Jump to content

problema airbag lateral

Valllentin
 Share

Postare recomandată

La Polo 9N din 2002 airbag-ul din scaunul stanga (fata) cred ca a fost sarit si pus la loc si cusut scaunul. Cestia e ca am becul din bord aprins si la intervale regulate imi aprare pe computerul de bord mesaj sa ma duc la service.

Se poate face ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Becul si mesajul vor disparea doar daca:

1. Vei inlocui airbagul sarit si senzorul cu unul nou si vei reseta erorile din computer

sau 2. vei decupla becul-martor din bord si faci abstractie de mesajul din computerul de bord.

Inutil sa spun ca 2 este varianta :offtopic: .

Link către comentariu

Varianta 1 era clara, dar si costisitoare din punct de vedere financiar...

Are cineva idee cat ar costa toata operatia?

Eu ma gandeam la o rezolvare mai ieftina.

Nu se poate dezactiva complet airbagul lateral stanga?

Link către comentariu

Din cate stiu, sistemul airbag e configurat sa nu activeze niciun sac gonflabil, daca exista o eroare (defect) pe parcurs. Nici nu stii cate probleme pot aprea. O mufa iesita aiurea pe undeva, la centura de siguranta, la scaun, la volan, intrerupe TOT sistemul! Nu merg pe bucati. E principiul: toti sau niciunul.

In momentul de fata, daca ti s-a aprins becul-martor AIRBAG, inseamna ca nu merge nimic in caz de accident, nu se declanseaza niciun airbag, motiv pentru care trebuie facuta treaba ca lumea.

Cineva scria pe forum (si am auzit si eu asta in alt loc) ca se poate pacali sistemul airbag sa "vada" ca exista airbag in dreapta, cu rezistente de 2k sau ceva de genul asta.

Computerul de airbag e foarte bine pus la punct, e ca o cutie negara, pentru ca este echipament de siguranta si producatorii nu se joaca (procese, companii de asigurari, etc.)

Eu recomand sa il cumperi nou si sa il montezi, desi stiu ca ar costa vreo 800 de euro.

Link către comentariu

Pericoulul nu este sa nu sara, cand are erori calculatorul le declanseaza pe toate ca o masura de siguranta. Oricum, cele frontale nu au legatura cu cele laterale, fiecare are senzori separat si nu se deschid aiurea la orice impact.

Link către comentariu

Eu stiu ca in locul airbagului merge pus un bec (nu va mirati) are aceeasi impedddanta si pacaleste calculatorul .... :offtopic:

Din ala de 5 w parca...

Link către comentariu

Cestia e ca am becul din bord aprins si la intervale regulate imi aprare pe computerul de bord mesaj sa ma duc la service.

Se poate face ceva?

<{POST_SNAPBACK}>

Fa o testare la airbag si scrie aici codurile de defect.

E mai "sanatos" asa.

Link către comentariu

initial trebuie facuta o diagnoza cu vag-com, sau la un dealer cu VAS. Dupa ce stii exact ce este, poti actiona.

Daca este sarit airbagul, atunci in calculator este stocat un cod de eroare gen "crash" sau asa ceva. In acest caz se schimba airbagul sarit, centura respectiva si calculatorul. Dar se si poate reprograma - costa mult mai putin (aprox 150-200 EUR).

Din cate stiu un sistem nou airbag (cu 2 saci + computer) costa in jur de 1600-2000 Eur.

Daca nu este sarit, atunci trebuie gasita cauza: un senzor, o mufa, un contact.

A, si inca ceva. La Fabia, deci cred ca si la Polo, ca inst electrica este aproape identica la aceste masini, daca este o eroare stocata, iar airbagurile nu sunt sarite stiam ca sar toate in cazul unui impact. Daca deja unul este sarit, nu mai sare nimic altceva, chiar daca sunt inca la locul lor.

Link către comentariu

Airbagurile sar pereche,aaadik cele fontale sau cele laterale.oricare pereche din asta in functie de impact si de locul acestuia asupra caroseriei..eu am vazut un corsa carui i-au sarit numai airbagurile laterale...

Vezi cu un ap de diagnoza (VAG-Com,bosch KTS) ce erori ai stocate si daca e sarit airbagul (adik airbagurile) si nu le mai vrei poti aplica cu succes metoda becului (vreo 30 mii lei vechi max)..... :blink:

Link către comentariu

are cineva idee cat poate sa fie o diagnoza la service vw?

