Jump to content

Cat costa reviziile la octavia II?

arkan
 Share

Postare recomandată

cu riscul de a fi off topic, revin cu o intrebare pt ca cineva mi-a raspuns si am aflat ceva nou. intrebam daca schimbul de ulei trebuie efectuat mai repede de 15.000 de km ( chiar cu 6-7000 de km) pt ca atat o sa am la a doua revizie de 2 ani. mi s-a raspuns ca schimbul de ulei se efectueaza indiferent de nr de km, daca a trecut un an de ultimul schimb. pt mine ( care nu sunt mare cunoscator in mecanica si tehnica auto) e o informatie total noua. sincer nu am mai auzit de asa ceva. nu stiu nici cu ce tip de ulei a fost facut primul schimb. poate cineva sa imi dea si o doua parere? eventual sa ma lamureasca daca la a 2 revizie pot cere sa nu mi se faca schimbul de ulei ? ( sper sa nu creada lumea ca sunt scartzar). :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RRS

78

• garfield

34

• raekwon1

34

• audi_fan

31

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cat timp masina este in garantie, trebuie sa te supui "regulilor". Dupa exipirarea garantiei, treaba ta ce faci dar, o faci pe barba ta.

Link către comentariu

merci de raspuns xnelu. deci sa inteleg ca dupa un an de zile oricati km ai face cu masina schimbul de ulei il faci oricum. mai e o chestie. anul viitor cand ar trebui sa efectuez a 2 revizie practic in ziua reviziei garantia expira, deci teoretic as putea sa nu mai merg la revizie ca nu mai pierd nici o garantie. ma opresc cu subiectul asta. o alta intrebare : cine stie cum se seteaza computerul de bord sa nu te mai avertizeze in privinta reviziilor ? dealerii skoda la cerere fac asa ceva ?

Link către comentariu

Slalut aceasi problema am avut si eu au uitat sa reseteze calculatorul sa nu mai imi zica sa vin la service .Procedeul pe care l-am facut eu: tine apasat pe butonul de la maxidot pune contactul apoi tragi putin de el si rotesti stinga si apoi usor dreapta si gata se va reseta dar peste 15 000 sau 1 an va apare iar

Link către comentariu

cu riscul de a fi off topic, revin cu o intrebare pt ca cineva mi-a raspuns si am aflat ceva nou. intrebam daca schimbul de ulei trebuie efectuat mai repede de 15.000 de km ( chiar cu 6-7000 de km) pt ca atat o sa am la a doua revizie de 2 ani. mi s-a raspuns ca schimbul de ulei se efectueaza indiferent de nr de km, daca a trecut un an de ultimul schimb. pt mine ( care nu sunt mare cunoscator in mecanica si tehnica auto) e o informatie total noua. sincer nu am mai auzit de asa ceva. nu stiu nici cu ce tip de ulei a fost facut primul schimb. poate cineva sa imi dea si o doua parere? eventual sa ma lamureasca daca la a 2 revizie pot cere sa nu mi se faca schimbul de ulei ? ( sper sa nu creada lumea ca sunt scartzar). :)

exista doua tipuri de revizii. cele tip 15.000 km (cele la 15k, 45k, 75k) si cele tip 30.000km (cele la 30k, 60k, 90k).

la cele tip 15k se schimba uleiul, filtrul de ulei, filtrul de aer, si filtrul de polen (habitaclu).

la cele tip 30k se schimba suplimentar si filtrul de motorina.

la fiecare 2 ani, indiferent de numarul de km se schimba si lichidul de frana.

la revizia de 1 an(sub 15.000 km efectuati) se face revizie tip 15.000 km.

la revizia de 2 ani (teoretic intre 15.000 si 30.000 km, dar depinde de stilul de mers al fiecaruia) se face revizie tip 30.000 km.

la 2 ani se schimba si lichidul de frana cum am scris mai sus.

recomandarea mea. schimba uleiul in fiecare an, daca parcurgi sub 15.000 km. bafta.

