Jump to content

Cat costa reviziile la octavia II?

arkan
 Share

Postare recomandată

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RRS

78

• garfield

34

• raekwon1

34

• audi_fan

31

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu mai am garantie de mult, si daca chiar doresc sa fac asta, pot oricand... am ce face cu diferenta de bani pe manopera :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi revizia de 105 000 km, la reprezentanta din Targu Jiu m-a costat 315 Ron maonpera+materiale. Pe langa revizia tipica am mai solicitat eu testul acumulatorului .... Mi se pare un pret ok

Testul acumulatorului intra in pretul reviziei-inspectia de service, la fel si verificarea placutelor de frana, tren rulare, profil anvelope, incarcarea la baterie, testul vas si resetarea intervalului de service. Daca te-au facturat separat pentru una din acestea eu zic ca te-au "tepuit". Daca punem un pret de 160 toate filtrele(1,9 tdi pd), uleiul 150 ron(castrol 5w40 edge 5 litri) reiese un pret de 300ron pe consumabile(daca le schimbam pe toate). Manopera depinde de ce schimbi efectiv pe masina. Pretul este bun! :rolleyes:

Link către comentariu

Sincer nici nu m-am mai uitat pe factura cand am auzit pretul pentru ca mi s-a parut un pret decent... Le-am zis eu sa imi verfice bateria ca nush daca ei o faceau chiar daca ar trebui sa faca asta. A si pe langa toate astea au mai completat cu antigel (G12 Plus) pentru ca nivelul era putin sub minim (cand motorul era rece iar la cald era la jumate intre min si max) si au scris pe vasul de expansiune cu markeul -35 de grade, acum nush daca au testat lichidul de racire cu acel aparat (refractometru) care determina punctul de inghet.

PS: E revizie la care se schimba decat filtrul de ulei, alte filtre nu se schimba (gen filtru de aer, filtru de praf/polen etc ...)

Modificat de adrian001
Link către comentariu

octavia 4ever

Revizia a 2a facuta la 29 de mii si 2 ani la West Car Satu-Mare . S-au schimbat toate filtrele , uleiul , lichidul de frana , testat acumulatorul si alte treburi ... cost total 615 ron . Scump ?

Link către comentariu

Referitor la antigel, parca stiu ca atunci cand este rece, el se contracta si de aceea nivelul este pe minim;

Cand se incalzeste motorul, in speta..si antigelul, el se dilata si atunci ai nivelul normal..

La fel si la mine..era pe minim (masina era rece) si au completat pana aproape de maxim; drept urmare, cand motorul este cald, nivelul din vasul de expansiune este peste maxim.

Link către comentariu

Nu ca e normala si logica faza cu dilatatul, normal nivelul cu motorul rece, trebuie a fie intre min si max, la mine era putin sub min, era asa de cel putin jumate de an da am zis ca o sa completez si am tot uitat. Cu motorul cald trebuie se fie peste max ...

Link către comentariu

octavia4ever, parca ai si in Zalau, mai aproape de tine si drum mai bun reprezentanta... schimb lichid frana a fost necesar? l-au schimbat cu o masina-instalatie?

Pretul pare bun, toate filtrele si ulei ar trebui sa ajunga spre 500 lei, cu lichid frana si manopere... si eu as fi fost multumit :icon_thumright:

Link către comentariu

octavia 4ever

RRS , a fost tatal meu cu ea . Nu stiu daca a fost chiar necesar ,mai multe detalii nu stiu , dar nu cred ca e un lucru rau ca a fost schimbat . Masina a fost cumparata de la Satu-Mare si la revizii o ducem tot la ei :)) . Pana acum masina e super :)) a scos 0.3 la noxe la ITP , singurul "defect" e plasticul ala de la gura de ventilatie care intra in rezonanta la talpa :)

Link către comentariu

Urmeaza sa fac revizia de 2 ani la masina din semnatura. Acestea sunt preturile pentru filtre transmise de la Avia, filtrul de motorina mi se pare cam scump, altii vorbesc de 150-170 Ron toate filtrele, pe mine ma costa 300 Ron doar filtrele. Pret estimativ revizie, fara schimbat filtrele de aer si polen 870 Ron cu schimbat filtrul de motorina si lichidul de frana.

filtru aer- 81 lei

filtru polen- 63 lei

filtru motorina- 142 lei

filtru ulei- 25 lei

Va rog sa ma ajutati cu niste idei de unde as putea sa le achizitionez mai ieftin.

Multumesc anticipat.

Modificat de azreil24
Link către comentariu

incearca la un service bosch!

au preturi mai bune si manopera e mai ieftina.

Link către comentariu

daca esti in garantie si nu iti accepta... nu ai ce face.

autostil parca e mai ieftin in capitala.

Link către comentariu

Este ultima revizie inainte sa "moara" garantia si as vrea sa o duc intr-o reprezentanta, daca e nevoie sa schimbe ceva pe garantie, sa schimbe, desi masinuta nu are nici-o problema, dar am zis sa fiu precaut.

Link către comentariu

Filtrul de ulei ia-l de la reprezentanta ca e mai bun cel de origine.

Restul de filtre si uleiul le gasesti mai ieftine cam la orice magazin de piese auto. Spune in ce zona locuiesti si sigur iti va sari cineva in ajutor cu locatia unui magazin ieftin.

Link către comentariu

Eu locuiesc in Berceni, zona Aparatorii Patriei. Ok, filtrul de ulei nu e problema, doar 25 de Ron, dar cel de motorina e dublu ca pret. Diferenta de pret o investesc in stergatoare ca trebuie schimbate si sunt cam scumpe :icon_cheesygrin:

Multumesc.

