Jump to content

Jurnal DSG7

xxnelu
 Share

Postare recomandată

Update la problema mea:

Concluzia reprezentantei: mechatronicul, 5000 de lei piesa la ei plus alte costuri.

Păreri pentru o alternativă mai ieftina? (Decât reprezentanta, desigur ?)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bai baiatule ......oamenii astia de la reprezenta nu le-o tremura mana cand or cere preturile alea? mecatronic mectatronic dar ce din el ? ce cod de eroare ? incredibil cum pot sa ceara asememena sume .....daca citeste careva ce are legatura cu reprezenta ...SA VA FIE RUSINE...

Link către comentariu

Nu le e rusine. 

Așa că haideți cu sfaturi pentru un service serios. ?

Link către comentariu

acum nu mai stiu cat este un mecatronic, dar acum 2 ani, cand l-am schimbat pe al meu, am avut oferta de 6200 si 6300 lei de la doua reprezentante VAG, doar piesa si manopera, fara ulei si suruburi. Apoi l-am schimbat la un service autorizat si specializat VAG, nonreprezentanta, dar am cumparat eu piesele separat si si m-a costat totul 4900 lei. Deci 5000 lei reprezentanta nu mi se pare mult, dar nici nu stiu ca a ajuns azi un mecatronic. Atunci il luai cu 5000 lei din magazin de piese, iar daca aveai o pila la vreun distribuitor de piese ca sa-ti faca discount, il luai mai ieftin. Eu am dat 4100 pe el. Chiar sunt curios cat mai este acum. 

Link către comentariu

@motanelulIntaresc si eu: nu, nu le este deloc rusine. 

in cazul meu, pe pagina precendenta aveti erorile (poate ajuta pe altcineva) scoase de tester, efectuat la service specializat in cutii automate, mecanicul a spus ca trebuie schimbat ambreiajul. Costul total (poate ajuta pe altcineva :) ) este de ~3.300 ron, din care numai ambreiajul (luk) costa undeva la 2300 ron, restul fiind manopera, ulei, teste, etc. Pe original, ambreiajul costa undeva la 4.400 ron, mecanicul la care fac reviziile mi-a confirmat ca trebuie schimbat ambreiajul si de asemenea mi-a recomandat ambreiaj pe original, dar din pacate, pretul este...mult prea mare, si nu, nu este pret de reprezentanta :)) la ei cred ca e +50% lejer.

Maine dimineata ma duc sa o las la service, urmand ca vineri dupa amiaza (sper) o sa ma duc sa o iau, si sper ca dupa ce vor desface cutia, sa nu mai gaseasca si alte piese de schimbat.

@livachef din pacate nu cunosc un service in zona ta, daca ai drum prin Bucuresti, iti pot da numele service-ului unde merg (nu il las acum, ca sa nu le fac reclama....gratis :)) )

Link către comentariu

2300 un kit ambreiaj pe LUK??? Nu e cam mult? E 1300-1400 lei la magazinele online specializate. 

LE: acum am vazut ca te-ai referit la O3. Nu cunosc preturi pt tipul asta de motor. 

Modificat de aTThEEnd
Link către comentariu

@aTThEEnd nu m-am interesat online, am verificat tot la service-ul unde fac reviziile si mi-au dat aproximativ acelasi pret.

Link către comentariu

Azi mi s-a listat un deviz „proform“ ca să zic așa. Adica toate operatiunile detaliate: manopera plus piese pentru inlocuirea mecatronicului: aprox. 8000 de lei. 

Mi s-a spus ca as beneficia de reducere la piese (nu si la manopera) daca as face update-ul de soft „dieselgate“.

M-am documentat suficient si nu prea vreau să fac respectivul update de soft, chiar daca as beneficia de reducere.

Caut acum alte service-uri serioase si inca astept pareri din partea voastra.

Intre timp mă gândesc serios să pun masina la vanzare, desi doar ce ii schimbasem distributia si o gramada de piese de articulatie, rulmenti si frane. Deh...

