Jump to content

Noua masina de familie


grp

Postare recomandată

@mcornel: Salut! Bunica mea e din Piatra.

Am o pasarica cu jantele de 18" de cand am vazut pozele astea. Spre asta tind ca si aspect. mi-ar placea si difuzorul de aer de sub bara din spate si tobe cu iesiri ovale. Stiu sau cel putin ma astept ca la jante 18" cu talonul mic sa merg mai cu grija fata de ele. Ma intreba un prieten de ce vreau sa fac modificari la exterior cand eu stau in interior si i-am raspuns ca eu mai stau si la fereastra din cand in cand sau ma uit la ea cand ma urc si cand ma cobor :). Cred ca stii ca e acea incantare ca masina arata intr-un fel, nu pentru ceilalti ci pentru sufletul tau.

Acum trebuie sa termin cu rahaturile de obligatii fiscale si sunt cam multi bani care ii dau la stat pana la sfarsitul anului in loc sa ii bag in msina de exemplu. Si ma cam umple un sentiment "patriotic" fata de stat.

post-22674-0-89840000-1352913795_thumb.j

post-22674-0-21447200-1352913796_thumb.j

Link către comentariu
  • Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • grp

    123

  • Muale

    8

  • xDaniel

    8

  • florinpbv

    7

  • 3 weeks later...

Un week end placut de ziua mea la o pensiune la Tohanu nou. Masina cu 5 persoane si bagaje ochi :). Costuri cu carburantul dus-intors + o plimbare pana la Bran: 300 de lei. Si in plus, sigur o spalare dupa cum arata. Zici ca am fost la vanatoare, nu la Bran Moeciu.

7.3 consumul si 67km/h media orara, acelasi traseu ca si data trecuta prin Braila - Buzau - Intorsura Buzaului - Brasov - Tohanul Nou. Il recomand atat pentru calitatea drumului cat si al privelistii, dar si pentru cei care se simt bine pe serpentine. Si pentru liniste si pentru ca de la Buzau la Brasov e destul de liber. Per ansamblu o ruta mult mai odihnitoare decat DN1.

Masina e incaltata cu Kumho de iarna, dar nu a fost nevoie de ele in adevaratul sens al cuvantului. Putin cam zgomotoase in raport cu Continentalul de vara, dar cred ca e de inteles!

Un week end placut de ziua mea la o pensiune la Tohanu nou. Masina cu 5 persoane si bagaje ochi :). Costuri cu carburantul dus-intors + o plimbare pana la Bran: 300 de lei. Si in plus, sigur o spalare dupa cum arata. Zici ca am fost la vanatoare, nu la Bran Moeciu.

7.3 consumul si 67km/h media orara, acelasi traseu ca si data trecuta prin Braila - Buzau - Intorsura Buzaului - Brasov - Tohanul Nou. Il recomand atat pentru calitatea drumului cat si al privelistii, dar si pentru cei care se simt bine pe serpentine.

post-22674-0-77536200-1354473792_thumb.j

post-22674-0-77314500-1354473793_thumb.j

post-22674-0-18762500-1354473795_thumb.j

post-22674-0-02129400-1354473796_thumb.j

Modificat de grp
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Reportaj de ieri:

Prima zapada serioasa in Galati. A nins 24 de ore. Pe strada mea care e mai retrasa am avut cam 50 de cm de zapada. Prima iesire din curte, mers prin zapada mare la mine pe strada = WOW! Am continuat "plimbarea" prin oras spre scolile copiilor. Masina urca fara probleme strazile acoperite cu zapada. Ninge viscolit, trafic intens, bara la bara, multi sunt cu cauciuri de vara inca (!?) desi s-a dat avertizare meteo de 2 zile. Masina merge fara probleme = WOW! Dupa ce am parcurs cam 2.5-3 km cu a 1-a maxim a 2-a, ajung la scoala la fiicamea unde parchez in nameti :) = WOW!

