Jump to content

Polish-are

toni
 Share

Postare recomandată

O polishare buna in Brasov cine imi paote spune si mie unde gasesc? Si daca se poate si un pret estimativ.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As ruga pe cei care pun poze aici sa contina si "before" si "after". Eu nu imi dau seama cat de bine a fost polisata masina daca nu stiu cum arata inainte. Poate arata la fel.

Multumesc. Chiar ma intereseaza subiectul.

Link către comentariu

Imi poate recomanda cineva un service/spalatorie unde sa pot realiza o polishare de calitate in Ploiesti?

Mi-a zgariat bara spate un destept cu un Logan care nu a respectat distanta in trafic si ca rezultat am capatat pe bara spate doua zgarieturi in lac (nu au ajuns la primer si se simt foarte putin la deget).

Banuiesc ca trebuie o polishare abraziva sau semiabraziva. Masina e neagra si e aproape noua, deci stratul de lac e aproape intact. O sa incerc sa postez si poze before/after

Link către comentariu

Sefu', bine ca n-ai facut poza din avion, ca asa nu mai vedeam nimic :-)

Sefu', data viitoare promit sa fac un macro :vaidecapulmeu:. E facuta de pe geam si se vrea a fi o poza informativa.

Link către comentariu

Sefu', data viitoare promit sa fac un macro :icon_thumright:. E facuta de pe geam si se vrea a fi o poza informativa.

Mai pune cateva de aproape ca sper ca nu s-a dus deja polish-ul.

Link către comentariu

florin bujita
Salutare!

Eu la a mea am folosit pana acum, de 2 ori, ceara LiquiMoly. O doza ajunge cam la 3 "sedinte" si costa undeva la 35 RON. Dar arata bestial dupa. Metoda cred ca e cea clasica: se aplica un strat de ceara pe toata caroseria, cat mai uniform, cu o carpa cat mai moale; apoi se lasa sa se usuce cam 10-15 minute pana devine mat si prafos; cu o carpa(de fapt veti avea nevoie de mai multe) curata si uscata si moale se da la lustru' pana trebuie sa va puneti ochelarii de soare de puternic ce va straluci masina. Plus de asta am facut si farurile si geamurile tot cu aceeasi ceara si s-au curatat si ele bine. Dupa polishare am dat de proba cu apa pe masina si se scurge de parca ar aluneca pe... ceara!!! :rolleyes:

Singurele chestii care nu se impaca cu ceara sunt plasticele de pe portiere si alte plastice de pe exteriorul masinii, precum si chederele. Dar le-am lustruit cu silicon si nici nu se mai cunostea ceara.

Spor la treaba! :icon_thumright:

merge si la o maisna de culoare gri metalizat?

Link către comentariu

pai ceara e ceara... ce treaba are cu culoarea?! culoarea te intereseaza doar pentru creioanele pentru zgarieturi sau polish-ul colorat. ceara e "universala" :)

Link către comentariu

Imi puteti recomanda un polish care sa il aplic manual si care sa aibe niste rezultate bune...Auzisem de o solutie Forumula1 care se gaseste in statiile OMV e bun de ceva?

Link către comentariu

Re,

De vreo 2 zile ma tot chinui sa-mi curat urmele de banda adeziva/lipici de pe haion ca mi-am dat toate literile jos (badgeless) si n-o scot la capat nici cu slujbe :icon_thumright:

...asa ca am si eu doua intrebari simple:

Question 1: Polish-ul il pot face in asa fel incat sa elimin si acele urme de lipici ramase ?!

Question 2: Daca DA, ce solutie (nume, marca, tip) mi-ati recomanda sa iasa treaba ok ?!

:( safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

In Iasi imi poate recomanda cineva un service sau o spalatorie pentru o polishare profesionala?Am incercat mai multe tipuri de polish si ceara,dar nu am fost prea multumit...mai ales din punctul de vedere al acoperirii micilor zgarieturi.

Link către comentariu

stie cineva daca exista o solutie de polish parbriz???daca da:denumire pret si de unde??eu sunt din sibiu

Link către comentariu

Salut! sper sa nu supar pe nimeni, dar as vrea sa rog pe cei mai priceputi sa mai puna inca o data pasii care trebuie urmati pentru un polish(manual as vrea sa fac) cat de detaliat se poate, adica, pe intelesul unui necunoscator, pentru ca sunt prea multe pareri in acest topic si m'am bagat in ceata, sper ca cineva sa'mi zica ce e mai bun din tot ce s'a discutat.(eventual si niste exemple de produse)

As vrea sa fac un polish la masina, ca acum dupa iarna am descoperit destule zgarieturi pe partile laterale(partile de jos ale usilor) si pe capota, zgarieturi destul de vizibile zic eu, si ciudat mi'a facut un polish cineva la o vopsitorie din Arad anul trecut in august-septembrie si acum arat rau deja(la cate porcari se arunca iarna in Romania pe drumuri nu stiu de ce ma mai mir).

