Jump to content

Golf 4/ Octavia 1 vs Megane 2 dci

kicker
 Share

Postare recomandată

Ma bate gandul  sa schimb actuala masina si doresc ceva mai nou de an si mai econom, buget maxim 4500 euro

Ce avantaje vad eu la Golf 4/ Octavia 1 ALH  (2003 pt golf si 2004 + pt octavia)

Consum redus

Piese de schimb se gasesc usor si relativ ieftine

Dezvantaje:

Model invechit

Diverse piese care se pot strica oricand, cu ar fi: injectoare, debimetru, turbina, volant daca e cu masa dubla, broasca usa, macara geam.

Megane II dci anii 2007-2009

motor care consuma mai putin ca ALH-ul

masina de generatie mai noua

mai stabila decat golf 4 sau octavia 1,  are bascule pe spate

design mai placut

Am mers cu doua asemenea masini si prin oras si la drum intins si m-a incantat la confort si consum

Dezavantaje la dci:

cap pompa injectie

injectoarele 

Poate imi dati voi alte idei de o masina mai noua de 2003, care sa fie fiabila si sa aibe un consum redus.

Modificat de kicker
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kicker

12

• Cowboy

5

• Laurentiu_LWR

5

• Razvan_SPD

3

Eu nu as da o bora pe un golf/octavia pentru simplu motiv ca e aceeasi platforma si nu faci nici un progres.

Singura schimbare ar fi de fiabilitate(AJM vs ALH) dar si aici lucrurile sunt relative.

Daca te gandesti la fiabilitate atunci cu atat mai mult nu merita sa renunti la un 1.9 tdi pentru un 1.4 tdi (fabia) sau 1.5 dci(megane)

Link către comentariu

1.4 TDI nu cunosc asa bine, nu comentez

Ma gandeam in primul rand la consum

AJM s-a dovedit a avea un consum de benzinar in afara orasului ba chiar mai mare daca stau bine sa calculez,  de exemplu mers normal in afara orasului cu fosta masina 1.6 16v consuma 5.8 iar cea actuala cu acelasi stil de condus consuma 6.3

Iar pe oras AJM-ul consma intre 9 si 10/l

Totusi inclin catre Megane dci, fiindca la revanzare tot banii aia sunt si ce ar putea sa defecteze la o masina de 5-6 ani? .. dar aici ma refer la una intrerinuta

Stiu un Megane care are peste 200 000 km e din 2007 si in afara de consumabile a schimbat caseta de directie si banda volan din cauza proprietarului.

Modificat de kicker
Link către comentariu

Nu sunt vreun fan Renault dar am un megane din 2007 1.5dCi 105cp si are 200k km fara vreo schimbare majora.. Daca nu le subturezi si le faci reviziile cum trebuie sunt masini bune :)

Link către comentariu

Eu nu as da un Golf 4 sau o Octavia pe un Megane 2.  Eu fac naveta cu un coleg de munca cu un Megane 2 motor  1.5 benzina dar e slaba si consuma mult. In spate daca stai 3 persoane atunci persoanele din lateral dau cu capul de plafon si de manerul de sus la un hop mic. Plus calitatea plasticelor din interior de calitate slaba.

Eu cu Passatul de 1,9 Tdi si 131 cp ,plus greutatea  mult mai mare a masinii scot consum mai mic ca Meganul. Ma refer la cel benzinar 1.5. Nu stiu dci-ul ce poate....dar sunt convins ca nu e prea mare diferenta.

Modificat de Laurentiu Utiu
Link către comentariu

sa vezi la Megane - cand o sa incepi sa guite din injectoare.... etc.

Sfat de la un fost posesor de Megane - nu-ti cumpara.

Link către comentariu

Asa este dar sunt si foarte multe cu probleme pe parte de injectie iar Renault nu sta deloc bine la capitolul fiabilitate/service(raportul calitate/pret piese de schimb).

