Jump to content

Sarit airbag fara impact

EFlavius
 Share

Postare recomandată

Salut. Ieri am patit o faza foarte urata si dezamagitoare. Mi-au sarit airbag-urile frontale pe strada recent asfaltata fara sa ating absolut nimic cu masina, la o viteza de 25-30 la ora. Acum am problema cu a pune alte aibag-uri de frica sa nu ma trezesc si cu alea in cap. Calculatorul la G5 am inteles ca nu se schimba doar se reseteaza. Ce imi recomandati sa fac? Masina are 10 airbaguri si au sarit doar frontalele. Stie cineva unde sunt minunatii sensori de impact frontal care ar fi putut declansa airbag-urile fara motiv? Va multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ciudat ca au sarit asa aiurea. Poate ai vreun scurt pe undeva.

Centurile nu s-au blocat?

Link către comentariu

am auzit de accidente in care nu au sarit airbag-urile dar cum ai patit tu nu.

de cand ai masina de curiozitate si de unde ai cumparat-o?

Link către comentariu

Nu exista senzori de impact frontal, E un accelerometru in calc de airbag. Si de asta se schimba si calculatorul. CE erori ai pe calc de airbag ?

Link către comentariu

crash sensor sunt numai pe usile fata si la oala rotii de rezerva.

airbag.zip

Link către comentariu

Mda, probabil vreun scurt pe undeva, ar trebui sa vezi erorile cum zice si Cristi si mai ales sa-ti verifice cineva mufele si firele aferente jucariilor astora.

La G5 nu mai e dupa senzorii de Abs? Sa citeasca de-acolo decelerarile puternice(cand te infigi cu botul in stalp)?

Link către comentariu

Masina e adusa din germania. S-au blocat si centurile. Ideea cu calculatorul era ca sunt parerile impartite. Adica nu stiam daca e din ala cu bila sau e senzor. Nici nu stiu de unde sa incep verificarile. La airbag masina imi da airbag fault. Maine o pun p tester dar nu prea am idee ce sa-i fac si daca o sa mai patesc asa ceva cu ea. De asta am deschis topicul. Masina a reactionat ca la impact frontal desi nu am atins nimic nici macar groapa sau ceva, eram pe asfalt drept turnat de vreo 3 luni. Scurt dar unde sa fie...ce sa verific? Oricum e prima dezamagire de cand am VW de 4 ani.

Link către comentariu

Mda, probabil vreun scurt pe undeva, ar trebui sa vezi erorile cum zice si Cristi si mai ales sa-ti verifice cineva mufele si firele aferente jucariilor astora.

La G5 nu mai e dupa senzorii de Abs? Sa citeasca de-acolo decelerarile puternice(cand te infigi cu botul in stalp)?

LA nici o masina airbagul nu se lua dupa ABS.

Link către comentariu

Eu zic să te duci la reprezentanţa chiar dacă masina nu mai este în garanţie. Dacă nu a mai fost umblat la ea e clar că e un defect de fabricaţie care ţi-a produs o pagubă enormă şi care se poate rezolva post garanţie. Tinene la curent.

Link către comentariu

Se numeste culanta (kulanza) cand ceri sa se repare masina amiabil dupa ce nu mai este in garantie din cauza ca este vina lor. Se aproba foarte des in alte tari si mai rar in Romania.

Link către comentariu

Eu stiu de o faza similara la un megane 2,s-au declansat la trecerea peste niste linii de tramvai.

La service nu au vrut sa auda de inlocuire post garantie.Un mail la producator a rezolvat tot pe cheltuiala lor.

Nu inteleg reticenta acestei natii...parca ar achita din banii lor.

Link către comentariu

Am si eu o cunostitnta careia i s-a intamplat sa nu se declanseze la un G5 desi a luat frontal un pom.

Importatorul i-a oferit gratuit o alta masina la schimb (era dauna totala a lui) pentru a evita un proces.

Masina respectiva era in garantie si in urma impactului (si a nedeclansarii airbag-urilor) ambii ocupanti de pe locurile din fata au avut de suferit.

Link către comentariu

verifica daca ai senzor de impact pe tragar

Link către comentariu

Nu are...... foloseste accelerometrul din calculatorul de airbag-uri.