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sfatul meu: nu va pierdeti timpul dand cu polish ci dati direct cu ceara (eu am folosit Formula 1) si o sa fiti foarte multumiti de rezultat! Arata ca noua!

Link către comentariu

Salut!In cazul in care vreti sa achizitionati un polish,pentru a infrumuseta masina va recomand sa fugiti de toate produsele de la MA-FRA pentru ca sunt extrem de proaste!!Sa va povestesc......Am cumparat cel mai scump polish de la ei la bidon de 1000ml,care zic ei iti ajunge ptr 3 masini si am inceput sa-mi polishez masina.Am cumparat 2 masini de polishat,una ptr mine si cealalta ptr un prieten(care a dat inapoi si nu a mai vrut-o) si m-am apucat de treaba!Am consumat jumatate de bidon de polish si masina mea este mai rau decat era.Am ajuns la concluzia ca dupa ce ca nici macar zgarieturile alea fine de la peria de spalat nu le scoate mi-a zgariat masina suplimentar(are defecte de fabricatie in polish,adica are ceva gen nisip).Al 2-lea produs cumparat de la ei a fost 1 cutie de ceara auto,care o dai pe masina si nu se cunoaste absolut nimic!Asta ca sa nu mai vb ca nici pe departe nu a fost cantitatea de ceara pe care o scrie pe cutie.Uite asa mi-am luat teapa pe banii mei!!!Am avut si polish Formula 1,care da luciu dar de zgarieturi nici macar nu se atinge!Oare cum putem face,sa ne dea ce cumparam si nu tepe frumos ambalate?SUNT TOTAL DEZAMAGIT DE PRODUSELE DE LA MA-FRA!!!!

Link către comentariu

AUTO Magic se gaseste la preturi bune la noi pe piata si rezultatele sunt multumitoare. Insa un detailing minutios presupune multe operatiuni.

Link către comentariu

am spus si o repet 3M este solutia ! si nu te obliga sa iei la litru. daca vrei 100 gr atat cumperi. folosesc de ani de zile stiu ce vorbesc. bineinteles cu o masina de polishat de calitate care costa minim 12 mil lei. restul sunt panarame nu masini de polishat.

Link către comentariu

Tinand cont ca acum sunt somer si am rate pe la banca,mi-am zis ca merita investitia in asa ceva ca sa mai scot un ban!De aia am luat la litru!Eu nu am lucrat decat in service pana acum si cam asta stiu sa fac.Am cautat polish 3M dar nu am gasit pe la magazine sau pe net,decat la ciumpalaci care nu prea imi inspira incredere!Masina de polishat pe care o am,nu-i tocmai ieftina si are exact ce are o Makita sau un Bosch care costa 11-12mil.

Link către comentariu

am luat si eu o masina depolishat din metro,.. nu face nimic, adica are un fel de vibratie rotativa cumva, nu se invarte ca un flex, , pana la urma tot cu mana m-am descurcat mai bine

Link către comentariu

Masinile de polishat pe care le-am cumparat eu,sunt exact ca flexul(rotative) cu reglaj de viteza.Nu este trompeta deaia gen Stern care este vreun milion.Daca este careva interesat am una de vanzare(cea pe care am luat-o pentru prietenul meu).

Link către comentariu

am spus si o repet 3M este solutia ! si nu te obliga sa iei la litru. daca vrei 100 gr atat cumperi. folosesc de ani de zile stiu ce vorbesc. bineinteles cu o masina de polishat de calitate care costa minim 12 mil lei. restul sunt panarame nu masini de polishat.

Nu e chiar asa...

Se gasesc masini de polishat si mai ieftine, vezi Meguiar's, Kestrel, Silverline. Poti lua Meguiar's G220 din UK la aproximativ 1000lei sau Kestrel DAS-6 la ~700lei. Cele doua fiind Dual Action, bune pentru incepatori

Exista si variante pur rotative, cum sunt Kestrel SIM180 la ~600lei sau Silverline Orange la ~500lei, dar sunt mai periculoase daca nu te pricepi riscand sa arzi vopseaua. Preturile sunt cu transport inclus :Driver:

Desigur la asta se adauga pad-urile de polishat, care costa si ele destul si polish-urile, care iar nu sunt de neglijat.

Ca polish-uri nici Menzerna sau Meguiar's nu sunt deloc de trecut cu vedere.

