Jump to content

Golf 6/Jetta - Montare volan/airbag/comenzi

lancelott
 Share

Postare recomandată

5K0 953 507 AJ. Daca la hardware iti apare 5K0 953 549 B, atunci calculatorul este un Highline.

fa log pe el - si salveaza-l, sa vedem clar despre ce e vorba

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

Are cineva un cod pentru ornamentele ce vin in loc de butoane la un volan de GTI/R ?

Link către comentariu

Am gasit :D. Daca mai are cineva nevoie: 5K0-419-685-C-3Q7.

Si o poza cu ornamentul: H9VWmDD.jpg

Link către comentariu

multumim, imi trebuia si mie. apropo, 177 lei e la porsche, vine pe comanda in 5-7 zile lucratoare.

Link către comentariu

Eu l-am gasit la 168 lei tot la reprezentanta. Am intrebat si la alt service auto - 180 lei, 4-5 zile lucratoare livrare.

Modificat de Blackoberst
Link către comentariu

deci tot pe acolo, cativa lei plus minus nu sunt un capat de tara.

ti-ai pus volan de gti? esti incantat? as vrea si eu sa il schimb, dar sunt cam in dubii totusi. mi-e ca dupa 3-4 luni se duce farmecul si imi pare rau de diferenta de bani.

Modificat de mandelu
Link către comentariu

Inca nu mi-am pus, urmeaza. Nu vreau comenzi, de padele n-am nevoie si am gasit la pret bun aici pe forum, numai ca e fara ornamente (cele ce vin in locul butoanelor si cel inferior).

Modificat de Blackoberst
Link către comentariu

si eu tot asa as vrea, fara comenzi si padele, dar cu cusatura rosie :)

Link către comentariu

De ce sa se duca farmecul? :)

Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk

Link către comentariu

ti-ai pus volan de gti? esti incantat? as vrea si eu sa il schimb, dar sunt cam in dubii totusi. mi-e ca dupa 3-4 luni se duce farmecul si imi pare rau de diferenta de bani.

cand crezi ca s-a dus farmecul, urca numai intr-o masina cu volan normal.... ai sa vezi ce repede-ti va reveni  :D. Trust me, is o persoana care se plictiseste repede, dar feelingul care il ai atunci cand te urci in masina si pui mana pe volan.... incomparabili.

Gandeste-te ca e piesa cu care ai contact (direct) cel mai des in masina.

Modificat de claudellus
Link către comentariu

Gandeste-te ca e piesa cu care ai contact (direct) cel mai des in masina.

stiu asta, de aia mi-am si pus pachet piele la achizitie, ca sa am volanul din piele. nu aveau si volan gti ca optionala :D. ma intrebam doar daca nu cumva ma incapatanez intr-un moft.

Link către comentariu

Crede-ma cand iti spun ca merita. Nu e doar un moft de moment, ai sa schimbi masina si ai sa vrei tot volan sport... iti spun eu asta si un amic care imi spunea ca masina fara volan sport e ca femeia fara tate (tzatze).... degeaba e frumoasa si face de toate (bucatarie/pat).... daca nu ai pe ce pune mana. Sorry, asta e explicatia lui.

Link către comentariu

E o logica interesanta :D, insa volanul in cazul asta e plat :)).

La ce te ajuta asta? Chiar te cam incurca la tot felul de manevre prin spatii inguste in oras. Sigurul lucru bun ar fi faptul ca e mai gros, iar de asta profiti cand mergi mai sportiv.

Am inteles, volan plat in partea inferioara because racecar :D . 

In opinia mea si pentru cine are volan de HL nu merita upgrade-ul. Vezi pe net cu cat se vinde un volan complet de HL vs unul de GTi. Diferenta cam de 200euro in multe cazuri. For what?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

hai sa fim seriosi, e atat de putin tesit in jos ca nu poti sa imi spui ca te incurca asta. nu e ca si cum ar fi taiat de la jumate. e un pic acolo, nu e o chestie majora. eu nu am de HL pentru ca de la achizitie nu am vrut butoane pe el si imi mentin optiunea. daca aveau ca la renault sau la ford satelit de comanda in spatele volanului, da, eram super incantat. dar butoane nu vreau deci nu am ce face cu ala de HL, care e la fel de gros si are aceeasi piele cu al meu.

mie la ala de GTI imi place ca e gros si ca are pielea aia perforata care se simte altfel. greseala a fost ca am condus un GTI la drive-test.