Plec de la scoala, intersectia (intersectiile) bllocate din cauza celor care desi nu se circula in fata, patrund totusi in intersectie (?!). Decid sa ma bucur de sistemul meu quattro si continui "plimbarea" prin Galati. O iau prin piata mare cu gandul sa urc pe o strada mai putin circulata si sa revin pe bld. Cosbuc. Masini blocate incercand sa iasa din parcare, puse de-a curmezisul strazii. Un nene din fata iese din masina si face semnul de intoarcere. Intorc si imi incerc norocul pe Basarabiei (o alta strada in panta).

La intersectia Traian cu Basarabiei din astept, rabdator cam 5 minute ca un animal cu dacie cu anvelope de vara sa se chinuie sa iasa din zapada. Nu reuseste. Asa ca semnalizez, intru pe contrasens si incep urcarea pe Basarabiei. Dupa 10 m alte doua masini, pe loc invartind cauciucurile in gol, incearca sa depaseasca un animal care sta pe dreapta, dar nu langa bordura, astfel incat rotile celor doi se chinuie sa prinda aderenta intre sinele de tramvai, piatra cubica putin dezvelita si transeele de zapada. Semnalizez din nou, vazand neputinta masinilor sa se urneasca din loc, intru pe contrasens prin bunavointa unora din cardul imens al celor care coboara si incep urcarea. Singur de data asta. La ora 8.15 eram singur pe sensul de urcare pe Basarabiei. Toti cei care coborau se uitau cu mirare sau poate invidie la cei 30 km/h cu care urcam strada, in timp ce ei stationau in coloana!

Ajung din nou spre strada mea. Trebuie sa fac un unghi de 90 de grade, printre doua garaje. Bag a 1-a si atac. Frumos. Lejer. Zapada mare nu ridica probleme, chiar daca garda la sol e mica. Suspensia sport nu se mai simte naspa pe zapada :). Chiar imi permit ceva manevre de deszapezire ajuns in fata portii, facand stanga-drepta, fata-spate si strivind zapada sub roti. Kumho 235 x45 x17. Cam 6-7mm mai au = WOW!.

Audi A4 Quattro = LOVE! :)

Link către comentariu

Nice!

Frumos si ultimul post si masina. S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea!

Modificat de nervoss
Link către comentariu

Azi noapte a fost frig. Ma bucur tare ca am reusit sa fac acoperisul la timp, desi n-am terminat panourile la "garaj", pentru ca dimineata dau o cheie cu 5 minute inainte si nu mai stau sa razui geamurile alte 10 minute. Pornirea a fost mai grea la ambele, dar la sfert totusi. Astept cand va ninge data viitoare si ma duc prin vreo parcare de supermarket sa vad si eu ce se poate face cu 4 x 4 :).

post-22674-0-37953000-1355584095_thumb.j

Modificat de grp
Link către comentariu

Abia astept sa vina temperatura cu plus sa imi pot sterge si eu geamurile. M-a prins frigul cu solutie de vara in instalatie si nu da nimic. Nici la Golf nici la Audi. Mai exista si alta solutie? Ca pe distantele scurte din oras si cu cele 5-10 minute de dinainte de plecare nu reusesc sa o fac sa se dezghete. Am turnat si solutie la -30 de grade dar prea tarziu, nu s-a combinat :). In rest poza de mai sus e concludenta: le pornesc pe amandoua fara sa razui geamuri= yupi. Daca reuseam sa-mi fac si ppanourile de inchis anul acesta, cred ca nu ingheta nici apa in furtune...

Link către comentariu
  • 1 month later...

Au venit jantele pe 18". Nu va arat de care decat la primavara :). Oricum nu am cauciucuri inca pentru ele (le vand pe cele de vara pe 17" in rubrica de vanzari pentru cine e interesat), dar mai e putina iarna asa ca mai pot astepta. Cred ca saptamana asta comand si triplele pe led-uri, un model ce le imita pe cele de A4 Allroad. Am vazut ceva de genul acesta pe un Seat si mi-au placut.

In alta ordine de idei, consumul la pompa pentru mers doar in oras a fost de 11-11.5 l/100km ceea mi se pare ok pentru traficul care e in oras si gabaritul ei. Oricum nu am luat masina asta, cu gandul la economie. Oricum imi place la nebunie cand ninge "halul" in care trage indiferent de drum :).

