Jump to content

Sfat cumparare Octavia 2 SH - pareri tehnice la obiect

sorin_balan
 Share

Postare recomandată

Sincer mi se pare scumpa, este Octavia 2 fara facelift (care oricum e mai frumoasa decat cea facelift), dar oricum ar fi e deja model vechi cu pret cce se duce direct in jos. Sau poate o cumperi sa o tii vesnic si atunci e alta problema... La 9000 mii si ceva de euro cumperi audi, bmw sau insignia....mai cauta sau vorbeste cu cineva sa-ti cumpere una de pe site-le de licitatii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prefer o masina rulata in RO la care ii pot afla istoricul, decat una rulata in afara cu 3x km decat cei reali.

Pretul la octavia PRE-FL este in scadere intr'adevar, dar luand masina despre care vorbim, pretul nu mi se pare mare, din contra..ceva nu miroase bine. Am dat o cautare dupa nr de telefon si se pare ca omul a mai avut de vanzare un golf 4 , anunt din 2012.

Ma intereseaza parerea celor care au octavia cu acest motor, eventualele probleme care pot apare, etc

Va multumesc anticipat!

Link către comentariu

Oricine stie ca au probleme la injectoare sau volant, dar se repara. Ideea e ca-i scumpa!! Cu banii aia as cumpara o Insignia (masina anului 2009). Sau as folosi suma respectiva ca avans pentru o Octavia 3!!!!

Link către comentariu

Din cate stiu eu motorul e acelasi ca la mine si anume bkd. Iti pot spune ca e in general e un motor bun, trage foarte bine, consumul este bun ( nu de putine ori am reusit un 3.6-4 %) cu o valoare medie in jurul a 6%. In schimb este foarte galagios, vibreaza ft puternic, e pretentios la ulei ( consuma 1-1.5 litrii la 10k km) plus ca ai putea sa ai surpriza sa balbaie/tremure la ralanti destul de enervant, problema la care nu s a gasit inca rezolvare concreta si care poate avea o sumedenie de cauze. Daca mai ai nevoie de info despre mecanica/motor si te pot ajuta, atunci cu cea mai mare placere.

Link către comentariu

Din ceea ce vad eu cartea service (daca e a masinii in cauza) avea 61k in 2012 si trebuia sa faca o alta revizie la 76K in 2013..de atunci multe se puteau intampla. Xenon nu are din fabrica (nu are spalatoare si lupe) iar daca a pus el va trebui schimbat ca iei amenda. Se vede codul vin, daca ai posibilitatea fa o verificare.

Link către comentariu

• 1 month later...

Din cate stiu eu motorul e acelasi ca la mine si anume bkd. Iti pot spune ca e in general e un motor bun, trage foarte bine, consumul este bun ( nu de putine ori am reusit un 3.6-4 %) cu o valoare medie in jurul a 6%. In schimb este foarte galagios, vibreaza ft puternic, e pretentios la ulei ( consuma 1-1.5 litrii la 10k km) plus ca ai putea sa ai surpriza sa balbaie/tremure la ralanti destul de enervant, problema la care nu s a gasit inca rezolvare concreta si care poate avea o sumedenie de cauze. Daca mai ai nevoie de info despre mecanica/motor si te pot ajuta, atunci cu cea mai mare placere.

eu am avut in posesie o octavia 2 cu acest motor (BKD) si infirm cele spuse de tine, cu exceptia faptului ca trage excelent! la mine nu consuma mai mult de 0,5 L la 10k km. Depinde si de stilul de condus...si nu mergeam neam subturat!

@ Adrian_74 ...nu stie toata lumea ca sunt probleme la injectoare si volant, Eu nu am avut probleme pana la 170k cand am vandut sareta, deci hai sa nu mai generalizam aiurea!

Modificat de jonnie
Link către comentariu

Jonnie, am schimbat uleiul de ceva vreme si acum imi ia cam 0.5-0.75 litrii la 15k km. Asa cum am spus, este un motor ft pretentios la ulei. Momentan merg cu total quartz energy 9000

Modificat de cristi511
Link către comentariu

eu am mers numai pe catrol edge 5w40. dar cerea numai dupa 5000 km rulati de la schimb.

Link către comentariu

de motorul 2.0 tdi cr 110/140 cp ce stiti? 

Link către comentariu

2011, 35k km rulati, 1.6 tdi cr, vrea 10k euro.

pareri?

multumesc

post-26376-0-83497900-1403878142_thumb.j

post-26376-0-33327900-1403878148_thumb.j

post-26376-0-96572300-1403878152_thumb.j

post-26376-0-64458300-1403878158_thumb.j

post-26376-0-20190800-1403878163_thumb.j

post-26376-0-50059900-1403878168_thumb.j

post-26376-0-28157100-1403878176_thumb.j

post-26376-0-42246100-1403878268_thumb.j

Modificat de jonnie
Link către comentariu

Eu nu cred nici sa ma tai ca cineva vinde masina dupa 35.000 Km. Adica un schimb de ulei numai. Esti sigur de km? La 35k, ar trebui sa fie cauciucurile originale.(vezi daca sunt exact cauciucurile cu care s-a livrat masina).Nu a apartinut unei firme/agent ca atunci mai trebuie un 0 la nr. de km.

