Jump to content

New Skoda Superb

ARDEI_IUTE
 Share

Postare recomandată

Din punctul meu de vedere, motorul 2.0 TDI CR este unul din cele mai bune motoare pe care le-a scos VAG. In primul rand este foarte silentios, mai silentios decat commonrail-uri de traditie care au ani buni de cand au aparut (dCi, HDI etc). La asta se adauga insonorizarea excelenta, astfel incat in habitaclu, motorul la relanti aproape ca nu se mai aude. La drive-test, chiar l-am intrebat pe agentul de vanzari daca sigur motorul este diesel. A suras cu subinteles (mandru de masina si de motor, dar si din cauza intrebarii un pic idioate pe care i-o pusesem).

Rezerva de putere este mai mult decat ok, asiguarand confort si siguranta in depasiri sau in alte situatii cand ai nevoie de puterea motorului.

Despre consum, la mine afiseaza o medie de 10 l/100 km in oras (cu traficul pe care-l stii in Bucuresti), si o medie de 5,5 % afara in conditiile unui condus normal. Un condus sportiv si la viteze mari, da un consum mediu afara de 6,5%.

Despre revizii nu stiu, pt ca nu am ajuns inca. Am doar 10000 km.

Cat despre DSG si ideea ca iti ia din placerea condusului, eu nu sunt de acord, dar n-are rost o polemica pt ca s-a discutat la greu pe tema asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de DSG....tocmai de-asta am si zis: "parerea mea" . :)

Nu mi-ai spus nimic de Pachet drumuri grele. Daca am vazut eu bine, parca ti-ai pus aceasta optiune.

Cum se comporta masina cu aceasta optiune, la viteze curbe, avand in vedere dimenisiunea, deloc de neglijat a masinii.

mersi frumos.

Parca abia trece timpul acum :).

Apropo, stiu ce recomanda dealer-ul legat de revizii, adica 15000.

Eu am fost invatat de socrul meu sa fac revizii la 10000 km, primele 3 revizii asa le-am facut si sunt foarte satisfacut de masina, e impecabila.

Deci iti recomandan sa faci prima revizie macar la 10000 de km.

Stiu ca s-a facut in fabrica un mic rodaj la motor, dar eu tot cred ca e mai bine asa, prima revizie la 10000.

Bafta.

Link către comentariu

Eu nu fortez curbele sau alte manevre de genul asta, asa ca nu resimt nici o problema de stabilitate. Poate tocmai dimensiunile mari ale masinii contribuie pozitiv la stabilitate.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut.

Din pacate am dat de belea ;). Am dat comanda pe 10 iunie 2009, si in contract mi-a scris 6-7 sapt. Tipul la care am facut comanda, Mihai Cernea, a plecat dupa 2 sapt. de la comanda mea. Cand am sunat sa ma interesez de masina....nimeni nu prea stia nimic..Sapt. asta dupa vreo 2 sapt. de insistente o tipa de la Avia Motors imi spune ca nu stie de ce mi-a zis Mihai termen de 6-7 sapt., 8 sapt. fiind minimul. Ok...cu alte cuvinte unde asteptam masina la sfarsitul lui iulie (ultima sapt. din iulie) acum m-au amanat cu 2 sapt. in august, mentionez ca cele 7 sapt. din contract se termina in ultima sapt. din iulie. Daca ei imi aduc masina mai tarziu...ce pot face? Nu au nici o scuza...gen probleme pe drum, etc. Daca se lansa comanda atunci cand am platit avansul (40 % din masina) nu aveam acese probleme, pe mine ma duce cu gandul ca nesimtiti nu au lansat comanda la timp.

Si ma bate gandul...ca daca intarzie 2 sapt, adica mi-o aduc in sapt. a 9-a ...sa renunt la comanda, numai ca sa le arat ca..se poate si asa.

Despre acest lucru am sa scriu si la sectiunea Dealeri...sa stie lumea sa nu se mai duca la avia.

Aaaa...ce imi mai zice tipa: " Cam mare discount-ul dat de Mihai!" adica 600 euro discount cu tot cu tVA. ceea ce insemna 2 % din val. masinii...

Cand ma duc la avia o sa o intreb daca isi cumpara o pereche de pantofi de 200 ron si ii da disocunt 2 % adica 4 ron...ajungand la incredibila suma de 196 RON i se pare ca e mult?

Daca nu i se pare mult cei 4 roni nici mie nu mi se pare mult un discount de 2520 RON la 105000 RON.

