Jump to content

Suport telefon pentru echipare telefon Plus

MihaiMihai
 Share

Postare recomandată

Mi-a venit masina cu echiparea de telefon Plus (bonus din partea PVB desi eu comandasem echiparea standard pentru RNS 315!) si acum stau cu baza de suport telefon si ma uit la ea deoarece cei de la PVB nu au fost in stare sa-mi dea o lista cu telefoanele pentru care au suporturi. Aveti idee unde as putea gasi asa ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multam, asta este special pentru BlackBerry, eram curios daca exista o lista cu toate telefoanele care au suporturi VW. Oricum pretul este exorbitant pentru un simplu cradle ca doar nu face nimic decit sa tina un telefon!

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 6 months later...

am si eu o intrebare.

eu nu am pregatire telefon, dar am RCD510.

am inteles ca se poate instala oricand. e o chestie doar din soft sau imi mai adauga vreun dispozitiv la masina? eu si pe volan am comenzi ptr telefon, doar ca nu merg :P

Link către comentariu

Nu e doar de soft, necesita un modul HF montat sub scaunul soferului. Nu e ceva complicat dar e mai costisitor decat daca ai fi comandat din start, plus ca gandul de a desface o masina noua pe mine m-ar lasa pagubas (atentie vorbesc de reprezentanta nu in regie proprie). In schimb este senzational de practic. Si lucrul cu RCD 510/volan cu comenzi/MFD este infinit mai placut decat sa butonez prin telefon. Parerea mea e ca isi merita pe deplin cei 254 de euro dar nu l-as monta AM la reprezentanta pe o masina nou-nouta.

Link către comentariu

am inteles. deci imi recomanzi sa nu imi pun, nu?

multumesc.

Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

nu se poate pune oricum daca masina nu are pre-echipare pentru telefon. cel putin aceasta este raspunsul celor de la pbn, raspuns ce m-a mirat profund deoarece si eu stiam ca pui modulul sub scaun, legi 3 fire la rcd si gata.

dar nu, nu si nu. daca masina nu are preechipare telefon nu se poate pune.

si eu am vrut sa o iau cu tot cu telefon si altele dar perioada de asteptare prea mare m-a facut sa aleg o masina de pe stoc care avea tot ce vroiam mai putin telefon si keyless access.

dupa i-am contactat pentru bluetooth si iata ca nu merge. au un parrot pe care-l pot monta, pretul e 953 de lei cu TVA dar oricum nu se poate lega la comenzile masinii. asadar casca bluetooth daca e neaparat necesar.

in regie proprie poti incerca orice, cred...cu tot cu riscurile garantiei...

Link către comentariu

Iti poti pune oricand, bluetooth pe masina - am pus si pe B7 si pe Jetta, Polo, Golf, Skoda.. merge pe toate.

Recomand sa va cumparati kit complet - contine modulul bluetooth - cel care se monteaza sub scaun pasager, cablaj, microfon - cautati pe site la carsystem.pl http://www.carsystems.pl/bluetooth,c3.html

Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

daca e asa de simplu, reprezentanta de ce refuza? caz in care eu nu-mi pot pune fara sa pierd garantia, nu?

Link către comentariu

da, e destul de simplu... doar ca ai ceva de demontat - HU-ul, plasticaraie, etc - tras fire, jos tapiterie stalp, parasolar, plafoniera - ca sa bagi microfonul...

de ce nu face reprezentanta - nu stiu... ei nu fac multe retrofit-uri... nu fac retrofit la xenon, parcare automata - PLA, computer bord... etc - noi le facem.

Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

dar pentru o astfel de lucrare se pierde garantia, nu?

Link către comentariu

asta nu pot sa-ti precizez.... posibil da.