Link către comentariu

Airbagurile sar pereche,aaadik cele fontale sau cele laterale.oricare pereche din asta in functie de impact si de locul acestuia asupra caroseriei..eu am vazut un corsa carui i-au sarit numai airbagurile laterale...

Vezi cu un ap de diagnoza (VAG-Com,bosch KTS) ce erori ai stocate si daca e sarit airbagul (adik airbagurile) si nu le mai vrei poti aplica cu succes metoda becului (vreo 30 mii lei vechi max)..... :Driver:

<{POST_SNAPBACK}>

Ma contrazic singur...scuze pt dezinformare..Airbagurile laterale nu sar pereche,adik sare ba unul sau chiar amndoua,depinde de impact...comparativ cu cele frontale.

Link către comentariu

Vb cu D-l Voinea ...sunt sigur ca te va ajuta cu cea mai mare placere sau cu reun alt mebru care are vag-com...

Link către comentariu

cred ca m-ar ajuta cu placere, dar eu stau in iasi iar el parca e din bucuresti.

Link către comentariu

Dar nu e nimeni prin Iasi cu un VAG-COM dintre membri? Vezi ca e un topic cu inatlniri in Iasi: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=4013&hl=

Poate te lipesti de cineva si te ajuta. Daca nu .... e cam nasol. Nu merita sa vii la Bucuresti pt a face o diagnoza si sa-ti mai si spuna si ca tre' sa dai o carutza de bani pe un airbag si pe calculator.

Link către comentariu

vezi de o diagnoza sa vezi ce spune...

eu de exemplu am desfacut volanul pt. a inlocui ceva acolo si dupa ce l-am pus la loc am mers fara airbag ca sa vad daca e drept volanul. urmarea...becul de la airbag se stingea o secunda si apoi se aprindea iar la punerea contactului.pe diagnoza imi spunea "mising airbag unit-diver side" ceea ce si era.problema se rezolva cu stergerea codului de eroare cu vag-com.

ca sa vezi daca e sarit airbagul si scaunul cusut la loc desi nu cred ca se poate fara urme, fa o diagnoza si vei sti sigur...iti va spune daca nu comunica cu el, sau daca lipseste, iar daca e pocnit e ramasa eroare (gen "rezistance too low").

si mitul cu airbag-urile care nu potrivesc de pe o masina pe alta...e vrajeala!

eu am pus pe un golf4 an 2002 airbaguri de passat 1999 cu volan pe dreapta!...si merg perfect, adica nu dau erori si la diagnoza e totul ok. drept este ca trebuie inlocuite si cablajele( nu potrivesc de pe passat pe golf la mufe la cel din dreapta), spirala de la volan e la fel dar trebuie pusa una buna. cele cu care masina a avut accident nu mai sunt reutilizabile din cauza curentului cu val mari ce trec prine ele.

Link către comentariu

Vezi poate gasesti un scaun (nu nou) cu tot cu airbag (pe la dezmembrari, sau reprezentanta ?), s-ar putea sa fie mai ieftin decat sa schimbi airbagul.

Multi isi "scot" dauna totala la masini care in interior arata intact...asa ca poate ai noroc..

Link către comentariu

Daca e pocnit parca eroarea e "Crash Data Stored".

Link către comentariu

Daca e pocnit parca eroarea e "Crash Data Stored".

<{POST_SNAPBACK}>

asta cred ca apare numai dupa accident cand au pocnit.daca cineva o sterge cu vag-com dupa aia apare eroare de la modulul de aibag care e prajit...si de la module care lipsesc.

Link către comentariu

Pai din cate stiam eroarea asta nu se poate sterge cu vag-com si nici cu VAS. Numai reprogramarea controllerului o poate sterge.

Link către comentariu

la chestia cu scaunul m-am gandit si eu, dar eu am scaune sport albastre, asa ca nu cred sa gasesc asa ceva. daca e sarit nu as putea pune o rezistenta pe undeva? nu am de gand sa dau 1000 euro ca sa pun airbagul.

Link către comentariu

daca nu ai stocata eroarea "Crash Data Stored" va merge punand o rezistenta de 3 ohm si stergerea erorii daca nu ,in plus rescrierea softului in controlerul de airbag

Modificat de vioelectric
Link către comentariu

rezistenta de care vorbeai unde trebuie pusa? nu prea ma pricep la chestii de astea...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!