Jump to content

Probleme electrice - Baterie consumata - Relanti instabil


1nS4n3
 Share

Postare recomandată

Se da urmatorul caz:

Audi A4 B5 2.6 benzina motor ABC.

Bateria se descarca singura, de pe o zi pe alta. Alternatorul a fost testat pe bancul de proba - incarca in parametrii >14V. Ca si efect al scaderii tensiunii din baterie, in momentul in care o pornesc luand curent de la o alta masina, relantiul incepe si fluctueaza si are spike-uri de la valoarea normala de 650-700rpm pana spre 1300rpm. Mentinez ca aceste fluctuatii apar doar cand tensiunea din baterie este scazuta. Daca las seara bateria pe redresor si o pun incarcata, relantiul se manifesta in parametrii normali.

Cauze si solutii?! (posibil consumator sau scurt undeva pe cabluri? la cate cabluri sunt pe masina cum pot identifica unde este buba?!)

Va multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca bateria e singurul vinovat. Si pe mine m-a lasat dintr-odata. La 6 dimineata functiona, la pranz pauza. Am luat curent de la cineva, am pornit-o, am mers cu ea, apoi am mai lasat-o pornita cam 10 minute. Peste jumatate de ora am avut nevoie sa fiu impins ca nu pornea. Am schimbat-o si nu mai am nici un stres.

Banuiesc ca oscileaza relantiul ca sa compenseze lipsa de curent (la turatii mai mari alternatorul incarca mai bine).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bateria cat timp are ? ce zici tu acolo pare a fi defect de baterie, relanti instabil, adica motorul merge direct de pe alternator, nu e nimic sa atenueze socuri de consum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica consumul in stand by.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact, fa precum ti-a sugerat si Florin.

Verifica consumul in standby.

Pt asta, inainte de a deconecta bateria realizeaza inchiderea mecanismului capotei astfel incat sa creada ca e inchisa capota, incuie masina, apoi deconecteaza o borna a bateriei si insereaza in serie un ampermetrun cu aceasta. Dupa ce realizezi contactul la baterie, asteapta cateva secunde pt a intra in standby calculatorul masinii si vezi valoarea masurata de ampermetru.

Din ce tin eu minte, o valoare normala ar trebui sa fie undeva in jurul a 300ma, iar o limita superioara in jurul a 700ma. Daca stie cineva cifra mai exacta sa o posteze.

Daca valorile sunt in regula, deci nu ai consumatori nedoriti, atunci bateria ta e moarta si e normal sa cauzeze astfel de manifestari din partea motorului.

Masoara tensiunea in gol la bornele bateriei. Daca ea este sub 12,5v, atunci se recomanda incarcarea pe redresor si nu pe masina!!

Daca e mult sub aceasta tensiune, atunci acumulatorul tau e mort.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

valoare acceptabila este pana in 0.04A.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut, am o problema asemanatoare cu bateria..de exemplu: ajung seara acasa cu masina, opresc motorul, masor bateria si are 12,6 , dimineata cand sa plec la munca nu mai porneste sau porneste greu...masor bateria din nou si are 11,6 ..precizez ca am masurato si cu motorul pornit si imi incarca perfect adica 14,2 - 14,3 , am fost si la service si nu mi-au gasit nimic defect. Nu stiu unde dispare aproape 1 A peste noapte, am verificat nu am consumatori, nu am uitat nimic aprins...ce ma sfatuiti sa fac? sa schimb bateria ? o fi de la baterie ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca masina a fost verificata, da, e de la baterie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Mi sa intamplat de 3 ori sa mi se descarce bateria, bateria a fost cumparata acum 2 ani ( varta silver dinamyc 77ah cu 780a ), am mers si am verificat bateria, mi-a spus ca este buna, am verificat si consumatori, a spus ca nu am. De ce la 3-4 zile gasesc bateria descarcat? Ultima data am pus alta baterie pe masina si pe ce-a cu problema am bagat-o la incarcat 18 - 20 ore, dupa care am mers la verificat, arata 776a, a 2-a zi m-am dus iar cu bateria la verificat arata 782a ( am inteles ca este normal ca atunci cand nu o folosesti sa ii creasca amperajul si sa ii scada voltajul ).

Cum pot afla care este cauza descarcarii? Ma ajuta testerul sa depistez consumatorii ?

Daca se pot da niste informatii, am rugamintea sa mi se de-a mai detaliat pentru ca nu sunt as in ale mecanici/testerului. Va multumesc !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cd player aftermarket ? Posibil sa ai consumatori nedoriti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da am un kenwood + statie + subwoofer ( toate sunt pe contact, daca nu pun contactul nu pornesc), dar ar fi trebuit ca sa ii dea pe aparat atunci cand a verificat bateria + consumatorii, ma gandesc si eu, se poate sa se fi miscat ceva cand mi-au schimbat radiatorul de caldura ( au demontat tot bordul ) si atunci posibil sa nu fii pus ceva cum trebuie, ma tot gandesc la fel si fel de lucruri...

Modificat de meme88
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ai alta baterie de pus, testeaza cu alta cateva zile, vezi daca si pe aia o descarca ( sa elimini situatia ca bateria este descarcata )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da asta am facut, o am de cateva zile pusa pe masina, iar bateria cu problema o tin in masina in conditiile in care era tot pe masina, la frig sa vad daca se descarca in 5-6 zile, dupa data de 3 merg din nou la verificat, sa vad daca se-a pierdut din curent. Daca ar fi sa fie ok bateria, de abia de atunci incep adevaratele probleme, cum voi depista consumatorul?! Astept sa imi spuna cineva concret daca pot face ceva cu testerul si cum sa procedez, pe unde sa intru si tot asa .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa rezolvat problema, am cumparat alta baterie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Ma poate ajuta cineva cu o întrebare legata de faza scurta și lunga la un a4 1997. Mai exact se poate face ca faza scurta sa rămână aprinsa cand intra si lunga? Am modelul de faruri cu becuri separate pt ambele faze. Mulțumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!