Jump to content

Seat Leon 5F (2013)

Cristian
 Share

Postare recomandată

Cumpara una de Golf si vezi :) De aici arata ca cele de Golf 5 / 6 dar pana nu probezi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 686
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

183

• Rave

53

• The_Ego

48

• florinrmn

44

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu puteti desface una de g6 sa imi faceti o poza la mufa?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Link către comentariu

Pana atunci...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

post-70879-13866836310274_thumb.jpg

Link către comentariu

Ai putea sa-i faci si tu o prezentare cum trebuie, unde trebuie...

Eu nu pot sa te ajut cu mufele, nu am duzele incalzite, dar 99% sunt identice. Si daca nu sunt identice mufele ramane doar sa cumperi doua mufe in plus, cu care sa le inlocuiesti pe ale tale.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ziceam de Leon ca are duze ieftine, dar mare mi-a fost mirarea sa vad ca sunt aceleasi ca pe ultimul model de A6. Sent from my ApfelPhone

Ziceam de Leon ca are duze ieftine, dar mare mi-a fost mirarea sa vad ca sunt aceleasi ca pe ultimul model de A6. Sent from my ApfelPhone

Link către comentariu

Modelele Audi au stropitorile de parbriz cu 2-3 jeturi, nu au cu pulverizare...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Astazi, venind de la munca la un moment dat din spate am vazut niste faruri din alea ''smechere'' cu leduri in forma inconfundabila de Seat Leon FR in oglinda si.... dupa ce m-a depasit am constatat cu uimire ca era un Leon FR alb ... si combi ! Mi-am zis ca sunt obosit si poate seara fiind incep sa bat campii desi barile de deasupra nu aveam cum sa le interpretez altfel decat ca bari de combi. In fine..., mai merg vreo 5km si providenta... aceleasi faruri din spate, de data asta atent o las putin mai ''moale'' sa pot fi deposit usor si... aceasi masina doar culoarea difera, asta era gri metal cealalta fiind alba, Seat Leon combii si FR pe deasupra. Ce mama masi, e clar ca sunt in urma cu toate. Am ajuns acasa si am intrat pe seat.de si... exista in oferta Seat Leon... combi !. Mare Ti-e gradina..., asa ceva nu credeam, dpmdv Leon se adreseaza cu totul si cu totul altei clase de conducatori auto decat celor care vor din cand in cand sa duca purcelu acasa de la parinti/socri/alte neamuri... I-mi cer scuze daca asta sa mai scris, da eu nu am vazut si am fost extreme de uimit cand am dat nas in nas cu masina asta care nu-I chiar urata da... nici nu prea-mi spune mare lucru chiar daca eu iubesc combi-ul cu purcel sau nu...

Modificat de blue_eyed
Link către comentariu

Exista si pe seat.ro in configurator Leon ST, adica combi, cum ii spui tu. Nici eu n-as fi vazut un Leon break, insa asta se vinde in Europa de Vest.

Link către comentariu

Am vazut si eu acum, la asta ma uitam in momentul asta... ciudat. Repet, nu stiu daca arata chiar rau, insa... Leon break/combi... Leon are un alt spirit si totusi vw vrea sa-l transforme in vw, masina care se vinde functie de cerintele pietei. Acum ca l-am studiat pe net pare o oferta de luat in calcul da... totusi pt mine pare ciudat, ca iubitor de breack nu stiu daca m-as vede la volanul unui Leon breack. Poate e vorba de prejudecati da Leon exemplifica spiriutul de aventura/tinerete/a doua tinerete nu de familist..., in fine promit ca studies problema si merg la un drive test sa vad ce face aceasta masina.

Link către comentariu

Masina e pentru cel care are nevoie de spatiul in plus oferit de un break dar nu vrea sa renunte la latura lui putin mai sportiva si nici sa ia o masina cu un design fad si plictisitor.

Daca exista o nisa goala undeva pe piata auto, VW o sa o umple intr-un fel sau altul...

Link către comentariu

Nu e doar problema VW, cam toti producatorii incearca sa umple orice nisa, avand in vedere scaderea vanzarilor la nivel mondial.

Revenind la Leon ST, e o masina foarte ok, insa are o mare problema: Skoda Octavia break. Atata timp cat promovarea pentru Seat este inexistenta, iar politica de preturi e total in dezavantajul Seat, in Romania se vor vinde de 10 ori mai multe Skode decat Seat.

Link către comentariu

Atata timp cat promovarea pentru Seat este inexistenta, iar politica de preturi e total in dezavantajul Seat, in Romania se vor vinde de 10 ori mai multe Skode decat Seat.

Apropo de politica de preturi... La configuratiile cu jante de otel, e penibil sa existe ca optional "Set capace roti (4 buc.)" la pretul de 115 euro (la Leon "simplu"). La orice marca, acestea se livreaza "by default".

Aceeasi observatie este si la Toledo... Unui coleg care a comandat acest model, nestiind de acest "optional", i s-a livrat masina fara capacele de plastic care echipeaza in mod uzual jantele de tabla.

