Jump to content

Golf 6 - Problema/inlocuire senzor presiune filtru de particule G450

GabiB77
 Share

Recommended Posts

F l o r i n

Da. Dar era important sa postezi valoarea oil ash

• 2 months later...

Salut. Am nevoie de putin ajutor din partea voastra.

Am reconditionat turbina iar cu ocazia asta ma curatat si dpf la care am inlocuit sonda lambda ca avea firele roase chiar de unde ieseau din senzor.

Acum problema : dupa operatiunea de mai sus am schimbat si senzorul presiune dpf oe vw, am facut adaptarea la el iar cu contactul pus presiunea la dpf este 0 si la offset 20mbar. Offsetul mi se pare foarte mare si nu scade deloc.

Am probat si senzorul vechi cu mufa conectata fara furtunele spre dpf si cu el am offsetul 14mbar.

Nu am nici o eroare la motor de senzor cablu sau ceva.

Inainte de toata operatiunea asta cu senzorul vechi aveam offsetul undeva la 2~3 mbar.

Va rog daca puteti sa imi dati niste sfaturi. Cei de la atelier au zis ca nu stiu de ce.. sa iau alt senzor sa vedem.. dar si cu cel vechi care inainte aveam 2~3 acum am 14 mbar.

Ai umblat cumva la oil ash ?

Cei care mi-au curatat dpf au zis sa resetez valoarea la dpf, dar offsetul a fost de 20mbar si inainte si dupa ce am resetata valoarea la dpf.

Revin cu o comletare. Am vb la atelier unde am montat dpf si mi-au zis ca au setat/resetat cum ca am curatat dpf-ul. Din ce am vazut pe vcds ei au resetat oil ash mass learned value ca e 0.0%.

Cand am luat masina doar mass learned value era resetat la 0.0% iar particle filter oil ash mass avea tot valoare initiala.

Se poate reseta doar mass learned value ? si din aceasta cauza sa am offsetul asa mare?

Cine mi-a curatat dpf a zis sa adaptez cum ca am schimbat dpf si sa pun la particle filter oil ash mass 0 dar si asa am tot 20 mbar la offset.

Eu zic sa-i pui la oil ash un 0.3-0.5 g si las-o asa.Din experienta,am vazut ca multe Ecu nu accepta valoarea 0. De fapt...o poti introduce..dar lasa martor aprins si nu vor sa regenereze. Eu le pun o valoare mica si sunt ok.

Multumesc spido de raspuns. Recapitulez problema mea cu poze ca se intelege mai bine.

Dupa reconditionat turbina, curatat dpf, schimbat sonda lambda si senzor presiune am luat masina cum arata in poza asta. La atelier au zis ca au resetat cum ca am curatat dpf. Eu vad ca au resetat ce este incercuit, unde eu inainte acolo aveam -26%. Dar si offsetul acum este 20mbar si inainte aveam 2~3.dpf.jpg.67dff450b966786b331960270e24d77f.jpg 

Acum dupa ce am pus oil ash 5 (am zis sa nu il pun 0 dar ma gandesc sa il scad la 2) valorile arata asa. a doua poza este doar cu contactul pus.dpff.jpg.da72381e8e1a4034b42968050abd4634.jpgdpfff.jpg.b90a2b39e4cdf2454215ec0ed8bcffe2.jpg

Ce nu imi place este acel offset care mi se pare mare la 19-20 mbar cu senzor nou vw oe si nu scade dupa adaptare. Iar o chestie si mai ciudata daca pun senzorul vechi doar in mufa fara furtunele le dpf si ii fac adaptare am 14mbar...

Nu am erori , masina merge ok dar nustiu daca e ok acel offset.

As posta si in topicul cu dpf dar nustiu daca am voie cu aceeasi postare. Multumesc.

Offsetul cred ca e dat de valorile senxorului dpf. Asta e nou. Celalalt,desi lucra in parametrii,e vechi. In timp se decalibreaza,uzeaza..

Eu zic sa o lasi asa. Poti pune 2 la oil ash si circula o perioada cu ea. Refa diagnoza si revino.

• 2 weeks later...

Am rezolvat problema cu offsetul. Am comandat alt senzor tot oe si acesta dupa adaptare este ok. Deci se pare ca si un senzor vw oe de nou poate sa nu fie in parametri...