Jump to content

Cat costa reviziile la octavia II?

arkan
 Share

Postare recomandată

RIon!

Materiale mici , eu cred ca se refera la punga care se pune pe scaun ,pe volan,lavete care de altfel nu aveau, a trebuit sa le dau eu 2 (se stergeau pe maini cu hartie ).

Cat priveste spray-ul, a ramas la ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RRS

78

• garfield

34

• raekwon1

34

• audi_fan

31

Top Posters In This Topic

Posted Images

I-mi pare rau sa citesc aceste lucruri ce se petrec in atelierele din Romania ,dar multe lucruri nu sunt normale .Eu lucrand in Italia, la Skoda ,stiu foarte bine cum trebuie sa fie relatia client - service .si viceversa .Aici clientul plateste efectiv consumabilele + manopera ,asta referitor la revizii ,indiferent daca are superba sau felicie are parte de aceeasi atentie din partea noastra.In categoria consumabile nu intra folii protectoare , sprayuri si alte minuni .Saptamana viitoare am sa va spun efectiv preturi pentru fiecare tip de revizie in parte si timpii de lucru , sa aveti idee cat costa o revizie la service Skoda !

La 15000 km se schimba:Filtrul antipolen , uleiul motor si filtru ulei

La 30000 km se inlocuieste si filtru aer si motorina

La 60000 km , filtrul benzina ,uleiul + filtru la Haldex (transmisia punte spate )

In cadrul reviziilor long life la 30000 se inlocuiesc toate filtrele + ulei motor

In cazul in care clientul nu face nr de km , in decurs de un an , sau 2 long life , se inlocuieste doar uleiul motor + filtru, iar restul in functie de gradul de murdarie .

Obligatoriu se inlocuieste si lichidul de frana la fiecare 2 ani , indiferent de nr. de km

In cadrul reviziilor, indiferent de nr de kilometrii se verifica absolut totul : electric , sistem directie , frane, calculator pentru stergerea eventualelor erori , chiar daca nu mai este in garantie masina .

Pentru aceste lucruri, cei ce au skoda , vin la service skoda , iar procentajul este unul fff mare .

Referitor la problemele aparute in garantie , pentru noi este un lucru foarte deranjant, si incercam sa solutionam cat mai repede si mai bine pentru multumirea clientului ,si a imaginii marcii :)

Link către comentariu

Nu stiu cum o fi legislatia... daca in Italia scrie ca ceea ce ti-a intrat (foli scaune si banda izolatoare, de exemplu) se poate amortiza, si nu trebuie scos din gestiune ca in RO, o fi posibil... :lol: si normal!

Link către comentariu

eu m-am certat mereu cu cei din service cand m-au pus sa platesc un spray sau husa de protectie de pe volan si scaun...nu e normal, poate in curand ne vor pune sa achitam si cheile,surubelnitele si poate chiar elevatorul :icon_cool:

Link către comentariu

Husa de protectie o gasiti pe scaun , cand ridicati masina ? sau apare numai la plata ?Aceeasi husa nu o folosesc si la urmatorul client ? :offtopic:

Link către comentariu

In luna martie masina iese din garantie iar peste 5 zile expira termenul pentru revizie.Ce ma sfatuiti sa mai merg la reprezentanta Skoda, unde sigur voi fi jecmanit ,sau sa fac operatiile la un service unde cunosc oamenii ,pun in masina produse de calitate cumparate de mine si pot urmari toata activitatea mecanicilor?

Modificat de meseriasu001
Link către comentariu

Eu te-as sfatui sa alesgi varianta prezentata de tine (mai ales daca esti din Bucuresti :D) si nu ti-ar strica cu 80-100 euro cel putin in plus in buzunar. Acum daca trebuie sa repari ceva pe garantie nu inseamna ca nu o sa-ti reparea ca nu ai facut revizia la ei nu are nici o treaba. Iti repara oricum alt service autorizat Skoda sa repare pe garantie , in acest caz in care aia ar veni cu tot felul de avioane.

:) A auzit cineva se poate extinde contra cost garantia la Octavia 2 mai nou si la cele cumparate deja care nu au iesit inca din garantie ? Desi daca o sa fie 500 euro + TVA cum se aude e cam piperat :D

Link către comentariu

Nu stiu daca as extinde garantia la o masina care pana la 73k km m-a costat (exceptand consumabile) un bec de faza scurta, un bec de pozitie si o curatare de tapiterie.

Acestea fiind spuse, daca masina din primul post, pagina asta n-a avut probleme sau vreun istoric de intrari neprogramate in service, as duce-o sa-i faca ultimele update-uri software, etc (daca sunt) si apoi revizia as face-o unde stiu eu.

Link către comentariu

Nu stiu daca as extinde garantia la o masina care pana la 73k km m-a costat (exceptand consumabile) un bec de faza scurta, un bec de pozitie si o curatare de tapiterie.

