Jump to content

iPhone pe Carkit Passat B6

fakephobia
 Share

Postare recomandată

Are cineva idee cum pot conecta un iPhone 4S la carkit-ul original de pe Vw Passat? Am citit mii de posturi si se pare ca problema este de la tipul de bluetooth folosit de VW pe aceasta masina (rSAP). Am gasit cradle pentru iphone 4S dar se pare ca el rezolva doar partea de incarcare a telefonului nu si conectivitatea la sistemul masinii. Dau un milion de beri celui care ma poate ajuta sa folosesc carkit-ul original cu acest tip de telefon. Multumesc!!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Valentin

19

• bogdancc

18

• Al Bundy

14

• redemmen

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

vasilesatumare

in carkit ce intelegi? modulul bluetooth? sau ai si suportul pentru iphone? eu am modulul cu bluetooth si ma conectez fara nici o problema

am telefon nokia

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Cu nokia mege si la mine. Am cradle pentru 6300 si momentan redirectionez apelurile de pe iphone pe nokia din carkit dar este cam enervant sa umbli cu 2 telefoane cu 2 numere. Varianta cu alt carkit decat cel cu care vine masina nu o iau inca in calcul. Mi se pare acm aiurea sa an masina echipata cu sistem bluetooth si comenzi pe volan si sa adaptez pe langa ce am un alt sistem. Ma tot intreb daca buba vine de la device-ul de sub scaun care nu stie decat rSAP :(((

Cu nokia mege si la mine. Am cradle pentru 6300 si momentan redirectionez apelurile denpe iphone pe nokia din carkit dar este cam enervant sa umbli cu 2 telefoane cu 2 numere. Varianta cu alt carkit decat cel cu care vine masina nu o iau inca in calcul. Mi se pare acm aiurea sa an masina echipata cu sistem bluetooth si comenzi pe volan si sa adaptez pe langa ce am un alt sistem. Ma tot intreb daca buba vine de la device-ul de sub scaun care nu stie decat rSAP :(((

Modificat de fakephobia
Link către comentariu

vw golf 2001

Problema vine de la Iphone

Link către comentariu

vasilesatumare

sunt 2 tipuri de module de bluetooth, cel standard si cel premium. in passatul meu am instalat cel standard cu care pot efectua apeluri dar doar cu ajutorul telefonului, dar cu modulul premium poti efectua si din cass apeluri si receptiona pt ca sincronizeaza telefonul cu cassul si prin apasarea putonului phone intra in agenda telefonului. (daca nu ma insel) 3c0035729e

http://www.tav-autoverwertung.de/shop/bilder/produkte/gross/995_2.jpg modelul standard are la capat E

si daca nu ma insel cel cu F ii premium

http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/26/7749/45775409/025-8039467556939893459.jpg

tu stii de care ai? ar trebui sa citesti la ambele ce telefoane sunt compatibile

mai cauta si pe forum "Conectivitate Bluetooth OEM" poate gasesti si acolo ceva de ajutor,am gasit si eu mai demult cautand pe net o lista pt fiecare cu tipurile de telefoane compatibile.

Succes!!

Link către comentariu

Problema nu est e de la iPhone ci de la VW. Au facut un parteneriat cu retardatii de la Nokia si astfel a rezultat acel modul care functioneaza cu un protocol de bluetooth folosit exclusiv de Nokia - rSAP. Cu Nokia 6300 functioneaza perfect. Primesc, initiez apeluri raspund din butonul de pe volan.... Iphone nu vede insa bluetooth-ul masinii :((((

Link către comentariu

F l o r i n

Eu am 5N0 035 730 B - fabricat de Novero - parca. Novero am avut si car kit-ul pus de mine pe B5.

Cred ca se leaga si cu Iphone, ca imi aduc aminte ca am fost si am vazut cum le testau - cand erau in probe.. zeci de oameni, cu maldare de telefoane - cautau buguri.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

eu am carkit de nokia (nu stiu ce model) si am conectat adaptorul de iphone 4 bluetooth + incarcare + holder si intradevar folosesc doar sa raspund din comenzile pe volan, dar apelez si restul comenzilor le fac din telefon. am testat la un coleg cu un passat mai nou si el a reusit sa conecteze 3gs-ul lui si a reusit sa redea si muzica via bluetooth si la mine am testat si un nokia si s-a conectat (prin bluetooth-ul de iphone) si la fel am conectat si un 4s.

cel mai bine faci teste, ca in teorie merge doar nokia, in practica se conecteaza si altceva ca sunt protocoale generale.

modulul meu de bluetooth e cel care se infinge in suportul de pe bord acela unde introduci si adaptorul de nokia.

