Jump to content

Cat costa reviziile la octavia II?

arkan
 Share

Postare recomandată

Revizia de 2 ani si ~18000 km facuta la brady m-a costat 730 de roni cu tot cu itp.Deci cam ~620 de roni revizia.Multumit de servicii .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RRS

78

• garfield

34

• raekwon1

34

• audi_fan

31

Top Posters In This Topic

Posted Images

tocmai am facut revizia de 30,000 km . bine masina are defapt 20875 km dar se facea aproape un an de la precedenta si... am platit 705 RON la Brady. Nu stiu daca e oka sa pun intrebarea aici dar am o nelamurire legata de ulei. in anexa la factura scrie ulei castrol 5w-40 , 502 00; 505 00. Uitandu-ma in cartea de service a masinii pt tipul meu de motor 1,8tsi vad ca e recomandat 503 01. Cam care ar fi diferenta intre uleiul recomandat si cel pus de ei ?

Link către comentariu

5w-40 , 502 00; 505 00. Uitandu-ma in cartea de service a masinii pt tipul meu de motor 1,8tsi vad ca e recomandat 503 01. Cam care ar fi diferenta intre uleiul recomandat si cel pus de ei ?

Norma 502 00 - 505 00 include si norma ta, recomandata, 503 01 !

Modificat de DanuAL
Link către comentariu

Presupun ca nu la reprezentanta. :)

la reprezentanta bmw , acolo lucrez...

Link către comentariu

Ieri am facut si eu revizia la 22750 km.

Ulei Castrol Edge turbo diesel 5w-40 -4lx45 ron

Filtre:-polen carbon(Alco)

-aer

-ulei

-motorina

Am hotarat sa fac schimbul la 10 000 (mai aveam 4500 pana la termen sau in Noiembrie 2 ani)

Pret 380 ron.

Revizie in regim propriu.

Link către comentariu

Revizie 30.000 km ( 26,050 km reali)

- inspectie 30000: 153.15

- ulei CASTROL SLX 5w30 : 232.32

- filtru ulei: 36.89

- filtru motorina : 155.29

- filtru polen 81.52

- filtru aer : 98.51

- placute frana (fata+spate) :617.92

- spray frane 18.84

- d/r roti : 23.56

- mat mici 29.21

TOTAL : 1447,21

Revizie facuta la Avia Pantelimon si preturile includ manopera.

O zi buna in continuare.

Modificat de CRT
Link către comentariu

@crt Tu ai mers cu frana apasata de ai schimbat placutele la 26k km? Ma sperii, ma gandesc ca ma apropii si eu de revizia asta.

Link către comentariu

Nu am mers cu frana apasata. :banghead:

Si eu m-am mirat ca s-au macat asa de repede. Chiar trebuiau schimbate.

Sincer eu zic ca merg normal cu masina, adica fara frane in exces, dar probabil mersul 90% in Bucuresti (ore de varf) a condus la uzarea in exces a placutelor.

Link către comentariu

Si cand te gandesti ca pe mine m-au convins sa nu schimb placutele originale (din fabrica) pe fata nici la 90k km si le-am schimbat la 105k km la cererea mea insistenta... Cele de pe spate sunt tot cele de prima echipare (acum, la 114k km)

Revenind la subiectul topicului:

La 112k km, schimbat distributie + pompa de apa la 1.9TDI la Nurvil Rm. Valcea, plus verificat si igienizat AC, alaturi de o diagnosticare mecanica (electromotor) si o scanare electronica (fara erori rezultate):

2314.51 RON

Modificat de XTI
Link către comentariu

referitor la discutia despre placute, desi suntem off-topic, si eu le-am schimbat la 30.000 km (revizia 2, la 28.000 km). apoi le-am schimbat iar dupa 45.000 km, cand am inlocuit si placutele spate. la elcargid mi-au recomandat schimbara placutelor spate, la doua schimbari placute fata.

Link către comentariu

revizia 115 000km

filtre: aer, polen carbon, motorina, ulei = 200 lei, ulei valvoline 5 qtrs + aditiv Prolong = 370 lei manopera ZERO.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Oameni buni..filtru de aer si de habitaclu cu carbon MANN ambele=85 de lei luate de la orice firma care aduce piese. Ce naiba sa dai la AVIA sau brady 90 de ron pe un filtru carbon de habitaclu sau 80 de ron pe cel de aer, plus ca nu e nicio filosifie sa ti le schimbi singur. le-am schimbat dupa 5000 de km pe ambele. Le am de dat cine le vrea gratis!