Nu sunt vreun fan Renault dar am un megane din 2007 1.5dCi 105cp si are 200k km fara vreo schimbare majora.. Daca nu le subturezi si le faci reviziile cum trebuie sunt masini bune :)

Link către comentariu

ia-ti megane si vei suspina amarnic dupa bora ta.

Link către comentariu

Eu am luat-o de noua, rodajul facut ca la carte si mers frumos cu ea. Am auzit si eu povesti de groaza legate de fiabilitatea Renault, tocmai de-aia m-am indreptat spre VW.

Link către comentariu

Am in familie un Megane luat de nou in 2008 cu 90.000 km la bord,momentan nicio problema,dar cred ca la km echivalenti mai repede as alege Octavia Alh decat megane-ul.

Link către comentariu

si eu sunt aici cu un plus pentru megane.Masina din generatie mai noua.Este altceva fata de GOLF4/Bora a caror constructie a inceput in 1998.Hai totusi sa trecem peste "mitul"fiabilitatii ca este apus de foarte mult timp .Orice masina se strica , chit ca este RENAULT , VAG etc.Nu vrei si tu un 1.5dci mai tacut , fata de TDI-ul caraicios?

Modificat de sudberlin
Link către comentariu

ia-ti megane si vei suspina amarnic dupa bora ta.

nu cred, dc sa suspin dupa consumul de benzinar ? eu iti spun sincer ca am trecut la TDI de la benzinar pentru ca luasem in calcul consumul si ca ar fi mai fiabile TDI, dar nimic din astea nu s-au dovedit a fi adevarate

Chiar eram incantat ca AJM e un motor ok, dar m-a dezamagit, asta e am mai invatat ceva

Link către comentariu

Cel mai haios ar fi sa cumperi tot Bora, ALH :)

Ar fi a 3-a la tine, daca nu ma insel.

Link către comentariu

Kicker, daca vrei sfaturi obiective, deschide topicul asta pe un forum complet neutru, nici vwforum nici reno.ro :D Pt ca e evident ce raspunsuri primesti pe forumurile dedicate marcii :P

Eu detin si TDI si DCi..Fiecare are plusurile si minusurile sale... In ce priveste DCi-ul (tot un Megane II 1.5 105CP) il am de nou din 2008. Pana la acest moment nu am avut nici o problema cu el in afara de chestiile consumabile: placute, filtre, etc. Conducandu-le constant pe ambele, la drumurile lungi prefer DCI-ul datorita confortului sporit, silentiozitatii si consumului. Chiar si la viteze foarte mari in habitaclu e liniste totala..Oricum daca te orientezi catre Megane, nu alege variantele de motorizare Dci mai mici de 105CP..Varianta de 105Cp si cutie in 6 trepte este cat se poate de ok...

E adevarat ca Dci-urile sunt ceva mai pretentioase la intretinere, dar atata timp cat sunt intretinute conform planului de service si exploatate ok, sunt la fel de masini ca oricare altele. 

Ca alegi TDI, sau DCI, conteaza in primul rand sa gasesti una cu cat mai putini km, bine intretinuta si cu istoric cat mai clar.

Modificat de Cowboy
Link către comentariu

cauta pe net sa vezi probleme megane-urilor 2.

Mai ales daca iei o masina sh fara prea mare baza pe un istoric corect de service.

Bora/G4 sunt mai bine inchegate decat meganurile, si ceva mai ergonomice. Feedback-ul comenzilor este mai bun, la fel si tinuta de drum. Iar daca prinzi un megane cu pdg ai pus-o... barca pe valuri este un exemplu de stabilitate.

probleme tehnice/electronice - nu are rost sa le mai insir - daca insusi Florin a zis ca nu ar mai lua asa ceva ;)

O singura chestie s-ar putea sa fie mai ok - siguranta - cele 5 stele ale meganului, din pacate, le-am vazut "la lucru" si am fost impresionat (aka inca mai pot scrie aici dupa), cu toate ca diferenta intre 4/5 stele cred ca e data mai mult de gadgeturi de siguranta si numar de airbaguri decat de rezistenta structurala, in cazul asta.

