Jump to content

Octavia 3 RS/ RS FL - echipare, optionale, intrebari tehnice despre produs

TudorM
 Share

Postare recomandată

Sound generator-ul e pacat sa il scoti,cand am condus prima data Polo Gti 1.4tsi,prima impresie a fost WOW,ce frumos se aude...

DSG fart-ul o sa il auzi doar dupa ce modifici evacuarea...stock nu se aude.

Foarte frumoasa o3 RS ,sa o stapanesti  sanatos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tudor - nu se observa dungile acelea deloc...

ideea e ca eu vroiam acel Fart...nu sa-l scot. de aceea daca stie careva cum sa fac sa-l pun astept un raspuns.

multumesc pentru urari Motan si dragosb2.

am spalat masina aseara...si de atunci ploua fara opriere la constanta...la naiba!

Link către comentariu

Il scoti modificand evacuarea.

Acel generator de sunet nu ofera farturile. Ci doar se aude in habitaclu mai tare acceleratia.

Sent from my ApfelPhone

Link către comentariu

Cum e cel de pe GTI 6? E o componenta hardware ca pe RS? Daca se poate scoate fara probleme, facem schimb rifflections! :D

Link către comentariu

Asa era pe GTI, trimite sunet prin boxele masinii ca sa faca masina sa para mai "sport". Un dezavantaj al izolarii bune si motoarelor mai performante este sunetul redus in interior.

Sunt mari sanse ca la platforma noua sa fie in alta parte insa...

http://www.youtube.com/watch?v=8mUbYVS3uEc

Link către comentariu

Eu vazusem niste scheme in CAD pt RS si arata similar, dar nu identic. Banuiesc ca principiul de functionare va fi la fel. La Golf se putea lua de pe GTI si pus pe alta echipare?

Link către comentariu

Din cate stiu nu a incercat nimeni. Mai toata lumea vrea masina mai silentioasa, nu mai zgomotoasa.

Link către comentariu

Tocmai am primit info de la dealer ca s-a confirmat comanda pentru sapt. 51,

dar e probabil sa ajunga mai repede, poate chiar in noiembrie.

Trebuie sa gasesc si niste jante/cauciucuri de iarna pana atunci :) 

Link către comentariu

Ce configuratie ai?

LE: Primul lucru pe care o sa-l fac la masina o sa fie ceva de genul asta.

Modificat de TudorM
Link către comentariu

felicitari dragosb2.

daca ai ales driving mode selection si sound genrator sunt curios cum se aude:)

daca poate pune cineva acel sunet de Fart ca la golf 6gti...sa ma caute ca sunt interesat.

Link către comentariu

Eu am comandat hatchback negru cu lista asta de dotari :

PLI                            Adaptive Cruise Control                                        

si Front Assistant

9S6                           Afisaj Maxi-DOT color                                               

PE4                           Airbag-uri laterale spate                                              

PHB                          Climatronic                                                             

instalatie aer conditionat, cu reglaj

electronic, cu distributie in doua zone

a aerului

PFD                          Driving Mode Selection                                                     

si Sound Generator

9T1                            Duze stropitoare parbriz incalzite                                               

6T2                            Iluminare spatiu pentru picioare                                                      

fata/spate

8G1                           Intelligent Light Assistant                                                        

reglarea dinamica a luminilor de drum

PLG                           Interior Alcantara                                                                     

+ piele / piele artificiala

4L6                            Oglinda retrovizoare                                                                    

cu efect automat antiorbire

PW4                          Oglinzi exterioare pliabile electric                                             

cu iluminarea spatiului de intrare in

masina si efect antiorbire

PH5                           Parbriz incalzit                                                                          

RAC                          Radio-CD & MP3-player Bolero MIB                                           

cu touch screen, afisaj color

si SD card slot

PW0                          Scaune fata incalzite,                                                        

cu reglaj termic separat

7X1                         Senzori parcare spate 

Cand vine o sa pun folie mai inchisa decat sunsetul....

Link către comentariu

@saibot - pai as vrea sa inteleg ce zici dar nu pot, evacuarea actuala de pe masina nu e sport?

eu ma gandeam ca e un dispozitiv care face acel zgomot care e atasat la evacuare...sau ceva de genul...

@dragosb2 - o configuratie cu tot ce ai nevoie...felicitari.

