Jump to content

[DIY] Instalare kit Park Pilot OEM Polo 6R


Stormlord
 Share

Postare recomandată

Stimati colegi si moderatori,

Propun infiintarea unei sectiuni Do It Yourself, specifica acestui model, asa cum exista si pentru celelalte modele din gama VAG. In aceasta sectiune am putea posta fiecare cunostintele si informatiile de interes personale legate de masinile noastre, modificarile, operatiile de reparare si intretinere care pot fi efectuate de catre fiecare, cu minim de talent tehnic, dar si efort (inclusiv financiar).

Pentru inceput, va impartasesc o operatie simpla, si anume instalarea ulterioara a senzorilor de parcare originali (retrofit).

28360501.th.png 51706579.th.png 24350159.th.png 15826027.th.png 51997117.th.png 40407391.th.png

Atentie: functioneaza pe unitati RCD 300 / 310/ 510 sau RNS 310 / 315/ 510. Necesita activare via VAG-COM.

Daca sunteti interesati, ar putea urma un tutorial pentru instalare lumini de ceata, faruri cu xenon OEM, tutorial pentru efectuarea reviziei la TDi, etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De mare exceptie topicul asta.

Pentru moment nu am cu ce sa contribui, dar sunt interesat de orice informatii de acest gen.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Info de mai sus le gasiti pe www.carsystems.pl

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect, toate informatiile pot fi gasite undeva... dar nu vad nimic rau in a le prezenta aici, centralizate intr-un topic unitar!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Nu-mi dau bine seama cat e de detaliat aici, asa ca mai bine intreb: are cineva un tutorial in imagini despre felul in care se demonteaza bara spate? ...sau cateva hinturi? E greu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Bwwlan: Iti trimit maine un pdf detaliat cu demontarea barii spate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Informatii demontare / montare spoiler fata/spate Polo 6R. Scuzati calitatea, a trebuit sa comprim fisierul ca sa il pot urca.

tehnic-spoilere.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Ce solutii exista pt senzori parcare montati dupa achizitionare? oare cei de fabrica mai pot fi montati?

Modificat de Bwwlan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Evident ca se poate, insa am constatat ca tot ceea ce inseamna retrofit OEM pe Polo-urile noastre costa cat nu face. O solutie civilizata e sa cumperi asa ceva--dupa cum vezi, review-urile sunt multe si pozitive--sa ii indepartezi buza aia neagra si sa faci montajul nu dinspre exterior spre interior, ci invers, de la interior spre exterior. Arata aproape OEM, nu ies in evidenta extrem de nasol, pot fi lacuiti fara sa-si piarda din acuitate si costa putin. Eu vreau sa pun unul de-asta pe Vento, insa singura chestie care ma retine momentan e faptul ca nu stiu cum se demonteaza bara spate (da' ma documentez  :) )

 

Astfel, cu maxim-maximorum 200 lei cu tot cu montaj, ai un sistem de asistenta la parcarea cu spatele al carui singur inconvenient e ca nu-ti afiseaza avertizarea optica pe displayul RCD-ului, ci pe unul stand-alone. Ca retrofit, mie mi se pare cea mai civilizata solutie. Am vazut in Germania pe unii care si-au montat senzori la Polo si pe fata. Arata interesant, mai ales ca erau senzori originali, insa ma intreb daca beneficiul e real (adica, daca aduce plus-valoare) sau daca e doar o chestie de gadilat orgoliul individual.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ok, asta ar fi una..singurele intrebari ar fi cum sa le aduc in RO, si cat de corect reflecta. stiu ca unele modelul asta aveau probleme cu stalpisorii aia mici de la parcare. nu-i simteau. 

pe mine (in fine, nu pe mine personal, ci pe utilizatoarea masinii) 80% din situatii ma intereseaza fata de obstacole mari (masini,borduri inalte, copaci..etc) dar mi-e ca se obisnuieste cu ei, si uita de stalpi si se bazeaza doar pe ei.

 

alte optiuni? 

am RCD 310 pe masina.

cei din primul post sunt cei luati de la dealer, dupa cod? are cineva codul lor?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!