Jump to content

Golf 6 - Discutii revizii

YEP
 Share

Postare recomandată

Ma apropii si eu cu pasi repezi de a 2- a revizia (2 ani – 18.000 km).

Am o mare dilema in privinta uleiului: Castrol EDGE 5W-30 sau EDGE 5W-40???

Ar fi o varianta asta, dar de unde stiu ce a avut masina din fabrica?

Eu asta am folosit si anul trecut la 10.000 km si anul asta la 20.000 km : Ulei motor CASTROL EDGE A3/B4 5W40

Respecta normele VW 502.00/ 505.00

Si am impresia ca asa scrie si in carte , stiu sigur ca anul trecut m-am uitat prin carte si pe la masina si am cumparat ce ulei scria acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revizie la 15000 km / 1 an conform manualului de service (ulei + filtru ulei) = 250 ron la Skoda Constanta. Timp de lucru 2,5 ore (revizie + modificare la turbina)

Link către comentariu

Eu asta am folosit si anul trecut la 10.000 km si anul asta la 20.000 km : Ulei motor CASTROL EDGE A3/B4 5W40

Respecta normele VW 502.00/ 505.00

spre asta ma orientam si eu, am vazut si posturile tale mai vechi in care ai pus si poze.

Numai ca EDGE 5W40 A3/B4 e cam greu de gasit. Vorbesc de cel pt benzinare.

Mai am ca varianta a 2- a Castrol Magnatec 5W40 C3. Ambele respecta norma 502 00 pt benzinare, asa cum scrie in manual.

In alta ordine de idei, la reprezentanta vw din oras mi-au estimat un pret de 900 lei (toate filtrele+ulei), iar la reprezentanta skoda (care de asemenea este service autorizat vw) cam 670-700. O diferenta de cel putin 200 lei. Evident ca ii voi alege pe cei din urma.

Modificat de Bismark
Link către comentariu

Se apropie cu pasi repezi revizia de 25.000 Km(de acum incolo fac reviziile la 10.000Km) si ma tot bate un gand. Am auzit mai multi ca incep sa se planga de Castrol, asa ca parca as trece la altceva.

Pana acum am folosit doar Castrol la ultimele 3 masini, asa ca nu stiu ce sa aleg. Ma tot gandesc la Motul 300V Power 5W40.

Stiu ca se foloseste pe masini mult mai puternice decat 1.2-ul si dar intrebarea e functioneaza si pe masini ceva mai... lipsite de putere? :)

Adica e facut pentru masini puternice si este gandit pentru eforturi sustinute(track days etc) ceea ce ar trebui sa insemne ca functioneaza chiar mai bine decat celelalte la utilizare normal, nu?

Voi ce spuneti, Da/Nu ?

Link către comentariu

Numai ca EDGE 5W40 A3/B4 e cam greu de gasit. Vorbesc de cel pt benzinare.

Ba se gaseste usor ... eu am facut comanda online si am ridicat uleiul si filtrele de la sediul firmei.

Firma de la care am cumparat eu are punct de lucru si in Constanta.

Dar daca mergi la dealer .... nu stiu daca accepta sa vii cu uleiul tau (vezi ce uleiuri au ei)

Si eu as alege tot reprezentanta Skoda in cazul asta , este mare diferenta de bani.

Modificat de dangrig
Link către comentariu

Te rog spune-mi pe pm numele magazinului de la care ai luat uleiul.

Mulţumesc

Link către comentariu

catalin0123

salut ,ieri am efectuat revizia intermediarala 38000 de km/3 ani la cardinal motor constanta,schimbat ulei si filtru ulei (castrol edge 5w 40 td) total factura 500 ron.initial am avut 5w 30 apoi am observat pe bidonul din portbagaj ca au schimbat cu acest 5 w 40 pentru td ,consilierul de service ma asigurat ca merge si pe benzina ,ca respecta norma 505.00 de la vw.ce parere aveti?

Link către comentariu

Merge foarte bine. E mai recomandat vara sau in general daca mergi cu masina mai sus in ture sa utilizezi un ulei mai vascos, respectiv 40 in loc de 30.

Avantajul unuia mai subtire intervine iarna.

Link către comentariu

consilierul de service ma asigurat ca merge si pe benzina ,ca respecta norma 505.00 de la vw.ce parere aveti?

Conform site-ul castrol uleiul respecta specificatiile VW 502 00/ 505 00/ 505 01. Am atasat fisa tehnica a produsului in format pdf de pe site-ul castrol.. Desi e TD, e bun si pt benzinare, respecta 505 01 si 502 00.

Application

Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 is suitable for automotive diesel and gasoline engines where the manufacturer recommends an ACEA C3,API SM/CF or earlier specification 5W-40 lubricant.

