Jump to content

problema cu tambure

rtanase
 Share

Postare recomandată

Am o problema ... broasca mea din 61 , are pe spate tambure pentru saboti de 30 mm (tambure A) si vreau ii inlocuiesc cu tambure care sa accepte saboti de 40 mm (tambure b).

E .. am dat tamburii de 30 jos de pe broasca din 61 si am incercat sa bag in locul lor , tamburii de 40 pe axul cu , caneluri de la planetara .

Nu intra nici sa ii fur ... daca fac invers - tamburii de 30 pe axul cu caneluri de la broasca cealalta , de pe care am luat tamburii de 40 ...surpriza , se potrivesc .

Care e problema ? Mentionez ca pe broasca din 61 am cica .. cutie de 1300 dupa spusele lui Fikat ...iar pe cealalta am cutie de 1200 am impresia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu iti intra tambrii pe planetare, adica pe axul cu caneluri?

incearca sa bai tamburii invers sa vezi daca merge

mai masoara si axul si vezi diferenta

ar trebui sa meaga. zic eu

Link către comentariu

eu pe split am cutie de brazil, cred ca e de 4 prezoane. axul lung la planetara, intra tambure de split pe caneluri, cu talere de split si raman afara cam 2-3cm din canelura. am incercat sa pun talere de 1200 " normale" pre 64 si tamburii intra aproape de tot, insa mai raman 1,5 cm pana in capat, deci am revenit la ce era. buba e ca am cumparat tambure spate de split, si nu intra pe canelura mai mult decat aia de pre 64.

de aici concluzia mea e ca axul de cutie cu planetare lungi (tambur in 4 prezoane) e mai gros decat cel de 1200 in 5, sau are ceva conicitate, si in plus cineva s-a jucat cu canelurile la tamburii de ii am acum pe masina..

la tzaranu pe 1200 nu m-am uitat insa din moment ce are motor de 1600, prespun ca are si alta cutie?

ma asteptam sa frece in capat tamburul sau alte cauze, nu sa nu intre pe caneluri.

Modificat de Fikat
Link către comentariu

Publicat (modificat)

nu iti intra tambrii pe planetare, adica pe axul cu caneluri?

incearca sa bai tamburii invers sa vezi daca merge

mai masoara si axul si vezi diferenta

ar trebui sa meaga. zic eu

Am masurat cu sublerul tot ce se poate , adancime , diametru etc... e posibil ca , canelurile sa fie mai tocite la o planetara si poate din cauza asta s`a format tamburul dupa caneluri ... ma mai gandeam sa folosesc o pila pentru a pili foarte putin canelurile din interiorul tamburului ... buba e ca daca pilesc prea mult o sa am joc de x zecimi si nu stiu cat de in regula ar fi .

Pt gherlan : sa vii in pielea mea sa vedem care e treaba sa nu stric naibii ceva ca ma oftic de tamburii astia de 40 pentru ca nu au santuri si nu par ovalizati ...

Alte pareri ?

Modificat de rtanase
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!