Asta asa ca idee.....

Oricum daca nu imi iau masina in ultima sapt. din iulie fac mare scandal acolo.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Va salut din nou.

Remarc ca pe acest topic nu prea se discuta mai nimic, chiar atat de putini posesori de superb 2 exista in romania?

oricum fata de volkswagen pe skoda se discuta mult mai putin, chiar daca exista mai multe skode decat vw.

se pare ca cei care au skoda sunt mai batranei si nu stiu ce e ala forum :)

/ sau nu isi bat capul cu asa "prostii".

Domnilor, eu in continuare astept masinuta....ard de nerabdare.

Masina am inteles ca a fost produsa, acum astept sa ajunga la dealer...cine stie in cat timp.

Oricum...mi s-a parut incredibil de mult cand mi-a zis la inceput ca masina face aproximativ 3 sapt. pe drum. 1 sapt. pana in curtici, si de acolo inca vreo 2 sapt....

O zi frumoasa.....si sa vedem mai multi posesori de superb 2 pe aici.

Link către comentariu

Remarc ca pe acest topic nu prea se discuta mai nimic,

se pare ca cei care au skoda sunt mai batranei si nu stiu ce e ala forum :P

/ sau nu isi bat capul cu asa "prostii".

Discutam, daca avem ce...pentru chat exista mIRC/mess/etc.

Chiar si cei mai batranei stiu ce este acela un forum si intr-adevar, nu-si bat capetele cu "prostii". ;) :icon_thumright:

Link către comentariu

S-a lansat si Superb Combi :) Tot urat in spate e :argue: Pacat restul masiniii, sa duca dupa ea asa un "popo" urat :P

Am gresit, vazusem un CGI cred...

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Va salut! In sfarsit am ridicat masina, dealerul s-a tinut de cuvant si a livrat masina in termenul convenit, in schimb nu mi-a placut cum a fost facuta livrarea masinii. Masina nu era spalata bine, au mai ramas urme de la atipildele pentru protectie. In rest...am avut surpriza sa am ceva in plus pe masina (adica nu stiam), masina prezinta un mic eleron pe haion. Astazi am facut aproximativ 50 km, motorul mi se pare o minune, abia astept sa termin rodajul sa o forjez putin, cutia de viteze este fosrte bine etajata. Masina foarte bine inchegata, se putea ceva materiale mai bune la bord (plastice) , adica nu e ca la VW, dar e mai bine decat la octavia. (oricum sunt multumit).

Intr-un cuvant, sunt super multumit de masina. De acum incolo o sa incep sa scriu pe Masina mea unde o sa-i fac o prezentare mai completa, asta sapt. viitoare dupa ce fac un drum la Durau.

Toate cele bune.

Link către comentariu

Cred ca esti primul la care aud ca se puteau pune plastice mai bune si ca sunt sub VW.Eu unul nu am gasit nici un defect la interior,adica totul mi se pare foare placut la atingere,butoanele climei,fantele de aerisire,fetele de usi,chiar si partea superioara a bordului,cea de sub parbriz,la atingere imi da impresia de o masina foarte bine inchegata.Oricum,per total te asigur ca nu o sa fi dezamagit de ea,eu si dupa 20.000 de km ma urc cu cea mai mare placere in ea.Bafta si cati mai multi km.

Link către comentariu

S-a lansat si Superb Combi :icon_thumright: Tot urat in spate e :wub: Pacat restul masiniii, sa duca dupa ea asa un "popo" urat :wub:

Am gresit, vazusem un CGI cred...

http://www.auto-motor-und-sport.de/news/sk...596.html?item=0

cred ca ai avut dreptate totusi. sursa e destul de serioasa, iar textul atribuie informatia skoda.

Link către comentariu

Salut. Tocmai m-am intors dintr-o mini vacanta la Durau. Masina s-a comportat exceptional. Infoschumi, eu posed si un vw golf plus comfortline cu ceva optionale, si iti spun sigur ca materialele din golf sunt putin peste cele din superb (de aceea imi imaginez ca cele din passat sunt si mai super) , dar...fata de octavia...superb este mult peste, oricum fata de o insginia, ford mondeo sau laguna...sigur primeaza superbul. In rest sunt foarte multumit de masina, o cutie de viteza nemaipomenita, un motor de exceptie, stabilitate (cu toate ca am drumuri grele se tine super bine in curbe la viteze mari).......e o masina de nota 10. Apropo...este vorba de motorul de 2.0 CR 170CP, cutie manuala.