Link către comentariu

domnilor ...pretul unui mecatronic nou este 250 lire (pret pe site uri de profil , ebay.......) carcasa 170(daca e sparta) ....manopera MAXIM 3 ORE   , repet MAXIM ...ce hoti imputiti....de aia fuge lumea de dsg ca le arunca un pret din asta si la revedere 

Link către comentariu

chiar azi am cerut o oferta de la un magazin online pt mecatronic, 5200 lei. Acum nu stiu ce se gaseste pe afara, fara carcasa sau altele, dar nu as risca sa iau o astfel de piesa fara garantie (garantia internationala este fix zero). Deci preturile nu au scazut, ba dimpotriva, au crescut. Deci 5000 la reprezentanta cu tot cu manopra mi se pare chiar ok. Daca se poate repara, exista kituri de reparatii, dar doar anumite defecte pot fi reparate la mecatronic. 

Link către comentariu

în urmă cu 14 ore, livachef a scris:

..Mi s-a spus ca as beneficia de reducere la piese (nu si la manopera) daca as face update-ul de soft „dieselgate“...

Inseamna ca masina ta se incadreaza intr-un program de "kulanz".

Roaga-i sa introduca datele masinii tale in aplicatia lor online ca sa-ti spuna care este discount-ul la piese si la manopera cand te incadrezi in kulanz.

In functie de km masinii si de reziviile facute in reteaua de dealeri poti sa nu platesti nimic sau anumite procente din pretul pieselor si a manoperei.

Accepti up-date dieselgate si dupa ce-ti rezolvi problema pui inapoi versiunea veche de soft, fie la Voinea fie la celalalt care face aceste servicii. O sa te coste asta maxim 100€.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu

Multumesc de raspunsuri.Am intrebat.

Mi s-a spus că am 30% reducere la piese. Nu si la manopera. Dar in cazul schimbului de mecatronic cea mai mare parte din costuri e reprezentata de piesa.

Totul cu acest „compromis“ al update-ului de soft. 

Cred că voi accepta. Așa dăunător să fie noul soft?

Link către comentariu

Cat de prost este softul dieselgate o sa-ti dai seama singur, dar poti si sa citesti topicele dedicate.

Link către comentariu

Destul de prost zic englezii. Nu mereu prost zic romanii. Asta dupa ce am citit toata ziua despre problema asta a update-ului de soft.

Am mai găsit si un articol in engleza, din care citez

„Volkswagen Group has introduced a two-year warranty on vehicles that undergo the emissions update - and it applies to owners who have already had the work carried out.

Volkswagen Group - which is comprised of Volkswagen, Audi, SEAT and Skoda - has put into place a a 24-month warranty for customers who have the emission update carried out.

News of the two-year warranty - called the 'Trust Building Measure' - will be of interest to owners who have found that their car has been negatively affected by the technical fix.

The warranty applies if a customer makes a complaint to an authorised repairer or to the Volkswagen Group and the issue is found to have resulted from the emissions fix.

The warranty was announced in June 2017 and extends to owners whose vehicles have already received the emissions recall. It will cover the car from the date the work was carried out - provided that all other requirements for the 'Trust Building Measure' are met.

It covers vehicles for repairs to 11 components within the exhaust gas recirculation, fuel injection and emissions after treatment systems, within 24-months from the date of the emissions update. However, it only applies to vehicles with a mileage of under 160,000.“

Oare se aplică si la noi treaba asta.

Știu ca am deviat de la subiect. Poate ca ar fi trebuit să postez in topicul dedicat update-ului de soft.

Link către comentariu

E amuzant cum incerci sa te convingi că ceva prost e bun.

Comanda piesele de afara, sau cere o oferta de reparație la Florin caractere pe.forum.

Link către comentariu

Final de poveste: m-am programat la reprezentanta pentru schimbarea mecatronicului. Cu voucherele de reducere pt. actiunea de update software (da, am ales să o fac, pentru bani, desigur ?) am ajuns la totalul de 4.700 de lei: piese (mecatronic, ulei, materiale mici), setare de baza cutie si manopera.

Voi vede ulterior ce fac cu softul updatat. 

Ce părere aveti?