Link către comentariu

Oare asta o fi pe bune? 45 de minute sa schimbi un bec ba baiatule?  :coffee_lol:

Link către comentariu

n-are experienta

la primu' bec de faza scurta de megan pe care l-am schimbat la meganu' socrului meu mi-a luat 20 de minute - din care 10 sa curat mizeria de pe capacul de vizitare de pe contraaripa

apoi m-am experimentat, maxim 10 min cu totul

aici trebuie sa recunosc, m-a ajutat si masina, se ard atat de des din cauza constructiei farului, incat te specializezi.

Link către comentariu

Asta cu specializarea asa e :D  Ai mare dreptate. Si eu am ajuns la performanta de a le schimba pe nevazute; doar pe pipaite :D. Mie mi se ardeau frecvent din cauza ca erau luminile setate pe auto. Odata ce le-am dezactivat functia aia nu am mai avut probleme.

Pe de alta parte, aia din clipul de mai sus exagereaza mai da-i incolo cu scosul rotii...Becul se schimba bine merci cu roata doar cabrata..

Link către comentariu

Salut, avand ambele masini pe mana Golf4  4 ani si Megane 2 2 ani poti sa iti spun ca nu as da Golf pe Megane niciodata.

Golf: tinuta de drum net superioara chiar daca are punte spate nu bascule precum Megane

pozitie la volan mai joasa ca in Megane; de aici si un feeling mai bun asupra drumului

materiale folosite la interior si imbinate net superioare

motorul TDI chiar daca e mai galagios ca la Megane trage cu brutalitate fata de un dCi care se cam gatuie mai ales in ture

devalorizare mai mare la Megane decat la golf (gandestete cat costa un Megane din 2003)

intretinere mai ieftina la Golf fata de Renault

Megane: suspensie moale orientata catre confort fata de Golf care are o suspensie mai ferma

consum mai mic la motorul dCi fata de TDI

an de fabricatie mai bun dar nu neaparat un avantaj

taxe mai mici fiind motor de 1.5 fata de 1.9

mai silentios la viteze mici

mari probleme la instalatia electrica mai ales la sistemele keyletsgo (comapara cate megane ai vazut cu scurt pe stopuri fata de golf fie el si chiar 2 sau 3)

Ar mai fi avantaje si dejavantaje dar am punctat doar cateva. Bafta in alegere.

Ps: mai strange vreo 2000 de euro si ia un Audi A4 B6 1.9TDI 131cp din 2003.

Link către comentariu

@redlife ai fost cel mai obiectiv

am discutat astazi cu cativa mecanici si oameni de pe la service auto si nu mi a recomandat nimeni megane 2

Acum sunt curios cat pot sa iau pe Bora, fiindca trebuie platita taxa de timbru 500 euro, oare iau 3000 pe ea?

Legat de A4 B6 mai ales cu motorul acela pot spune ca ar fi vis,

oricum urmatoare masina nu va mai fi VW, chiar daca suntem pe vwforum spun asta pt ca nu m-a multumit VW, daca mi-as permite as alege intre   A4 sau Superb 1 tot motorul de 131cp.

Legat de electrica la Renault esti primul care imi spune asta, dar la vag-uri in general cate skoda, A6 si golf 4 nu ai vazut arse la instalatia electrica de la motor?  stiu un caz din oras la o Fabia SDI care a luat foc din senin, omul avea masina cumparata de la 3000km si nu avea nici o modificare la instalatia electrica, apoi am mai vazut octavia 1 cu motor AGR arsa pe sub bord, un A6 din 2002 ars tot la compartimentul motor, toate acestea au luat foc din senin

Si cu toate astea cum sa mai am incredere sa imi iau vechituri de la  VW ?

Modificat de kicker
Link către comentariu

De ce ai da AJM-ul pe ALH? De ce ai da Bora pe Golf? Eu unu nu as face asta... Nu as da nici Bora sau Golf pe RENO.

Ca ai un Golf ALH si vrei o Bora ASZ/AJM asta inteleg dar invers nu prea.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!