Jump to content

Golf 6 - Oglinda interioara heliomata

Blackoberst
 Share

Postare recomandată

DEci , de la cap la coada.

Oglinda heliomata are nevoie de alimentare ca sa functioneze. Si avem asa: masa, 12V doar cu contact pus, alimentare de la plafoniera ca sa stie cand e aprinsa si sa nu se inchida la culoare ca proasta cand e aprinsa plafoniera si senzorul vede acest lucru, alimentare de la firul de la becul de mers inapoi ca sa se deschida la culoare sa vada soferul cand da cu spatele si oglinda e inchisa din cauza luminii mai amri din spate, sesizata de senzorii de pe oglinda, unul orientat in fata si unul in spate. de aia si in fata si in spatele oglinzii sunt 2 gauri.

Oglinda heliomata are o alte prindere, cea normala se infileteaza intr-un tamburus lipit pe parbriz, asta heliomata imbraca senzorul de lkumina si ploaie RLS. Ca sa faci trecerea ai nevoie de:

parbriz cu locas de senzor (pretul la reprezentanta este acelasi)

oglinda in sine

capace laterale

tunelul prin care trec cablurile (2 jumatati de tub)

mufa mama de la oglinda

fire trase conform schemei

Cine are nevoie de schema, sa-mi lase date despre masina, an fabricatie, cod motor si postez schema exacta.

bafta la modificari.

SI daca faceti astea, pacat sa nu luati si senzorul de ploaie si lumina si schiombat si switchul de lumini si asa beneficiati si de stergatoare care functioneaza automat la ploaie si de CH si LH. si tunnel light.

Cand ai timp, te rog sa postezi o schema pentru G6, fabricatie 01.2010, cod motor: CAYC.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper sa nu pun o intrebare retardata, dar ce e aia tunnel light? :D

Link către comentariu

Atunci cand intri, de la lumina zilei, intr-un tunel se aprind automat farurile, si se sting la iesire...

Link către comentariu

asta doar daca ai senzor de lumina si este pus pe pozitia AUTO

Link către comentariu

luati si senzorul de ploaie si lumina si schiombat si switchul de lumini si asa beneficiati si de stergatoare care functioneaza automat la ploaie si de CH si LH. si tunnel light.

Pai intrebarea venea dupa postul asta unde se spune despre switch si senzor asa ca...

Link către comentariu

Mi se pare mie sau la golful 5 se inchide/intuneca mai tare oglinda?

Modificat de TDR
Link către comentariu

Definitia asta de "tunnel light" vine de la skoda (chiar pe swich are desenat un tunel si semnul de lumini pe cand la VW e scris AUTO) Cel putin la Skoda O2

Link către comentariu

• 3 months later...
micuzzu_marius

Am o mica nelamurire, oglinda antiorbire are senzori pe ambele parti, inteleg ca cei orientati spre luneta inchid culoarea oglinzii cand te orbeste cineva din spate, dar senzorul orientat spre botul masinii ce rol are? Inchide la culoare oglinda in ce conditii? Multumesc

Link către comentariu

Oglinda masoara diferenta de "cantitate" de lumina spate versus fata. Cand cea din spate e mai mare decat cea din fata, se inegreste oglinda. Cu cat diferenta e mai mare, cu atat e mai inchisa oglinda.

Link către comentariu

• 2 years later...

salut , imi poate da si mie cineva o schema electrica pentru montajul unei oglinzi pe un golf 6 , an fabricatie 2009 , cod motor cbdc , 81 kw , 

Modificat de enache
Link către comentariu

• 3 years later...

Salut, are cineva codurile de la capacele laterale si de la canalul prin care trec firele? Multumesc.

Link către comentariu

Da, 18, 19, 20, 21 si 22. Multumesc mult!

Link către comentariu

• 5 years later...

Am tot cautat pe forum dar nu am gasit nici o postare de genul...adica am impresia ca la golful meu, oglinda interioara nu face absolut nimic cand apas acel buton, cu toate ca beculetul verde se aprinde. Dar de 4 ani de cand o am, nu am observat nici o diferenta. Stie cineva cum pot testa daca functioneaza? Mulțumesc 

Link către comentariu

Daca ai folii pe geamurile spate, în unele momente( depinde de situație) o sa para ca nu funcționează.

Link către comentariu

1 hour ago, vlady_zch said:

Am tot cautat pe forum dar nu am gasit nici o postare de genul...adica am impresia ca la golful meu, oglinda interioara nu face absolut nimic cand apas acel buton, cu toate ca beculetul verde se aprinde. Dar de 4 ani de cand o am, nu am observat nici o diferenta. Stie cineva cum pot testa daca functioneaza? Mulțumesc 

Aprinde un blitz de la telefon,  pune-l sa bata in oglinda cu contactul pus si acopera senzorul de lumina de pe partea de plastic a oglinzii, partea ce bate spre parbriz. Trebuie sa se inchida la culoare,  daca funcționează 

Link către comentariu

Am testat asa si funcționează. Mulțumesc. Eram convins ca am mai facut cu blițul denla telefon cand era noapte, dar asa ziua se vede clar ca se inchide si dureaza cateva secunde bune pana se deschide la loc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!