Link către comentariu

eu am vandut 2 masini, la 13.000 km si respectiv 7000 km...deci nu e chiar o raritate! :) ambele logan, ce-i drept...insa nu mi-am batut joc de ele...dimpotriva!

masina ar fi pe persoana fizica, kilometrii ii verific la reprezentanta...ma uit si la anvelope (dot 2010/2011)....evident, ma uit sa nu fie busita, etc.

singurul aspect care nu ma incanta...este motorizarea.

tare mult as vrea un 2.0 tdi cr 140cp. dar sunt al dreaq de rare!

am mai gasit un rs din 2010 cu 120k km, pe albastru deschis...dar vrea 12k  de bucse.

Modificat de jonnie
Link către comentariu

Doar ce a vandut cineva o O3 dupa 8 mii de km, nu mai judecati dupa asta.... Nu stii ce urgente are omu, sau poate pe langa masina aia mai are 3 care le ruleaza.... Vecinul meu are 5 masini si sunt 2 soferi in casa....

Link către comentariu

@Ebi: Tata a vandut un Clio cu 2 ani vechime si 40k km, deci se poate. Rar, dar se poate.

Link către comentariu

20000 de km pe an inseamna ca s-a mers cu masina!

Eu am masina din 2010, are chiar 4 ani si am 55000 si am mers putin.

Dar e posibil, dupa ce mai vad pe forum, oameni cu masini diesel???? cu km foarte putin.

O verificare la reprezentanta te poate scuti de orice neplacere. Si oricum la 35000 de km masina trebuie sa aiba ub interior aproape impecabil ca si uzura(tapiterie, pedale, fete de portiera). Ei, si daca mai e din Romania e mai credibil.

Link către comentariu

este in Spania si masina si proprietarul, deci nu e rulata in Ro.  :) categoric se va efectua o vizita la reprezentanta skoda pentru verificari. inca sunt in dubii...mi-as dori un 2.0 rdi de 140 sau 170cp. :)

Link către comentariu

bbogdanmircea

Taxe impozite consum totul e vizibil mai bun la 1.6 TDI , iar ca si performante are acelasi cuplu si putere ca un 1.9 tdi . Daca vrei sportivitate iti iei macar tdi de 170 cp daca nu tsi de macar 1.4 ... pretul e f bun, dar sa nu fie motive ascunse de vanzare gen acte aiurea, credite neplatite etc ... te trezesti ca dai banii si n-o poti inscrie. Plus ca spaniolii sau latinii nu au grija de masini, le zgarie la parcari, revizii cand isi aduc aminte etc ...

Sent from my SGH-I897 using Tapatalk

Link către comentariu

Dar e posibil, dupa ce mai vad pe forum, oameni cu masini diesel???? cu km foarte putin.

de ce crezi ca ma gindeam sa dau skoda?!?cu nici 15k facuti intr-un an....masina de w/e, concedii si cind am nevoie...

TPlus ca spaniolii sau latinii nu au grija de masini, le zgarie la parcari, revizii cand isi aduc aminte etc ...

parca aici nu o poti lua zgiriata sau cu revizii facute cind cum....

Link către comentariu

nu e de speriat cu zgarieturile sau reviziile la timp...daca e julita serios, se reflecta in pret. Nici Germanica nu mai e ce era odata la nivel de sarete!

Link către comentariu

Bogdan Moraru

Eu recomand cu mana pe inima 1.4 tsi. Nu dezamageste nici ca putere/intretinere nici ca fiabilitate. Cartea are mixt 6.2, eu am 6. Si urc fabuloasa posada zilnic. Sinaia ploiesti, 110 pe tempomat, 3.2 dus, 5,6 intors

Link către comentariu

e bine de stiut! insa astea de 1.4 TSI , sunt foarte foarte rare! 

Link către comentariu

Eu as lua noul 1,4 TSI, de 140 CP...Cu turbina upgradata si mutata in partea din spatele motorului..Si cu noua distributie pe curea... Este intr-adevar incantatoare motorizarea!  :icon_thumleft: 

Link către comentariu

aici vorbim de masini SH, nu noi........

Link către comentariu

Stiu despre ce vorbim aici, dar au inceput sa apara SH la Octavia 3.Totu-i pana la urma raportat la disponibilitatea in bani...

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=250543251&asrc=st   sau

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=253083340&asrc=st

ori  http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=248832062&asrc=st

Modificat de radioman
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!