Jump to content

Cat costa reviziile la octavia II?

arkan
 Share

Postare recomandată

nu au schimbat filtru de aer. se pare ca doar au completat la antigel pentru ca pe factura apare 1L apa distilata. Preturi defalcate (Filtru: 31.34RON, 4L Ulei: 210.00RON, 1L Apa Distilata: 2.00 RON). Din factura 242.34RON piesele si 128.00RON manopera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RRS

78

• garfield

34

• raekwon1

34

• audi_fan

31

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salve! Am 57mii cu O2-ul meu din 2005 si anul asta trebuie sa fac ITP-ul si revizia de 60mii. Eu merg mai mult cu ea in afara, Austria deobicei, (plus drumul Bucuresti-granita de vest bineinteles). A trecut un an de la ultima revizie dar nu au trecut 15mii km. As mai merge o data de Revelion cu ea, vin cu 61mii si sa merg atunci la service asa zic eu, oare zic bine sau sa merg acum la 57mii (cu 12mii pe uleiul actual)?

Mai am o nedumerire. In manual scrie ca la 60mii se schimba bujiile? Am citit ca in Romania nu le schimba? Cum vine asta? Atunci cand se schimba? La 90mii? Mie mi-ar conveni pentru ca banuiesc ca sunt scumpe (la diesel) si oricum anul viitor, pe la 70mii probabil voi schimba masina si nu as mai face eu revizia de 90mii (care cred ca e scumpa rau). Nici pe cea de 75mii de fapt, daca o dau la 71-72mii.

Link către comentariu

La benzina se schimba bujiile dupa kilometraj. La diesel...dupa nevoie.

Link către comentariu

Nici eu nu am stiut treaba asta. Tot asa traiam cu convingerea ca se schimba la un anumit nr. de kilometri. E bine de stiut.

Acum vin cu intrebarea: cat au tinut bujiile la o O2? Ii intreb pe cei cu vechime si care le-au schimbat. Si ce pret au?

Link către comentariu

Salve! Am 57mii cu O2-ul meu din 2005 si anul asta trebuie sa fac ITP-ul si revizia de 60mii. Eu merg mai mult cu ea in afara, Austria deobicei, (plus drumul Bucuresti-granita de vest bineinteles). A trecut un an de la ultima revizie dar nu au trecut 15mii km. As mai merge o data de Revelion cu ea, vin cu 61mii si sa merg atunci la service asa zic eu, oare zic bine sau sa merg acum la 57mii (cu 12mii pe uleiul actual)?

Mai am o nedumerire. In manual scrie ca la 60mii se schimba bujiile? Am citit ca in Romania nu le schimba? Cum vine asta? Atunci cand se schimba? La 90mii? Mie mi-ar conveni pentru ca banuiesc ca sunt scumpe (la diesel) si oricum anul viitor, pe la 70mii probabil voi schimba masina si nu as mai face eu revizia de 90mii (care cred ca e scumpa rau). Nici pe cea de 75mii de fapt, daca o dau la 71-72mii.

mergi fara probleme. eu asta vara am plecat intr-o excursie prin europa in care am facut 2500 km. stiam ca sa depasesc intervalul de service cu vreo 500 km, insa nu mi-am facut probleme. tu spui ca ai depasit anul de la ultima revizie. daca l-ai depasit deja, recomand sa faci revizia. daca il depasesti prin decembrie, eu zic ca poti sa faci linistit schimbul in ianuarie.

bujiile nu se schimba la 60.000km. abia ce-am facut revizia de 75.000 si nu le-am schimbat nici la 60.000 si nici acum. si sigur mi-ar fi cerut sa le schimb daca era necesar. service-urile vor sa scoata bani. chit ca nu esti tu atent, stai linistit ca sunt ei atenti pentru tine, chiar si cand nu e nevoie... :) :rolleyes:

Modificat de audi_fan
Link către comentariu

audi_fan, deci ai trecut de 75.000km cu o2, interesant .. vreau sa te intreb, la revizia de 60.000km ti-au mai schimbat ceva decat in mod normal (ulei, filtre)?