Link către comentariu

Florin, cu tot respectul, normal ca ai sa zici probabil da pentru ca tu montezi asa ceva :). In schimb eu iti spun : 100 % da pierzi garantia pe partea electrica, daca iti moare cutia de viteze aia e altceva dar daca ai un scurt sesizat dupa n kilometri (cum am patit eu la Octavia) te-ai dus la vale daca ti-a parlit ECU :). Din ce tin minte pe forum in aria Tiguan cineva zicea ca si-a montat la reprezentanta, deci probabil depinde de la o reprezentanta la alta.

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

pai, eu nu am zis ca nu se pierde .... am scris - posibil da.

daca iti montezi telefon, nu ai ce sa arzi la ECU... a, ca reprezentanta o sa profite de acest aspect, sa-ti anuleze garantia - posibil.... asa daca isi dau seama - doar sa verifice in baza de date optiunile din echiparea originala a masinii... si ce ai tu pe ea. Nu stiu daca fac asa ceva, la fiecare masina care le intra - sincer, ma indoiesc - de aici si raspunsul meu, cu posibil da....

Link către comentariu

Geisterfahrer

Eu am intrebat la dealerul VW cel mai apropiat de mine inainte sa-mi montez carligul de remorcare + kitul electric daca pierd garantia. Mi-au spus ca categoric garantia nu se pierde daca lucrarea e facuta "profesionist". Atentie: nu de catre un profesionist, ci "profesionist"! Vroia sa zica probabil ca daca in viitor voi veni cu masina la garantie si ei vor dovedi ca problema reclamata e generata de o legatura electrica prost facuta la montarea carligului, atunci va trebui sa platesc reparatia. Daca se strica ceva la o alta componenta (ex injectoare) evident ca garantia va fi acordata.

Evident ca mi-am montat singur carligul, chiar foarte "profesionist". O singura greseala am facut: am cuplat insa bateria cu mufa de la airbag scoasa asa ca tot la ei a trebuit sa ma duc sa-mi stearga eroarea de airbag (VCDS-ul meu era pe butuci). Le-am explicat ce-am facut si ce au ei de facut, in 5 minute mi-au predat masina cu eroarea stearsa fara sa-mi ceara macar un cent sau sa zica ca am pierdut ceva garantie :P

LE: daca montam carligul la o alta firma, firma respectiva imi acorda garantia pentru carlig, si nu VW, ca doar n-au montat-o ei. Oricum, kiturile electrice OEM aveau stop la vanzare si montare in reteaua VW in momentul respectiv din cauza unui bug pe CAN in comunicatia cu ESP-ul ;) Deci oricum nu mi-ar fi montat VW carligul!

Modificat de dinu_s
Link către comentariu

Nu e doar de soft, necesita un modul HF montat sub scaunul soferului. Nu e ceva complicat dar e mai costisitor decat daca ai fi comandat din start, plus ca gandul de a desface o masina noua pe mine m-ar lasa pagubas (atentie vorbesc de reprezentanta nu in regie proprie). In schimb este senzational de practic. Si lucrul cu RCD 510/volan cu comenzi/MFD este infinit mai placut decat sa butonez prin telefon. Parerea mea e ca isi merita pe deplin cei 254 de euro dar nu l-as monta AM la reprezentanta pe o masina nou-nouta.

E mai ieftin decat din fabri, adica 200 euro plus montaj. ia vezi cat e din fabrica.

Zilele trecute am montat pe un passat 2013, asa ca, cu grija, se poate desface si o masina iesita de 2 zile pe poarta fabricii.

Link către comentariu

Nu stiu cat spui tu ca este dar pretul de lista cand am bifat aceasta optiune [9w7(9ZB)] era de 254 de euro (incl. TVA). Asta prima la mana. A doua la mana fata alora de la reprezentanta cand te duci cu o problema pe partea electrica si cand vad ca ai pe masina montata in alta parte o optionala care nu a fost bifata la comanda masinii e priceless. Din partea mea poti sa montezi si pe S8, foarte bine inseamna ca esti un tip profesionist la care as apela si eu dar nu in cei 4 ani de garantie. Astia in Romania stramba din nas si cand e clar ca trebuie sa-ti dea garantie. As face pariu ca esti unul dintre cei care a renuntat la garantie cu mult inainte sa inceteze de drept, e alegerea ta, e masina ta, e lucrarea ta, iti respect punctul de vedere. Eu personal nu as renunta la garantie pentru un modul HF de 254 de euro. Mi se rupe de el.