Link către comentariu

Ai făcut o alegere neinspirata. Sa revii sa ne zici cu cat te au taxat până la urmă cei din reprezentanta.

Link către comentariu

I-au facut proforma, cu ce sa-l mai incarce?

In alta ordine de idei, voucher-ul de 30% discount si cel de 250Lei pentru manopera nu inseamna kulanz, chiar nu te incadrezi pentru kulanz?

Modificat de Dolfin
Link către comentariu

Masina este din 2013, are 207.000 km, este cumparată second din strainatate. Nu stiu care sunt conditiile de „fidelitate“ sau altfel de conditii pentru a fi beneficiat de „kulanz“. Aceasta a fost prima interventie intr-o reprezentanta vw din Romania. Nu cred că mă incadram la niciun „kulanz“. 

Aceeasi reparatie am gasit-o la costuri mai mari la firmele specializate in cutii automate din cluj, arad sau timisoara. (Pretul pieselor:peste 5000 de lei + manopera: cel putin 1000 de lei)

Masina putea veni deja cu update-ul facut de fostul proprietar, asa ca nici de vouchere nu as fi putut beneficia. 

Asa ca eu unul sunt multumit de alegerea pe care @deenman o vede ca neinspirata.

Modificat de livachef
Link către comentariu

4700 lei este un super pret pentru inlocuire mecatronic (cu conditia sa nu fie refurbished). Cu inca 100 de euro iti pui softul vechi daca nu-ti convine cum se comporta cu cel nou si tot ajungi la un pret f bun per total. 

Link către comentariu

Când desfac cutia pot sa depisteze alte defecțiuni și în loc de frumoasa suma de 4700 Ron sa plătești alta suma, se practica în reprezentanta, inclusiv umflarea facturilor cu diverse. O să înțelegi tu cum merge treabă.

Ai întrebat cum mi se pare, ți am răspuns.

Prețul e 4700 Ron + rescriere soft la un runner pt pre dieselgate + altele.

Modificat de deenman
Link către comentariu

si ce-ai fi vrut? Sa se duca la alt service unde ar fi platit 6000+, poate ca i-ar fi facut o treaba buna sau nu, poate i-ar fi umflat si acolo sau nu. Cat il poate umfla si cu ce la schimbarea unui mecatronic? Ala se da jos din niste suruburi ca piesa unitara si se pune la loc (de preferat intr-un set de suruburi noi) si cam asta e. Eventual se poate constata daca pilitura din cutie este substantiala, ceea ce poate deveni o problema pe viitor. Alte defecte pe care le pot constata sunt separate de mecatronic, i le poate spune si este decizia lui daca le rezolva atunci, acolo sau altundeva, ulterior. 

Link către comentariu

Sa și comande piesele de origine de la un magazin din de/uk și să facă manopera la reprezentanta daca nu are incrdere Intr un service specializat pe cutii.

Link către comentariu

Baieti, nu transformati va rog situatia mea intr-o polemica. M-am hotarat deja, am platit si avansul. Eu sunt impacat cu alegerea facuta. Nu numai ca discutiile nu-si mai au rostul, dar ma mai agitati si pe mine cu discutii gen „ce-ar fi fost daca“. Citesc forumul de dinainte sa am masina din semnatura, stiam sensibilitatile dsg7 si eram pregatit psihic de costul susmentionat. Am cautat si in strainatate, si la prieteni cu magazine de piese, si la alte serviceuri. Tragand linie, cred ca am hotarat bine. 

Link către comentariu

sper sa nu plictisesc cu intrebarile, dar sunt recentul posesor al unui B7 pachetul R-line, fabricatie 2014, cod motor CFFB(cred ,pentru  ca in cartea masinii scrie doar CFF)si nu stiu exact ce cutie de viteze am; vanzatorul se lauda ca e un DSG 500 parca si ar fi una din cele mai rezistente. Imi poate confirma cineva asta sau macar infirma,sa stiu unde ma situez si eu, daca are ambreiaj umed sau uscat, cate trepte, modul optim de folosire...

Modificat de alisandru25
Link către comentariu

• lupo_bv a închis acest topic
  • voinea pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!