Va garantez ca skoda o sa ma vada doar 1 data si singura in service la revizia de 15.000 in rest adio. Interesant ca am interval de service QG1 si ma intreb daca e nevoie sa schimb la 15k sau la 30k uleiul. Serviceul desigur zice la 15k ca deh, sa manace si ei ceva..oricum sfatul meu e sa incercati sa faceti singuri reviziile..sunt multi colegi pe forum care o fac si sincer nu cred ca nu ar fi dispusi sa va ajute.

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

revizie tip 30.000 ( 25600) la Brady Trade efectuata ieri a costat 756 ron, manopera a costat 310 ron , au fost schimbate : filtru aer, filtru polen, filtru ulei, ulei Castrol 5W30. Placutele de frana nu au necesitat schimbare iar filtrul de motorina mi-au zis ca se schimba la 60.000 km ( as fi vrut sa-l schimb si pe acesta , dar mi-au zis ca ma costa cu tot cu manopera 200 ron...foarte mult zic eu )

Prima revizie tot la ei am facut-o si atunci am fost lasat sa stau langa masina , acum se pare ca nu se mai poate.

Link către comentariu

filtrul de motorina mi-au zis ca se schimba la 60.000 km ( as fi vrut sa-l schimb si pe acesta , dar mi-au zis ca ma costa cu tot cu manopera 200 ron...foarte mult zic eu )

Filtrul de motorina se schimba la 2 ani parca vezi recomandarile din cartea tehnica a masinii. Daca mergeai in Buzau , Targoviste etc ieseai poate in banii aia si cu filtrul de motorina

Link către comentariu

Filtrul de motorina se schimba la 60000 km. Punct.

Link către comentariu

Well...

Revizie 44.099 Km, Autec Craiova - 292 RON - super ok per ansamblu.

Schimbat filtru ulei si ulei Castrol.

M-au lasat sa intru si sa ma uit la masina. Primitori, am dat si un ochi pe niste preturi de jante, tempomat, navigatie...etc

Masina se comporta si merge impecabil la fix un an de folosinta.

Urmeaza 60.000 km

Link către comentariu

Salutari!

Am facut ieri revizia de 60.000 km, nu la reprezentanta. Ce s-a schimbat: ulei motor si filtre (aer, ulei si carburant). Preturi filtre Mann:

- ulei HU 719/7x - 25 Lei

- carburant PU 825x (echipare UFI) - 75 Lei

- aer C 35 154 - 45 Lei.

Ulei folosit: Castrol Edge Turbo Diesel 5W40, pret 180 Lei pentru 4+1 ltr.

Pret total piese: 325 Lei.

Pret manopera: 100 Lei, la un service Bosch.

Ce mai trebuia facut la 60.000 km si nu am facut: schimbat bujiile, uleiul si filtrul Haldex. Bujiile am zis ca le mai las pana incep sa dea primul semn de oboseala, iar cu Haldex-ul cred ca ma programez la Avia, costuri: 305 Lei ulei + filtru si aproximativ 80 Lei manopera. Cei de la Bosch nu au cheia pentru filtru (un exemplu pentru Audi TT: http://audi-diy.blogspot.com/2007/11/audi-...ldex-fluid.html ).

Mi-au verificat si punctul de fierbere al lichidului de frana (gratuit) si a "iesit" 194 grd. Celsius. Daca era sub 180 il schimbam, cred ca il schimb in primavara.

O povestioara scurta cu filtrul de ulei: il dau jos baietii, marca Ashika, putin torsionat (vedeti pozele atasate). Ii intreb de la ce poate fi torsionat....nu stie nimeni sa-mi raspunda. Curata frumos capacul, cand ca puna filtrul nou care intra cu niste picioruse in capac....nu intra. Pune mana mecanicul pe un patent si scoate....capacul de la filtrul de acum 2 sau 3 ani (inaintea celui pe care tocmai l-au scos si era torsionat). Concluzie: filtru de ulei schimbat la reprezentanta, cand a fost scos, i-a ramas capacul superior in capacul suportului de filtru. Cel care l-a schimbat atunci, l-a fortat pe cel nou si de aceea era torsionat. Mai multe nu comentez dar m-am cam lamurit cu mecanicii de reprezentanta. Pot sa aiba toate sculele si echipamentele originale, managerii cei mai tari, dar daca fac munca in felul asta....se intreaba pe urma de ce nu mai vin clientii la ei.