Link către comentariu

Frumoasa masina, multi km fara evenimente. Putin OT: legat de strazile din Bacau de care aminteai cateva posturi mai sus, te invit acum prin Bacau sa vezi gropi :)) O sa-ti schimbi parerea despre ele.

Link către comentariu

Salut si multumesc asemenea de urari. Cred ca s-au mai facut gropi si pe la voi, la Iasi am inteles ca e cel mai naspa din acest punct de vedere. Totusi la Bacau am vazut strazi facute cu placi de beton armat si strat de uzura din asfalt. E adevarat era sechelariu pe atunci.

In Galati s-au asfaltat complet 3 strazi cand era nastase prim-ministru si inca una cu fonduri europene. S-au mai asfaltat si altele, dar acum 4 ani s-au pornit sa schimbe tevile de canalizare si au spart toate strazile din proiect. Dupa ce au asfaltat si-au adus aminte ca nu au facut nu stiu ce si s-au apucat de spart. Pe alte strazi, "surpriza" s-au spart tevile de canalizare noi, asa ca a trebuit spart tot si reasfaltat. Ziceau ca se imprumuta anul asta si o sa asfalteze multe strazi, sper sa o faca, pentru ca pe jantele de vara vor veni 225/235 x 40 x 18 asa ca un talon si mai mic, combinat cu suspensia sport de la Audi va rezulta o multime de injuraturi daca nu resusesc sa asfalteze... :D

Link către comentariu

Cauciucurile corecte pt jante pe 18 sunt 235/40;cu siguranta iti vei imbogati vocabularul dupa ce treci la jante pe 18 :D

Link către comentariu

Am o dilema. Jantele pe care le-am luat mai au mici stersaturi de borduri, nu toate, dar ma gandesc pana la primavara sa le retusez. Mie personal imi place culoarea titan sau gun metal, jantele au venit culoarea aluminiliului.

Pun cateva poze de pe net poate ma ajutati sa ies din dilema:

post-22674-0-52036100-1359480150_thumb.j

post-22674-0-99075000-1359480150_thumb.j

post-22674-0-64113400-1359480151_thumb.j

post-22674-0-09704100-1359480152_thumb.j

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Asa mi s-au parut si mie la o prima vedere. Apoi mi s-au parut destul de sexy :alien: . O sa vad maine dupa ce le pun pe masina. Tot maine ma duc sa pun si alarma, am optat pentru Viper. Cu senzor de geam spart. Apoi cand vin acasa punem triple cu led si revenim cu poze. De zi si de noapte :).

 

Saptamana viitoare trimit si jantele la vopsit. Si cand ma intorc din miniconcediu trec si pe la Dragos sa mai inmultim calutii. Asa ca luni o sa am si jantele proaspat revopsite gunmetal si o herghelie mai marisoara de care sa ma bucur la intoarcerea spre casa.

 

Pe de alta parte am vazut pe undeva ca isi pusese un alt proprietar de A4 B7 Sline anvelope 245 40 R18. Deja studiez problema, el zicea ca nu freaca la aripi. Impresia optica si stabilitatea vor fi mai bune, dar inca am dilema 245/40 ET42 fata de 235/40 ET43: " The edge of the new tyre will be 4mm closer to the inside of the wheel well and suspension components, and 6mm further out from the edge of the bodywork." . In alta ordine de idei: Difference in circumference: 29.85 mm, So when your speedo reads 70mph, you're actually travelling at 71.08mph. Ma gandesc si la inaltimea anvelopei de la 10.6cm ar scadea la 9.8cm si nu la 9.4cm ca la profil 235 40 R18. Ma mai gandesc.

 

PS: Ice2K zicea ca atunci cand face un upgrade la masinuta o gaseste zgaraiata :), eu de cate ori ma gandesc la upgrade apar alte cheltuieli neprevazute: ieri am schimbat distributie+transmisie+filtre+ulei+sudat baia ulei+ placute de frana fata/spate la Golf. Totul a pornit de dimineata de cand a plecat sotia cu el si la nici 500m m-a sunat ca nu mai are servodirectie, iar cand am ajuns am vazut ca nu mai are cureaua de la alternator :). Deh, am facut 90.000 de km de la schimbarea distributiei (noroc ca m-am uitat in carte). Ca fapt divers placutele ATE m-au tinut 80.000km, pana a zis senzorul din bord ca i s-a facut de schimbat. Am trecut de 280.000km cu Golfuletul... daca ati sti pe ce drumuri merge...
 

