Jump to content

amplasare serie motor


domu
 Share

Postare recomandată

Salut pe toata lumea!Sunt proaspatul proprietar al unei Cordoba din 2009,1.4,16v,86 cp.Luata de ocazie...din pacate.Am o mare teama si pt. a scapa de ea am nevoie sa stiu unde gasesc seria de motor.Inca nu am ajuns la RAR cu masina si nu vreau sa-mi stea inima acolo...Multumesc anticipat tuturor celor care vor avea bunavointa de a-mi raspunde.Stima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. Daca nu e vizibila seria, nu se va trece in civ, dar altceva nu se intampla.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Seria este vizibila dar nu stie unde este. Vrea sa vada daca este la fel cu cea din acte. La o masina din 2009 sigur coincide, ca doar nu a schimbat motorul. La mine la ITP la fel nu a gasit seria si a dat telefon la RAR sa-i intrebe pe ei unde se gaseste. A gasit-o dar eu nu am vazut-o niciodata. Uita-te cu o lanterna amanuntit inclusiv pe partile acoperite de furtune, cabluri si o gasesti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema este ca dupa cumparare am constat ca masina a fost accidentata...de...mintea de pe urma....In fine asta este.Cei de la Seat au zis ca a fost lovita binisor in fata dreapta si reparata cam de mantuiala.De aceea voiam sa confrunt seria de pe motor cu cea de pe CIV.

Scuze!Fata stanga

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi la o statie unde se face itp si ii dai omului ala bani de o cafea sa-ti bage seria de sasiu in programul de-acolo ca sa-i arate unde ai seria pe motor. In functie de cat de bine te intelegi cu el, acesta trebuie sa aiba la dispozitie o camera pusa la capatul unui fel de furtun cu care intra in locuri inguste sa vada ce e acolo, lui ii arata pe monitor ce vede camera. Mie la ultimul itp mi-a prins decat 2 cifre si conturul alteia si a concluzionat ca e seria motorului buna datorita locului unde se aflau cifrele alea. Nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji ca a fost masina lovita si ca a fost nevoit sa schimbe motorul in urma accidentului. Daca ar fi fost accident in urma caruia sa nu mai poata fi folosit motorul, caroseria cu siguranta nu mai putea fi folosita.

La mine spre exemplu seria motorului e nituita pe o placuta pe fata blocului motor de pe partea cu, cutia de viteze. E putin mai sus de cutie. Dar e aproape imposibil s-o observi tu de mataraia de furtune, fire si conducte de pe partea aia. De asemenea codul motorului trebuie sa-l mai ai trecut pe eticheta de pe capacul distributiei, acolo unde scrie si codul motorului. Daca ar fi schimbat motorul, nu cred ca se gandea sa puna capacul de la cel vechi. :)

Si oricum nu e capat de lume daca schimbi motorul. Ii stergea seria astuia nou ca sa nu se vada ca e alt motor. Cand se face ITP si seria nu poate fi citita, te trimite la RAR sa-ti treaca in carte ca nu se poate citi seria si asta e tot! Nu ai probleme cu inmatricularea daca nu se poate citi seria motorului. Ai probleme cu inmatricularea daca seria motorului e alta si acesta provine de pe o masina declarata furata sau care nu e radiata din circulatie. Nu stiu daca verifica la Rar atatea in eventualitatea in care nu se potrivesc seriile, ci mai degraba e posibil sa te puna pe tine sa faci dovada ca motorul vine de pe o masina radiata din circulatie.

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc tuturor foarte mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde la intrebare. Intradevar,mi se pare de bun simt afirmatia cum ca ar fi trebuit sa fie mult prea afectata caroseria la impact pentru a necesita inlocuirea motorului,doar ca mi se pare ca acesta are un aer cam "ruginit" pentru o masina din 2009.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare colegi,am un vecin care vrea sa cumpere un seat cordoba motor 1.6 monopunct din 1996,problema e ca nu gasim unde este amplasata seria la motor,ma gandeam ca este ca la golf 3 care este amplasata pe blocul motor deasupra carcasei de ambriaj (unde se imbina cutia cu motorul) dar nu am gasit nimic acolo.Poate cineva sa-mi spuna unde se afla exact seria la motor la acest model,motorul arata ca cel din imagine.


Multumesc!


post-24154-0-65557100-1397415094_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!