Acestea fiind spuse, daca masina din primul post, pagina asta n-a avut probleme sau vreun istoric de intrari neprogramate in service, as duce-o sa-i faca ultimele update-uri software, etc (daca sunt) si apoi revizia as face-o unde stiu eu.

Masina nu a avut nici cea mai mica problema,nu are nevoie de nici un update si cred ca m-am hotarat sa renunt la "serviciile" dealerului Skoda ramanandu-mi sa sper ca pana la iesirea din garantie sa nu se intample nimic.

Btw-nu sunt din Bucuresti.Masina am achizitionat-o de la Autek Craiova iar cateva posturi mai sus am citit ca la un coforumist i-au pus ulei de motor de la butoi.

Cele bune!

Link către comentariu

Culmea, eu am trecut vineri pe-acolo sa intreb de niste treburi si se plimba un mecanic cu ulei Edge la litru in mana. In schimb aia la receptie vorbeau c-au primit antigel la butoi de 25l si nu stiau cum sa-l bage in gestiune.

Poate treci si pe la intalniri, suntem o groaza de lume, dar mai recrutam.

Link către comentariu

Revizie 1an/15K la Brady.

Cost total cca 500Ron. Au incercat sa-mi puna ulei Valvoline (zic ei sintetic - de fapt Durablend - adica semi); Am cerut Castrol Edge - dar nu au decat TXT - care credeam ca nici nu se mai produce.

Surprize neplacute:

1. Mi-au pus prea mult antigel. Masina a venit cu antigel cat trebuie, dar au insistat baietii sa puna pana peste linia de max. Acum tb sa scot cu pipeta.

(Acelasi lucru s-a intamplat la un coleg la PBA, asa ca pare sa fie o "regula"). Pe partea cealalta, nu m-au taxat pt lichid... ce-or fi pus ei acolo.

2. Nu stiu daca mi-au schimbat filtrul de ulei - nu i-am vazut sa o faca, iar piulita de la capacul filtrului e prafuita (nu vad cum ar fi reusit sa scoata filtrul fara sa pice ceva ulei pe acolo, si mai ales sa dea cu degetele....

3. Au pus doar 4!!!L de ulei (pt care m-au si taxat). Insa, daca schimbi filtrul, trebuie 4.5L. Exista 2 posibilitati - sau au schimbat filtrul dupa ce au pus busonul la baie, sau nu au schimbat filtrul de loc.

4. Nu mai e permis sa stai langa masina.

Surprize placute:

1. Mi-au facut testul de acumulator (surpriza neplacuta e ca a iesit la 80%, dar nu e vina lor)

2. Au (de)reglat farurile. Adica le-au reglat cu aparatul :rolleyes: Sper ca sunt OK - nu le-am incercat inca

3. A fost relativ ieftin (pt reprezentanta)... costul uleiului e maricel pt calitatea oferita... puneam Edge 5W-40 de banii aia si ramanea si de filtru original.

Per total, a fost costul mentinerii in garantie. Mi-a lasat un gust destul de neplacut - mai ales partea cu 4L si incertitudinea legata de filtru.

Link către comentariu

Sunt si eu interesat de revizie ! In martie fac 1 an de cand am luat masina si as fi interesat pt un benzinar tot cam la fel costa revizia ? Eu nu prea ma pricep la mecanica...asa ca nu stiu ce sa le sugerez mecanicilor sa verifice . Concediu asta , cand am urcat la munte odata...a trebuit sa fac mai multe manevre cu masina...si a mirosit un pic ambreajul ! Sa le zic sa verifice si asta ? E vreo problema cu ambreajul ?

Link către comentariu

1. Legat de costuri, citeste paginile acestui topic...de aceea scriu oamenii aici, Cat costa reviziile.

2. Daca vrei neaparat verificarea ambreiajului (nu ma refer la testul de drum), o sa te cam coste ceva.

Link către comentariu

A mea a iesit din garantie in decembrie 2008. Revizia de 30.000 (de fapt 27,5) am facut-o in iulie si am ales varianta regie proprie. Mi-am asumat riscul, dar am zis ca daca era sa fie probleme majore la motor, cutie, ar fi aparut in 30k. Al doilea dezavantaj pe langa riscul de a se strica ceva pana la expirarea garantiei, ar fi ca revizia nu va mai fi trecuta in cartea masinii (de fapt, de trecut se pot trece, dar nu mai ai stampila), fapt ce ar putea conta la revanzare. Insa daca oricum, din moment ce iese din garantie, masina nu va mai fi tratata la dealer, este acelasi lucru. Exploatare fara probleme!

Link către comentariu

xpert, daca iei facturi pe ulei, filtre etc. ajuta la revanzare. Oricum cine o cumpara nu cred ca va merge pentru revizii la reprezentanta.

Si eu le fac doar in regie proprie, stiu sa schimb orice consumabil, doar ca la ulei nu ma bag din comoditate, lipsa rampa si posibilitatea de a-l depozita/arunca unde trebuie. Oricum schimbul costa cca. 30-40 lei.