Link către comentariu

se potriveste acest ornament pe volanul de trendline?

Link către comentariu

N-am idee, nu prea cred, dar pot sa verific cand il primesc.

Modificat de Blackoberst
Link către comentariu

Salutare

Vine si eu cu o intrebare in ideea in care ma poate ajuta cineva.

Cochetez de ceva vreme cu ideea de a schimba volanul simplu cu unul cu, comenzi pe volan (stiu ca trebuie sa schimb airbag, calc de coloana sa aibe terminatie CH si posibil vreun cablu).

Toate chestiile astea le-am aflat de pe foum iar acum vine intrebarea

Volanele astea chiar toate sunt la fel (ca aspect, functionalitate) deoarece eu cand gasesc volan de vanzare toti spun ca sunt compatibile cu Golf 6, Jetta, Passat ... ???

Nu cumva arata toate la fel, dar sa fie personalizate pe fiecare model in parte?

Intreb pt ca am gasit aici  http://vwforum.ro/topic/96323-retrofit-shop/page-40 un coleg care a cumparat volan compatibil cu toate masinile si cand colo, cica ar fi de Tiguan si nu de Passat.

Cum imi pot da seama daca volanul pe care il vreau e de Golf 6 si nu de Passat, Jetta?

Link către comentariu

Iei unul complet! Eu nu stiu care e diferenta intre cel de Tiguan si cel de Passat sau de Golf...

Link către comentariu

Volanele de tip nou, mk6, cc sunt in mare identice ca si functionalitate, toate se vor potrivi, de la o masina la alta.

Volanul de passat si passat cc are calculatorul comenzilor integrat in componenta stanga (comanda) pe cand cele de golf, polo, tiguan au calculatorul in mijlocul volanului.

O alta diferenta intre cele doua este cablajul.

Mai exista o diferenta intre airbagurile de Passat (tip highline) si cel de golf (highline) si anume: cel de passat are doua arcuri dispuse in extremitati, pe midiana airbagului iar volanul tot acolo are doua scobituri pentru a acomoda acele arcuri pe cand volanul de golf, jetta ... are 4 arcuri dispune in forma de patrat iar volanul este diferit, in consecinta.

Airbagurile nu se pot schimba intre ele!

O alta concluzie: airbagul de pe volanul unui auto confortline sau trendline, cu airbag rotund, se va potrivi pe volanul GTI.

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Dap asa este. Airbagurile sunt diferite si nu se potrivesc pe volane diferite.au scobiturile interne diferite dar si difernte la cotele comezilor volan. Nu doar conectorii. Seamana la prima privire dar sunt diferente mici care nu permit instalarea pe o alta masina.

Link către comentariu

Deci, cea mai buna solutie e sa cumperi volan complet (volan+airbag).

Fie el de golf pt passat sau invers, nu ?

Calculatorul de coloana il poti cumpara dupa, nu cred ca are vreo legatura cu tipul de volanul, nu ?

Link către comentariu

Atata timp cat ai grija sa fie cel care trebuie pentru masina, nu.

Link către comentariu

se potriveste acest ornament pe volanul de trendline?

NU se potriveste!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Dap asa este. Airbagurile sunt diferite si nu se potrivesc pe volane diferite.au scobiturile interne diferite dar si difernte la cotele comezilor volan. Nu doar conectorii. Seamana la prima privire dar sunt diferente mici care nu permit instalarea pe o alta masina.

Da, asta am incercat si eu sa le spun tuturor celor care vor sa-si faca un retrofit, legat de volan..... seamana, sunt identice pe exterior, dar sunt mai multe tipuri de airbag-uri, calc comenzi, cablaje.

Deci, cea mai buna solutie e sa cumperi volan complet (volan+airbag).

Fie el de golf pt passat sau invers, nu ?

Calculatorul de coloana il poti cumpara dupa, nu cred ca are vreo legatura cu tipul de volanul, nu ?

sau inainte de tot, se face o scanare, se verifica tipul calculatorului, se scoate si verifica modelul de airbag.... si nu o sa fie probleme.

Link către comentariu

• R_a_z_v_a_n changed the title to Retrofit MFSW pe Jetta MK6 facelift 2015+ PQ35
  • loghy a deschis acest topic
  • loghy locked şi pinned this topic
  • loghy unlocked şi locked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!