Jump to content

Am vandut masina in Germania-pot sa radiez?


Vizitator
 Share

Postare recomandată

In Septembrie am vandut masina unui cetatean german,care a si luat masina cu el.Eu am contractul de vanzare-cumparare,copie dupa cartea de identitate (germana) a cumparatorului,am scris in talon ,,instrainat catre...." etc.si am si fisa fiscala scoasa de la primarie de la mine stampilata la mine ca vanzator,pe care el nu a luat,deoarece nu are nevoie in Germania de asta.Cu masina am dat toate actele,inclusiv CIV-ul masinii,iar el a plecat cu numere de romania pe masina,urmand sa-mi trimita dovada inscrierii in circulatie a masiini in Germania.Astazi a trimis prin e-mail o copie dupa talonul german al masinii(sper ca asta este) si o copie de la scrisoarea primita de la RAR-ul german ca masina este inscrisa in Germania.Atasez aceasta scrisoare primita de el.Rugamintea mea este sa dati cu parerea,daca este treaba in regula.Multumesc.(datele masinii din talon corespund cu datele masinii pe care am vandut-ma refer la VIN si celelalte date de identificare)

Einsp.pumpe.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Singurul lucru care ma deranjeaza este data din scrisoare- 05.03.2012-cei cu data asta?Eu am vandut masina in luna Septembrie 2012.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tu cand ai inmatriculat masina in Ro?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Felicitari pentru afacere. Mai rar export din Romania in Germania la un VW second hand. Eu cred ca nu mai trebuie sa faci nimic. Odata ce ai scos fiscalul, masina practic nu mai e a ta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Catalinu-Masina pana nu este radiat de pe numele meu,inca este proprietatea mea(cel putin la primarie,la mine).Ca am scos fisa fiscala inseamna ca nu sunt dator fata de primarie cu impozitul masinii...Radierea se efectueaza daca pot sa dovedesc ca masina a fost inscris in circulatie intr-o alta tara din UE.Numai ca nu stiu cat de valabile sunt actele pe care am primit,mai ales ca figureaza o alta data pe scrisoarea RAR-ului greman(cu luni inainte)fata de cand am vandut masina.Ma gandesc nu cumva sunt falsificate aceste acte...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu ti-e ceva clar, poti suna oricand la Zulassungstelle Landshut, la biroul care a emis documentul respectiv. Intreaba de Herr Geser (0049 871 408-5888) si da-le numarul documentului (34-142 Ge). Daca nu vorbesti germana, m-as mira sincer sa nu te inteleaga in engleza. Eventual scrie email la zulassung@landkreis-landshut.de (in care evident ca mentionezi numarul documentului!). Sunt obligati sa raspunda la orice solicitare scrisa.

Mie documentele mi se par ok, cu 2 mentiuni pentru tine:

- scrisoarea e de la Zulassungsstelle, asta nu e echivalentul RAR-ului, ci echivalentul biroului de inmatriculari.

- ai copie (pag. 3) dupa talonul masinii (Zulassungsbescheinigung Teil 1 - zis si Fahrzeugschein) dar nu ti-a trimis si dupa cartea de identitate a masinii (Zulassungsbescheinigung Teil 2 - zis si Fahrzeugbrief). In Germania numai cartea de identitate a masinii scrie cine e PROPRIETARUL, in talon scrie numai cine e UTILIZATORUL LEGAL al masinii. Sigur, in cele mai multe cazuri, proprietarul este una si aceeasi persoana cu utilizatorul.

Oricum, du-te si rezolva-ti cat mai urgent radierea, acolo vei vedea ce-ti mai cer functionarii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ieri am dus o traducere dupa scrisoarea de la Zulassungsstelle(birouri de inmatriculari),copie dupa actele de identitate ale vanzatorului si a cumparatorului,contractul de vanzare-cumparare in original,cerere de radiere,trei fise de radiere completata cu mentiunea ca masina a fost dat in export,copie dupa talonul german trimis,si fisa fiscala de la primarie,ca nu am restanta cu impozitul masinii.Dupa verificarea actelor,functionarul pe loc a efectuat radierea masinii,si am primit fisa verde de radiere inregistrata,urmand sa trimita si la primarie un exemplar.Multumiri pt.ajutorul acordat vwforum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Buna seara.

 

Am masina scoasa la vanzare pe autovit si ma suna azi din germania un domn german, care vorbea engleza ca un german, care zicea ca e reprezentantul unui dealer auto din germania si ca vrea sa o cumpere si ca vine sambata cu platformele sa cumpere mai multe masini.

Eu va intreb ce acte ii dau (doar contractul?) si mai ales cum fac cu banii? ii dau masina (cu numere sau fara numere?) si imi face transferul insa banii vor intra probabil marti ca e prima zi lucratoare.. stau 3 zile si ma intreb unde e masina si unde is banii? dvs ce parere aveti? suna a teapa? :)))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu iti da banii cash, nu-i da nimic, daca nu vrei sa-ti plangi de mila mai tarziu. Eu zic sa i-o dai radiata gata, avand in vedere ca o ia pentru re-vanzare, cine o sa se ocupe de radiere, el?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vine pana aici ar trebui sa stie cum sta treaba cu radierea la noi...si "daca" stie ca vor fi Pastele, suna a tapa, sper sa nu iti vezi banii de pastele cailor. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur nu o sa vina cu banii cash.. nu vreau sa vina cu banii cash.. 

nu am cum sa o radiez inainte la politie pentru ca vreau sa mai circul cu ea daca nu ne intelegem.. iar la primarie nu il intereseaza. am nevoie din cate am inteles numai de contract si copii dupa actele mele. 

Se mai radiaza si la politie? eu stiam ca nu

 

Deci va intrebam daca ati auzit sau v-ati intalnit cu situatia aceasta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un prieten a vadut masina inmatricula in Ro, unui samsar grec. A trebuit sa se roage de el sa-I trimita numerele si actele sa o poata radia din Ro. Ce te face sa crezi ca masina ta inmatriculata nu va fi folosita in scopuri neortodoxe? Daca vrea masina, sa mearga cu tine sa o radiezi si plata cash.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!