Jump to content

GPS de calitate?!


alex_agape94
 Share

Postare recomandată

Tatal meu are nevoie urgenta de un nou dispozitiv GPS. Cerintele ar fi cam asa:

Update pe viata a hartilor(a avut un MIO inainte ale carui harti au ramas la nivel de 2008, deci va dati seama cate goluri avea)

Display bun( mai mare de 4,3")

Procesor ok

Buget de maxim 650 lei.

Ce aveti/recomandati?

 

Mersi!

Modificat de alex_agape94
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • alex_agape94

    11

  • deenman

    4

  • Valentin

    3

  • lucaflo26

    3

Eu de cativa ani folosesc telefonul cu GPS-ul din dotare. Nokia, in cazul meu. Am vazut ca si Samsung-ul se descurca ok la capitolul asta. Nu prea mai renteaza sa mai cari dupa tine inca o chestie, chestie ce poate fi inlocuita cu usurinta. Ii porti grija la hoti, la update-uri..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa e, insa ai mei calatoresc destul de mult in Europa si nu au la dispozitie internet mobil, cum este de exemplu Google. De aceea ar fi, totusi mai la indemana un asemenea device.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sterescugabriel

Eu mi-am achizitionat asa ceva acuma 1 luna si sunt multumit pentru bucuresti, nu am iesit cu el afara decat pana la brasov. 

 

Garmin Nuvi 2495LM, diagonala 4.3”, Full Europe + Update gratuit al hartilor pe viata din cate stiu ai 4 update-uri pe an , in caz ca ti se zice Garmin 3D traffic, sa nu ii crezi. inca nu exista la noi si cei care il vand, au tradus de la alt produs. 

 

Acest model are si Bluetooth si este ok se aude bine din ambele parti. 

 

Modelul 2455LM este cu 50 lei mai ieftin si nu are Bluetooth.

 

 

 

 

 
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sal eu am unul de 4 ani e firma goclever dar e ff bun,display mare,blutut pt tel si multe altele.eu anual ii bag harta noua,fac des drumuri de germania dar fara nici o problema!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti recomand TomTom pt toata europa. Daca-l cumpara dintr-un magazin update-urile poti sa le faci la an pe net cu codul care ti-l dau la achizitioanare(mi se pare ca se plateste o taxa de update care nu-i prea mare, cativa euro). Daca spui ca parinti calatoresc des in europa, il pot gasi in orice real din Germania la un pret de cca 150e cu harti pt 42 de tari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe un GPS fara harta se pot pune ce harti iti doresti? Se face greu chestia asta? Cam cat costa?

 

Ma gandesc ca softul e cel mai scump, nu? Sau se ia din "alte parti"?

Modificat de alex_agape94
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde ce soft ai pe gps. Igo,navigon,tomtom,garmin etc..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai sa zicem ca imi cumpar asta . Avand un sistem de operare(Windows CE 6.0 din ce vad acolo), pot avea acces la fisierele din memoria flash a device-ului, da?

Pot sa iau de pe net iGo Primo 2.4 cu hartile aferente si sa il instalez pe acest device, copiindu-le de pe pc si apoi accesandu-le? Ca pana la urma nu e mare problema ca nu are soft preinstalat pentru ca ma descurc putin cu treburi din astea, iar lucrul asta mi-ar economisi o gramada de bani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact, poti face asa.

Dar nu te arunca chiar la ultima versiune de Primo. Pune Primo 2.0 , e mai stabil si are cerinte mai mici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ooo pai atunci e perfect :). Problem solved. O sa caut un device cu ecran de 5 inch si rezolutie de 800x480 si voi instala iGo Primo 2.0. 

andrei_221 ai mai facut asta vreodata? Asta e tot ce trebuie sa faci dupa ce copii fisiserele acolo unde trebuie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apuca-te de butonat gpszone.ro

Personal recomand mireo blackedition, e simplu si nu consuma resurse, daca nu, igo myway

Sent from my HTC One using Tapatalk

Modificat de alios
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa-ti dau un feedback ceva mai detaliat.

