Jump to content

Functionare ciudata vitezometru

75NOR
 Share

Postare recomandată

cine are o poza cu senzoru de kilometraj de pe cutie la un passat din 2001 6+1 cutia de viteza si unde este

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cine are o poza cu senzoru de kilometraj de pe cutie la un passat din 2001 6+1 cutia de viteza si unde este

senzorul de viteza - deasupra la planetara stanga - pe cutia de viteze.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare tuturor!

Am și eu probleme asemănătoare la mașina din semnătură (care din câte mi-am dat eu seama își află viteza de la senzorii de ABS și nu de la vreun traductor montat pe cutie). Diferența e că la mine fluctuațiile respective apar numai la viteze mari (peste 120-130 km/h) și afectează și funcționarea tempomatului.

Fenomenul este următorul: deși turația motorului și viteza mașinii sunt constante, pe vitezometru se observă momente când viteza scade brusc și în clipa următoare revine la valoarea corectă. Dacă tempomatul este activ, fenomenul este foarte deranjant pentru că, imediat după o astfel de fluctuație a vitezei măsurate, se simte cum ECU, crezând că a scăzut viteza mașinii, încearcă să compenseze turând motorul, lucru care duce la o zmucitură. Fluctuațiile par să fie cu atât mai dese cu cât viteza e mai mare.

Am făcut și un filmuleț cu tabloul de bord pe care pot vedea fluctuațiile: 

Interesant de notat că dacă setez unitatea climatronic să afișeze viteza pe display, în momentul în care apare o fluctuație, în locul vitezei citite se afișează --.

Am încercat să fac o plimbare cu mașina cu VCDS-ul pe ea și să urmăresc vitezele raportate de cei patru senzori ABS încercând să văd ce raportează fiecare dintre ei atunci când apare o fluctuație pe vitezometru dar, în momentul în care depășesc viteza de 15-20 km/h, VCDS-ul se blochează și nu mai raportează vitezele pe senzori.

Mă poate îndruma cineva pe pista corectă (în afară, bineînțeles, de vizita la service :)?

Link către comentariu

F l o r i n

intai, verifica cablajul, mufa su probeaza cu alt senzor de viteza. Daca tot asa face, trebuie schimbat inelul magneitic din curtie.

Link către comentariu

3U4 este Superb 1, care-i pe platforma de Passat 5.5. Sfatul primit de la Florin este foarte bun.

O sa adaug si eu altul: continua discutia intr-o arie similara, pentru ca aici este vorba de B6, o masina complet diferita, cu rezolvari diferite.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut baieti , am fost plecat din tara pentru 4 5 luni cand am venit am schimbat capul la planetara pe partea dreapta dupa aceea mi-au aparut erori in bord iar dupa o scanare mi-au aparut acestea Address 53: Parking Brake Labels: 3C0-907-801-53.clb

Part No SW: 3C0 907 801 B HW: 3C0 907 801 B
Component: EPB VC8HC001 013 0001
Revision: 013
Coding: 0000012
Shop #: WSC 05311 000 00000
VCID: 21490306F869E716BBD-8074

1 Fault Found:
01316 - ABS Control Module
013 - Check DTC Memory - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11101101
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 103
Reset counter: 252
Mileage: 189360 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 15:52:06

Freeze Frame:
Voltage: 12.21 V
Count: 236

Address 03: ABS Brakes Labels: 3C0-614-095-C2.clb
Part No SW: 3C0 614 095 Q HW: 3C0 614 095 Q
Component: ESP 440 C2 H015 0003
Revision: H015 Serial number: 0658047387
Coding: 0013602
Shop #: WSC 01089 210 97503
VCID: 306FF642A3835E9E243-8065

1 Fault Found:
00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45)
008 - Implausible Signal - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 1
Fault Frequency: 9
Reset counter: 250
Mileage: 189342 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 12:47:05 

Stie cineva ce este sau care e problema ? 

Link către comentariu

Da le-am sters si dispar dupa ce merg putin cu masina acul la vitezometru oscileaza si nu arata corect dupa ce isi revine imi apar erorile in bord 

Link către comentariu

ai umblat pe la roata respectiva ,,,, ? vezi senzorul, sa nu aibe mizerie pe cititor, etc.... 

daca nu, probat cu altul

Link către comentariu

ai umblat pe la roata respectiva ,,,, ? 

am schimbat capul la planetara pe partea dreapta dupa aceea mi-au aparut erori in bord iar dupa o scanare mi-au aparut acestea 

Stie cineva ce este sau care e problema ? 

Vezi sa nu fi pus cu alt numar de dinti si senzorul sa fie pozitionat corect.

Link către comentariu

corect... sau sa fie mizerie pe coroana, etc.

Link către comentariu

• 4 years later...

Revin și eu cu o problema :la un VW Sharan din 2002 în jurul vitezei de 110 km/h parca se limitează electronic viteza. Indiferent dacă sunt în treapta 5 sau 6."Taie pedala", scade un pic viteza, apoi iar creste la 110 km la ora, și tot asa. E posibil oare ca senzorii abs sa citească alta viteza(mai mare) decât ce afișează bordul? Și sa ma limiteze electronic? Menționez ca pe bord nu se afișează nici un martor... MULȚUMESC. 

Link către comentariu

Nu. Fa un log în mers sa vedem ce se întâmplă la motor

Link către comentariu

On 10/2/2019 at 7:07 PM, F l o r i n said:

Nu. Fa un log în mers sa vedem ce se întâmplă la motor

In prima poza cu motorul oprit imi da de gandit valorile presiunii...in cea de-a doua poza rezultate in mers la relanti.

Si mai e o chestie,in mers,la o viteza de 40 km/h pe bord arata 40 km/h si ECU citeste viteze ciudate,gen: 70,80,95 km/h,oscileaza....

Pres turbo.jpg

masa_aer.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!