Link către comentariu

@cosmin_cnl: vezi ca poti reseta si singur avertizarea din bord cum ca trebuie sa faci revizia. Asta ca sa nu-ti mai bati capul cu cei din service si sa nu risti sa-ti mai strice cine stie ce.

Pe de alta parte, ai putea folosi asta la OPC ca o dovada ca treaba nu a fost facuta cum trebuie. :D

Link către comentariu

merci audi fan pt raspuns. stiti cumva daca sunt reprezentante auto skoda unde te lasa langa masina in momentul reviziei ? de ex la cea din mures, ingricop, nu te lasa. cica asa sunt regulile. si stiti cam cum e cu increderea in romanasii nostri. la revizia de 2 ani se schimba multe in masina si as vrea sa dorm linistit noaptea stiind ca nu am aruncat banii pe geam, si la masina mea revizia nu a fost facuta corect, mai ales ca este ultima revizie din perioada de garantie si nu ii mai doare pe cei de acolo ce se intampla cu ea dupa ce pleci. am inteles ca cei de la reprezentanta mures ingricop folosesc la schimbul de ulei Mobil 1. stie cineva se mai foloseste la vreo reprezentanta tipul acesta de ulei ?

Link către comentariu

din cate stiu eu, la Buzau la ElcarGid folosesc ulei Castrol, Shell sau Aral. Depinde de preferintele clientului, fiecare fiind la alt pret. Atunci cand clientul nu cere un anumit tip de ulei, folosesc "din oficiu" Castrol. cel putin asa a fost de fiecare data in cazul meu. Din fabrica masinile vin cu Shell. Mobil 1 este un ulei bun si poti sa mergi pe mana lor.

Link către comentariu

@cosmin_cnl: vezi ca poti reseta si singur avertizarea din bord cum ca trebuie sa faci revizia. Asta ca sa nu-ti mai bati capul cu cei din service si sa nu risti sa-ti mai strice cine stie ce.

Pe de alta parte, ai putea folosi asta la OPC ca o dovada ca treaba nu a fost facuta cum trebuie. :banghead:

Da mersi de sfat tocmai am facut aceasta operatie dupa ce am vorbit cu consilierul de service de la Craiova si stiti ce mi-a zis ?:''Stiti cind a-ti facut revizia nu era afisat acel anunt pe maxidot si nu aveam ce sa resetam'' Eu nu cred o iota din ce spune magarul ala de Alin Marica ce nu se poate reseta daca nu apare pe maxidot??

Link către comentariu

Revizie tip 45.000 + inlocuit baterie = 1.428 lei, PBA, 05.11.2008.

Link către comentariu

''Stiti cind a-ti facut revizia nu era afisat acel anunt pe maxidot si nu aveam ce sa resetam'' Eu nu cred o iota din ce spune magarul ala de Alin Marica ce nu se poate reseta daca nu apare pe maxidot??

...comic sau nu...si baietii de la Elcar au stat aproape 40 min pana au reusit sa reseteze intervalul de service...cand tineam butonul apasat si puneam contactul aparea pe Maxidot :Service Now...

Link către comentariu

...vezi ca poti reseta si singur avertizarea din bord cum ca trebuie sa faci revizia...

Dezvolta! :lol:

Link către comentariu

http://vwforum.ro/index.php?showto...t=0&start=0

Cauta in link-ul de mai sus. Eu nu imi mai aduc aminte exact si nu sunt 100% sigur, dar este legat de contact si de butonul de resetare pt trip.

Parca este una din cele doua:

1. Cu butonul respectiv apasat pui contactul

2. Cu contactul pus apesi butonul respectiv

...pana apare Service Now

ceea ce inseamna ca a receptionat mesajul ca se face revizia.

Dupa aceasta iti va aparea un mesaj de genul: Service in 15000 km or 365 days. Computerul va contoriza km si timpul scurs si inainte de expirarea unuia din cele doua intervale, te va anunta. Mie mi-a aparut mesajul cu aproximativ 1000 de km inainte: Service in 1000 km.

Link către comentariu

Multumesc! Voi incerca.