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

Eu zic asa: cine isi cumpara un Seat indiferent ce model, ca sa i se renteze din punct de vedere financiar trebuie sa-l conduca pana nu mai poate fi reparat. Nu numai in Romania vinde Skoda mai mult ca Seat ci si in Germania. Niciodata nu poti revinde un Seat ca si o Skoda ca sa nu mai vorbesc de Vw sau Audi, aici pierde Seat. Cui i se adreseaza Leon Combi, FR sau nu ? Unor tatici frustrati care s-au trezit "peste noapte" ca au familie(sotie si vreo 2 copii) si nu mai au loc in Leonul SC dar nu doresc sa renunte la calitatile sportive ale lui Seat. Si atunci cate masini credeti ca se vor vinde? Ca daca eu vreau sa-mi iau porcul de la socrii imi cumpar Octavia Combi...Poate sunt putin subiectiv dar dupa aproape 20 de ani numai Seat aceasta e parerea mea...despre Seat.

Scuze de offtopic.

Modificat de alteacupra
Link către comentariu

Eu n-am o problema ca Skoda vinde mai mult decat Seat, am o problema ca in Romania raportul e de 1 Seat la 10 Skoda si enumeram care sunt motivele acestei situatii, din punctul meu de vedere. Faptul ca o Skoda are valoare de revanzare mai buna decat Seat e tot din cauza grupului din care fac parte, Skoda are o imagine de marca foarte clara, pe cand Seat a trecut de la auto emocion la enjoyneering, insa tot nu stii clar care e pozitionarea pe piata: calitate si confort, dar cu o tenta de sportivitate nu e o imagine ok. Mai ales ca primele doua nu sunt chiar evidente, iar ultima e doar ca design, neavand nimic mai sportiv ca si comportament pe sosea.

Link către comentariu

S-a anuntat noul Leon ST 4drive :) Frumos, mi-ar placea pt ski :D

Link către comentariu

Da, e frumos, dar e un produs de nisa. Sunt curios cati din clientii potentiali de break compact cu tractiune integrala s-ar gandi macar sa se uite si la Leon.

Link către comentariu

Mai degraba cati din cumparatorii de Leon ST vor da banii in plus pentru tractiunea integrala.

Link către comentariu

Eu cred ca pe undeva era de asteptat sa apara si o versiune combi a Leonului..Si fratele lui mai mare, Golful, a avut intotdeauna in oferta si varianta combi..Nu vad de ce n-ar avea-o si Leonul. Posibil sa acopere o plaja de clienti de care pana acum nici n-aveau sanse sa se atinga...Asa cum Opel Vectra GTS a fost promovat la vremea lui ca o "masina sport pentru tatici", nu vad de ce n-ar incerca si cei de la Seat o chestie asemanatoare...

Link către comentariu

• 1 month later...

s-ar putea ca in curand sa dau comanda la un leon st style cu cateva optionale. mi-a placut la nebunie masina. culoare grey technic sau bej balea. inca nu m-am hotarat. am avut de ales intre leon si octavia 3. octavia e mai eleganta dar leon  e mai tinereasca si mai frumoasa.

Link către comentariu

Daca n-ai nevoie de portbagajul Octaviei si nu te deranjeaza comentariile celorlalti care iti vor spune ca puteai sa iti iei Octavia sau Golf, Leonul e alegerea perfecta, mai ales ca iti si place masina. De curiozitate, ce optionale ai vrea sa pui pe Style si de ce nu mergi pe FR?

Modificat de cristian
Link către comentariu

imi pun doar pachetul de iarna, lumini led si culoare metalizata. alte optiuni nu ma atrag sau sunt foarte scumpe (farurile led). in rest consider ca style are tot ce imi doresc eu de la o masina.

la FR nu am 1.2 tsi dsg. cea mai ieftina varianta dsg este 23.000 euro. ceea ce depaseste mult bugetul meu.

si portbagajul este aproape ca cel al octaviei. cca 587 litri.

Modificat de bogdan lungu
Link către comentariu

Sa inteleg ca mergi pe Leon ST, de aici marimea portbagajului. Interesanta combinatia 1.2 TSI si DSG, in curand voi face aceeasi alegere, insa in varianta hatchback. Ai reusit sa gasesti 1.2 TSI cu DSG la test drive?

Link către comentariu

nu am gasit. o sa fac un test drive cu 1.2 tsi cu manuala. dar am citit impresii pozitive fata de 1.2 tsi (nu mai este vechiul motor care avea probleme acum doi ani) iar despre dsg stiu ca e o cutie buna. am condus cca 200 km un dsg 6 trepte iar cel cu 7 trepte e cu ambreiaj uscat. am incredere in aceasta tehnologie. pe de alta parte masina are garantie asa ca....

sa inteleg ca ai un leon model nou si iti mai cumperi unul? asta inseamna ca esti multumit de el nu?

Modificat de bogdan lungu
Link către comentariu

Te-am intrebat de test-drive pentru ca nu reusesc sa gasesc in Bucuresti 1.2 TSI pe Leon, au doar 1.4 TSI 140 CP la test drive. DSG7 nu e chiar la fel ca DSG6, are probleme serioase de fiabilitate. Intr-adevar, garantia de 4 ani iti da o oarecare liniste.

Link către comentariu

nu stiu sigur dar am impresia ca in pipera la seat au un 1.2 tsi. o sa intreb sambata cand ma duc acolo....

Link către comentariu

• Cristian a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!