Jump to content

Maurul lui Dun


Dun

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Gata, pot sa pun poze.

Cam asa de jegos era nespalatul asta : ) )

IMG_20180501_085842.thumb.jpg.ff03a0accdaba5814181decd71cbd806.jpg

IMG_20180501_085908.thumb.jpg.e8fd726ba8d5fd10077f153c984c477d.jpg

Si atat de lucios e acum

IMG_20180501_122459.thumb.jpg.f534fcb684bd193d4732cf388dc31075.jpgIMG_20180501_122551.thumb.jpg.8055a78edf4c9964cea2900ce9ab7ce8.jpgIMG_20180501_122725.thumb.jpg.7ab1fc7d6a51bcd47387514952a601d9.jpg

Daca nu mai sta in strada, l'am scapat de capacele alea luate din targ si cat de curand va primi capacele originale pe care le tin in casa de cativa ani.

1395308657_Inapoiinbarlog.thumb.jpg.7a79270be37d86f26c60b8de0355792c.jpg

Legat de faruri ... venira. Si instalatia de autoleveling de la Kufatec. Am luat si alt BCM. Sper ca maxim saptamana viitoare sa ma laud cu ele : ) ) )

Modificat de Dun
Link către comentariu
22 hours ago, Dun said:

pe telefon nu am nici o aplicație cu care să fac asta ...

uite ce folosesc eu

Link către comentariu
  • 2 years later...

Salutare ! 

Am sapat putin prin praful depus pe aici sa pot sa scriu :)  , cred ca te-am vazut recent in zona prelungire Ghencea ,  masina  vazuta era identica cu a ta.....numai ca numarul era diferit :icon_cry: 

Mai e la tine ? chiar e un topic frumos si merita actualizat . 

Link către comentariu
  • 10 months later...

Asa misto arata ca aseara cautam pe mobile Polo din generatia asta si gasisem inclusiv cu kit de WRC (nu mai zic de cele WRC de fabrica)

Link către comentariu
  • 3 years later...

Mai traiesti bre? 

 

Ce bine (inca) arata polonicul asta!!!

 

 

Modificat de cristi511
Link către comentariu
  • 3 months later...
Publicat (modificat)

Salutare oameni buni,

Ca si anul trecut, dar cu bucse noi, de poliuretan la Poolak, la sfarsitul lui Iunie, am facut o tura pe doua din varfurile clasice ale Olimpului (Skala si Mytikas) prilej minunat sa imi plimb bidivii de sub capota prin Bulgaria si Grecia.
Tura pe munte o fo faina rau (desi am prins o mare caldura), aia cu Maurul si mai si, doar ca nici bucsele astea nu fac chiar ce trebuie. Este un punct dincolo de care si cu astea cloncane cam la fel cum cloncanea cu alea clasice. In fine ... anul asta mi s'a parut ca a fost si mai cald decat anul trecut si avand in vedere ca cloncaneala a fost semnificativ redusa consider ca e un pas inainte, dar tot nu e ce trebuie fir'ar sa fie.
 

O singura peripetie in tura asta auto, aviz tutror celor care mergeti "pe Bulgaria": intr'unul dintre tunelurile de la ei unde limita de viteza este de 80 km/h, am setat tempomatul pe 81 km/h pe GPS si am rulat pe B2, DAR am trecut pe langa doua masini care mergeau pe B1 cu o viteza mai mica decat a mea. Prin urmare ... imediat ce am iesit din tunel ... nino-nino si trage pe dreapta. M'am dat jos am salutat cu respect si i'am intrebat inocent dar si un pic iritat care este limita de viteza in tunel, iar ei ... mi'au aratat in cartulia cu legislatia semnul care interzice camioanelor sa depaseasca autoturismele. Eu m'am scarpinat in cap ... m'am uitat la carte, m'am uitat la politist ... si i'am spus ca acel semn se refera la camioane si nu la masinile mici. Atunci omul a mai rasfoit nitel prin carte si mi'a aratat si semnul care interzice depasirea intre autoturisme. Doar ca eu eram la fel de luat ca din oala. Mi'a cerut actele si mi'a spus/facut semn sa merg dupa el asa ca ... am continuat nitel in aceeasi directie pana unde era un fel de santier si se putea intoarce ilegal (dar eram cu politia, na ...) am trecut prin tunel inapoi, dupa care am escaladat o iesire rupta ca vai de mama ei si plina de gropane unde eu a trebuit sa merg foarte incet si am ramas in urma si l'am claxonat ca sa il fac atent si sa nu creada ca m'am tras pe cur si vreau sa dispar ca un infractor vinovat, am continuat pe un drum paralel cu soseaua, dubios rau de tot, unde am crezut ca urmeaza sa opreasca gaborii masina si sa imi faca felul in pustiul ala si apoi ... cumva am iesit indarat pe sensul initial de mers, catre Grecia. Ne'am apropiat de tunelul ala si la un moment dat echipajul cu autospeciala rapciugoasa (ca masina alora era la nivel de Logan 1.0 rupt in gura si tinut in viata pe perfuzii) a pornit girofarurile si a oprit.
Si ce sa vezi, manca'v'as gura si ochii vostri: pe langa limitarile de viteza era si semn cu depasirea interzisa. M'am [cenzurat] pe mine, m'au trecut toate caldurile si m'am resemnat ca voi ramane fara permis.
Sfarsit, si cu o ciuda de n'am cuvinte sa va spun, m'am dat jos si m'am dus la masina lor, iar gaborul sef, ala de la volan, s'a dat si mi'a aratat semnul de depasire interzisa. M'am exprimat cat se poate de clar si de simplu ca am inteles care era problema si ca imi pare, dar ca nu am constientizat si interdictia asta, iar omul s'a pus pe turuiala si mi'a tinut o mica morala mai mult in bulgara (scarboasa limba, zau!) decat in engleza si intr'un final mi'a dat actele si mi'a mai tinut o scurta morala, de  completare la prima, din care sa moara Ciupilan daca am inteles ceva.