Modificat de grp
Link către comentariu

245/40 exista pe A4 b8, iar pt b7 sunt 235/40. Impresia optica e mai mare cu 235/40 pt ca pun in evidenta mai bine jantele, avand un talon mai mic.

Link către comentariu

245/40 exista pe A4 b8, iar pt b7 sunt 235/40. Impresia optica e mai mare cu 235/40 pt ca pun in evidenta mai bine jantele, avand un talon mai mic.

 

Stiu ca pe B8 merg anvelopele astea. Ma gandesc sa raman si eu pe 245/40 din considerent de inaltime a cauciucului. Diferente estetice mari nu sunt, fiind vorba doar de 4mm intre 235/40 si 245/40 in schimb faptul ca o sa stau tot timpul cu ochii pe vitezometru imi da putin de gandit.

 

Gata am montat stopurile pe led. O singura problema: eroare in bord... La xenon am eroare, la stopuri am eroare pana si la alarma mi-a dat o eroare??! O fi de la S line?! Am mai auzit ca pe echipare S line, au mai avut erori, in timp ce pe echipare normala nu. Mai studiem.

 

Deci: Stopuri Litec Led (semnalizare, pozitie, frana, lumini de ceata si bec pe marsarrier). Varianta black. Nu m-am uitat atent daca e folie pe ele sau chiar asa negru e plasticul. Montaj usor, se scoate stopul original si se pune asta. Are anulatoare de erori, dar asa cum spuneam la mine nu dau randament - o sa vorbesc cu cel de la care le-am luat poate are o solutie. Stopurile exterioare - cele de pe aripi au un usor "clipit" in timp ce, cele de pe haion nu "clipesc". Pe film "clipesc" continuu dar nu si in realitate, cred ca e de la aparat.

 

Si sambata am montat alarma Viper, pe cheia masinii si cu senzor de geam spart. Si aici a dat o eroare. Modulul de confort - cel care ridica geamurile uitate deschise - imi pornea radio-ul dupa armare. Au montat un alt modul, care nu ridica geamurile decat daca tii apasat butonul de armare (functie care exista si inainte) si se armeaza fara a porni radio-ul.

 

Poze si un mic filmulet:

post-22674-0-58873000-1360494544_thumb.j

post-22674-0-21219600-1360494545_thumb.j

post-22674-0-74328600-1360494545_thumb.j

post-22674-0-37412700-1360494546_thumb.j

post-22674-0-92952400-1360494546_thumb.j

post-22674-0-51140200-1360494547_thumb.j

post-22674-0-10500900-1360494548_thumb.j

post-22674-0-18822600-1360494549_thumb.j

Link către comentariu

Sincer, parca nu dau asa rau pe cat ma asteptam :) Te ajuta culoarea asta e clar. Doar sa nu ai probleme cu politia ca sunt inchise.

Link către comentariu

Sincer, parca nu dau asa rau pe cat ma asteptam :) Te ajuta culoarea asta e clar. Doar sa nu ai probleme cu politia ca sunt inchise.

 

Am stat cu inima la gura pana am terminat de montat EXACT din cauza asta :lol: . Dar cred ca stopurile impreuna cu folia si culoarea masinii dau exact ce ar trebui sa fie. Ca la femei: daca au pantofii de o culoare, poseta musai trebuie sa fie asortata. Cu politia nu ar trebui sa fie probleme din moment ce functionalitatea nu s-a schimbat. Mai fac deseara cateva poze cand se lasa intunericul :icon_bounce:

 

@florintzk: Multumesc.

 

In alta ordine de idei, se poate strica calculatorul de la erorile astea? Sau pur si simplu ma va innebuni cu bip-urile de la pornire?

 

Marti sau miercuri pleaca spre colegul Elspa jantele de vara pentru schimbare culoare si peste o saptamana inmultim herghelia la Voinea.

Modificat de grp
Link către comentariu
  • Laurentiu_LWR a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!