la mine revizia anterioara a fost la 45.000km si a fost in 10.2007 deci un an se fac luna asta in 10.2008 .. dar dupa cum spuneam am facut cu uleiul respectiv doar 12.000km, am fost de revelion ('07-'08) in Zell am See (pe DN7 deci 3.200km), apoi in august pana in Salzmergut (tot pe DN7 deci 3.000km), restul de 5.800km in Romania si o tura pana la Balcic si Albena (sa vad si eu cum e pe acolo) .. daca din 12.000 am facut 6.000 pe autostrada, cu 130-150kmph, se uzeaza mai mult sau mai putin decat daca l-as face in Romania? eu nu cred, desi a mancat ulei, a luat cam 300ml (e normal, mai ales cand mergi 17-18 ore in continuu cu masina)

in concluzie as face doar ITP-ul ca ala e obligatoriu si revizia de 60.000km la intoarcere din Austria, in ianuarie 2009, cand o sa am cam 61.000km (sau chiar 61.500km daca mai merg un pic si pana in Elvetia la niste prieteni .. oi uza prea mult mororul 16.500km cu acelasi ulei .. sau filtrele pline sau altceva sa cauzeze masinii? promit sa nu mai merg peste 160kmph in ungaria :Driver: nici un austria ca amenda e mare (apropo, cat e amenda?)

Link către comentariu

la 60.000 suplimentar se schimba si filtrul de motorina, pe langa filtrele clasice (ulei, aer, polen). ca o parere proprie si personala, nu cred sa dauneze motorului, prelungirea schimbului, incat sa nu poti sa amani pana in ianuarie 2009. mai ales ca spui ca peste maxim 20.000 km vrei sa o vinzi. insa, ca recomandare personala, eu as face revizia, mai ales ca vine iarna si e totusi mai dificil si neplacut sa ramai in pana, indiferent de pana, pe anotimpul rece (cu toate ca sunt sanse mici).

ps: ca si confort pentru tine. eu am fost uimit sa constat diferenta dintre, felul in care imi sufla clima inainte si dupa revizie. am ajuns la concluzia ca filtrul de polen chiar trebuie schimbat la timp. ma rog... fiind anotimp cald, probabil diferenta a fost mai mare decat daca ar fi fost iarna.

lasand la o parte faptul ca am mai facut revizii atat vara cat si iarna iar o diferenta de genul asta n-am mai simtit, si mi-am pus intrebarea, daca la revizia de 60.000 km, chiar mi-au schimbat filtrul de polen...

Modificat de audi_fan
Link către comentariu

Prima revizie 14.057 km, masina mai are o luna jumate pana la un an asa ca sa facut revizia anuala.

Revizia a constat in: -schimb ulei, filtru ulei, completat lichid racire, gresat usi, tester, verificat(directie, roti), verificat filtru aer+polen dar nu am necesitat a fi schimbate doar suflate. Pret total 394.73Ron.

Ma declar multumit.

Apropo imi cer scuze era sa uit locatia dar reiese oricum din factura atasata.

Revizia am facut-o la Motortec Arad.

img_1016120441_0001.pdf

Link către comentariu

Ingricop Targu Mures, 15000 km = 460 RON: Ulei, filtru ulei, filtru aer, antigel (?) si manopera

Modificat de samm
Link către comentariu

Din ce am citit in acest topic am tras concluzia(daca mai era nevoie) ca revizia in Bucuresti costa dublu(sau pe acolo) fata de provincie.Hai sa zicem ca pentru unii nu conteaza banii,dar poate sa-mi explice si mie cineva,asa ca fapt divers de ce costa dublu in capitala?

Difera calitatea uleiului,filtrelor,materialelor,manoperei etc?

Daca tot e un forum national,hai sa scriem fiecare mai detaliat despre revizii,adica,cost manopera/ore,materiale,service etc.

