Jump to content

Problema la un Seat Cordoba


nitor ionut
 Share

Postare recomandată

Buna seara . Am un Seat Cordoba Vario, de 1.9 tdi, 90 cp din 1999 cu 270k si nu am avut probleme pana acum cu el . De 2 saptamani am probleme la pornire . Cand pun contactul si se aprind toate beculetele , cateodata beculetul care are ca semn o spirala ( am inteles ca este ceva cu preincalzire ) nu se aprinde , si cand dau sa pornesc, motorul se invarte dar nu o ia , dar sunt momente cand acea spirala se aprinde si atunci merge perfect . Cand am fost la service mi-a schimbat un fel de bujie sa ii zic cu care nu am avut probleme cateva zile , dar mi-au pus si un fir de la aceasta bujie la bateria masinii spunandu-mi ca de ca cate ori o sa imi mai faca figuri sa conectez firul de la aceasta bujie la baterie si o sa mearga. Am inceput sa fiu dependent de acest fir astfel incat de fiecare data cand pornesc firul trebuie conectat ca alfel nu merge.In timp ce merg cu masina acest bec portocaliu se aprinde dar cand incerc sa deconectez firul de la baterie se opreste motorul.

post-92769-0-02557000-1349631303_thumb.j

post-92769-0-04146000-1349631355_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauta schema electrica a masinii tale, sau poate are vreun coleg asa ceva la indemana ca sa-ti zica unde vine releul pentru bujii. Ori ai contact imperfect la contactele sale, ori s-a pensionat pe caz de boala. De asemenea, ar trebui sa faci si-o diagnoza ca sigur trebuie sa-ti apara ceva. Dar ar trebui sa ai bujii incandescente pe fiecare cilindru in parte, nu inteleg de ce ti-a schimbat doar o singura bujie. Daca te pricepi cat de cat la mecanica, scoti bujiile pe rand si le testezi pe fiecare pe bateria masinii la fel cum ti-a pus mecanicul ala firele pe bujia respectiva. Ar trebui sa se inroseasca aproape instant daca sunt bune, cel putin asa stiu eu. Oricum, tu testeaza bujiile si ne zici cum s-au comportat si trebuie sa fie cineva care stie sigur comportamentul unei bujii bune in aceasta situatie pentru a putea face o comparatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar de releul 109 nu spune nimeni nimic? E in pozitioa 10 din panoul cu relee, se scoate, se decapsuleaza si se refac lipiturile.

Nu are legatura cu bujiile sau altceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce ti-a schimbat nu este bujie ci supapa de intrerupere a alimentarii cu motorina a pompei (fuel shut off solenoid in schema).

Mai mult ca sigur la tine este dus releul de alimentare a ecu cum a zis si Al Bundy mai sus.

De obicei atunci cand pui contactul si nu se aprinde spira deloc inseamna ca nu se alimenteaza ECU din diverse cauze (releu, cablaj).

Daca te uiti in schema supapa de intrerupere a alimentarii are corpul la masa si primeste plus de la ECU prin firul conectat acolo unde ai pus tu plusul.

Punand + acolo practic indirect alimentezi si ECU numai ca nu pe unde ar trebui si cred ca de asta ramane aprins becul ala la tine.

Nu sunt chiar sigur de cele afirmate mai sus, dar asta este concluzia mea dupa ce m-am uitat la schema.

Oricum este clar ca nu are legatura cu bujiile sau releul de bujii, daca ar fi astea prajite pe vremea asta tot ar trebui sa porneasca.

Modificat de lupo_bv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua. Intradevar cauza la problema mea se pare ca este releul cu nr 109 am miscat de el un pic si cand am pus contactul s-a aprins si spirala si a pornit fara probleme . Dupa ce am pornit masina am pus mana pe releu si era foarte cald . Am dat deja comanda, maine il schimb . Va multumesc foarte mult pt ajutorul acordat alexanderdj , Al bundy si lupo_bv raman dator cu un vagon de bere . Va doresc o seara buna .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

va salut,eu am la fel aceeasi improvizatie,numai ca la mine nu e legat la borna bateriei,la mine e legat la luminile de pozitie,si in seara asta am incercat sa o pornesc si nu mi se aprindea becul cu spirala,dar dupa cateva incercari s-a aprins,a pornit apoi s-a oprit si nu a mai vrut deloc...

Mentionez faptul da imi infierbanta siguranta la pozitie,eu am un seat inca si nu stiu daca sunt la fel tablourile de sigurante,dar banuiesc ca sunt identice,sunt doua sigurante pentru faruri si mi-o arde pe cea din partea dreapta(se topeste).

Astept un raspuns,sper ca am fost cat mai explicit.O seara faina!

Modificat de palimaru93
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inseamna ca ai un scurt pe undeva pe traseu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa desfac si releul 109 sa vad daca are vreo intrerupere?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca era releul 109 nu se mai aprindea spirala cand punei contactul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar releul se incalzeste si el...iar spirala uneori se aprinde uneori nu...

Modificat de palimaru93
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de exemplu acum,am pornit-o si cand pun contactul se aprinde faza scurta,sau daca nu pun contactul si pun luminile pe pozitie ele se aprind pe faza scurta si in acelasi timp se aprinde si contactul cu tot cu spirala fara sa fie cheia bagata in contact.

si la fel siguranta si releul se incalzesc.nu pot sa imi dau seama de ce...m-am uitat pe la fire,nu e nici unul in scurt....sa fie de la releul ala 109 sau de la modulul care aprinde luminile masinii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil comutator lumini cu probleme. Scoate comutatorul si vezi daca mai face la fel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!