Jump to content

Turometru VDO

kerosen
 Share

Postare recomandată

cine stie cum se leaga turometrul asta ? are 5 fire: negru, maro, gri, verde, alb/rosu

post-3308-0-84954100-1329687027_thumb.jp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din codul culorilor auto - negru+, maro - , verde semnal(-bobina de inductie) --- cred ca gri si rosu sunt de la becul de luminatie

Link către comentariu

Da, tot ce-s fire negre la VW, sunt plusuri de după contact, prin cheie. Tot ce e roşu sau alb-roşu, e plus direct din baterie, fără trecere prin contact.

Iar din poză văd gri/roşu şi nu alb/roşu. Dacă-mi aduc bine aminte, gri/roşu erau luminile de poziţie din bord, aşadar, era iluminarea lui. În afară de gri, celelalte sunt aşa cum a zis Bogdan Bus.

Modificat de bogdanawo
Link către comentariu

din ce tin minte, la broasca mea exact nuanta aia de albastru este cablul de semnal de turometru care vine de la bobina. Vezi si tu care din cele 2 (verde sau albastru) fac acul sa se miste...

Link către comentariu

am verificat acuma si merge asa: maro=minus/masa, negru=plus, verde=semnal de la bobina, gri si gri/rosu sunt - si + pentru becul intern.

nu am legat turometrul la masina,dar cand il alimentez la o baterie cu negru+ si maro- si ating verdele la + acul se misca vreo 5 mm- e bine asa ?, sau acul trebuie sa faca o tura completa?

Link către comentariu

nu face tura completa. Cred ca e bine.

Link către comentariu

pai ... verdele este firul de semnal ... adica un sir de "impulsuri ritmice", ceasul iti arata cate impulsuri sunt intr-o unitate de timp, cu cat sunt mai multe impulsuri, cu atat acul se ridica mai mult ... tu i-ai dat un singur impuls

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!