Jump to content

B6 Mananca Ulei?

dintzauru
 Share

Postare recomandată

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• GRooVe

23

• alxrro

14

• Riddler

13

• dintzauru

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu am fost cu al tatalui meu la revizia de 1 an masina avand 6500 de km si prima intrebare a mecanicului de la Porsche a fost "nu va mancat ulei deloc?".Din ce am inteles eu de la ei ca poate sa manance pana la 2 litri de ulei in primii 15000 de km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca apare fum negru, nu este nici o problema. Iar la pasaturile noi, 2.0 TDI, nu au harta de fum, in comparatie cu un Audi modelul nou. De aici si prezenta fumului negru.

ce-o fi aia harta de fum,spuneti-mi si mie va rog,OC II are?

Link către comentariu

Daca apare fum negru, nu este nici o problema. Iar la pasaturile noi, 2.0 TDI, nu au harta de fum, in comparatie cu un Audi modelul nou. De aici si prezenta fumului negru.

De obicei fumul negru la diesel era un semn ca motorul e pe duca. Cel putin asa stiam eu. S-ar putea sa ma insel, si daca da, as fi recunoscator daca ar putea cineva sa explice.

Link către comentariu

Fumul negru nu este nicidecum semn ca motorul e pe duca.De obicei fumul albastrui sau alb-albastrui reprezinta acest aspect

Link către comentariu

Cat despre consumul de ulei la modelul B5,5 eu completez intre 700 si 1000 ml la 10.000km.Am intrebat in mai multe locuri inclusiv la Porsche si Midocar si am inteles ca nu e nici o problema,e in limitele normale de consum de ulei.

Link către comentariu

Cat despre consumul de ulei la modelul B5,5 eu completez intre 700 si 1000 ml la 10.000km.Am intrebat in mai multe locuri inclusiv la Porsche si Midocar si am inteles ca nu e nici o problema,e in limitele normale de consum de ulei.

Si eu care credeam ca numai B6 consuma ulei. Cred ca pe viitor, motoarele Vw vor consuma din ce in ce mai mult ulei. :angry:

Link către comentariu

700 ml la 10.000 km ti se pare mult? Pai asta inseamna ca nu trebuie sa completezi intre schimburi, la mine (B5) schimb uleiul pe la 12-13k km si imi lipsesc tot cam 700 ml iar nivelul se pastreaza in limitele indicate de joja.

Link către comentariu

700 ml la 10.000 km ti se pare mult? Pai asta inseamna ca nu trebuie sa completezi intre schimburi, la mine (B5) schimb uleiul pe la 12-13k km si imi lipsesc tot cam 700 ml iar nivelul se pastreaza in limitele indicate de joja.

La mine se aprinde martorul de ulei. Deci, nu e chiar aceeasi situatie, sau poate marja la B5 e mai mare decat la B6.

Link către comentariu

in carte scrie pana la 1 l la mie...lol...eu n-am vaz nici una sa ajunga acolo...ideea e ca 2.0 tdi papa ulei...si papa...si papa si pe la vreo 40k km se opreste....si nu mai papa......nu ma intrebati de ce :tomato: :sick: :(

Link către comentariu

in carte scrie pana la 1 l la mie...lol...eu n-am vaz nici una sa ajunga acolo...ideea e ca 2.0 tdi papa ulei...si papa...si papa si pe la vreo 40k km se opreste....si nu mai papa......nu ma intrebati de ce :tomato: :sick: :(

Nu stiu unde ai citit tu 1l la mie. Poate la 10.000.

Explicatia e clara si s-a mai zis pe aici.

Link către comentariu

Diesel-urile sunt facute sa manance ulei.Si sincer m-am obisnuit cu completatul.Inainte am avut numai masini benzinare si nu trebuia sa completez.Exista si masini pe benzina care consuma ulei si asa e dat si in cartea respectivelor.Oricum daca motorul merge bine si nu scoate fum albastru nu sunt motive de ingrijorare.

Link către comentariu

Nu stiu unde ai citit tu 1l la mie. Poate la 10.000.

In manualul de utilizare al masinii...la b6 e caieturl 3.2 pagina 53....parca :Driver:

Modificat de tazzz
Link către comentariu

Inainte am avut si o Octavia Diesel si nu manca deloc ulei. Acum mai am si un Tucson tot pe motorina si tot asa, nu consuma ulei.

Nu cred ca e caz general. Nici la BMW (in afara de X3) nu am auzit de consum de ulei.