@dinu_s: Germania e departe, in bine pentru ei desigur, din toate punctele de vedere. Nu as fi vrut sa fi fost pus in aceeasi situatie aici. In cazul cel mai favorabil tie ajungeai sa dai spaga la vreun directoras de service sa treaca cu vederea incidentul.

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

Am facut destule modificari pe masina mea si pe alte masini inainte sa iasa din garantie si cu toate astea, cand bateria mea a murit , a fost schimbata in garantie fara ca nimeni sa strambe din nas. daca lucrarea este facuta ca si cum ar fi fost de fabrica, niimeni nu are ce sa comenteze.

Si la skoda bluetoothul din fabrica era vreo 600 euro.

Link către comentariu

600 euro e o suma enorma pentru BT. In acest caz nu merita configurat din fabrica, personal nu as plati un modul BT la pret de Iphone nu-i vad rostul.

Modificat de iulianb2007
Link către comentariu

iulian, fiecare om cu nevoile lui. Unul vrea bluetooth, altul lumini usi, altul navigatie, etc. Acum, e irelevant cat era pretul cand s-a configurat masina.... cine nu-l are si il vrea - i-l putem pune sau si-l poate pune.... oricum OEM (recomand) sau AM, pentru cei care vb mult la telefon, bluetooth-ul a devenit o necesitate in masina.

in rest, crede-ma - am desfacut cateva/mai multe - masini in garantie - se lucreaza cu grija, se folosesc materiale originale, practic nu se vede.

Link către comentariu

Geisterfahrer

Hehe, ai dreptate. Eu mi-am montat si lumini suplimentare in portbagaj in afara de carlig si confirm: daca se lucreaza cu grija, rezultatul e comparabil cu montajul de fabrica. La mine a fost mai bun, am infasurat de pilda cablurile cu banda flausata MULT mai bine decat a facut-o fabrica din Emden ;) Aici DIY-ul cu lampile: http://vwforum.ro/topic/93802-diy-iluminare-portbagaj-passat-variant-b7/

Cum am mai zis, garantia NU se pierde pentru asa ceva. Daca intr-adevar ceva nu mai merge si nu vor sa-ti acorde garantia mai tarziu, no problem, faci 2-3 zile concediu in Germania ;)

Link către comentariu

domnilor, va multumesc ptr raspunsuri.

spuneti-mi va rog cum sa fac: sa montez acest kit sau sa nu-l montez? si cat m-ar costa?

Link către comentariu

Asta e decizia ta - daca sa-l montezi sau nu.

Altfel, arunca un ochi pe www.carsystem.pl - si acolo gasesti kit-uri complete.

Unul, ca exemplu http://www.carsystems.pl/vw-bluetooth-kit-3c8035730c-retrofit,id601.html

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

domnilor, va multumesc ptr raspunsuri.

spuneti-mi va rog cum sa fac: sa montez acest kit sau sa nu-l montez? si cat m-ar costa?

Asta e un raspuns pe care trebuie sa ti-l dai singur. Eu nu l-am avut ca dotare din fabrica si mi l-am montat singur, pentru ca vroiam sa ma pot concentra la drum, nu la telefon. Poti sa respingi/preiei/initiezi apelurile de pe volan sau de pe navigatie, poti face streaming de muzica de pe telefon (in cazul meu nu suporta modulul, dar pe mine m-a interesat mai mult afisarea pe MFD si controlul de pe volan - nu am navigatie, inca), suporta si apelare vocala, si poti spune ca e o dotare care contribuie la siguranta circulatiei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!