Jump to content

Cat costa reviziile la octavia II?

arkan
 Share

Postare recomandată

exact acolo :blah: sambata(07.03.2009) am fost si am intrebat de un pret estimativ. deci nu am scos din burta sumele :P imi vine greu sa cred ca nu stiau cat costa si mi-au aproximat cu 100 lei in plus ;) probabil ca a mai crescut euro de cand ai facut tu ;)

barcea_mare , la skoda mea care e diesel si cred ca e mai scump :) a fost 310 roni - filtru ulei + ulei + manopera + resetare bord la satu mare . Eu zic sa mai incerci si la alti dealeri :D

din pacate nu mai am cum sa ajung si pe la alti dealeri ca am deja 15130km(limita 15200) :D

Modificat de barcea_mare
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RRS

78

• garfield

34

• raekwon1

34

• audi_fan

31

Top Posters In This Topic

Posted Images

Spune-le sa schimbe strict ceea ce scrie in planul de service adica ulei si filtrul de ulei fara filtrul de aer care se schimba abia la 30.000. Astfel te vei incadra in pret rezon.

Link către comentariu

dar nici nu mi-au spus ca imi schimba mai mult de atat:ulei & filtru ulei+ora service+resetare calculator.de restu am intrebat si am primit raspuns:"daca doriti, contra cost, se poate"...astept sa vad cat o sa fie pana la urma :icon_thumright:

Modificat de barcea_mare
Link către comentariu

Atunci, data asta, ramane asa. Eu am dat in jur de 390 la prima revizie in iulie 2007, cu tot cu filtru habitaclu.

Link către comentariu

ieri am facut revizia de 30.000km la O2 1,6 mpi dupa ce am sunat la mai muti dealeri m-am hotarat sa merg la porsche vest,ma costat 1000lei noi am zis k e ok deoarece a fost cel mai ieftin dar surpriza a aparut knd am ajuns acasa si m-am uitat pe factura- manopera era mai mare decat toate piesele schimbate deci aproximativ 600 lei a fost doar manopera ce sa aplicat pentru fiecare piesa schimbata separat de costul timpului de manopera, iata un exemplu filtru de ulei 37 lei cost schimbat filtru de ulei 43 lei, frumos nu?

Link către comentariu

Voi vorbiti de niste sume exorbitante ... nu stiu exact dar parca imi amintesc ca la motorina sunt mai scumpe reviziile .. ei pe mine m-a costat cea de 30 000 (1.9 TDI) 560 RON ...cand aud de 1000 RON mi se face pielea ca de gaina ...

Link către comentariu

gabriel_nasti

salutare. ma intereseaza daca a facut cineva revizia de 15.000 la autogrup constanta, daca a fost multumit de treaba facuta, cat a costat toata afacerea si in cat timp s-a rezolvat. asta pentru O 2, 1,6 mpi.????

Link către comentariu

eu am facut revizia la auto grup, la mine a fost gratis prima, am avut noroc cu o oferta, masina a fost lovita si reparata tot la ei partea drepta fata am fost foarte multumit de rezultat, cel mai bine e sa suni la ei sa te interesezi de costurile reviziei

Link către comentariu

.....

surpriza a aparut knd am ajuns acasa si m-am uitat pe factura- manopera era mai mare decat toate piesele schimbate deci aproximativ 600 lei a fost doar manopera ce sa aplicat pentru fiecare piesa schimbata separat de costul timpului de manopera, iata un exemplu filtru de ulei 37 lei cost schimbat filtru de ulei 43 lei, frumos nu?

Pai...fiecare schimb de orice piesa, are definit un numar de norme (de ex: schimbare filtru de ulei - 10 norme), iar fiecare norma are o valoare..sa zicem 1 Euro pe norma. Iese in total 10 Euro actiunea de schimbat filtru si de aici 43 RON.