Cred ca ceva mai tarziu am sa deschid topic pe masina mea. bye.

Link către comentariu

Acelasi motor si cutie le am si eu si tocmai m-am intors dintr-un drum de Grecia.Pot spune ca masina s-a comportat exceptional iar consumul m-a uimit.Am mers 3/4 din drum cu tempomatul pus la 150-160 iar acesta nu a sarit de 6.5l/100km.In legatura cu materialele,in primul rand platforma este aceeasi,este una de Golf 5,deci asemanari sunt multe.In familie avem un Golf 5 insa nu cu multe optionale,iar materialul mi s-a parut putin mai dur la acesta din urma,insa poate este doar ceva legat de gusturi,nu cred ca se schimba plasticele bordului in functie de dotari,doar ornamentele.Vazusem un test al plasticului intre E-class cel vechi(model 2007-2008) si superb facut de o emisiune renumita in care acestia ridicularizau calitatea celor de la Mercedes.In fine,probabil totul tine de gusturile fiecaruia.O zi buna!

Link către comentariu

da....dar golful de care vorbeam e golf plus, si bordurile sunt diferite, inclusiv plastice.

si da....in afara si eu am scos un consum foarte bun, cu golful plus 1,9 tdi scot putin mai mult consum...sau cel putin niciodata cu golful nu am reusit sa scot consum sub 5,5 %. Atunci cand merg cu golful la 150-160...consuma mai mult de 6,5 cat Zici tu, cu superbul nu am mers contant deocamdata la aceasta viteza....peste 1 sapt plecam si noi in Grecia si o sa avem ocazia.

una peste alta....nu pot sa spun ca materiale din superbsunt de proasta calitate....tocmai de-asta am preferat superbul comparativ cu Insignia sau Mondeo, sau Laguna....pentru mine a fost castigatoare....doar uitandu-ma la materiale interior fara sa le ating. aaaa.....si ca sa intelegi mai bine....daca pui mana pe portiera sus....pe plastic e moale...la mine la gof acelasi plastic moale...care se apasa usor este prezent si pe bord, la superb e putin mai tare pe bord.

bafta.

Bafta.

Link către comentariu

Scuzele mele,aveam impresia ca este vorba despe un Golf V.Legat de consum,nu pot sa compar cu vechea masina Octavia I 1.9 Tdi 90CP,cu ea scoteam maxim maxim 6.5 iar cand mergeam batraneste cu tempomatul la 90km/h scoteam si 4%.Totusi,avand in vedere ca are 170 de cai si avand posibilitatea sa fac comparatia directa cu un 2.0 PD 140CP,pot sa spun ca in medie am un consum mai mic cu 1-1.5 litri/100km.

Maine o sa ma uit si eu la duritatea plasticelor,eu unul chiar am impresia ca la fel de moale este si pe bord asa cum este in partea de sus a usilor,cu exceptia partii pe care bate soarele prin parbriz,aceea banuiesc ca este mai tare tocmai datorita soarelui care l-ar imbatrani si probabil l-ar curba putin daca ar fi moale.

Una peste alta,eu unul sunt foarte multumit de masina si astept sa mai fac cateva modificari,un eleron pe portbagaj(acela de vine din fabrica),sa mai adug o finala pe partea dreapta(inca nu am gasit pe nimeni apt sa ma ajute din pacate) si o remapare care va fi foarte curand insa mai studiez putin ofertele.

Link către comentariu

Salut.

Legat de consum....cu care scoti mai putin cu 1 l -1,5 l ? cu cea de 140 CP sau cu cea de 170 CP??? ca nu inteleg.

Mie consumul mi se pare excelent la atatia cai de hranit.

Adica....un consum de 5,5 l in afara la viteze de pana la 140 km, adica mers intre 120-140 , este excelent.

Eu sunt foarte multumit.

Inainte sa o cumpar imi faceam socoteala ca ar consuma aproximativ 7 in afara, deci .....a fost mai mult decat satisfacator.

Acum astept sa vedem ce consum o sa am in oras, asta dupa concediu, adica din 15 sept.

Intre timp ...am mai mers putin cu ea prin oras si vreau sa zic ca e minunata masinuta, cand o calci putin.......se duce ca vantul.

intre 1700 si 3000 de ture.....parca zboara.