Modificat de azreil24
Link către comentariu

Eu am gasit filtru de motorina MANN cu 80 de lei la magazin, acelasi filtru fiind 142 la reprezentanta. Cred ca au adaos peste 200%.

Link către comentariu

Facut azi revizia la 125 000 km (din 10 in 10 mii, cu chip):

ulei 4+1 L Aral Tronic, filtru ulei+aer+carbon (toate Mann) = 260 lei

schimbat bujie Beru, curatat EGR, manopera ulei, diagnoza = 110 lei

tt: 370 :icon_thumright:

Modificat de RRS
Link către comentariu

revizia de 30000km facuta la reprezentanta

timp total o ora,pret 729.66 lei

post-30503-1267725315_thumb.jpg

nelamuriri

- 4 l de ulei,taxati cu 3 preturi(sa fie oare stocuri diferite sau sa fie un 'cocktail' de trei tipuri?)

- materialele mici?

- inspectie service(aia ce presupune?)

- nu inteleg de unde reies cele 3 "demo si montat"?ar fi trebuit sa mai fie si pt filtru de clima si pt ulei?!ceva nu bate!am impresia ca sunt doar valori,ca sa mai incarce service-ul factura!

;) am aflat ca puteam aduce eu toate piesele si uleiul doar in ziua cand am mers pt revizie...prea tarziu :)

Modificat de barcea_mare
Link către comentariu

...pai ai montat-demontat filtru praf(clima) si inspectia service include montat-demontat filtru ulei, pus noul ulei si unele verificari vizuale! Si cine stie cu uleiul...poate ai prins vreo promotie...de fapt doua :ceuameni:

Link către comentariu

aia da :( eu sper doar sa nu am 3 tipuri diferite de ulei in motor :ceuameni: mai bine 3 preturi diferite decat uleiu amestecat :cool: oare e bai mare daca,in cel mai rau caz,am uleiul combinat? :vwrullz:

Link către comentariu

pai uleiul e de acelasi fel...nu-i nicio problema...dar eu ma intreb unde e al 5-lea litru...ca la 1.6 mpi intra 4.3 sau 4.4 l(daca imi amintesc eu)

Link către comentariu

habar nu am.dar am verificat si pe joja e in zona hasurata nivelul,deci e ok :ceuameni:

Link către comentariu

Efectuat astazi revizie 2 ani la masinuta din semnatura.

Preturi produse cumparate personal (Auto Karma - Total 318,04 Ron):

Filtru Aer Mann - 48,75 Ron

Filtru Motorina UFI - 87,83 Ron

Filtru Polen Mann (Carbon) - 49,91 Ron

Ulei Castro Edge Turbo Diesel (Bidon 4L) - 141,55 Ron

Preturi Avia - Total 499,35 Ron:

Inspectie Service 2 Ani - 153,15 Ron

Inlocuit Filtru Aer/Polen/Motorina/Efectuat Stand Frane - 35,34 Ron/actiune - 141,36 Ron

Inlocuit Lichid Frana - 58,91 Ron

Lichid Frana 1L - 57,50 Ron

Spray Frane Wurth 500ml - 14,42 Ron

Filtru Ulei - 38,33 Ron

Mat Mici - 28,27 Ron

Clipsuri Tapiterie Usi - 7,38 Ron

Total Revizie 2 ANI - 817,39 Ron

Mult, putin nu mai conteaza, banii i-am dat deja. Din pacate am uitat sa le spun sa nu schimbe filtrele de aer si polen, deja le schimbase pana am ajuns eu la masina, le schimbam eu si scuteam 70 Ron. Din pacate nu prea mi-a placut cum au lucrat baietii, a sarit toata motorina din filtru prin compartimentul motor, incuietorile nu par a fi gresate, greseala mea ca nu m-am uitat mai atent cand am ridicat masina, desi am specificat sa se verifice cutia de viteze (parea ca agata cand intra in viteza) au uitat si a trebuit sa mai stau jumatate de ora sa vina cineva sa vada masina, s-a facut testul de frane insa nu mi-a explicat nimeni ce si cum e cu informatiile de pe tester (eficienta franarii 71% fata, 65% spate, mult, putin nu stiu). Pacat, se putea mult mai bine.

Stima.

Modificat de azreil24
Link către comentariu

Inlocuirea filtrelor intra in pretul Inspectiei de Service de 2 ani la fel si inlocuirea lichidului de frana - ai cam fost tzepuit :) Ar trebui sa te duci inapoi cu factura sa-ti dea banii inapoi .. daca nu OPC. Zi-i sa-ti prezinte detaliat in ce consta inspectia service de 2 ani (uite-te in manualul service).

Toate bune!

Modificat de pro_niger
Link către comentariu

Mi-am facut si eu saptamana asta revizia de 75.000

costuri: ulei 5 L mobil 5X40 5 l- 175 LEI

filtru ulei MANN - 30 lei

filtru polen MANN carbon - 36 lei

Manopera 180lei

Am scapat cam ieftin, dar trebuie sa schimb cel mai probabil valva EGR din cauza unei rotite dintate rupte. Si valva e scumpa rau :D

Celelate filtre nu le-am schimbat pt ca nu era cazul, doar l-au curata pe cel de aer, insa in rest erau ok.

@azreil- si eu pana acum imi comandam piesele de pe net de la autokarma , insa acum le-am luat din oras de la un magazin de piese auto si mi se par cam mari diferentele intre cele 2 filtre achizitionate de tine.

Modificat de bubu26
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!