Jump to content

Maurul lui Dun

Dun

Postare recomandată

Hei ... va multumesc mult pentru incurajari.

Pe mine m-a multumit pe deplin rezultatul si situatia: mi-a placut locul, mi-au placut oamenii si mi-a placut atitudinea pe care am gasit-o acolo.

Exact asa am gandit si eu: avand in vedere ca masina are deja doi ani, ca circul foarte mult cu ea in oras si ca benzina pe care o folosesc este departe de ce ar trebui sa fie (dar nu foarte departe avand in vedere ca masina merge fara probleme cu ea de atata vreme si atatia km) rezultatul este unul aproape de perfectiune.

Sper ca ceea ce ai spus tu JUG sa il convinga si pe RAVE sa aleaga corect locul unde sa faca masuratoarea pentru 1.2TSI+ TCM. Ne-ar ajuta pe mine si pe altii care au motorul asta sa stim care este realitatea.

Link către comentariu

Ideal ar trebui sa fac vreo 2-3 masuratori ca sa obtin una corecta, sau macar o medie. Am impresia ca cei de la Exelixis sunt mai corecti si nu cred ca s-ar lega la cap cu manarii d-astea pentru un motor ca al nostru, ei avand cu totul alt target. Nu?

Link către comentariu

Daca cei de la Exelixis au indusa o formula de distosionare a realitatii (voit sau involuntar) in procedura de testare si aceasta formula este una ce se manifesta in mod dinamic, atunci este posibil ca pe motorul tau sa nu se simta prea mult si masuratorile sa fie apropiate de realitate.

Din pacate, pentru a exclude orice fel de variabile, cred ca cel mai sigur ar fi sa mergem impreuna simultan la masuratori. Cand te hotarasti sa ma anunti. Poate reusim sa mergem impreuna. Si poate reusim sa si negociem un pret. Banii astia sunt cam aruncati pe apa sambetei. Ar fi ideal sa reusim sa diminuam cat mai mult pierderea.

Modificat de Dun
Link către comentariu

Eu vorbisem odata cu ei si era 300 testarea, saptamana asta sunt liber asa ca putem merge.

Acum imi pare rau ca nu am mers saptamana trecuta, au avut o reducere a pretului combinata cu o strangere de ajutoare(mancare, haine). Macar faceam si un bine cu ocazia asta...

Modificat de Rave
Link către comentariu

Aseara am facut primul plin cu Mol Tempo Plus 95. Hai sa ne fie de bine !

717 km facuti cu ultimul plin. Vreo 355 facuti afara - am fost pana la Bran acum doua saptamani. In conditiile astea BC-ul zicea aseara 7.2, iar la pompa a iesit 7.316. Ceea ce inseamna ca pe ultimii 362 de km facuti in Bucuresti am avut un consum de 8.8 la pompa.

Hm ... oricat de frumos suna, parca e cam neverosimil. Si totusi, asta este consumul. Sunt trei factori care conteaza foarte mult pentru consumul asta: faptul ca am schimbat un pic stilul de condus - accelerez un pic si mai incet si merg mult mai mult in treptele 3 si 4 chiar daca BC-ul zice sa schimb in sus - temperaturile mai scazute din ultima luna si traficul ceva si mai lejer. Probabil conteaza si faptul ca AC-ul nu trebuie sa mai faca frig in  masina si un pic, probabil, si rotile de iarna.

Cand am facut plinul aseara eram pe canistra, BC-ul zicea ca mai pot face 25 de km, iar indicatorul imi arata jumatatea sfertului. Daca ma iau dupa consumul din Bucuresti obtinut la pompa as zice ca in rezervor mai aveam undeva in jurul a 2.5-3 litri. In conditiile astea am alimentat 52.46.

Ceea ce ma intristeaza acum la final de an, cand trag linie, este faptul ca am ajuns cu km facuti in oras foarte aproape de cei facut in afara lui: 12.300 vs 15.000. Orasul asta este un mediu extrem de nociv pentru o masina, asta pe langa faptul ca este plasat in Romania. Sper sa pot sa ies mai des la anul.

Per total, pana in momentul de fata, sunt foarte multumit de Maurul polacesc. Inafara conductei aleia care, la relanti, maraie de parca ar fi in calduri, nu am alte probleme. Ceea ce imi doresc sa ramana asa inca multi ani de acum incolo.

Avand in vedere momentul, va doresc tuturor La multi ani. Si sa fim sanatosi.

Link către comentariu

LA MULTI ANI ! Sa ne vedem cu bine si sanatosi cat mai multi ani de acum incolo,ca masinile le mai schimbam noi  :icon_rendeer:

Link către comentariu

La jumatatea sfertului mai ai cam 6-8 litri in rezervor :D Atunci se aprinde becul si conform cartii mai sunt aproximativ 7 litri. Eu n-am mai avut nici o [cenzurat] si totusi mai erau 2-3 litri in rezervor.

La multi ani ! :D

Link către comentariu

La multi ani!

Sa fie Maurul lipsit de probleme in 2014 si sa vada drumuri inafara orasului, chiar inafara tarii.