Link către comentariu

Cu cea de 170 CR scoti mai putin decat cea de 140 PD,poate ca totusi este ceva normal datorita tehnologiei,insa sunt totusi 30 de cai in calcul.In oras consumul este cam normal sa zic asa,mie seara imi ia in jur de 7-8 litri iar ziua aproximativ 11,insa mers din semafor in semafor.

Link către comentariu

• 1 month later...

Au aparut pozele oficiale cu Skoda Superb Combi. In sfarsit Superbul arata superb din toate unghiurile.

post-11675-1254404973_thumb.jpg

post-11675-1254405028_thumb.jpg

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ciao

In realitate varianta combi arata foarte bine, cateva poze de la IAA:

post-5336-1255886648_thumb.jpg

post-5336-1255886657_thumb.jpg

post-5336-1255886665_thumb.jpg

post-5336-1255886673_thumb.jpg

Link către comentariu

si de motorizare se stie ceva? poate vedem un 2.5 sau 3.0 tdi

Link către comentariu

si de motorizare se stie ceva? poate vedem un 2.5 sau 3.0 tdi

Motorizarile sunt aceleasi...si incep cu 1.4 TSI 125CP!

3.0 TDI nu gasesti nici pe Passat iar 2.5 TDI nici pe Audi nu mai e...

Link către comentariu

trist, as fi vrut un motor mai puternic, nu inteleg de nu sunt introduse motoarele de la audi, pe vw si skoda, macar ala de 2.7tdi.

Link către comentariu

Motivul este evident, diferentierea ofertelor pe marci.

Link către comentariu

si cu toate ca....mie mi se par suficienti cei 170 cai oferiti de motorul 2.0 TDI CR. Motor pus si pe Q5, A4 allroad. Audi in schimb mai are si motorul de 3.0 TDI de 240 cai. Un motor puternic, care iti ofera senzatii tari :).

Dar....daca ne uitam la un consum, cel de 2.0 l iese invingator . Iar skoda, este o marca " simply CLEVER", deci automat si o adepta a consumului mic.

Acum ai sa spui ca tot pe skoda este prezent motorul de 3,6 l pe benzina. -> pentru cei ce vor mai mult si sunt dispusi sa plateasca in plus la benzina. Acel motor ofera ce nu ofera 3.0 TDI, adica senzatii si mai tari.

Dar....nu e de ajuns ca acest motor de 2.0 TDI CR 170 CP ....la dat si la VW si la SKODA???? probabil cu retineri. ;)

Ce pot spune...e ca 170 sunt de ajuns, mai multi cai...implica (pt. mine) un cost prea mare (nejustificat-> cu masina nu merg intotdeauna sa fac liniute, adica placere, mai am nevoie de ea si pentru munca.....si prefer un consum mai mic).

Si asa cum spunea colegul (de forum) mai sus....diferentierea marcilor.

Modificat de Milky
Link către comentariu

Well...de acord cu cateva mentiuni.

Skoda e o marca entry level in VAG, 'simply clever' e doar un slogan de marketing care vrea sa ilustreze raportul bun pret-calitate care face din Skoda o alegere inteligenta.

Eu il inteleg pe de o parte pe colegul care se intreba de ce nu sunt motorizari mai mari TDI ...de 2,5 sau 3.0. Daca la capitolul benzina exista 3.6 de ce nu ar fi si un motor peste 2l la TDI?

La vechiul Superb exista o motorizare 2.5 TDI V6. La fel si la Passat-ul B5.5 era prezent acel V6 TDI.

Insa asa ceva nu mai gasesti acum nici la Passat B6, asa ca e de inteles ca nu se va pune niciodata o motorizare performanta pe Superb care sa nu se regaseasca pe fratele de platforma, Passat. Nu se doreste 'canibalizarea' intre modelele VAG.

Nu in ultimul rand, asa cum se spune mai sus, 2.0 TDI 170CP e pozitionat ca putere mai sus decat vechile 2.5 V6 TDI care erau pe Passat si Superb (155CP). Nu aduc in discutie versiunea 2.5 TDI V6 180CP care era doar pe vechile A6 si Allroad.

Recent am citit in ultimul Auto, motor si sport ca Skoda Superb2 se vinde greu in Germania si dadeau ca exemplu cifre de vanzari mai mici ca Citr

Link către comentariu

Motivul este poate si mai simplu, 2.7 si 3.0 TDI sunt montate doar longitudinal iar Superb + Passat sunt pe platforma de GV.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!