Link către comentariu

O evacuare "sport" e de ajuns sa asigure un flow bun al gazelor. Evacuarea actuala a masinii e "sport" prin simplul fapt ca e o evacuare de pe o masina "sport", dar este o evacuare silentioasa, prin urmare nu se va auzi acel dsg fart. Saibot s-a referit ca iti va trebui o alta evacuare mai zgomotoasa care va permite dsg fart sa se auda. Fart-ul este creat de combinatia motor-DSG, la schimbarile foarte rapide ale cutie de viteze.

Link către comentariu

@paulmig - am inteles ce spui..dar ma intreb de ce pe gti-ul unui amic cu evacuarea standard nu modificata se aude acel fart foarte tare? si el avand tot dsg ca si mine.

Link către comentariu

Pot fi simple ratiuni de marketing. Chiar daca cele 2 masini teoretic sunt identice dpdv motor transmisie, ele au un target diferit, Octavia fiind mai familista. E posibil ca evacuarea sa difere, spre exemplu sa aiba o toba intermediara in plus.

Un alt exemplu pe care il stiu exact este la Golf 5 GTI si O2 vRS, golful are evacuare de 60 din fabrica si vRS-ul de 55 diametru (sper sa nu fi gresit cifrele dar era o diferenta de 5 intre ele)..

Link către comentariu

ok paul....asta e...nu tin neaparat sa am acel sunet...dar eram curios de ce nu-l am(exceptand varianta ca poate sa fie din cauza ca nu am acel driving mode selection si sound generator, care cred ca sunt doar ca sa auzi ceva in boxe nu si pe evacuare).

e posibil oare sa se auda tobele mai tare dupa ce se mai ard sitele dupa cateva mii de km?

Link către comentariu

Asta da, evacuarea isi va "da drumul" in timp. Cel mai simplu si cu o investitie minora si fara sa pierzi garantia, e sa inlocuiesti toba intermediara doar cu o sectiune de teava goala de vreo 50cm lungime si sa vezi cum se aude. Teava o prinzi in coliere si daca nu iti place, pui la loc tot toba intermediara tot cu coliere. Sunt convins ca va fi exact cat trebuie pentru un sunet mai "sport" fara a fi deranjant in interior si foarte posibil vei avea parte si de DSG fart.

Modificat de PaulMIG
Link către comentariu

Cu placere. Daca ai drum prin Buc, fa o vizita la Top Gear, baietii sunt ce trebuie cand vine vorba de evacuari, o vor urca pe elevator si o sa iti explice in detaliu tot ce vrei sa stii despre sunet la o masina. Te poti uita pe topic fugitiv sa vezi ce lucrari au facut.

Link către comentariu

Fix lucru asta l-am facut eu, am anulat intermediara si se aude mult mai sport.

Link către comentariu

Ce configuratie ai?

LE: Primul lucru pe care o sa-l fac la masina o sa fie ceva de genul asta.

Pfua eu parca nu as face asta.

Unul din motivele pentru care am decis sa imi iau masina noua este ca sa nu mai fac absolut nicio modificare la masina. Sa merg cu ea asa cum a fost gandita ea.

Odata ce te apuci de modificari parca nu mai termini nicidoata.

Eu sincer ma gandeam la un soft stage 1 si atata. Am si gasit unde sa fac. Dar in rest, absolut nimic altceva. Stiu ca ma contrazic singur, dar cand zic ca sa merg cu ea asa cum a fost gandita ma refer la: sa nu ii pun o suspensie mai joasa, sa nu ii pun alte jante, sa nu modific evacuarea, sa nu ii pun alte frane mai bune, etc... efectiv doar un pic mai mult power si ATATA...

Modificat de Bartolomeus
Link către comentariu

@yellow_pwr      Din cate stiu, nu ai Driving mode selection si Sound generator pe masina si totusi poti selecta modurile ECO NORMAL SPORT din meniul de la BOLERO.   Asa este sau am inteles eu gresit?

Asta ar fi un lucru bun pentru cine nu doreste sound generator dar vrea sa poata selecta intre modurile de utilizare ale masinii.

Link către comentariu

@Bartolomeus, cred ca dintre intentiile fiecaruia a mea e cea mai putin "extrema". Eu doar scot o mufa dintr-o componenta absolut inutila, care baga vibratii si zgomote in cabina dupa ce o armata de ingineri s-a chinuit s-o antifoneze. Tu in schimb vrei sa modifici soft-ul de functionare al motorului. :P

@silviu_chs, da, se pot schimba din meniul de setari. Confirmat de yellow_pwr, scrie si in manual.

Link către comentariu

• 75NOR changed the title to Octavia 3 RS/ RS FL - echipare, optionale, intrebari tehnice despre produs

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!