Cel mai tare este cand schimbi un bec care face 10 mii lei si este taxat cu vreo 30 RON....! :screwy:

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Se normeaza in time units, 100 corespund unei ore de manopera (care nu e neaparat nevoie sa dureze o ora, cronometrate). Se normeaza ceva de genul 20 TU un schimb filtru de cutare, adica 1/5 din costul unei ore de manopera, etc.

Si Autodata (si alte softuri) fac/e normarile astea. Si ca fapt divers, in autodata poti defini un procentaj de majorare/micsorare peste cel sugerat ca standard de program :banghead:

Link către comentariu

Revizie un an, 13000km, 640 RON, Avia Motors Militari, preturi aproximative:

- ulei - 4litri 250 RON, Mobil 1 Syst S 5W-30

- filtru ulei - 40 Ron

- filtru polen cu carbon activ - 60 Ron

- filtru aer - 75 Ron

- materiale consumabile - 8 Ron

Total materiale - 430 Ron cu tot cu reducere 5% (membru aviaclub)

Manopera - 210 Ron cu tot cu reducere 10% (membru aviaclub)

S-au gasit niste erori la ECU Coloana Volan si ECU Radio pe care nu au putut sa le interpreteze, a trebuit sa fac programare la Avia Pantelimon si pentru orice alte probleme care tin de garantie gen zgomote usa dreapta fata care au provenit de la schimbarea geamului (tot la AviaMotors).

Cam scump dar sper sa fie bun uleiul pe care l-au folosit, mi-a placut ca am putut sa stau langa masina. M-a mirat faptul ca au folosit doar 4 litri de ulei :icon_thumright:

Modificat de azreil24
Link către comentariu

@barcea_mare - 550 RON Mi se pare enorm mie mi-au cerut (oricum mult) 380RON,asta la Ploiesti..

Tu vorbeşti serios??? Eu am dat 670 lei

Link către comentariu

nu vorbesc serios ci foarte serios ;) dar pana la urma nu am platit chiar atat cat au cerut ei initial pentru revizia de 15000 km...pentru ca de data asta am procedat ca in romania si cu putin 'ajutor' am iesit mai ieftin :blah_: a costat 380 lei totul. 120 lei manopera + 110 lei filtru de ulei si filtru de aer(amandoua Champion) + 150 lei 5l ulei(Mobil S 5w-30).

:lol: pentru revizia urmatoare as vrea totusi niste piese originale nu champion sau altele.stiu ca o sa iasa mai scump dar parca si pt dacia batrana erau recomandate piesele 'de uzina' :blah:

Link către comentariu

Revizie un an, 13000km, 640 RON, Avia Motors Militari, preturi aproximative:

- ulei - 4litri 250 RON, Mobil 1 Syst S 5W-30

Cam scump dar sper sa fie bun uleiul pe care l-au folosit, mi-a placut ca am putut sa stau langa masina. M-a mirat faptul ca au folosit doar 4 litri de ulei :huh:

Si la mine tot 4 litri au fost,si nu inteleg cum in acelasi motor si aceasi masina intra 5 litrii.

(Tu vorbeşti serios??? Eu am dat 670 lei

Modificat de Nicu CNN
Link către comentariu

Revizie 15k km, Skoda Octavia II, 1.9 TDI, 670 Ron (schimbat toate filtrele - ulei, motorina, aer, polen - schimbat ulei Castrol, diagnoza generala+ materiale mici) + spalat masina ;) , timp de lucru 1.15h

Modificat de xxnelu
Te rog sa nu mai dai QUOTE/REPLY la mesajul anterior. Foloseste Add Reply.
Link către comentariu

un pret bun ;) pacat ca de astea gen diagnoza generala + materiale mici + spalat masina nu o sa se auda si pe la noi prin judet in graba :banghead:

Link către comentariu

salutare!!! se apropie revizia de 2ani sau 30.000km care laCraiova costa in jur de 770lei. Am o dilema in ceea ce priveste uleiul.....sa folosesc castrol slx5w30long life powerflow(cam asa ceva) sau clasicul magnatec 5w40?!! Astept solutii de la dumneavoastra..Masina este cea din semnatura. O zi buna!!!!