In 3-4 saptamani o sa-mi pun si eu la treaba masina mea de polishat si o sa postez si aici rezultatele. Stay tuned ;)

cosminwon Flex, ca marca, produc si masini Dual Action, nu numai rotative ;) vezi 3401VRG

Modificat de toni
Link către comentariu

toni nu am inteles ce nu este chiar asa? faptul ca eu am probat ani de zile si sfatuiesc in cunostinta de cauza? sau ne contram la cateva milioane pe o masina de polishat? tu sfatuiesti ca sursa UK. eu am preferat MAKITA pentru garantie si service post garantie si ptr renumele marcii. am numit panarame masinile pana la vreo 2,3 mil daca ai inteles ok .ai ceva impotriva 3 M? au solutii complete. nu ai cum da gres cu ele. de acord ?

Link către comentariu

Nu contest faptul ca Makita face scule foarte bune sau ca nu ai avea tu experienta. Ci doar spun ca exista variante mai ieftine, mai ales pentru utilizatori casnici.

Nu o lua ca pe un afront personal, dar nu trebuie sa ne limitam la o masina de polishat si un producator de polish ca fiind cei mai buni pentru ca exista multe variante.

Inteleg ca pentru tine asta este o meserie si nu e rentabil sa-ti pice masina de polishat dupa 6luni de folosire intensa, dar pentru un incepator o masina orbitala este mult mai potrivita. Stii si tu cat de usor este sa arzi vopseaua pe o bara de plastic trecand peste ea la 1500rpm si agatand un colt :(

Acasa, folosesti o masina de polishat de 2, maxim 3 ori pe an, da? In ritmul asta, iti garantez eu ca nici una din cele de mai sus nu va pica in primii ani. Poate nu au chiar fiabilitatea Makita sau Bosch sau Flex, dar cu siguranta tin cativa ani buni daca nu tragi de ele. In state si UK sunt multi care folosesc Megs sau Porter Cable in regim pro si inca functioneaza.

3M ... am zis eu ceva rau de ele? Ai incercat Menzerna sau Meguiars? Sunt niste polish-uri la fel de bune. E greu de spus care e mai bun, dar sunt 2 alternative de luat in seama. Ambele firme ofera solutii complete. Nici cu astea nu ai cum sa dai gres.

Link către comentariu

Salut! sper sa nu supar pe nimeni, dar as vrea sa rog pe cei mai priceputi sa mai puna inca o data pasii care trebuie urmati pentru un polish(manual as vrea sa fac) cat de detaliat se poate, adica, pe intelesul unui necunoscator, pentru ca sunt prea multe pareri in acest topic si m'am bagat in ceata, sper ca cineva sa'mi zica ce e mai bun din tot ce s'a discutat.(eventual si niste exemple de produse)

As vrea sa fac un polish la masina, ca acum dupa iarna am descoperit destule zgarieturi pe partile laterale(partile de jos ale usilor) si pe capota, zgarieturi destul de vizibile zic eu, si ciudat mi'a facut un polish cineva la o vopsitorie din Arad anul trecut in august-septembrie si acum arat rau deja(la cate porcari se arunca iarna in Romania pe drumuri nu stiu de ce ma mai mir).

Si nu vrea sa ma ajute nimeni...???

Link către comentariu

Acum 2 zile am facut un polish la masina si in afara de ceva forta daca se face manual si materiale mici de bumbac, nu prezinta mari dificultati operatiunea, se merge pe suprafete mici, cu putina solutie pe carpa de intins polishul, se lasa putin sa se usuce, se poate freca in acest timp in acelasi sens, nu prin rotatie, ci liniar, iar cand vrei sa vezi exact ce si cum a iesit, cu o carpa curata stergi suprafata peste care ai actionat cu polish si cu carpa initiala.Daca esti multumit de rezultat mergi mai departe cu alta zona, iar unde sunt probleme, vopsea gazata, urme serioase de murdarie, adezivi, autocolante, etc. se insista si cu 3-4 maini de polish, adica prima operatiune.

Masina trebuie sa fie bine spalata si degresata inainte de operatiune, altfel particulele de nisip vor agrava starea exterioara a bijuteriei, si dupa ce se da peste tot cu polish si se curata bine cu carpe de bumbac curate, se repeta operatiunea cu ceara semi-solida, atat pentru protectia operatiunii de polishare cat si pentru o stralucire suplimentara.

Asa cum s-a mai spus deja se pot cerui si stopurile si farurile pentru o stralucire si alunecare mai rapida a stropilor de ploaie.

Rezultatul final se traduce intr-un exterior stralucitor, foarte fin la atingere, fara impuritati, un aspect ingrijit al masinii dumnevoastra.

Asta suna a reclama, dar nu e deloc asa, pur si simplu astfel va arata masina.

Pentru zgarieturile destul de adanci sa nu isi faca nimeni mari iluzii, acestea ies numai la un vopsit ulterior, polisharea mascheaza o parte din consecinte dar nu vindeca complet.

Sper ca am ajutat pe cineva cu acest randuri.

Masini stralucitoare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!