Jump to content

Ajutor! Inlocuire tambure cu discuri

polishor
 Share

Postare recomandată

Salut!

Am tot cautat pe forum dar nu gasesc nimic. Poate nu am eu rabdarea necesara. A inlocuit cineva la polo 9n3 tamburii cu discuri?

Ajutati-ma va rog!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

au inlocuit niste colegi pe ibiza , dar au schimbat puntea spate cu totul.Nu stiu daca merita efortul.

Link către comentariu

vezi daca are la tambur urechiuse pt montat etrier. daca le are,poti scoate tamburul si pune disc. daca nu,schimbi toata puntea.

Link către comentariu

am schimbat eu la Fabia 1 si Polo 9n, din cate stiu si la 9n3 e aceiasi mecanica.

nu se schimba puntea, aveti nevoie de urmatoarele piese: ansamblu franare pe disc ( etrieri, discuri, sistem de prindere, placute frana), conducte, cabluri frana de mana.

Link către comentariu

cand am schimat sabotii am vazut ca are acolo suport pentru prinderea etrierilor. conducte are deja pentru pistonasele sabotilor. ma duc la dezmembrari sa caut ceva etrieri si suporti. discuri si placute daca tot am de gand sa o fac merita sa pun noi. poate a reusit cineva pe aici pe polo. eram curios daca merge. si poate ne ajuta cineva cu ceva poze. mi-ar placea sa dezvoltam putin topicul acesta.

Link către comentariu

Conductele de la franele pe tambure nu sunt bune pentru etrieri. Colegul kicker a mentionat mai sus ce piese trebuie pentru a trece la frane pe etrier; asadar: nu trebuie alta punte, trebuie etrieri si conducte (cauta pe la dezmembrari si iei etrierii cu tot cu conducte conectate la ei, la Polo, Ibiza, Fabia sunt la fel; eu am luat de la Ibiza), port-etrieri, tablele ce se monteaza pe punte intre discul de frana si punte, discuri, placute de frana si alte cabluri pentru frana de mana pentru ca nu se mai potrivesc cele de la tambure.

O schita cu piesele necesare:

post-7784-0-81387400-1353860624_thumb.jp

Modificat de hazin
Link către comentariu

• 5 months later...

Vreau sa schim si eu tamburii cu discuri dar ca sa nu am probleme pe la RAR am luat legatura cu WV Romania... raspunsul e dezamagitor (si comercial in acelasi timp):

"Buna ziua domnule X,

Va multumim pentru mesaj.
In conformitate cu politicile producatorilor, nu sustinem nici un fel de modificari care pot sa influenteze buna functionare si/sau modificarea parametrilor declarati a produselor comercializate prin reteaua noastra.

Multumim pentru incredere si intelegere.

Cu stima,
YY"

Se stie ca pentru un plus de siguranta trebuie sa platesti. Si daca nu-ti permiti in momentul achizitionarii masinii sa platesti extraoptiunile sau sa-ti iei o varianta cu "de toate" trebuie sa fii condamnat sa ramai cu ce ai luat ?! Daca eu, dupa un timp, dispun de o suma de bani si imi montez la un service autorizat WV - repet pe banii mei - o optiune - gen discuri spate sau poate proiectoare ceata (voi intreba si de astea - care e politica lor - poate nu recomanda sa-mi montez) sau altceva care sa creasca comfortul si/sau siguranta, care sa aduca un plus de siguranta in trafic pentru mine (si indirect si pentru ceilalti participanti) nu vad de ce reprezentantul producatorului din Romania  nu "sustine" ! Ce ar trebui sa fac ? sa renunt la masina si sa-mi iau alta ?!  Sa "mearga" afacerea producatorului  - se renunta la masinile mai vechi si se cumpara altele noi - dar daca trec pe alta marca ?! Voi lua legatura si cu WV Germania sa vad ce spun si cei de la sursa ...

Link către comentariu

Salut.

Unu la mana, scrie si tu normal VW.

Doi, lasand la o parte faptul ca aia de la PoRo (Porsche Romania) se trag pe koor, s-ar putea sa aiba dreptate si sa nu merite dpdv financiar toata tevatura.

Eu nu mi-as pune mari sperante in raspunsul de la VW Germania fiindca o sa te retrimita la PoRo (asta, ca sa n-ai surprize); atata vreme cat masina e iesita din garantie, practic, poti sa-i pui si sistem de franare de Porsche Panamera daca te tine bugetul, e treaba ta cum iti cheltui banii, din punctul lor de vedere.

Eu ti-as sugera s-o lasi asa cum e, eventual s-o vinzi daca tii neaparat, si sa-ti iei ceva cu discuri pe spate.

Desi, la 70 CP, crede-ma, tamburii daca-s curati si intretinuti ca lumea, sunt mai mult decat suficienti.

Inaintea unui sistem de franare performant stau o pereche de jante care sa permita montarea unor cauciucuri de calitate. De-abia dupa aceea vin arcuri, amortizoare, frane, etc.

Zic, nu dau cu parul.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut!

Eu am fost nevoit sa schimb la masina puntea (cu tambure) si am gasit una sh completa cu discuri, cabluri frana de mana, furtune frana are chiar si senzorii de ABS de la o Fabia 2003  1.9 SDI parca si s-a potrivit de minune. Singura diferenta - cablurile de la frana de mana au trebuit scoase si ele si puse acestea de pe puntea cu discuri.

Pot sa spun ca frana  este ceva mai eficienta acum dar oricum eu nu pentru asta o schimbasem.

Polo - ul meu este model 9n dar cred ca si 9n3 este la fel dar oricum din ce am vazut eu se pot monta fara probleme discuri in locul tamburilor doar ca este mai migalos.

Link către comentariu

• 5 months later...

eu am facut schimbarea si ma costat 100 de euro si pot sa zic, ca merita schimbarea e altfel franarea

piese necesare :

2 etrieri

2 suporti etrieri

placute frane noi recomand

discuri frane noi recomand

2 conducte frana de pe punte la etrieri deoarece e filetul mai mare in etrier

1 litru lichid dot 4

2 cabluri frana de mana model pentru etrier 

gasesti si punte la 50 de euro cu tot montat pe ea daca cauti pe net

schimbarea se face super repede de la tambure la franare pe discuri dureaza cam 4 ore cu tot cu aerisirea franelor la mine atat a durat 

merita schimbarea se simte diferenta la franare

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!