Jump to content

Senzor turatie arbore cotit


iri
 Share

Postare recomandată

Am segmentat motorul (2.0 benzina) si senzorul mentionat nu a fost demontat de pe motor cand l-am spalat cu motorina. Acum imi da erori pentru senzor, dar nu face figuri tot timpul, doar cand am incetinit ca sa opresc de vreo doua ori. Si la cald porneste greu cateodata. Intrebarea este daca senzorul se strica "treptat" sau cand e gata e gata? Ma gandesc sa nu fie un fir intrerupt. La mufa i-am dat wd40.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde de noroc. Poate sa pice deodata(asa a fost la mine) sau poate sa-ti faca figuri treptat. Ideea e ca e posibil sa fie compromis daca a ajuns motorina pe "capul de citire", e de fapt un magnet acolo din cate mi-am dat eu seama.

Cand face figuri la pornire, invarte in gol si porneste dupa 4-5 chei, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate am vazut senzorii de turatie nu mai citesc de pe volant ci de pe un rotor atasat pe arborele cotit, deci oricum stau cu "capul de citire" in carterul motorului intr-un mediu de ulei. Nu vad ce ar putea sa ii dauneze ca l-ai spalat cu motorina. Nu inteleg cum l-ai spalat cu motorina daca nu l-ai demontat de pe pozitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La BXE 1.9 TDI model 2008, senzorul de turatie este pe o un suport fixat pe bloc si citeste o flasa de pe arborele cotit ( dinspre ambreiaj/volant).

Am una demontata de pe motorul BXE- cod nu stiu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@alexanderdj: La cald porneste dupa mai multe incercari.

@dic:Motorul a fost desfacut, l-am spalat si ma gandesc ca a ajuns motorina si pe el

O sa incerc sa-l curat mai intai, apoi sa cumpar altul daca e cazul. Multumesc pt. informatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta se poate verifica daca ai un aparat de masura. Il scoti de-acolo si citesti de pe pinii mufei, iar cineva trebuie sa plimbe o cheie sau ceva metalic prin fata lui. Dar nu stiu cat de mult o sa te ajute asta daca nu cunosti parametrii normali la care trebuie sa functioneze. In felul asta poti macar sa-ti dai seama daca e cablul de vina sau nu. Oricum cablul e coaxial si daca e sa fie problema de el trebuie inlocuit cu altul asemanator pentru a nu compromite informatia citita de senzor.

Legat de pornirea la cald, e posibil sa fie senzorul de temperatura al motorului daca ai asa ceva. Incearca sa-i scoti mufa astuia cand mai face figuri si vezi daca porneste cum trebuie. Daca da, trebuie inlocuit.

Senzorul de impulsuri am vazut la cel care l-am schimbat acum 3 ani ca avea in cap o proeminenta lunga de 1mm-2 si cu diametrul de aproximativ 1mm. E posibil ca tu sa fi atins si sa fi rupt capul asta daca ai spalat cu pensula pe-acolo. La cel defect mie imi lipsea asta si se putea observa ca a fost ceva acolo si nu mai e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu mai dati cu wd40 pe mufele electrice.Se foloseste spray de contacte electrice care dupa aplicare se usuca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai zice ca intre pinii 2-3 trebuie sa ai o rezistenta (ohmicitate cum ii zici tu) de 480....1000 ohm si intre 1-2 si 1-3 infinit adica nu conduce.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este, dar daca lipesc senzorul pe ceva metalic valoarea rezistentei trebuie sa creasca sau sa scada? si trebuie sa ramana la o valoare fixa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!