Mi-au trecut destule navi-uri prin mana astfel incat sa-mi pot forma o opinie educata despre ce pot cateva modele. Am avut si TomTom Start 60 M Europe (bunicel, are free lifetime map update, insa e cam scump si dureaza mult pana booteaza), am avut si Becker Ready 50 (si asta are free lifetime updates, insa nu mi-a placut designul hartilor si mi s-a parut ca se adauga foarte greu punctele intermediare, in cazul in care nu vrei sa folosesti ruta sugerata de el) si am avut si Blaupunkt Lucca 3.3 (asta mi s-a parut cel mai OK, insa era cam vechi; asta a fost, de altfel si primul meu navi. N-avea nici bluetooth nici TMC, dura mult pana pornea, insa redarea traseelor era super-OK si timpul de reactie era foarte rapid).

 

Pana la urma am ramas la Garmin nüvi 2595 LMT din mai multe motive:

# parti pozitive:

- pretul mi s-a parut rezonabil pentru ce ofera.

- booteaza rapid si gaseste repede satelitii.

- meniul e super-intuitiv, poti cauta si gasi relativ repede o adresa alternativa chiar in timp ce sofezi (desi stiu, nu e recomandat sa bajbai prin navi in timp ce conduci fiindca e periculos)

- displayul reflecta la minim lumina soarelui si nu raman urme de deget pe display (inafara cazului in care tocmai ai mancat mancare de la McDoof).

- sistemul de prindere in parbriz e foarte mic, in schimb e super-stabil; la trecerea peste denivelari, ecranul nu tremura fiindca nu e prins cu un brat flexibil de ventuza, ci printr-un sistem nut-feder.

- am garantie 2 ani la el.

- imi place cum se comuta display-ul din zoom apropiat atunci cand urmeaza o manevra si cum face zoom out atunci cand traseul are directia inainte pe o distanta mai mare, cum indica manevra de iesire de pe autostrada, inclusiv printr-o poza in care vezi banda, indicatorul rutier de deasupra, etc.

# parti negative:

- nu exista comanda vocala pentru limba romana, doar pentru engleza si germana.

- TMC-ul functioneaza bine, insa antena e externa si se prinde cu o mini-ventuza de parbriz.

- cablul de alimentare e gros, nu-l poti "piti" pe dupa bord, fiindca are intrarea mufei de la firul antenei TMC undeva pe la jumatate si sunt cam multe cabluri pe bord.

 

La gama de pret pana in 175 Euro, mie asta mi s-a parut best-buy si nu planuiesc sa-l schimb prea repede, fiindca-s destul de conservator cu device-urile pe care le cumpar. Ca idee, primul meu Blaupunkt l-am tinut cam 4 ani jumate :)

 

In privinta utilizarii telefonului pe post de navi, e o idee de compromis, practic, cea mai proasta solutie de orientare inafara hartii. Daca nu mergi mult, e bun si ala, insa cel mai bine e sa folosesti navi-ul pe post de navi si telefonul pe post de telefon,  pentru simplul motiv ca daca te apropii de o intersectie/nod rutier si tre' sa stai geana pe navi sa vezi incotro te indeamna s-o iei, daca m-as pomeni ca iese unealta din mod navi fiindca ma suna cineva, iar din motivul asta eu ratez iesirea, ma enervez cumplit.

 

Cam asta e. Mie Garmin mi se pare superbun pentru cati bani face si sunt extrem de incantat de felul in care pot comunica cu el. Mai are tot soiul de gadgeturi, insa pentru mine, toate celelalte porcarele gen poze, mp3, ecodriving sunt cvasi-inutile si nu le-am folosit niciodata.

 

Ca idee personala, prefer un navi dedicat unui navi OEM integrat in bord din mai multe motive, printre care pretul si usurinta cu care se actualizeaza hartile, insa asta e nitel off-topic.

 

Succes in alegere.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mulțumesc foarte mult pentru review. Am ales pana la urma un evolio precisio HD fără harta, pe care am pus Igo primo 2 cu hărți navteq release aprilie 2013. Încă nu am apucat sa ma joc cu el la drum, voi vedea astăzi cum se comporta. La prima vedere mi se pare ok. Am dezactivat modul 3D pentru ca mi se pare inutil sa vezi clădirile pe harta... Consum inutil de resurse. Se conectează imediat la sateliți, chiar și în casa am puțin semnal. Ce nu știu cum se face, este sa îl setez sa evite orașele pe traseu. Adică după ce ies din tara, ma duce frumos pe M3, după care ma baga în Budapesta, deși centura este la zi cu update-ul. Eu știu drumul foarte bine, pentru ca am fost pe acolo de zeci de ori, dar ar fi mai bine sa ma înțeleg cu GPS ul din toate punctele de vedere. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu exista optiune de evitat orasele :) sau cel putin, niciunul dintre aparatele pe care le-am butonat nu avea asa ceva. Poti evita tipuri de drumuri, insa din cate stiu eu, nu ai optiunea de a evita orase.