Product Performance Claims

VW 502 00/ 505 00/ 505.01

Asta e opinia mea, daca m-am inselat rog sa fiu corectat :)

In manualul de utilizare al masinii (editia 11.2009) scrie asa: pt motoarele pe benzina de 59-199 kw, specificatiile uleiurilor trebuie sa fie:

- cu LongLife: VW 504 00, VW 503 00

-fara LongLife: VW 505 01, VW 502 00

In posturile mele anterioare de mai sus eram nedumerit de ce pe site-ul castrol imi era recomandat EDGE 5W-30 cu normele VW 504 00/ 507 00 (norme care nu corespund pt fara LongLife) dar acum am vazut in manual ca 504 00 este pt LongLife, asadar pot sa-l pun linistit, chiar daca nu merg pe LongLife si fac schimbul la un an.

In alta ordine de idei, ce-ar fi mai indicat pt motorasul meu care face cam 7000-8000 km pe an? 5W30 sau 5W40, avand in vedere ca in constanta nu-s temperaturi extreme (ierni mai blande, veri mai racoroase)?

PS. Cam multisor 500 lei pt ulei si filtru ulei. Eu voi face revizia a 2-a la skoda, unde cu cca 550 lei schimba toate filtrele (ulei, aer, comb, polen) si uleiul, iar pt inca 150 lei fac o "inspectie de service).

The_Ego, am editat in acelasi timp cu tine :)

Nu stiu ce ulei a avut masina de noua, iar la revizia de 1 an nu am primit factura pt ca a fost gratuita (oferta la cumparearea masinii). Am semnat factura, dar nu mai retin ce au pus. Nu merg mai deloc la 5000-6000 turatii.

BPXE-8K8KLX_0.pdf

Modificat de Bismark
Link către comentariu

@Catalin: Later edit si imi fac mea culpa ca nu am citit cu atentie ca scria td ! Mi se pare aiurea sa iti fi pus asa ceva.

About Castrol Edge Turbo Diesel (FST) 5W-40 advanced synthetic engine oil

Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 has been developed to meet VW & Audi Diesel specifications (VW 505 01). It is especially designed for use in VW TDI engines using Electronic Unit Injectors (Pumpe Duse).

The latest Castrol Edge engine oils feature what Castrol call "Fluid Strength Technology™". Castrol say that Fluid Strength Technology is a new dynamic system that actively strengthens the oil, continuously responding and adapting to your engine's every need even under the severest possible pressures.

This product should not be used in PD models equipped for VW Longlife extended service intervals (indicated by letters QG1 on the VIN plate - see handbook for details) as Castrol EDGE 5W-30 contains the specifications for these vehicles (504 00, 507 00).

This product is recommended for Oil Drain Intervals of 15,000km or annual change.

@Bismark: Pana acum ce ai avut? 5w30 daca nu mergi cu ea des pe la 5000-6000rpm.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Salut. Ulei castrol 5W30 am folosit la o Skoda O 1 1.6 benzina. Pana sa pun acest ulei masina consuma intre schimburi cam 800 ml. Cand am facut revizia la Avia mi-au spus ca acesta este uleiul potrivit. Dupa ce mi l-au pus am observat un zgomot un pic ciudat la motor la temperaturi ridicate. Parca motorul nu era lubrifiat cum trebuie.

Acum am un G 6 gti si nu stiu daca acesta este cel mai potrivit ulei pe timp de vara.

Am citit pe un site ca uleiul cel mai bun este cel full synthetic pe baza de esteri. Poate cineva sa imi recomande un asemenea ulei din gama Castrol?

Vis- a-vis de service-uri....... De ce nu avem voie sa stam langa masina pe durata reviziei? De ce nu pot sa intru singur cu masina in service ( chiar pe baza de semnatura ) pentru ca eu nu sunt de acord sa isi aseze altul fundul pe scaunul meu si sa faca cine stie ce prostie cu masina pentru care eu am muncit?

Link către comentariu

Daca folosesti ORICE fel de ulei in afara de cel care e recomandat pierzi garantia la masina. Chiar daca e tot de la Castrol! Vad ca incep din ce in ce mai multi sa foloseasca Motul 300V. Poti sa arunci un ochi!

Asta cu statul langa masina e cu dus si intors. Eu la PBN am fost intrebat de fiecare data daca vreau sa stau langa masina(de 2 ori adica). Am refuzat de fiecare data asa ca nu pot sa garantez ca m-ar fi si lasat daca acceptam, dar macar am fost intrebat...

Link către comentariu

Am tot incercat sa imi programez masina la revizia de 2 ani dar m-au stresat preturile - 850 ron la pbv1 si cu filtru de benzina. Ma bate gandul sa aleg doar ulei si filtru ulei, iar cu restul sa ma descurc in parcare.

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Link către comentariu

păi...cam astea-s preţurile în reţeaua vw. Mie mi-au cerut 900 pt aceeaşi motorizare. Încearcă şi la un service skoda. Au preţuri ceva mai mici, dar e bine de întrebat ce consumabile folosesc. Sau dacă ai doar 2 ani garanţie, poţi face revizia după expirare la orice service si poţi lua tu consumabilele. Pt maşina ta toate 4 filtrele (mann) costă max 200 lei, iar uleiul 120-170.

