Jump to content

1.9 TDI 131 CP 5viteze - 6 viteze

maxx
 Share

Postare recomandată

Ar trebui sa postati si tipul de jante si cauciucuri caci altfel treaba este irelevanta.Se pot face comparatii obiective numai daca folositi tipurile de jante si cauciucuri indicate de producator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Si eu am passat 131 cp 6 trepte din 2005 AVF si tin sa precizez ca se discuta mult pe langa adevar si anume :cutiile de viteze cu 6 trepte sunt pentru performante mai ridicate,adica la 2000 ture in a 5 ai fix 100 km/h iar la cea cu 6 trepte la 2000 ture ai fix 110km/h.al doilea vantaj pe care il are cutia cu 6 trepte ete acela de cuplu mai mare. vitezele find etajate mai scurt cea ce confera putere mai mare motorului in sarcina si nu in ultimul rand consumul de conbustibil care este mai mic.Un mic ex:am calatroit pe o distanta de 4000 km impreuna cu un prieten el avea cu 5 trepte si a alimentat cu 20 litri mai mult decat mine.deci cu 0.5 litri mai mult decat amea.Nue mult dar 20 litri sunt vreo 23 de euro,aproape ca imi ajung bani respectivi sa imi cumpar uleiul de motor :) nu intra in discutie stilul de condus care nu poate sa difere de la un sofer la altul in conditiile in care esti pe autostrada si circuli cu aceasi viteza.deci dedeparte casigatoare este cutia cu 6 trepte

Link către comentariu

daca vrei o masina pentru consum cea cu 6 trepte este perfecta insa daca vrei o masina care sa te propulseze pe sosea este ideala una cu 5 trepte. de exemplu ma luasem la intrecere cu un prieten (audi A4 1.9 tdi 131cp). el era in fata mea si mergea relaxat (120km/h) iar eu mi-am luat putin demaraj si am intrat in depasire. l-am intrecut cu jumatate de masina dupa care nu mi-a mai dat nicio sansa. bineinteles cele 300 kg in plus pe care le are passatul meu au contat insa ma ashteptam ca si cei 140 de ponei sa-si faca treaba dar nu s-a intamplat. oricum sunt destul de multumit de masina cu exceptia faptului ca suge prea multa motorina: 10.5-11l urban, respectiv 7-7.5 extra

Link către comentariu

• 1 month later...

am o intrebare viteza maxima la ambele cuti este egala?sau doar n-am fost eu atent? si ma refer la cea declarata de producator. daca da atunci baniuesc ca pinioanele la ultima viteza sunt indentice pt ca porbabil ambele au viteza maxima la aceasi turatie. din cate stiam eu cutiile cu 6 viteze sunt facute pt a scurta treptele raportu ultimei viteze fiind acelasi. eu la la aproape 200 am aproape 4000 de ture si am cutia de viteze in 5 trepte desi mi-ar fi placut sa o am pe cea de 6.

Si citisem cateva pagini mai inapoi ca cea de 6 viteze are viteza I mai scurta si ca manaca asfaltu. La a mea mi se pare prea scurta ca imi manaca nu numai asfaltu ci si cauciucurile desi in momentu in care ar fi facuto mai lunga ar fi fost mai greu la manevre.

Modificat de maniac18
Link către comentariu

eu cred ca da, ai dreptate amandoua au declarat 208km/h deci..., nu cred ca e mare fas in 5 sau in 6 trepte, la inceput eram entuziasmat dar acum mi-a trecut, probabil in 2,3,4,5 se simt ceva diferente, mai important mi se pare faptul ca difera dimensiunile discului de ambreiaj mai mare la cea in 6 trepte, ceva mai scump-cred- si probabil tine cuplul mare mai bine pe termen lung- chiptuning

am reusit sa vad cca 4500rpm in a 6-a

Link către comentariu

Cred ca a vrut sa spuna 4500 ture in a 5-a. In a 6-a se la acea turatie te apropii de Warp 2, asta daca presupunem ca mai are motorul putere. Btw, la 4000 ture in a 5-a am fix 200km/h (am testat in Germania pe autostrada), la a 6-a la 4500 ar trebui sa am... 265 km/h :biggrin:

La Passat nu cred sa fie rapoartele mult mai scurte, deci e o greseala de tipar.

Link către comentariu

nu, nu am gresit, era in germania acum vreo 2-3 ani si era pe bord afisat ceva intre 230-235-240, aveam cauciucuri 205/60/15, si in a 5-a tot in jurul lui 4500 sau un pic peste cca. 175-180

cu acele cauciucuri aveam o abatere de cca 6km/h indica mai mult pana in suta,(fata de gps) peste nu am mai verificat, dar suntem off-rau

Link către comentariu

E simplu, sa ne spuna cineva cu aceeasi masina/motor/cutie ce viteza are in treapta a 6-a la 2000 rpm sau la orice alta turatie - de aici cu regula de 3 simpla se poate calcula viteza la 4500 rpm.

