Jump to content

Releu faruri pt 1300 cu comanda prin impuls pe 12V

prepeleac
 Share

Postare recomandată

Am o problema. Vreau sa schimb la un 1300 releul basculant care schimba fazele de pe scurta pe lunga. Releul care este pe masina e pe 6V si se incalzeste f tare dupa vreo 5 minute, probat doar cu un far. Sunt curios ce ati facut cei care ati trecut de la 6V la 12V? Ati lasat releul de 6V? Caut sa cumpar un releu din asta dar pe 12V daca are cineva. M-am gandit la un circuit electronic, care sa comute si sa treaca prin 2 relee de protectie, idei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ceau ,pai daca releul este pe 6v si tu il alimentezi la 12 v normal ca se incalzeste nu are legatura cu cate faruri ,poti inseria o rezistenta cu bobina releului fara probleme, valoarea rezistentei difera de la releu la releu.lasa electronica ca aia este facuta pentru masini din plastic.

Link către comentariu

treaba asta cu rezistenta in serie vreau sa o fac la motorul de stergatoare, la faruri nu cred ca merge, o sa ma interesez ....pt ca releul are o alimentare-aici pot pune rezistenta-, o intrare de putere- aici nu pot pune pt ca-mi trebuie tot 12V la iesire catre faruri si mai are comanda, aici iar as putea pune rezistenta.

Link către comentariu

cred ca merge schimbata bobina cu una de la un releu simplu de 12 V

Link către comentariu

la motorul de la stergatoare iti va trebui o rezistenta de putere nu stiu ce o sa iasa dar la releul pentru faruri merge sigur.

Link către comentariu

Recunosc ca am gresit...... am un releu cu comanda de schimbare de pe scurta pe lunga pe -(minus) si l-am legat gresit, cu +-ul tot timpul prin bobina si de aia se incalzea. Azi l-am legat cum trebuie si nici nu trebuie nicio rezistenta la el, pt ca cei 12V care trec catre faruri nu trec prin bobina, trec doar prin contacte 100%. Bobina se alimenteaza la 12 V doar o secunda, nici atat, cat schimbi fazele si sunt convins ca nu vor fi probleme.

Da Rica, sa stii ca m-am gandit si eu la asta, sa-i schimb bobina... :icon_thumleft:

Merci Boby, ma bucur ca am rezolvat releul, la motorasul de stergatoare o sa-i pun o rezistenta inseriata si o sa vad cum merge, daca nu merge bine caut unul pe 12V,! :icon_bounce:

post-5442-0-99473500-1349551216_thumb.jp

Modificat de prepeleac
Link către comentariu

Da' de ce nu vrei să pui o rezistenţă serie? E cel mai simplu şi se calculează lejer.. Gândeşte-te că tu-i dai, totuşi, tensiune dublă la borne bobinei, chiar şi pentru o secundă..

Conform legii lui Ohm, R=U/I.

La tine, practic, rezistenţa trebuie să preia diferenţa de tensiune, care, când motorul funcţionează, este de 14,4-7,2=7,2V. Acum, nu ştiu ce curent ia bobina aia când e alimentată în 6V, adică 7,2V, când dinamul încarcă. Să presupunem că 50mA, oricum, tu determini asta măsurând cu un ampermetru, dar alimentată la 7,2V, reţine!

Aşa..

R=7,2/0,05=144 ohmi.

Acum, e foarte important să dimensionezi puterea disipată de rezistenţă, care, conform formulei puterii în curent continuu, este: P=U*I, adică:

P=7,2*0,05=0,36W, ceea ce duce, conform standardului, la o banală rezistenţă de 150 de ohmi la 0,5W, pe care o găseşti în comerţ, la magazinele de electronice, la vreo 0,05 lei..

Aşadar?

Modificat de bogdanawo
Link către comentariu

• 5 weeks later...

asadar... :lol: :icon_thumleft: , in 7,2 V ia 2 amperi, si mie imi vine greu sa cred dar am incredere in electrician, asadar :lol: sunt in forma :lol: i-am pus o rezistenta (merci booby) in serie de 2 ohmi trebuia dar i-am pus de 5,1 parca , a incercat electricianu pana la 15 ohmi, la 15 facea figuri nu prea mergea, la 1,5 ohmi mergea dar nu a avut o rezistenta de peste 5 w, de aia a pus-o pe aia la 5,1 ohmi la 1ow

Modificat de prepeleac
Link către comentariu

ce sa spun si mie mi se pare mult 2 amperi da na la resita or fi curenti mai mari.succes!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!