Jump to content

DIY: Iluminare portbagaj Passat Variant B7

Geisterfahrer
 Share

Recommended Posts

Am rezolvat, odata cu senzorii de parcare electricianul mi-a rezolvat si lampa, profi' dar cam 100 lei/ora :) ... 450 . Modulul de parcare nu avea alimentare... ceva prin releu, am scapat ieftin as zice. Totusi in bord nu arata haionul deschis asa cum arata la usi . Nici nu stiu daca arata inainte pt ca asa am luat masina.

F l o r i n

trebuie sa arate, se face alb hayonul, cand e deschis - sau rosu, daca ai ceasurile Premium - color

Edited by F l o r i n

Mdea, a facut si la haion o improvizatie, ca si la parktronic :(

• 6 months later...

gata! am pus si eu o lampa de Golf 4 cu mufa si fire (20 lei la dezmembrari), langa priza din portbagaj. Daca firele au ~30 cm sunt suficiente. Este usor de depistat unde trebuie legat, lampa din plafon are firele cablate cu antena gps si coboara prin stalpul spate dreapta. Am folosit "clipsuri" de plastic ce au conductor si prin strangere fac contact.

apropos - lumina portbagajului se aprinde , nu apare in bord datorita improvizatiei, centralizarea nu o sesizeaza, totusi dupa 10-15 minute se stinge 

Edited by yuk

• 1 year later...
cristi_van

Salutare! Lampa din portbagaj la variant se stinge sporadic. Becul l-am schimbat, cel nou face la fel. Cum as putea sa aflu ce este de vina?

daca prin sporadic inseamna dupa 10-20 minute, e normal.

daca ai led si palpaie, trebuie sa schimbi cu un led cu consum mai mare, e normal.

daca nici-nici , verifica sa nu ai ceva erori, mai ales la yala portbagaj

cristi_van

Sporadic adica la cca 20 sec se stinge, dupa alte cca 20 sec se aprinde din nou. Nu am led, am bec normal. Pe vcds nu-mi da nicio eroare.

• 2 months later...

Frumos ar fi de pus o lampa cu lanterna detașabilă și baterii incorporate cum e la Skoda superb dar cine știe unde vin legate firele pentru încărcarea lanternei....

• 1 year later...

On 06.07.2018 at 13:06, cristi_van a scris:

Sporadic adica la cca 20 sec se stinge, dupa alte cca 20 sec se aprinde din nou. Nu am led, am bec normal. Pe vcds nu-mi da nicio eroare.

Salut,ai rezolvat problema?.......ceva asemanator face si la mine si as dori sa o rezolv ca ma dispera.Merci.

• 3 weeks later...

N-am mai rezolvat-o. Am vandut masina. Cred ca era singura problema la ea :)

• 10 months later...

Salutare, am si eu o probleam cu lampa din portbagaj, am schimbat becul si nu merge, s-a verificat cu un multimetru daca am curent in mufa si e in regula, s-a verificat acel suport din metal unde se pune becul si e ok, dar cand a verificat acea dioda mica nu arata nimic pe multimetru, intrebarea e daca se poate schimba acea dioda sau daca asta ar putea fi cauza nefunctionarii lampi de portbagaj?
Multumesc!

Edited by aragorn2033

Da, se poate schimba 

Florin, trebuie sa fie de o anumita putere marime sau... ? 

Nu am acum o lampa sa verific, dar cred ca un 1N4007 isi face treaba

S-a rezolvat treaba, am strans cu un patent mai bine lamelele alea care tin dioda si pare in regula, sper sa si ramana asa :))  
Multumesc!