Link către comentariu

si cred ca ar trebui masurata viteza cu un gps pentru a elimina eroarea kilometrajului.

Link către comentariu

SALUT SUNT POSESOR DE PASSAT 1,9 TDI 131CP PD CU SASE TREPTE INAINTE AM AVUT CU CINCI , CAND AM VANDUT-O PE CEA CU CINCI RESPECTIVUL A VRUT SA O TESTEZE PE AUTOSTRADA SI A FOST CAM DEZAMAGIT LA 180KM/H A SASEA VITEZA SI-A SPUS CUVANTUL

Link către comentariu

sharanel ..tu e posibil sa ai alte multiplicari la cutia de viteze

Si in plus nu cred ca putem folosi regula de 3 simplu ... e doar o parere.

Link către comentariu

Aici nu e vorba de credinta... ci de stiinte exacte.

Intr-adevar am "un pic" alte rapoarte.

Link către comentariu

Aici nu e vorba de credinta... ci de stiinte exacte.

Intr-adevar am "un pic" alte rapoarte.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am un passat de 1,9 pd, 131 cp si 6 viteze. masina este o bijuterie. am dat-o imprumut unui f bun proeten care avea masina in service(passat 1,9pd-131 cp si 5 VIT) si mi-a zis ca e diferenta mare si se simte.cel mai important lucru spus de el e ca ar da-o chiar daca ar vinde-o mai ieftin si sa ia una cu 6 viteze. mi-a argumentat ca e mai "zglobie", mai rapida . :)

Link către comentariu

Mai zglobie si mai rapida da... dar amesteci in schimbator prin oras de te ia naiba. In afara alta treaba, cand conduc o masina cu 5 viteze tot am tendinta sa ii dau a 6-ea ca la a mea. In schimb si la a mea cand am viteza de mai multe ori am vrut sa bag in a 7-ea :icon_cheesygrin: . Eu as prefera una automata, chiar daca consuma mai mult in oras e lux.

Link către comentariu

Eto, in oras folosesc 3 viteze: 1st, 2nd & 3rd. A 4-a ii mai dau foarte rar, cand mai dau cate o talpa pe bulevard. Daca as avea cutie cu 5 trepte, crezi ca as folosi numai 1 si 2? La 1,9TDI treapta a 3-a in oras e ideala, chiar daca depasesti cu 10-20km/h Vmax legala :icon_cool: Deci nu prea inteleg faza asta ca daca ai cutie cu 6 viteze mesteci pana faci febra musculara, iar daca ai cu 5 trepte mergi de zici ca ai DSG. Practic, mesteci la fel de mult (sau de putin) indiferent daca ai cutie cu 5 sau 6 trepte. Adica tr. 1-2-3.

Link către comentariu

Mie sincer mi se pare ca cutia cu 6 viteze cere mult mai repede treapta a 2-a decat cutia cu 5 viteze. Cand esti in oras aglomerat mergi din semafor in semafor conteaza.

Modificat de Eto
Link către comentariu

Mergi din semafor in semafor cu tr. 1??? :) Poi hai sa fim realisti, cu ambele cutii poti sa mergi cu 1-a sau a 2-a, in aceeasi situatie. Si nu e un caz care sa te faca sa alegi cutia cu 5 trepte in detrimentul celei cu 6, sau invers. Situatia descrisa de tine ar avea vreo semnificatie daca am discuta despre cutie automata vs cutie manuala, nu 5 vs 6 :icon_cool:

Link către comentariu

Sa fie clar, treapta a-6-a a fost facuta pentru consum. Eu la 3000 de ture aveam 170km/h. La cele cu 5tr nu cred ca ai mai mult de 150km/k. La orice masina cu 5tr pe autostrada simti lipsa celei de a-6a. Am condus si una si alta. Si la asta (tiptronic) ce am acum, simt lipsa cv. cu 6tr, mai ales la drum lung.

Link către comentariu

Nu inteleg de ce nu intelegi ca treptele la cutia cu 6 viteze sunt mai scurte comparativ la o cutie cu 5 viteze. Asta e foarte clar. Adica asta inseamna ca trebuie sa schimbi mai repede viteza. Deci umbli mai des la schimbator.

Link către comentariu

de curiozitate daca la 3000 de ture ai 170 la 4000 ce viteza ai?

Link către comentariu

Pai zi si tu in ce viteza? 3000 ture in viteza 5 sau 6. 4000 ture in viteza 5 sau 6.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!