Celor de la service le-am spus de fiecare data sa-mi seteze intervalul la 15.000 si nu la 10.000 dar...pauza.

LE

Am gasit si in manual la pagina 17 :icon_thumright:

Modificat de MAKRON
Link către comentariu

Revizie 60.000 km (km reali 54.000) facuta azi la BIF COM - Automeister

Total : 1250 RON

cam scump antigelul ce ti-au pus 1kg , in rest toate preturile cam normale.

Modificat de nicureddogsflo
Link către comentariu

Este cineva care si-a facut prima revizie la Targoviste?Daca poate da ceva amanunte...

Da eu.

Revizia de 15.000 la autobest tgv aproximativ 5 milioane prin august

Urmeaza sa fac in weekend si pe cea de 30.000 si postez.

In caz ca te intereseaza si eu uit da-mi un pm.

Link către comentariu

Revizie 30.000km ... 1450 lei la PBV1.

S-au schimbat toate filtrele, placutele de frana, uleiul si restul ... revin maine cu mai multe detalii.

Link către comentariu

Mama..ce scoruri sunt la reviziile de 30 si 60 k...cat kit-urile de distribuite...!

@schoada - Daca ai putea detalia...nu de alta, insa sa incep sa strang bani de pe acum!

Totusi..prea mult...! Si ei zic ca iti ofera garantie...te umfla la scoruri...iar apoi te ia cu exploatare necorespunzatoare!

Link către comentariu

claudiu, nu dispera. Eu am platit in iunie la intercar sibiu 300 lei revizia de 30.000, + 200 uleiul cumparat de mine si filtrele (aer si ulei). deci variante exista. Succes

Link către comentariu

Mersi pentru info @bubu26 :)

Vedeam ceva posturi mai sus fisierul pdf cu revizia lui olupas si nu vad rostul la neste chestii si anume:

- lichid parbriz iarna - 21 ron - fara TVA - deci - 24.99

- revizie mare - 120 - fara TVA - 142.8

Daca lichidul mi se pare cam scump, Revizia Mare ce inseamna...tester + uns usile +..mai ce...sau se refera la altceva? :blink:

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Oricum nu te obliga sa-ti completezi lichidul de parbriz.

Cred ca pretul a urcat atat de la placute si filtre. Initial trebuia sa se invarta la 1000ron ... devizul nu-l mai am in schimb am cartea service cu tot ce s-a schimbat. O scanez si o pun.

Revizie mare probabil e manopera.

Modificat de shcoada
Link către comentariu

Off topic: Stiu ca nu te obliga nimeni...ca ma luasera si pe mine, la un Polo, cu schimb de stergatoare...solutie de parbriz...no tanks! :))

Mda...la schimbul de ulei si filtre este, probabil, pretul. Am vazut ca pentru placute sunt facturate separat.

Chiar si asa...sa iei aproape 150 RON sa schimbi 4 filtre si sa pui ulei intr-o masina..mi se pare exagerat!

In afara de cel de ulei si motorina..cel de habitaclu si cel de aer..sunt usor de schimbat. Apoi lasi uleiul sa se scurga si pui altul in loc..ce filosofie o fi...de costa asa de mult.

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

In fine, asa e, oricum este vorba de pretul orei de manopera, ca in rest nu cred ca sunt mari diferente.

La mine a tinut 4 ore revizia, timp in care au lucrat la ea.

Au bibilit-o, au verificat-o ... directie, amortizoare, frane, lumini, restul sistemului electric, etc, cum e si normal.

Ce mi se pare ciudat este ca revizia de 15.000 m-a costat in jur de 500ron, iar asta de 30.000 triplu. In afara de faptul ca au schimbat placutele n-au facut nimic mai mult decat la prima revizie.

Link către comentariu

Vedeam ceva posturi mai sus fisierul pdf cu revizia lui olupas si nu vad rostul la neste chestii si anume:

- lichid parbriz iarna - 21 ron - fara TVA - deci - 24.99

Ce smecheri sunt astia.. cer 25 de lei, si cu 10 lei iti iei 5 litri din metro .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!