Drive safe!

Link către comentariu

F l o r i n

Da, depinde de model.

Al meu se conecteaza cu telefonul - direct - nu am holder - si nu mai poti face nimic la telefon - pe afisaj scrie Remote Sim... si totul se face din masina... SMS-urile le citesc pe maxidot, agenda, tot.

Link către comentariu

Am 4s si se conecteaza perfect. Nu l-am folosit decat de 2 ori deci nu prea stiu detalii tehnice prea multe

Link către comentariu

In mare sunt mai multe versiuni de BT:

- standard

- high

- premium

Dar si astea variaza in functie de generatie. De exemplu, modulul premium al lui Florin se conecteaza prin rsap (caracterstica a celor premium), dar nu stie 3G, A2DP (muzica prin BT), HFP (nu poti sa conectezi la el casti BT, pentru convorbire privata) si nu stie nici PBAP (nu ia agenda din telefon, ci doar de pe cartela. Telefonul lui Florin nu ar trebui sa mearga cu aifon, ca nu stie HFP.

Este necesar, ori un modul BT care stie HFP, ori un modulul ala universal de BT

Rsap-ul nu-l stiu doar telefoanele Nokia, desi e patent Nokia, il au aproape toate sf actuale cu Android. Aifonul, din zgarcenie, n-a mai ramas cu bani pentru licenta de RSAP de la Nokia

RSAP-ul este de preferat profilului HFP normal

Modificat de Valentin
Link către comentariu

F l o r i n

doar o mica corectare - citeste agenda si din telefon .... ca eu asa le am setate - pe telefon....

Ce ma enerveaza un pic - mesajele care iti vin si le citesti pe Maxidot - raman salvate in masina, nu pe telefon.

Ca idee - am avut ocazia sa vizitez o companie - Novero - din Romania - care se ocupa de soft-urile pt aceste module, exact cum am eu... nebunie - aveau clustere de B7, Touareg, Phaeton, Audi, Bentley... conectate cu modulele si le testau in draci, cu toate tipurile de telefoane existente pe piata......

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Eu am la B7 fabricat septembrie 2011 cea mai ieftina pregatire de telefon prin BT (optiunea 9ZB ) si merge perfect cu iphone 4 (totul pe ecranul de la RCD si pe MFD, apelare/raspuns de pe volan, se preia inclusiv functia de ipod)

Cred ca este vorba de generatia modulului BT al masinii...

Modificat de andrew2
Link către comentariu

Ca idee - am avut ocazia sa vizitez o companie - Novero - din Romania - care se ocupa de soft-urile pt aceste module, exact cum am eu... nebunie - aveau clustere de B7, Touareg, Phaeton, Audi, Bentley... conectate cu modulele si le testau in draci, cu toate tipurile de telefoane existente pe piata......

Novero nu e chiar romaneasca, desi CEO lor este Razvan Olosul, romanul care a cumparat divizia germana de la Nokia care se ocupa cu produsele bluetooth. A cumparat-o chiar inainte de venirea Nokia la Jucu, de fapt chiar din acest motiv a cumparat-o, ca Nokia voia sa renunte si sa o inchida. Tu unde i-ai vizitat, aici in tara sau in Germania?

Acum ei detin toate patentele Nokia din domeniu, inclusiv RSAP

Ai cumva telefon Nokia de iti citeste agenda si din telefon? Cu Android cam fac figuri, cel putin cu Samsung

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Da, depinde de model.

Al meu se conecteaza cu telefonul - direct - nu am holder - si nu mai poti face nimic la telefon - pe afisaj scrie Remote Sim... si totul se face din masina... SMS-urile le citesc pe maxidot, agenda, tot.

