Jump to content

Benzina in ulei Passat 1.8i


catalin bejat
 Share

Postare recomandată

Va salut dragi colegi! Am si eu o problema...de ceva vreme (aproximativ o luna) dupa ce am alimentat de la un OMV masina a inceput sa dea in nas cand o acceleram, ca si cum nu s-ar alimenta cum trebuie cu benzina. Cand am vazut ca problema persista am inceput sa schimb...prima oara filtrul de benzina, dar nici o schimbare... apoi mi-a spus cinva ca ar putea fii de la bujii...le-am schimbat si pe alea dar tot degeaba...pana mai ieri cand in timp ce mergeam mi s-a aprins martorul de ulei si motorul a inceput sa troncane. L-am oprit imediat si am lasat masina acolo vreo 4 ore. cand m-am intors am verificat uleiul iar nivelul se dublase si mirosea foarte tare a benzina. Atunci am pornit masina , martorul de ulei nu s-a mai aprins , de troncanit motorul nu mai troncanea (mi-a spus cineva ca troncaneau tachetii pentru ca se suptiase uleiul si nu mai avea ungere)...si asa usor am dus masina acasa (la vreo 2 km de locul faptei:)). Cu ceva sfaturi ma puteti ajuta, de ce baga benzina in ulei , a mai patit cineva...unii spun ca este de la aprindere , altii ca s-au uzat segmentii...voi ce spuneti? Inainte sa desfac motorul as vrea sa pun consola pe el sa-i verific parametrii si sa-i verific compresia...in Brasov ma poate ajuta cineva chiar si contra cost.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce inseamna ca se dublase nivelul. A crescut pe joja cu cat? Uleiul mai miroase a carburant, dar in anumite limite. Te asigur ca nu baga pe la segmenti atata carburant in baie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Numai de la aprindere poate fi. Nu arde benzina admisa intr-un cilindru si intra in baia de ulei. Verifica bobina de inductie, fisele de bujii. Mai scoate odata bujiile si vezi care nu merge. Este uda. Ar mai putea fi un injector care sa dea prea multa benzina.

Benzina din baia de ulei poate sa explodeze. La cumnatul meu tot asa ca si la tine, se chinuia sa vada defectul cu capota deschisa si a explodat banzina din baie de i-a aruncat joja de ulei pe casa, fara sa exagerez. Mai sunt cazuri de explozii de au sarit garniturile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca tu ai la 1.8 20V dar eu la 1.8T am. Este vorba despre modulul de aprindere de pe filtrul de aer. Stiu ca si 1.8T AEB de pe Passat si A4 B5 au. Al meu era stricat si astfel nu mergea o bobina, de acolo o bujie si asa baga benzina in ulei. Motorul mergea in 3 pistoane. Mergrea chiar rau.. I-l auzeai de la o posta.

PS: Modulul asta nu imi aparea pe diagnoza. Aparea ca ar fi ceva problema de la clapeta de acceleratie... Gresit...

Modificat de volnick1986
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se dublase nivelul de ulei , adica pe joja de la semnul de maxim mai era inca pe atat. In prima faza o sa pun consola pe ea sa vedem ce ce erori am. Multumesc de sfaturi si voi reveni sa va spun cum au decurs lucrurile. Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

am rezolvat problema...era bobina de inductie sparta si fisele ciupite. va multumesc de ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!