, probabil cu surubelnita de catre mecanic cand a facut revizia (pun foto mai jos).

Probabil ca acum, oringul care vine in exterior, si care "calca" pe zona cu acele zgarieturi nu mai etanseaza bine (sau asta e explicatia mecanicului, desi mie mi se par destul de mici... in fine). 

Intrebarea este, daca ati mai intampinat asa ceva, si ce tip de "improvizatie" as putea sa fac, ca sa nu fiu nevoit sa schimb haldexul (carcasa) cu totul. In primul rand pentru ca timpul si costul de manopera este foarte ridicat, si in al doilea rand pentru ca e foarte greu sa gasesc doar carcasa de achizitionat SH la un pret rezonabil si atunci ar trebui sa cumpar tot Haldexul SH. Costuri totale cu tot cu manopera si ulei filtre noi etc, merg spre 1000 de EUR.

Ar putea fi umplute cu ceva zgarieturile respective, sau ar tine un silicon gasket negru rezistent la ulei aplicat pe zona unde vine oringul?

Va multumesc!

@Doomy, daca esti din Bacau, eu ajung destul de des prin zona cu treaba (de 5-6 ori pe an cel putin) poate ne gasim la o cafea sa ne cunoastem. Nu stiu daca acest forum permite sa schimbam date de contact intre noi fara sa incalc politica forumului...

Zgarieturi filtru haldex B7.jpeg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!