Se poate face usor calculul la tdi: filtru aer si habitaclu in jur de 110 lei, ulei 35, motorina 110, ulei nu trebuie sa fie mai mult de 220 lei. Hai manopera la ulei 30 lei. O revizie buna nu depaseste, asadar 500 lei!

Se tine cont ca filtrul de motorina se schimba la 30 000. Cica si cel de habitaclu...dar mai bine la 15 000, chiar 10 000 daca e mult praf. Filtrele de aer si habitaclu se pot curata periodic, motorina se purjeaza (mai greu).

Pentru alte verificari, un vagcom gasiti la vreun membru for free, si sunt multe service-uri care fac for free diagnoze la partea mecanica - bucse, placute, bielete etc.

Succes!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Revizia de 105 000km (facuta la 103 226km):

- filtru aer+polen(cu carbon) ambele de origine si filtru ulei Mahle - 115 lei

- 5L (5 x 1L) ulei Castrol Edge 5w40 norme PD - 210 lei

- spray CLimaExpert pentru curatare sistem AC (recomandat 2 x an) - 15,9 lei

- fara manopera (filtru ulei si ulei cumprat de la service-ul respectiv au adus manopera free la Tekton Service, iar cele 2 filtre le-am schimbat singur)

Total: 341 Lei

Ce ma asteapta la 120 000...

1 Kit distributie (GATES+INA) 579.00

2 Pompa de apa (GRAF) 193.00

3 Inlocuit distributie 298.00

4

Total distributie 1070.00

1 Filtru de aer (MANN) 55.00

2 Filtru de combustibil (MANN) 98.00

3 Filtru de habitaclu (MANN) 44.00

4 Inlocuit filtre 50.00

Total filtre 197.00

TOTAL 1267.00

plus ulei 210 lei adica in jur de 1500 lei (desi filtrele le voi schimba singur )

Link către comentariu

Revizia de 15.000 pt octavia 2 , facuta la AutoBest Targoviste , 310 RON.S-au schimbat uleiul + filtrul de ulei si manopera , celelalte nu au necesitat schimbare.Un pret destul de accesibil as putea spune.Iar oamenii s-au comportat ireprosabil!Felicitari pt acest dealer

Link către comentariu

Va rog sa ramaneti on-topic. Am ascuns posturile care nu au legatura cu subiectul - CAT COSTA reviziile.

Link către comentariu

Revizie in regie proprie la 42000 km (al treilea schimb de ulei).

5L Castrol Edge PD 5W-40 - 189

Filtru ulei Mann si filtru Aer Mahle - 64

Manopera - ciubucul meu

Total: 253

Link către comentariu

oho... super. cum ai schimbat uleiul, ai gasit pe undeva vreo rampa? :icon_thumright:

Link către comentariu

Am prieteni, rude care au canal in garaj.

Link către comentariu

Revizia de 2 ani la AUtec Craiova: 725 RON :) cam mult mi s-a parut : 1.6 benzina

- schimbat ulei : uleiul il au la BUTOI! ...cam jenant zic eu, daca stiam il schimbam la un centru de schimb uleiuri. Numai la vapoare se aprovizioneaza la butoi, dar acolo se poate intelege :)

- schimbat filtre: aer, polen, benzina

- schimbat lichid frana (nu vroiam sa il schimb dar pentru 1 mil am zis ca merita... )

salut!!! Vreau sa stiu si eu ce ulei au folosit??? Trebuie sa fac si eu revizia de 2ani si nu am chef sa bag ulei de butoi, cat ulei a intrat in motor(am auzit ca ia 4,5 litri!!!??) filtru de polen a fost pe baza de carbon???.. ai facut si revizia tehnica, cam cat a costat??? merci!!!! la sa un tel sa te sun.... merci anticipat...

Modificat de horias
Link către comentariu

Uleiul a fost Castrol dar nu mai stiu exact ce tip....

In motorul de 1.6 intra 4.5l. Filtru l-am pus normal, nu pe baza de carbon.

Modificat de xxnelu
Te rog sa nu mai dai QUOTE/REPLY la mesajul anterior. Foloseste Add Reply.
Link către comentariu

Revizia de 15.000 pt octavia 2 , facuta la AutoBest Targoviste , 310 RON.S-au schimbat uleiul + filtrul de ulei si manopera , celelalte nu au necesitat schimbare.Un pret destul de accesibil as putea spune.Iar oamenii s-au comportat ireprosabil!Felicitari pt acest dealer

Autobestu' asta e service autorizat skoda ori ba ...

Am fost cu un prieten la PBN pentru revizia de 15.000 (O2 - 1,6mpi) - total 945ron

E cam mare diferenta, totusi ...

Link către comentariu

Autobestu' asta e service autorizat skoda ori ba ...

Am fost cu un prieten la PBN pentru revizia de 15.000 (O2 - 1,6mpi) - total 945ron

E cam mare diferenta, totusi ...

http://www.porscheromania.ro/skoda_ppp.php...ovita#dambovita

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!