Link către comentariu

Salut dupa cum am spus am fost vineri la reviziea masinii mele skoda octavia 2 la Craiova la Autec bineinteles cu programare, cind am ajuns acolo surpriza nu era curent si toti care au fost programati in acea zi au fost reprogramati in alta zi dar nu si anuntati inainte telefonic sa nu mai bata drumul sau mai ales sa lipseasca de la job.La intrebarea "de ce nu am fost anuntati telefonic?" raspunsul a fost "nici noi nu am fost anunta-ti" , ok dar in momentul cind au intrerupt curentul puteau pune mina pe telefoane : Fratilor nu avem curent stati la servici sau acasa sau unde sunte-ti voi dar nu au facut asta stateau la fumat la soare. Doamne ce oamenii :) :mad: :( :)

Link către comentariu

Azi am fost din nou la Craiova pt revizia de 15 000 km , masina a intrat in service la ora 17 10 minute pentru schimbare ulei filtru sa se rearanjeze usile si sa se uite de o scurgere de ulei sau ceva ac am ulei in partea dreapta a busonului imediat sub plasticul de pe motor.OK la ora 17 30 masina a fost gata am ramas masca am intrebat asa de repede??. am achitat 320 de lei m-am urcat in masina si am plecat intrebindu-ma oare chiar au facut ceva??. La primul peco am oprit sa ma uit si eu ca prostul la motor si stupoare la antigelul era tot sub minim , enervat la maxim mam intors la service , baiatul plecase acasa ca de era deja 17 40 ceasul am vb cu colegul si a luat el masina din nou in atelier si a adus-o in 3 minute am luat nr de tel al celui de vorbisem prima data cu el si am plecat tot ingindurat si iar am oprit la acelasi peco de completat sunt sigur ca nu au completat cu antigel pt ca erau citeva picaturi pe acolo si nu reau deloc unsuroase iar culoarea antigelului din bidon din frez aprins acum era frezuliu deschis , am tras si joja de la ulei iar stupoare in masina este un ulei negru ca si cel de pina acum oare sa schimbat?? cum imi demonstreaza ca sa schimbat ??.La voi cum e uleiul??. La citi km ati schimbat prima data uleiul?? Sa se fi inegrit de la fostul ulei ? care era negru taciune???

Varog sa ma scuzati pentru eventualele greseli dar nu mai pot de nervi cei de la AUTEC CRAIOVA SUNT VARZA mai ales mecherul de consilier de service MARICA ALIN.

AAA mai am o interbare la voi la revizie nu se baga masina si pe tester??

sau vacom cum se spune sa se citeasca eventualele erori??? cica la ei nu

Modificat de cosmin_cnl
Link către comentariu

la fiecare revizie se baga obligatoriu masina pe tester. mergi si fa reclamatie la OPC.

Link către comentariu

Si eu am avut niste temeri cu uleiul (nu mi-au pus bidoanele in portabagaj). Daca au caseta care filmeaza in atelier poti sa ceri sa-ti arate operatiunile ca playback pe DVR-ul lor, asta in cazul in care filmeaza. Legat de chestia cu testerul, nici mie la Avia nu mi-au facut vreun test. In fapt mie nu mi-au facut nimic in afara de operatiunea standard (schimbat ulei) si desigur schimbat cele 2 filtre (care erau aproape curate) ca sa le iasa si lor niste milioane in plus, de mi-au zis ca sunt cam murdare si ele in fapt erau extrem de curate(am constat cand le-am vazut in portbagaj). Le-am pastrat ca sunt originale si sigur peste 2-3 ani le pot folosi din nou :) Unii mai sufla macar praful de pe motor, mai verifica o presiune in roti , mai dau cu un spray pe la incuietori. La mine nada, rien. Daca nu te dai cu tupeu la ei nu o sa miste un deget in plus daca nu te cunosc sau nu faci gura mare si stai cuminte in banca ta. Cred ca asta caracterizeaza (nu toate) dar multe din service-urile auto din Romania. Pe factura se acopera toti cu manopera specifica revizie ....bla bla. Unde e greu sa dovedesti ce ar trebui sa faca si ce nu, suplimentar fata de ce scrie in cartea masinii (care ar trebui sa fie minimal)

Link către comentariu

Ba sa nu dea cu niciun spray, sa nu umble la nimic daca se poate, sa imi dea mie uleiul si filtrele si mi le schimb singur, numai sa imi puna stampila pentru garantie :). Mi-as schimba singur si uleiul si filtrele, as da si cu spray acolo unde este cazul, motorul oricum il curat singur. Dar ce sa-i faci, trebuie sa traiasca si ei din ceva, nu? Pana si cu vag-comu te descurci in alta parte.