Consumul este foarte bun pt oras. Mie mi s-a parut mai aglomerat in ultima luna decat in rest, poate o fi din cauza altei ore.

Sent from my ApfelPhone

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

La multi ani si sa te bucure masina la fel de mult ca si pana acum, urban sau extraurban! :)

Modificat de TudorM
Link către comentariu

Va multumesc mult pentru urari si evident ca vi le intorc inzecit.

Legat de plinul ala nu mai stiu cand s-a aprins lampa de avertizare si pe unde era indicatorul pentru benzina din rezervor asa ca nu ma pot pronunta. Dar nu cred ca mai aveam atatia litri in rezervor pentru ca eu zic ca, nici indesati cu piciorul, nu cred ca intra mai mult 55-56 de litri la mine in rezervor. Adica refuz sa cred ca mai aveam 6 litri si ca din 52.46 cat mi-a aratat pompa ca am bagat, de fapt au fost doar 49-50 de litri. Refuz sa cred ca au furat la pompa 2.5 spre 3 litri. Adica undeva la 5%.

In fine, pentru ca m-a intrebat cineva in privat ce cred despre noua benzina cu care merg am sa fac cateva consideratii aici, poate vor fi utile si altora care mai citesc topicul asta.

Eu, de obicei, bagam benzina de la Petrom-ul din Berceni, ultimul cum te duci de la Brancoveanu catre Luica, pe partea stanga fata de sensul de mers pe care l-am indicat. Acolo benzina a fost, de cand ma stiu, mai ieftina cu 5-9 bani decat in restul benzinariilor din capitala - plus ca in 2012 a fost una dintre benzinariile unde in weekend pretul scadea cu 5 bani pe litru. Astazi am avut un drum pe acolo si pe la benzinaria de unde voi alimenta de acum incolo si lucrurile stau in felul urmator:

Petrom Brancoveanu benzina de 95 - 5.68

Petrom Dr Taberei Billa                     - 5.76

Mol  Lujerului                                     - 5.86

Deci din punctul de vedere al costului, de acum incolo, la cei 50 de llitri pe care ii consum eu lunar, voi avea un cost suplimentar de vreo 9 lei. care dupa parerea mea sunt apa de ploaie. Deci asta este un criteriu care conteaza prea putin, zic eu.

Legat de consum ... nu stiu ce sa zic. Unii ziceau ca o sa simt un consum mai mic. Daca va fi asa eu cred ca va fi insesizabil. Am facut niste drumuri ieri si azi prin Bucuresti, intr-un trafic extrem de lejer si pe 120 de km am o medie de 7.4%. Dar nu cred ca aceasta medie este datorata benzinei, ci traficului inexistent si stilului de condus. Cred ca si cu aia de la Petrom eram tot pe acolo la consum.

Nu aveam nici un fel de tremurat inainte asa ca nu am ce imbunatatiri sa constat acum. Si nici nu am constat ca masina sa faca altfel decat facea inainte.

Nu i-am dat forja, iar la regimul de mers actual nu am remarcat ca masina sa se simta altfel.

Singurul lucru pozitiv pe care as putea sa il remarc esta bazat pe informatiile orale pe care le-am primit si anume ca benzina de la Mol ar fi ceva mai curata. Asa ca ... parca ma simt ceva mai bine psihic dupa trecerea asta la Mol. Dar sentimentul este pur subiectiv si nu are la baza nici un fel de dovada palpabila.

Link către comentariu

Mol de 95, de 98 sau evo 100?

Fa un plin cu evo 100 integral si vezi cum trage masina! In schimb diferenta e marisoara. Macar psihic, daca la punga nu se simte.

Link către comentariu

E vorba de MOL 95, clar.

Cum adica "in schimb diferenta e marisoara"? In schimb cu ce anume?

Link către comentariu

Ma refeream financiar, cred ca e o diferenta de 70 de bani fata de Mol 95. In schimb trage superbine si masina este extrem de silentioasa. Am facut de 2 ori plin cu acest tip si am fost supermultumit, de consum nu pot sa spun, ca nu prea stau cu ochii pe bord permanent, sa analizez viteze medii,, trafic, etc. In schimb la un plin te ajunge cam 30-35 de lei in plus. Nu ca ar fi un capat de tara, dar psihic ochiul meu refuza pompa cu evo100. :lol:

Modificat de bogdanpiatra
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Sunt fan al modelului de la varsta 8 ani. Ma gandeam ca asa cum si-au ales aia la F1 numerele as putea sa imi aleg si eu unul.

Link către comentariu

Daca vrei sa pui un nr la masina pune unul care sa arate cat de mult iti place masina asta, unul care sa o reprezinte si pe ea si pe tine, nu unul care sa arate cat de mult ti-ai dori alta masina...

Link către comentariu

Eh ... nu am un motiv anume. Dar 59 nu imi spune mare lucru.

La momentul cand am luat numarul asta mi-as fi dorit sa fie liber 07 sau 74. Acum, cred ca sunt libere cam toate combinatiile de trei cifre.

Link către comentariu

Atunci ar merge 774..unde 77 poate sa fie puterea motorului in kw. Ajungi maine la intalnirea aniversara?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!