Link către comentariu

Cat mai costa revizia la Brady daca vin eu cu filtrele si uleiui?

Daca fac la AMI pierd garantia ?

Modificat de dvn2007
Link către comentariu

Revizia a 2-a, 2 ani (19.000 km) la motoraşul din semnătură.

Consumabile:

• ulei Castrol EDGE 5W30 4 litri: 188 lei
  • fitru ulei mann: 21 lei
  • filtru polen mann: 39 lei
  • filtru combustibil mann: 78 lei
  • filtru aer ufi: 53 lei

Total consumabile 379 lei, cumpărate de mine de la un magazin recomandat aici de un coleg forumist.

Am avut surpriza neplăcută când le-am cumpărat să văd că filtrul de benzină mann era made in china! Surpriza şi mai mare a fost când am constatat că cel original montat pe maşină din fabrică era UFI…made in china!!!

Manoperă:

• schimb ulei: 62 lei
  • înlocuit fitru comb: 24,8 lei
  • înlocuit fitru aer 12,4 lei
  • înlocuit fitru polen: 12,4 lei

Total manoperă: 111 lei (inclusiv diagnoză maşina, verificare stare baterie, verificări pe dedesubt la solicitarea mea, tren rulare, eşapament, resetat interval service, lipit eticheta, etc..)

Total revizie manoperă+materiale: 490 lei

Revizia am făcut-o la Autogrup Constanţa (dealer skoda şi de asemenea service autorizat vw). Eu zic că preţurile au fost rezonabile, atât consumabilele cât şi manopera de service. Consilierul de service şi mecanicul au fost f amabili şi mi-au răspuns la toate întrebările/nelămuririle mele. Per total, mulţumit. Nu vreau să le fac reclamă, dar mi-a plăcut cum au lucrat. Şi erau destule vw în service!

Cost cerut de dealerul vw pt aceleaşi operaţii: 900 lei (e drept că cu totul de la ei). O diferenţă în plus de 410 lei!!

PS. La prima revizie de 1 an am schimbat doar uleiul şi f ulei. Mare prostie!! Să nu faceţi ca mine şi să ţineţi 2 ani / 19.000 km filtrele de aer şi polen. Erau foarte, foarte murdare!! Nu trebuie ţinute mai mult de 1 an sau 10.000 km, mai ales că costă câteva zeci de lei fiecare şi le putem schimba şi noi foarte uşor!

Modificat de Bismark
Link către comentariu

Eu nu inteleg de ce te miri/stresezi ca niste filtre de hartie sunt made in china,avand in vedere faptul ca ei au inventat hartia si ca sub ghidarea marilor producatori scot produse la fel de calitative ca si cele europene,japoneze,etc.

Link către comentariu

Luni las masina in service, ocazie cu care voi face prima revizie. Consilierul de service mi-a spus ca pentru ulei am de ales intre Castrol, Mobil si ulei Castrol branduit VW. Ce imi recomandati sa bag?

Altfel, inteleg ca ar fi bine sa schimb filtrele de aer si polen; pe langa acestea, filtrul de ulei si uleiul, prima revizie mai inseamna si altceva?

Link către comentariu

@mike.: Prima revizie contine schimb ulei motor si filtru ulei plus diagnoza si verificare functionala (mentionate in Service Plan). Schimbarea filtrelor de aer, polen si benzina nu se face la prima revizie, fiind alegerea / decizia fiecarui proprietar.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns @DRAPAR.

Pai recunosc ca nu m-am interesat dar aud ca filtrele astea 2 - de aer si de polen - ar fi foarte ieftine. In caz ca asa e, o sa le schimb si pe alea.

Astept sugestii pentru firma de ulei pe care sa o aleg.

Link către comentariu

Aer + polen=100 ron, mann, la piese auto sau peste 200ron la reprezentanta. Le poti schimba si singur.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am inteles ca masina vine din fabrica cu ulei Castrol Edge 5w30 asa ca am cumparat 1L din acest ulei de la Porsche Bucuresti Nord cu pretul de 93 ron. O mare tzeapa. In targ la vitan costa 45 ron L.

Link către comentariu

cristianionut

La Brady revizia la golful meu 6 este 500 de lei + tva, in care uleiul este mobil.

Este cea mai ieftina solutie, dar pastrezi garantia.

Link către comentariu

@GGE: Toate masinile VAG vin din fabrica cu ulei Fuchs. De fapt marea majoritate a masinilor nemtesti vin cu Fuchs; iar Castrol nu e nimic altceva decat o actiune de marketing, pentru care BP a platit ceva bani celor de la VAG....

Apropo - functioneaza extraordinar de bine(actiunea de marketing, nu uleiul), altfel nu pot sa-mi explic de ce un ulei care in general e execrabil are atata popularitate printre noi.

Modificat de samartean
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, urmeaza sa fac a 3a revizie , (sau implinit 3 ani am 40k) km si nu vreau sa o mai fac la reprezentanta (cardinal Ploiesti) , ce trebuie sa schimb in afara de ulei filtre?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!