Desi le-am cerut sa imi puna filtrele de aer si polen in portbagaj, eu am zis, eu am auzit....

Link către comentariu

Problema e ca acum dupa schimbarea uleiului <daca sa schimbat, parca trage mai bine dar am niste mici trepidatii in motor nu mai merge as de rotund si ma gindeam ca o baga pe tester si ved daca da vreo eroare ceva dar nu a bagat nici unu tester nimic

Link către comentariu

Am facut prima revizie la Octavia, de 1 an sau 15.000 Km, la 10.000 Km reali, la Brady. A costat 482 lei fara TVA (574 lei cu TVA).

Costuri rotunjite, fara TVA

Revizia 200 lei

Materiale mici 15 lei

Filtru ulei 26 lei

Filtru aer 55 lei

Filtru polen 32 lei

Ulei Mobil 1 5W40 4 l (38 lei) 152 lei

Spray frana 2 lei

Garnitura buson baie ulei 1 leu

Multumiri lui Andrei de la receptie si mecanicului Marius.

Link către comentariu

Ce ma dezgusta pe mine sunt gainariile pe care le fac cei din service.

In cazul meu de exemplu mi-au completat lichidul de racire care defapt era din punctul meu de vedere ok mai exact la rece era intre min si max iar ei mi-au completat ff putin adica e putin peste max adica a crescut nivelu aprox cu 5mm.

Toate frumoase pana aici, mi-au pus bidonul in portbagaj iar cand l-am verificat era in el aproximativ de doua degete.

Mi-au completat aproximativ 100ml iar in bidon mi-au pus cu indulgenta 200ml iar restul pana la 1l ???? lo fi papat titi :D)

Sunt mai mult decat jenanti oricum la cateva masini le ramane si lor de un brifco, ce sa faca ca doar "tre sa manca si gura lor ceva ca doar romanu tot roman e".

Oricum am fost multumit de pretul final al reviziei dar imi vine sa rad cand vad gainarii de genu.

Succes la revizii si atentie la neatentie...

Link către comentariu

Ca o vaccinare impotriva unora dintre gainarii, fiecare sa-si faca acasa, inainte de a merge la revizie, operatiunile simple care se pot face si care nu ar putea afecta garantia si motorul.

1. Schimb filtru de polen. E o operatiune simpla. Si poti sa le mentionezi: Nu il schimbati pentru ca l-am schimbat eu.

2. Completare antigel. Despre asta nici nu trebuie sa le spui pentru ca nivelul corespunzator va face inutila completarea lor.

3. Schimbul becurilor/sigurantelor arse. De ce sa platesti manopera cand poti sa mananci o pizza cu familia de banii respectivi?

4. Inlocuire stergatoare uzate

etc

Mie astea imi vin in minte, poate mai adaugati voi.

Link către comentariu

Am vazut si eu acelasi comportament absolut jegos. Vecinul (O2, Combi, 10 luni) a avut pe factura de revizie de la PBA 1.5L de antigel!!! Sticla? Care sticla? Va dati seama - or fi intrat 1200ml in ea si nu s-au mai obosit sa puna restul. In locul lui, ceream reparatie - nu e normal sa consume atat antigel o masina noua, in 12000Km. :D

Inca 2 chestii:

1. Nivelul la antigel e OK din fabrica... ei completeaza peste nivelul de max.

2. Cand intrati la revizie, sa aveti rezervorul de la stergatoare plin OCHI. Alt caz - 17 Ron pt o sticla de 1L de lichid de stergatoare... care e bun pana la -20C (completat prin August :eek: ). Rezervorul era plin, minus cantitatea pt 2 spalari ale parbrizului. Nu stiu la ce reprezentanta a fost asta, dar erau sigur VW. Tipa are un G5.