PS asta este.....Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30 a fost dezvoltat in parteneriat cu producatorul de autovehicule Volkswagen Group pentru motoarele de ultima generatie.

Formula complet sintetica cu Performance Technology TM prelungeste viata sistemelor complexe de emisie din zilele noastre si reduce poluarea mediului inconjurator.

Acest ulei a trecut cu succes cele mai exigente teste de ulei, protejind toate componentele motorului.

Modificat de horias
Link către comentariu

din cate stiu eu long-life se pune in occident unde intervalele de service nu sunt fixe .. ca la noi .. stiu gresit? (adica sunt uleiuri care tin mai mult de 15000 de km)

Link către comentariu

Nu stii gresit.

Despre Powerflow nu stiu prea multe dar Edge (tot long life 5w30) cuprinde aproape toate normele VW si se poate folosi fara nici o problema pe multe tipuri de motoare.

Poti pune si ulei care sa respecte norma motorului tau nefiind neaaparata nevoie sa pui Powerflow sau Edge. Principalele avantaje ale acestora din urma sunt:

1. Pot merge fara probleme 30000 km pana la urmatorul schimb

2. Au norma VW 507.00 pentru motoarele cu filtru de particule (sunt singurele uleiuri de la Castrol cu aceasta norma).

3. Cuprind aproape toate celelalte norme.

Daca e sa ne gandim ca oricum revizia o faci la 15.000 km parca nu prea merita sa arunci banii pe ulei Long Life cand si alt ulei face acelasi lucru la aproape jumatate din pret.

Modificat de sorin_balan
Link către comentariu

Asa este cum spui, cu o mica rectificare:

1. Pot merge fara probleme 30000 km pana la urmatorul schimb

Mai corect spus ar fi: se merge la revizia longlife in functie de ce apare pe displayul masinii( _maximum_ 2 ani sau _maxim_ 30mii km, care apare prima). Eu am facut prima revizie la 26mii km si pe a doua o "cere" la circa 51mii km.

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

revizie 38518 km Brady Trade la data de 24.03.2009

Octavia Ambiente TDI 1.9

schimbat ulei: Aral Tronic 431 4 litri

schimbat filtre: ulei, aer, polen, motorina

schimbat toate placutele frana(spate+ fata)

inlocuit lamele stergatoare fata

inlocuit 2 bujii incandescente

cost total: 1904.23 RON

Modificat de rmircea
Link către comentariu

a doua revizie la 30 de mii m-a ajuns 6 milioane jumate anu trecut...schimbat ulei ARAL si filtre

sunt programat pe vineri la a3 a revizie, si am 42 de mii, nu prea circul cu ea...si la reprezentanta in Bacau mi-au zis ca ma ajunge maxim 8 milioane...eu zic ca e destul de acceptabil...masina e O2 1.6mpi

Link către comentariu

mircea, cum au constatat ca bujiile sunt duse? cat au costat/buc?

Link către comentariu

a doua revizie la 30 de mii m-a ajuns 6 milioane jumate anu trecut...schimbat ulei ARAL si filtre

sunt programat pe vineri la a3 a revizie, si am 42 de mii, nu prea circul cu ea...si la reprezentanta in Bacau mi-au zis ca ma ajunge maxim 8 milioane...eu zic ca e destul de acceptabil...masina e O2 1.6mpi

8 milioane probabil cu placute de frana,ca daca nu e mult,mai ales ca e pe benzina. Mai exista lume care mai merge la incompetentii si hotii de la Centrul auto skoda Bacau? :) Te lasa sa stai langa masina sau tot cu texte ca ei sunt ca in Europa de Vest?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!