Dar lectia asta am invatat'o cat se poate de clar: pe langa viteza, mai ales in tunelurile din BG care au doua benzi pe sens, nu ai voie sa depasesti !!!
O fi o regula internationala si eram ignorant pana acum, dar acum o stiu si pe asta.
 

La intoarcere am fost si mai atent asa ca am vazut pe Waze si am scapat cu bine de un filtru in cascada dintr'o zona unde, brusc, dupa limita de viteza de 90, ai limita la 60 si apoi si mai jos (nu mai stiu daca urmatorul semn de limitare este cu 50 sau cu 40, dar este). Erau doua radare, unul pus in varful unui trepied, la intrarea intr'o parcare de pe dreapta si dupa al doilea semn de limitare de viteza un alt radar intr'o masina asezata in boscheti pe sensul celalalt, dar cu fata ca cei care mergeau spre RO. Bleah!
Asa ca atentie mare, oricat de talpaci ati fi.

No ... dupa tura asta, dezamagit de faptul ca nu am scapat de cloncaneala cu bucsele astea, am tras Poolakul la culcusul lui si ... m'am bagat inapoi la munca care imi mananca viata.



Doar ca saptamana trecuta mi s'a pus pata si Vineri mi'am propus ca Sambata sa imi fac damblaua: am plecat la 5:30 si am facut un circuit de 900 de km pe traseul Bucale-aproape Iasi-Targu Frumos-Roman-Bacau-Onesti-Oituz-Brasov-Cheia-Bucale.
A fost ceva mai racoare (undeva pe la 25-26 de grade) si nu am auzit cloncaneli decat putin de tot, cam pe la miezul zilei, asa ca m'am distrat o gramada: traficul a fost relativ lejer, dar mi'a oferit multiple posibilitati de depasire. M'am bucurat de traseu, de accelerari bunicele, de franari consistente, de suspensia minunata, de cauciucurile noi, de directia precisa si de ... batosenia Maurului, de senzatia asta minunata de cart. 
Plimbarica a fost tare faina pentru ca si pe portiunea Bacau-Brasov si pe varianta de ocolire prin Cheia era minunat de liber, dar suficiente masini cat sa am parte de actiune intr'un decor frumusel foc. Daca este aici si domnul cu Leon'ul FR, albastru parca, care m'a bucurat cu turarea motorului atunci cand l'am depasit il salut cu drag. Potenta masina, nu zic nu, dar fiecare dintre noi cu drumul si treaba lui.
 

Sper sa mai am parte macar de inca o escapada similara anul asta, ca e tare fain sa bantui de unul singur cu masina preferata.

PS: Duminica de dimineata, la prima ora, l'am imbaiat si 'grijit frumos pe Maur de mai mare dragul sa te uiti la el 😇
807082793_WhatsAppImage2024-08-15at20_49_20.thumb.jpeg.4b722e18eff136aa540c03cf1e784c2c.jpeg

277290033_WhatsAppImage2024-08-15at20_49.22(1).thumb.jpeg.aad8a8acdf80f371efde1585c82327d7.jpeg

364996693_WhatsAppImage2024-08-15at20_49_23.thumb.jpeg.72fb997f90814f7a69db809151c42d17.jpeg


PS2: daca mai sunt din astia cu pasarici p'acilea ... eu mi'am pus folie de protectie pe placutele de inmatriculare ca sa nu se mai ciobeasca de la pietricele, sa nu se mai ia culoarea de pe ele cand le speli. Pare ca este o solutie buna. Folia s'a asezat foarte bine si a facut fata la cele doua iesiri (am avut o gramada de vietati zburatoare care si'au gasit sfarsitul pe numarul de inmatriculare de pe fata si l'am curatat foarte usor si bine atunci cand m'am intors acasa). Deci ... recomand varianta asta
 

Modificat de Dun
Link către comentariu

Very nice Polonescu! 😉 Se vede ca e o masina de pasionat, e tare dragutzel dar si NERVOS 😡 in acelasi timp! 😁

 

Am vazut ca ai cosmetizat masina la Cristi, am dus si eu mai de mult BMWul Cabrio la el si am fost foarte multumit! 🙏

 

Drumuri bune in continuare! 🙂

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!