Link către comentariu

La mine nu se impunea completarea avand in vedere ca periodic mai deschid si eu capota si mai verific una alta, chiar inainte sa merg la revizie am facut un check.

Oricum abia astept sa termin cu garantia si sa fac revizia la pretul corect.

Pe mine ma dezgusta chestiile astea minore prin care incearca sa ciupeasca.

Apropo o alta chestie demna de penibil.

Un coleg de al meu a facut revizia la O2 pe care a cumparat-o din Cluj si care avea pe plasticele de la numere inscrisurile dealerului din Cluj, va dati seama ca le-au schimbat "cheltuiala lor" cu sigla lor iar totul sa fie complet i-au tras si un mic pliant pe luneta cu reclama lor :P

Asa ca in momentul cand am facut revizia i-am atentionat sa nu imi faca chestii de genu ca nu am nevoie de promotii, erau prunci faini daca in momentul cand am luat masina mi-ar fi oferit macar covorase gratis si poate o luam de la ei nu mergeam pana la TM unde mi-au dat o gramada.

Daca dadeau si ei bonus 1l de ulei macar sau ceva de genu ar fi sunat altfel.

Link către comentariu

Salut,

Ma adresez celor care au facut revizia de 60.000 ; cam la ce pret sa ma astept la o astfel de revizie? In afara de filtrele care se schimba in mod normal,ulei, o sa fie schimbat cel de motorina, si o sa schimb si placutele si lichidul de frana :lol:

Link către comentariu

Revizii si iar revizii dupa ce am patit eu ieri cind am facut revizia nu vreau sa mai aud de AUTEC CRAIOVA sunt niste jegosi ,chiar si acum 1 an cind m-am dus sa ma interesez de masina sa fac un drive test ceva m-au tratat cu indiferenta , totul sa schimbat cind am venit cu banii gheata la mine sa iau masina atunci toti se inghesuiau sa imi explice ce si cum , cit desprecovorase sau alte promotii ?? nimik pina si suportii de numar i-am platit.

Deci aviz amatorilor care sunt din apropiere sau chiar din CRAIOVA si urmeaza revizia fugiti ca dracu de tamiie de AUTEC am sa incerc la Pitesti am auzit ca au renovat ca lucreaza mai bine sau la Vilcea chiar daca sunt 100 km de la mine pina acolo ;)

Modificat de cosmin_cnl
Link către comentariu

Pai ce s-a intamplat? Poti detalia? costuri..etc?

Sunt surprins, mai ales ca s-au purtat super ok cu mine...! :blah:

Link către comentariu

Salut,

Ma adresez celor care au facut revizia de 60.000 ; cam la ce pret sa ma astept la o astfel de revizie? In afara de filtrele care se schimba in mod normal,ulei, o sa fie schimbat cel de motorina, si o sa schimb si placutele si lichidul de frana :))

Facut azi revizia de 60miii, asa cel putin am cerut eu, costat 1.111 RON, in plus fata de revizia obisnuita s-a shchimbat lichidul de frana si o bujie care se pare ca a dat rateu la tester (interesant, nu se simtea nimic). Mi se pare un pret corect, avand in vedere ca cel mai mult este uleiul Castrol pentru motor PD si bujia a fost 1 milion piesa si vreo 50lei manopera. Insa, in manual scrie ca la 60mii se efectueaza niste lucrari suplimentare, cum ar fi schimb ulei cuplaj Haldex si alte verificari, pe care nu mi le-au facut. Masina are 58mii dar dupa cum spuneam mai sus vreau sa merg de Revelion in Austria si vreau sa stau linistit. Nu inteleg de ce nu mi-au facut verificarile suplimentare necesare la 60 de mii cand eu am cerut revizia de 60mii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!