Jump to content

Forum

1. Generale

1. 82,4k
      postări
    2. 17,9k
      postări
    3. 16,7k
      postări
  2. Tehnic

1. 859,7k
      postări
    2. 28,7k
      postări
    3. 44,5k
      postări
    4. 175,5k
      postări
    5. Modele Electrice

Arie de discutie pentru modelele electrice ale Grupului VW (ID, ID Roomzz Concept, ID Buggy Concept,  ID Buzz Concept, ID Crozz Concept, etc. )
      Instrucțiuni, sfaturi, încărcare, offtopic modele electrice. 

11,2k
      postări
    6. 281,9k
      postări
  3. Comunitate

1. Masina mea

Forum dedicat prezentarilor masinilor membrilor. 

304,8k
      postări
    2. 144,3k
      postări
      • Emy D
    3. 119,6k
      postări
  4. Administrativ

1. 10k
      postări
      • voinea
    • manaila
      Am inteles! Va multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru sfaturi, weekend placut si toate cele bune!
    • andrei_221
      cei care curata DPF-uri zic ca e ok cand nu are presiune diferentiala mare. Dar ei nu pot sa masoare capacitatea efectiva de retinere a DPF-ului   presiunile sunt OK pt un DPF regenerat (15 mbar relanti, 55 mbar la 2500 ture) Dar inca odata ... presiunea nu reflecta volumul util de lucru al DPF
    • andrei_221
      incepi prin a lasa asa....  daca nu te deranjeaza prea tare   un debitmetru bun Bosch costa cam 750 lei - alte marci nu merita sa le cumperi, sunt proaste.  Sa verifici pompa tandem nu prea ai cum fara manometru special , o pompa Bosch sau pierburg te duce si ea la 1500 lei reglajul pentru turbina... mai bine nu umbli daca nu faci asta zilnic  
    • manaila
      Va multumesc frumos pentru raspunsuri. De unde ar trebui sa incep? Ce sa i spun mai exact mecanicului sa verifice/sa faca?
    • lupo_bv
      Este posibil ca motorul să nu dezvolte puterea necesară pentru că la logurile în mers pare că presiune şi aer suficient are. Turbina atinge presiunea prescrisă de pe la 2000 rpm şi rămîne relativ constantă. În tr. 3 are o cădere de presiune pe la 3000 rpm iar în tr. 4 pe la 2700 rpm şi îşi revine pe la 3000 rpm. Tr. 3   Tr. 4   Din BS011 ar reieşi că turbina nu face presiunea necesară, graficul ar trebui să fie pe unde am desenat eu cu roşu. Cauze posibile ar putea fi o problemă de vacuum, N75, turbina în sine, dar şi o viteză scăzută a gazelor evacuate. Dacă nu s-a umblat la turbină excludem reglajul. Ciudat că în mers pare să facă presiune. Aici ar trebui să verifici vacuum-ul care ajunge la turbină cu un manometru de vacuum. Avansul cît este? (ultima căsuţă din Grupul 4)   În BS003 se observă în principal că recircularea este cam mică (valoarea minimă este prea mare). Graficul ar trebui să fie pe unde am desenat eu. Adică atunci cînd EGR este complet deschis nu intră suficiente gaze în admisie. Dacă nu ai nici o eroare pe EGR posibil ca gazele să nu aibă presiunea necesară. Pentru valoarea maximă care este mai mică înseamnă că atunci cînd EGR este închis ori nu închide bine şi mai recirculă gaze ori presiunea făcută de turbină nu este suficientă (avînd în vedere BS011  este destul de plauzibilă această ultimă presupunere     LE Acum am văzut că a postat şi @andrei_221. După cum vezi sunt destule coincidenţe între părerea mea şi a lui, deci ar trebui să te axezi pe aceste aspecte.
    • andrei_221
      mai trebuie umblat la reglajul turbinei....  EGR tau recircula prea putin  pe BS 03 observi ca variaza intre 300 -450, ar trebui sa varieze 200 - 450   debimetrul are un varf de 965 gr, dar scade spre 3000 ture la 800 gr, deci e uzat si el   mai exista posibilitatea sa nu ai presiunea corecta de motorina la injectoare ( pompa tandem sau uzura in chiulasa la injectoare_) - motorina putina, gaze putine sa invarta turbina
    • raduletz
      @FeriMam avut timp acum sa citesc valorile din nou  Intre timp vad că și-a facut regenerare, cu 70km in urma. Am facut de data asta citire si la relanti si la 2500RPM. Cum sunt valorile? Mai duce oare?    De ce oare Requested am 2, iar Successful 0? Ce înseamnă acele valori? Dupa mine, as zice ca a cerut doua regenerari si nu a reușit sa faca niciuna. E normal?
    • Bebeee
      @catalin004 “Posturile monosilabice și/sau posturile care nu aduc nimic bun discuției (gen băgare în seamă) sunt interzise și vor fi sancționate. Postează numai dacă ești sigur că informațiile interesează și sunt într-adevăr utile celorlalți membri. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, dacă nu te poți abține caută alte comunități în care aceste lucruri sunt permise.” Citat din regulament.