"Succesuri!!!!""

post-51775-1250074030_thumb.jpg

post-51775-1250074035_thumb.jpg

Link către comentariu

La service Bosch ti-au pus stampila si ti-au trecut operatiile in cartea de service?

Si eu trebuie sa-mi fac revizia de 45000 km si m-as duce la Avia tocmai ca sa pot dovedi un istoric clar al masinii.

Link către comentariu

Un punct de vedere foarte pertinent....am uitat sa-i intreb daca pot sa faca modificarii in cartea de service. Ideea e ca am facturi si de la piesele pe care le-am schimbat, factura de manopera, nu e o problema sa demonstrez ce si cum am schimbat. Mai ales ca nu ma grabesc sa o dau, probabil peste vreo 2-3 ani si cred ca o sa inteleaga cumparatorul de ce nu m-am dus la reprezentanta. Dupa cate povesti am auzit, de la apropiati, ce au patit cu masinile in reprezentante....nu mai am ce sa caut pe acolo decat in cazul in care problema mea nu se poate rezolva in alta parte (ex: uleiul si filtrul Haldex, desi daca ma stresez putin il schimb singur).

Cred ca totusi nu se justifica sa dau dublu pentru o revizie (900 lei in loc de 425 lei) doar pentru o stampila pe cartea de service. De multe ori iti fac si o treaba de cacao pe bani mai multi, vezi exemplul meu cu filtrul de ulei de mai sus (stiu sigur ca a fost schimbat in reprezentanta).

Daca masina ta nu mai e in garantie si nu vrei sa o vinzi in urmatorul an sau doi....parerea mea e sa nu te duci la ei dar totusi sa mergi la un service autorizat rar, unde poti, eventual, sa stai langa mecanici. Nu neaparat ca sa nu te fure la piese (e posibil), cat poate sa mai descoperi niste nereguli, sa mai ceri o parere, sa pleci de acolo impacat cu ideea ca ai facut un lucru bun pentru masina ta.

Salutari!

Link către comentariu

confirm si eu ca la filtru ulei UFI se rup piciorusele, si se da apoi cu putina vaselina din sprey ca sa intre si sa nu fortezi...

Link către comentariu

660 ron revizia la 90 mii la autogrup

4l ulei castrol5w40 , filtru ulei aer, motorina si polen si o revizie completa...roti placute stergatoare citire erori reglat faruri ...bineanteles vizual...

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Revizia la 45.000 km facuta la ADVIRA Pitesti:

- 5 l ulei Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 - 165 lei

- filtru ulei MAN - 25,12 lei

- filtru aer MAN - 47,24

- manopera - 0 lei

Total: 237,36 lei.

Filtrul de polen nu da semne ca ar trebui schimbat (schimbat la 30.000 km), o sa il schimb personal cand va fi cazul.

Saptamana viitoare iese masina din garantie, asa ca nu m-am mai dus la service skoda..... Am facut o revizie mecanica la Autec Pitesti acum 2 saptamani pentru linistea mea, si totul pare ok. In 2 ani nu am avut nicio problema la masina si sper ca nici nu va fi cazul de acum inainte. Urmeaza ITP-ul.

Parca e alt pret fata de reprezentanta, nu credeti?

Link către comentariu

Luni sunt programat la revizia de 30.000km.Mi se pare absurd cat cer pt jumatate de ora de munca dar deh' e in garantie.. Cat despre filtru de motorina eu mi l-am schimbat la 15.000km si o sa mi-l schimb mai des chiar daca ei nu indica.Pt ca la calitatea carburantului din RO intervalul de schimbare al filtrului de carburant este enorm.

Link către comentariu

Am facut si eu saptamana asta revizia la Autec Pitesti. 28620 km. Inlocuit toate filtrele + ulei + lichid de frana + antigel + 2 becuri pozitie.

Total 1.059 lei. Mi se pare destul de mult...

Link către comentariu

Dar cu antigelul ce-ai avut de l-ai schimbat ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!