Link către comentariu

In manualul de utilizare al masinii...la b6 e caieturl 3.2 pagina 53....parca :)

Si eu am sarit cu gura pe citiva pe motiv ca nu au citit bine, insa chiar scrie 1l/1000 km :)

Link către comentariu

Inainte am avut si o Octavia Diesel si nu manca deloc ulei. Acum mai am si un Tucson tot pe motorina si tot asa, nu consuma ulei.

Nu cred ca e caz general. Nici la BMW (in afara de X3) nu am auzit de consum de ulei.

Adevar graiesti. Am avut inainte o Octi 1 TDI de 1,9 tunata si in 3 ani de zile si 96.000 km (pana am vandut-o) nu mi-a cerut niciodata ulei.

Link către comentariu

io oricum merg cu un kil de ulei in portbagaj tot timpul...si treaba e clara...sunt masini care papa si masini care nu papa.....pana la 500 ml la mie io nu m-as speria...a.tunci e pragul critic:))

Link către comentariu

Intradevar.Una din masini si anume Un Sharan din 2003 cu 200k km la bord de la schimb la schimb nu mananca absolut deloc ulei.

Link către comentariu

In manualul de Golf scrie ca poate "manca" pana la 1L/1000 km. M-i se pare tare mult, dar probabil ei si-au luat o marja de eroare pentru "a se scoate". Mie de ex nu imi "papa" ulei, dar probabil depinde de uzura si de cat de turat este motorul.

Link către comentariu

Intradevar.Una din masini si anume Un Sharan din 2003 cu 200k km la bord de la schimb la schimb nu mananca absolut deloc ulei.

Esti absolut sigur de asta? Ai masurat tu la schimbul de ulei ca ai scos afara EXACT cit ai bagat la schimbul anterior? :lol: Eu nu as fi asa ferm in a afirma ceea ce ai spus tu mai sus cu consumul de ulei... :lol:

Link către comentariu

Legat de faimosul consum de 1L ulei la 1000 km specificat in manuale vreau sa va zic atat:

La mine in manual (TDI din 1994) este specificat ca consumul maxim de ulei permis INAINTE DE REPARATIE CAPITALA este 1L / 1000 km. Altfel spus cand atinge consumul asta probabil trebuie segmentat / alezat motorul. Eu tare tind sa cred ca acelasi lucru e specificat si la voi dar nu e bine exprimat / nu se intelege corect.

Link către comentariu

acel proverbial 1l/1k km este chiar o limita de acoperire dpdv legal....ideea e ca nu exista motor sa nu consume ulei (in cel mai bun caz userul nu ajunge sa sesizeze consumul) pentru ca logic e, la cate lagare si piese in miscare are sa intre ulei prin toate "ungherele" :Driver: ca sa nu se gripeze....si in acel moment e normal sa mai si scape pe undeva intr-o camera de ardere, din zona axului turbinei catre cele 2 elici (admisie/evac), din chiulasa pe epurator inapoi in admisie. Eu cred ca alarmarea userilor de 2.0 tdi a aparut de la faptul ca majoritatea ati avut si Passat B5 AVF sau AWX...la care nu prea se sesiza consumul....iar la BKP, BMA si care or mai fi se sesizeaza....nu stiu daca am mai zis asta dar am un prieten caruia in primi cinjpe' mii i-a papat vreo 3 kile... :Driver: ...iar acum la cca 55k...nu ii mai ia intre schimburi :lol: ....deci eu zic sa nu va impacientati.....si ca sa va mai dau un exemplu...acum multi ani aveam un BMW E30 324TD (ursuletz rulzz), vreo 118 cp parca.....ei bine masina aia mergea de o lua dreq...si lua constant cam 150 ml ulei la mie....plus ca la cum vad eu treaba...sa te bagi in motor pt vreo 100 -2 de g de ulei la mie....nu are rost... :lol:

Link către comentariu

Nu e chiar asa... la mine are 55.000 si papa... cam la 7.000 km dupa schimb se aprinde becul... deci papa si dupa limita aia de 40.000.

Nu o forjez, merg usor cu ea... am fost exemplu de corectitudine legala de la ultimul schimb si tot consuma.

La B5.5 1.9 TDI (130 CP) consuma daca mergeam tare (turatii ridicate) dar la 2.0 TDI consuma oricum, dupa cate vad.

Link către comentariu

cam la 7.000 km dupa schimb se aprinde becul... deci papa si dupa limita aia de 40.000.

si te deranjeaza foarte tare? dupa mine e un consum ok (ar veni cam 100ml la mie)

Link către comentariu

Eu oricum as merge cu ea tot consuma.La mers normal mia luat 500-600ml iar la mers sportiv (mersul meu de obicei) intre 800-1000 ml.Oricum m-am obisnuit

Modificat de TheOne06
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!