Asta inseamna RSAP, deci al tau nu merge cu Iphone.

caracteristicile modulelor BT.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Telephone_Retrofitting

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Pe scurt buba este de la modulyl instalat sub scaunul din dreapta, nu? Are cineva idee cat costa un astfel de modul de generatie mai noua? Al meu fiind din 2009 - fara rSAP :(

Link către comentariu

Buna,

am o problema. De cand mi-am facut update la soft-ul de la RNS510 nu mai imi apare in SETTINGS-MEDIA optiunea de Activate BT-Audio.

Am incercat sa deconectez si reconectez modul-ul de sub scaun-ul din dreapta dar degeaba.

Am cumparat si suport iPhone 4 care cica ar trebui sa activeze modul-ul Bluetooth, dar nimica.

Ma poate ajuta si pe mine cineva?

Am uitat sa specific am un Passat B6 din 2008 cu echipare cred ca standard BT.

Multumesc

Link către comentariu

Preturie variaza, in functie de norocul fiecaruia. Eu am dat in jur de 50-60 euro pe un modul nou nout, model sfarsit de an 2011 si fabricat cu 10 zile inainte de a-l cumpara (octombrie 2011). Probabil l-am cumparat de la un angajat de-al lui Razvan Olosul :)

Poti gasi modulul cu preturi intre 30 (cam putin probabil) si 200 euro. Astea noi, premium, se conecteaza cu aifoanele fara probleme

Modificat de Valentin
Link către comentariu

F l o r i n

Novero nu e chiar romaneasca, desi CEO lor este Razvan Olosul, romanul care a cumparat divizia germana de la Nokia care se ocupa cu produsele bluetooth. A cumparat-o chiar inainte de venirea Nokia la Jucu, de fapt chiar din acest motiv a cumparat-o, ca Nokia voia sa renunte si sa o inchida. Tu unde i-ai vizitat, aici in tara sau in Germania?

Acum ei detin toate patentele Nokia din domeniu, inclusiv RSAP

Ai cumva telefon Nokia de iti citeste agenda si din telefon? Cu Android cam fac figuri, cel putin cu Samsung

da, folosesc vreo 4... cu Nokia 6303, Nokia C3 si C1 - citeste agendele din ele. Cu Galaxy S2 - nu am incercat sa-l conectez... incerc si revin.

In Bucuresti - au un loc unde se ocupau doar de soft-uri pt ele.

Am avut ocazia sa sucesc si eu o cheie de Bentley, sa vezi cum se aprinde clusterul... cheia - parca era o chinezarie... designul cu mult crom, etc....

Da, depinde de model.

Asta inseamna RSAP, deci al tau nu merge cu Iphone.

Nu-mi pare rau.... ca nu prea ma omor dupa Aiphoane (cum le zice Vali).. nu se conecteaza cu aia, nu merge cealalta... etc... monopol.

Link către comentariu

Preturie variaza, in functie de norocul fiecaruia. Eu am dat in jur de 50-60 euro pe un modul nou nout, model sfarsit de an 2011 si fabricat cu 10 zile inainte de a-l cumpara (octombrie 2011). Probabil l-am cumparat de la un angajat de-al lui Razvan Olosul :)

Poti gasi modulul cu preturi intre 30 (cam putin probabil) si 200 euro. Astea noi, premium, se conecteaza cu aifoanele fara probleme

si ce cod ar trebui sa aibe acest modul ? nu de alta, dar sti ca am achizitionat si eu unul, dar macar sa stiu si eu ce poate sa faca.

Link către comentariu

Sunt foarte multe module si nu le cunosc pe toate. Al tau este foarte bun, ba mai mult, are optiuni pe care nu le intalnesti la modulele mai noi: de exemplu ring tone.

Modulele de la 3C8 035 730 pana la 3C8 035 730 C stiu ca sunt "complete". C-ul e fabricat in 2012

Link către comentariu

al meu este intradevar 3C8 035 730, insa nu stiu ce revizie este, trebuie sa ma uit pe el......parca B

Link către comentariu

Nu-ti bate capul, e ok oricum. Daca ai fara revizie (sau poate A) ai ring tone, daca ai peste B, n-ai ring tone

Link către comentariu

• 2 months later...

are cineva idee de unde cumpar adaptorul acela pt car kit ? din cate am cautat eu pe net nu am gasit pt. iphone 4 nimic ... macar pt nokia stie careva?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!