Link către comentariu

Din cate se pare accelerometrul pacii a inregistrat o eroare. In fine am vorbit si o sa vad cum procedez dar din cate am inteles o sa-mi inlocuiasca bordul airbag-urile, volanul grilele de ventilare centrale si centurile. E ceva de genul drumurile sunt proaste, accelerezi franezi dai in gropi si masina a fost prea sensibila si ne inteleg noi cumva. Maine ii fac constatare. Multumesc d sfaturi oricum.

Link către comentariu

Deci sa intelegem ca cei de la reprezentanta si-au asumat vina si o sa repare masina fara nici o cheltuiala din partea ta?

Link către comentariu

Nu. Cei de la asigurari au facut demersurile necesare, adica au discutat cu VW problema asta din cate stiu. Se inteleg mai usor ei fiind persoane juritice decat sa vorbesc eu direct cu cei d la vw. Bine ca nu am patit sa intru prin alte masini parcate sau vreun stalp sa fac praf masina. Asta e, oricum am de gand sa o repar chiar daca nu ma despagubeste nimeni. Sper insa sa nu raman cu gaura de 700 de euro. Revin cu noutati cand am.

Link către comentariu

Doar 700 euro reparatia ?

Link către comentariu

Dar tu de ce nu faci nimic?tu chiar ai incredere in aia de la asigurari?

Cei de la asigurari au facut demersurile necesare, adica au discutat cu VW problema asta din cate stiu.

Da...din cate stii.Omule daca pateam asa ceva si trebuia sa dau atatia bani din buzunar iesea mare scandal.Mailuri peste mailuri trimiteam,protectia consumatorului,nu stiu.....Acum na,daca tu ai bani treaba ta.

Modificat de fiestax
Link către comentariu

Sper insa sa nu raman cu gaura de 700 de euro.

Mi se pare extrem de ieftin doar 700e.

Link către comentariu

Din cate stiu doar 1 airbag este 1000 eur , cam ieftin toata distractia 700

Link către comentariu

700 de euro e numai fllansa de bord.

Link către comentariu

Airbaguri se gasesc si mai ieftin de 1.000 euro, plansa de bord la fel, daca ai noroc o poti gasi pe la 140-180 de euro.

700 de euro e o suma plauzibila pt. reparatie daca se folosesc piese second (dezmembrari, ebay, etc)

Later edit: Uite un anunt pe ebay. 900 euro, cu totul: plansa de bord, airbag, centuri.

http://www.ebay.de/i...#ht_4069wt_1344

Modificat de starchaser
Link către comentariu

Eu as fi foarte curios sa vad cauza exacta. Daca as fi inginer la VW as fi foarte interesat sa vad exact ce s-a intamplat ca pana la urma asta e o problema destul de grava, desi pana acum nu am auzit de asa ceva. Tu zici ca a fost o problema la accelerometru, dar chestiile alea sunt destul de fiabile. Trimite si tu un mail pe la VW, poate ti-o repara fara sa platesti nimic (adica pe culanta cum s-a zis mai sus). Daca ai facut toate reviziile la reprezentanta ai sanse foarte mari sa beneficiezi de asa ceva.

Link către comentariu

700 de euro era pachet la dezmembrari bordul airbag-urile centurile si eventuali senzori sau accelerometrul. Ma rog ideea e ca la constatare ieri am aflat ce s-a intamplat. Un damb de asfalt lovit la viteza care a lovit suportul de jos al motorului. In momentul in care suportul a cedat de tot respectiv in seara cu pricina, motorul a facut balans puternic si a lovit un senzor de impact situat undeva intre motor si partea metalica de sub parbriz. Ce nu am inteles inca e daca are sau nu accelerometru cert e ca senzorul respectiv a declansat airbag-urile. Se va repara pe casco, defectiunea fiind de fapt urmare a unui accident. Avarii constatate deocamdata airbag pasager, planse bord, airbag volan probabil plus volan, senzor impact motor, suport motor, scut,consola superiora bord(aia cu gurile de ventilare de pe mijloc), grilaj ventilatie bord (ala de baga aer rece situat deasupra consolei centrale), fusta spoiler fata si centuri fata. Vroiam sa renunt la full casco dar dupa patania asta, avand in vedere ca masina are 10 airbag-uri cu siguranta o sa pastrez asigurarea casco. O verificare tehnica ar fi evitat deranjul asta, daca vedea cineva suportul ala fisurat. Ma rog, bine ca nu a patit nimeni nimic decat o mica arsura pe mana iar masina se va repara in 10-15 zile.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!