Jump to content

Ateliere de sablat si cromat

tipatescu
 Share

Postare recomandată

Incerc sa o lamurim si cu gheata carbonica (cu asta ma ocup zi de zi): in primul rand vorbim de neabraziv- nu veti obtine luciu metalic doar indepartarea impuritatilor. Pentru indepartarea vopselei se folosesc parametrii extremi - presiune de la 12 bari spre 16 ceea ce e enorm - indoaie/onduleaza tabla lejer, plus debite de gheata de pana la 80kg/ora (gheata carbonica este scumpa!). Mobilitate aproximativa - motocompresorul nostru mic are 1,5 tone (avem si unul de 3,5 tone). Daca sub vopsea este rugina, rezultatele nu sunt tocmai cele asteptate. Aplicatiile sunt cu totul altele bazate in mod special pe faptul ca este o curatare neabraziva. Exemple video http://www.youtube.com/profile?user=ColdJe...amp;view=videos sau foto http://www.gko.ro/dib/ . In domeniul auto folosim gheata carbonica dar nu la sablarea integrala, o folosim la indepartarea cu presiune redusa a adezivilor, cleiuri, chituri, la 'spalarea' finala dupa sablarea clasica pentru indepartarea ultimelor urme de abraziv, urme de bitum, curatarea straturilor de antifonare, decontaminare etc. In acest moment aplicatia frecventa, cea mai apropiata de domeniul auto este curatarea turbinelor de ventilatie din cabinele de vopsire in service-uri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MishuL

32

• tipatescu

13

• tonic

11

• Fikat

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

Merita un pistol de sablat cu rezervor de 10 l cu 8 milioane?

Link către comentariu

da-mi o poza pe pm sau macar spune-mi diametrul interior al diuzei sa imi dau seama la ce aplicatii il poti folosi... also, spune-mi daca este cu vas presurizat (ciclonic) sau pur si simplu un butoi descoperit din care isi ia abrazivul... Bafta!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Modificat de NOSPHERATU
Link către comentariu

Merita un pistol de sablat cu rezervor de 10 l cu 8 milioane?

un pistol de sablat pleaca de la 600 de euro si are nevoie de un compresor serios in spate, orice alt gadget nu va face decat sa iti scoata peri albi, principiul sablarii este extrem de simplu dar ca sa si obtii rezultate iti trebuie scule si materie prima de calitate

eu nu intrebam de pret, ci de felul lui, marca,dimensiune duze (sau duze), locul (magazinul, firma) care vinde asa ceva.in plus am auzit ca trebuie furtune cu insertie metalica, gen furtune hidraulice de presiune.

se poate refolosi nisipul?

Modificat de cristobob
Link către comentariu

teoretic se poate refolosi odata sau de doua ori daca ai grija sa il cerni foarte bine dar oricum nu mai are aceiasi agresivitate si va genera mai mult praf, in practica se refolosesc doar abrazivii scumpi... legat de scule, doar la firmele specializate (ex. minex.ro). Furtunul nu este cu insertie metalica, este special pentru sablare.

Modificat de NOSPHERATU
Link către comentariu

Ceva mai serios:

Bafta!

Link către comentariu

Fain....daca ma gandesc bine pot face si eu o treaba din asta cu smirghel :P :Driver: (in vreo 12 zile)

Fain....daca ma gandesc bine pot face si eu o treaba din asta cu smirghel :blink: :cool: (in vreo 12 zile)

Link către comentariu

Fain....daca ma gandesc bine pot face si eu o treaba din asta cu smirghel :icon_thumright: :screwy: (in vreo 12 zile)

Fain....daca ma gandesc bine pot face si eu o treaba din asta cu smirghel :screwy: :screwy: (in vreo 12 zile)

:) ...dupa care vinzi tot sa platesti felinarul pe care l-ai stricat- asta din clip e facut pe vremea lui Cuza, tot timpul operatiilor am avut expertul restaurator acreditat de Comisia Pentru Monumente la un metru in spatele meu...

Link către comentariu

• 1 month later...

Acuma concret unde se pot sambla niste jante in Bucuresti, pret/locatie etc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

se pot sabla jante la grivco. dar ei folosesc alice. textura lasata pe jantele de aliaj nu este foarte fina.

Link către comentariu

Unde anume la grivco ? Adica unde e locatia, care sunt preturile, se face pe sub mana sau oficial ?

Link către comentariu

• 2 months later...

Oare merita sa imi vopsesc jantele de pe golful meu ?! sunt argintii si eu le`as vrea negru perlat ... sunt jante O.Z Ultraleggera [originale] si cam la ce pret sa ma astept !! :D

Link către comentariu

in cluj se poate sabla la CUG, nu stiu exact la ce firmulitza si la TSR Special Trailers, in incinta 16 Februarie.

La TSR trebuie vorbit inainte. Obiectul lor de activitate nu e sablarea. In timpul in care nu folosesc cabina de sablat pentru activitatea lor principala, se poate sabla acolo. Atentie ! nu se poate sabla tabla, doar jante si alte obiecte din tabla groasa. Instalatia e prea puternica pt tabla.

Link către comentariu

• 1 month later...

Vreau sa-mi sablez si eu 4 jante de tabla pe 16". Au deja cativa anisori si au aparut pete de rugina. Probabil se intampla asta si pentru ca stau in garaj si sunt folosite numai iarna...

Unde le pot face in Bucuresti si mai ales la ce pret? A fost cineva cu ele la sablat in ultima vreme?

Ideea e ca nu vreau sa dau mai mult de 100 lei pe toata tarasenia. Pe langa sablare mai trebuie si vopsite si decat sa cheltuiesc foarte mult cu ele mai bine imi iau altele sh dar fara rugina. Sau nu le mai sablez si revopsesc nici p-astea si imi iau capace din plastic :icon_thumright:

Link către comentariu

pentru clujeni : este un copy-paste de pe alt forum .

Shiva, văd că eşti din Cluj. Vezi că este un atelier care lucrează cu fier forjat, şi fac şi sablare - eu mi-am sablat la ei un cadru anul trecut. Sunt pe strada Buftea, cum mergi de la BRD-ul mare de pe 21 Decembrie spre bd. Bucureşti, pe st

Modificat de zavera
Link către comentariu

broscar_valcean

in valcea stie cineca un atelier de sablat?? in afara de hidrocentrale care sableaza numai piese masive

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Un pret estimativ pentru curatarea unei caroserii de broasca ?

Modificat de Fane2009
Link către comentariu

• 1 month later...

in februarie 2010 deschid in Bucuresti (Berceni) un atelier de sablare. in prima faza se vor putea sabla piese care pot incapea intr-o cabina de sablare cu dimensiunile de 80x100x50cm. materialele folosite la sablare sunt nisip cuartos granulatie 0.3-0.6 si bicarbonat de sodiu. deci se va putea face inlaturare vopsea, rugina si curatare piese aluminiu. cei interesati ma pot contacta pe forum, pm.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

vreau si eu o oferta de pret pentru sablarea a 12 jante de tabla

Link către comentariu

Broscarul amator

M-asi baga si eu cu vreo 5 jante daca pretul e bun... :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!