Prin Budapesta te baga fiindca ala e cel mai scurt traseu (si din punctul meu de vedere, cel optim, chiar daca acuma se lucreaza grupa mare cam peste tot). Pe M0 e si mai lung, si mai naspa: daca prinzi un accident, te-ai fript, ca n-ai pe unde sa iesi.

 

A, era sa uit: Falk e destul de bun ca aparat, atata doar ca, daca intri in tuneluri ceva mai lungi, dupa cca 60 sec. de la pierderea semnalului el considera ca a intrat intr-o parcare subterana si se inchide :huh: Prima data cand mi s-a intamplat asa ceva, am crezut ca s-a stricat in tunelul St. Bernard; cand am observat ca si la intoarcere s-a comportat fix la el, a doua zi l-am dus inapoi la magazin si mi-am luat banii inapoi.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu se putea dezactiva optiunea asta? ciudat.

evolio este o marca buna si ieftina :)

cat despre update la harti, vizitati gpszone, eu am un evolio a1700 de prin 2005 si merge de rupe cu igo 8.3 si harti din 2013 :)

 

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Sper ca este de la sine inteles ca este bine ca GPS-ul sa nu fie setat pe 'drumul cel mai scurt', ci pe' cel mai rapid'.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca o mica observatie pe care am uitat s-o mentionez: Garmin are o optiune "mod pieton" care e surprinzator de precisa. Aparatul "nu sare', urmareste cu acuratete pozitia pe strada iar bateria tine suficient de mult timp ca sa iei navi-ul din masina, sa il treci pe mod pieton si sa ajungi unde vrei sa ajungi (a.a.a., nu dupa colt :) ) Asta mi-a fost foarteutila prin Viena si prin vreo doua alte locuri, unde mi-am facut un traseu cu puncte de vizitat si ocazional, mai scoteam gps-ul din buzunar sa vad incotro s-o iau. Fain :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@bwwlan  cam toate au "modul pieton",insa nu stiu cat de precis e :D.

-ai uitat sa precizezi ca Garmin ofera si pachetul  Tmc Premium,din pacate doar pt navigatiile mai "noi".INfo aici.

Recomand de asemenea navigatiile de la Navigon!

+ cam toate au Tmc

+ antena Tmc este integrata in cablu de alimentare

+ harti de la Naviteq(ca si GArminul de altfel)

+modelele mai nou au Tmc Premium,iar cele mai scumpe ofera si Tmc Live ! cu un abonament anual .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Sper ca este de la sine inteles ca este bine ca GPS-ul sa nu fie setat pe 'drumul cel mai scurt', ci pe' cel mai rapid'.

 

Normal ca este setat pe "Rapid". Dar daca GPS-ul considera ca prin oras mergi mai rapid decat pe centura, asa o fi :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este normal daca distanta este mai scurta, el nu socoteste cat stai la semafor sau in ambuteiaj ci tine cont doar de distanta si limita de viteza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

alexandru_poparo

ca sa nu te mai bage prin orase folseste : "mod traseu-rapid". ai grija la tipul de autovehicul bifat si viteza maxima. la igo deobicei daca ii treci manual o vitezamai mare de 130km/h sau mai mica da eruare dupa ceva timp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alea care au TMC Pro, cum e Garmin nuvi 2595 TMC, te poarta pe un traseu insa, daca el sesiseaza ca respectivul traseu e congestionat, iti ofera ruta alternativa inclusiv in oras :) In Romania nu prea au aplicare, insa in strainatate, daca de pilda a avut loc in fata un accident, te avertizeaza: circulatie ingreunata, ruta alternativa? da/nu. sau ruta blocata, sugestii de ocolire? sau te avertizeaza doar ca a fost un accident si la fata locului e politie, etc.

Mie imi place jucaria asta, is tare incantat de ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!