    • manaila
      Salut! Detin un Golf 5 1.9 TDI BLS din 2012, in prezent are 433.000km, i-am facut motorul in 2018 la 280.000(biele, cuzineti, rectificat arbore, ax cu came nou si ce o mai fi fost), la 400.000 i-am reconditionat turbina la turbo doctor Galati, curatat dpf, egr, admisie si ce o mai fi fost, nu sunt adeptul vitezei, asa in 1-2-3-4 e ok, dar am fost recent pe autostrada, in a 5a la 2.000 de ture am 120, de la 120 pana la 140 imi ia destul de mult timp, de la 140 la 160 mult tare si mai mult de 2900-3000 ture nu urca, ramane aici intre 160 si 170, dar in 2,3,4 urca fara probleme si am mai sesizat ca in a 3a, a4a, a5,a sub 1800 ture e cam moarta, trebuie neaparat dat inferioara, de regula schimb la 3.000 si o tin la 2.000-2.200, nu prea am sesizat, dar daca e in a4a pe la 1.200 efectiv nu poti ajunge la 2000 de ture cu piciorul in podea,  dpf e ok am 8.0 grame cu 8.3% incarcarea, am atasat mai jos logurile (003,010,011 in treptele 3 si 4 | 003,010 in basic settings pe loc) va multumesc frumos! BS011_pe_loc.CSV treapta_3.CSV treapta_4.CSV BS003_pe_loc.CSV
    • eugen.filca
      Am discutat ci cei de la Odorheiu si au zis ca filtrul e ok.Iara filtru second am luat si era mai praf decat al meu avea presiunea 98 la relanti.Nu as mai risca sa iau.O sa optez pe unul nou dar vroaiam sa mai consult cu cineva in domeniu. Am discutat ci cei de la Odorheiu si au zis ca filtrul e ok.Iara filtru second am luat si era mai praf decat al meu avea presiunea 98 la relanti.Nu as mai risca sa iau.O sa optez pe unul nou dar vroaiam sa mai consult cu cineva in domeniu.
    • FeriM
      @eugen.filca Daca ai curatat DPF-ul dupa reparatia motorului (adica sper ca asa ai facut), cei care l-au curatat nu au facut testarea lui? ce ti-au spus? Ei sustin ca nu iau bani daca nu reuseste reparatia... E interesant ce scrie la ei in sectiunile de "preturi" si "garantie".
    • andrei_221
      orice motor are ulei in gura turbinei de la epuratorul din capacul de culbutori. Pe multe conducte/ motoare scrie ca prezenta uleiului acolo este normala.  membrana PCV sparta are si alte manifestari, nu doar ceva ulei in gura turbinei.    depinde si cat ulei e acolo.     
    • andrei_221
      DPF nu mai are capacitate utila. S-a infundat de la atatat ulei. Solutia este sa iei altul. DPF e ca un sac de aspirator, strange funingine si se umple, moment in care se face regenerare ( se goleste sacul de aspirator). Insa uleiul consumat il infunda pemanent cu cenusa de ulei, care se face ca un fel de ciment in fagurele DPF ...  In timp ramane un canal ingust prin care mai circula gazele si care are capacitatea de a colecta foarte putina finingine si se incarca imediat, necesitand regenerari dese.    Deci daca tot ai reparat motorul, ia si un DPF nou / second in stare buna. 
    • _R_A_D_U
    • andrei_221
      VCDS nu stie sa faca flash, adica sa scrie softuri.  VCP, ODIS, pot.    strict pentru diagnoza, VCDS e mult mai usor de folosit decat ODIS. VCDS scaneaza rapid, stie codare (cu pop=up ajutator), calibrari, etc , avand si o baza activa de forumisti in toate limbile...   ODIS sta 10 minute doar ca sa scaneze toata masina si sa faca testplanurile ( daca mergi pe GFF)  
    • R Z F
      La care din mufe/senzori mergea acel fir,de plus,minus,semnal?Mersi
    • eugen.filca
      Buna.Rog daca cunoasteti pe cineva sa imi rezolv problema cu DPF-ul  golf 7 gtd 2014.Regeneraza foarte dea urban 60-70 km extra urban 90-110 km.presiunea relanti dupa regenerare 19 hpa nu am erori regenereaza la temp 600-700 grade.Motorul a fost refacut complect pt a elimina consumul de ulei acesta fiind de 800gr/4000km.Dupa ce sa refacut motorul consumul find de 400gr/10000 km,injectoarele sant in parametri.DPF-ul a fost curatat la Odorheiu Secuiesc.Multumesc!
    • Andrei1980
      As fi si eu curios care e motivul pentru masina de schimb, fiind absolut noua achizitia, pentru care te felicit si pe aceasta cale!!! Plus as fi interesat si de experientele fratelui cu BYD Seal si motivele vanzarii timpurii. 
  • Anunt pentru oaspeti

Pentru a avea acces în toate secțiunile forumului și a primi un număr redus de reclame vă recomandăm să vă înregistrați pe forumul nostru

• Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!