Jump to content

Vw caddy incalzire motor


tonidinu
 Share

Postare recomandată

Salutari tuturor.Am un VW Caddy life 1.9 TDI,am constatat ca se incalzeste motorul foarte greu,la 0 grade afara ajunge apa la 90 grade abia dupa 10 km facuti in viteza 3 si 4 la 2000 ture,iar acum ca e ger rau afara nici dupa 15 km nu a ajuns apa la 60 grade.Un sfat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica sa nu ai termostatul ramas in pozitia deschis

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca dupa ce se incalzeste nu sta la 90 si se raceste in mers, atunci ai termostatul blocat pe deschis. Daca urca constant si sta acolo e Ok. E normal sa se incalzeasca mai greu la asa temperaturi, iar in mers e si mai greu sa se incalzeasca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce vrei sa zici cu " in mers este si mai greu sa se incalzeasca" Adica daca ai sta pe loc s-ar incalzi mai repede? Absurd. Motorul cel mai repede se incalzeste in sarcina, mergand cu masina, nu la ralanti. Daca termostatul este bun, apa nu circula prin radiator cat timp nu are 90 grade asa ca nu are nici o influenta curentul de aer care se formeaza mergand cu masina. Asa sunt masinile diesel, se incalzesc greu, motor mare, greu, masiv, randament ridicat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diesel-ul merge la turatie mult mai joasa decat noi, benzinarii. Chiar el a zis ca merge cu 2000rpm. Deci cu cat turatia e mai joasa si viteza cu care merge mai mare, cu atat motorul se va incalzi mai greu. Curentii de aer de sub capota racesc motorul. Sunt convins ca ai vazut pe strada chiar si caddy-uri cu cartoane lipite la radiator. Unii chiar s-au apucat sa si produca asa ceva, se cheama winter grille cover.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

masinile cu grile mari, cu fante multe, nu se vor incalzi niciodata repede, cu cat mergi mai repede cu atat se racesc.. e si evident

bus-urile, camioanele etc.. care au radiatoare mari, toate au cartoane sau tot felul de huse confectionate puse in fata grilei, astfel nu mai intra aerul rece

daca afara sunt -20.. in mers in fata poate ajunge si la -26-27 grade... cum sa se incalzeasca blocul motor ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si totusi, cu tot ce ati zis voi mai sus, in mers motorul se incalzeste mai repede decat la ralanti stand pe loc, pentru ca oricum nu mergi cu masina la 800 de ture si oricum in sarcina se va incalzi mai repede. Turatia de 2000 o folosesc si eu la benzina, de fapt acolo schimb vitezele dupa cum scrie in carte. Eu nu as pune carton in fata ca sa fiarba motorul daca merg in coloana sau cu vant din spate oricat de frig este afara. Daca pui carton trebuie sa stai cu ochii pe indicatorul de temperatura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

iti dai seama ca la ce ger este afara... numai nu fierbe motorul :) e safe cartonul pana pe la -5 grade

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ca o recomandare incearca sa nu dai la maximum toata incalzirea din masina de cum o pornesti. Daca nu se abureste poti incerca inclusiv varianta recircularii aerului. Radiatorul care il ai in bord actioneaza precum radiatorul din fata motorului.

In cazul meu e ceva ciudat .. anul trecut si acum 2 ani desii procedam relativ la fel si anume porneam doar incalzirea in fatza dupa aprox 10 minute dupa ce plecam de pe loc.. am observat ca anul acesta desii e la fel de frig motorul se incalzeste mult mai repede.

Dieselurile in frana de motor sau relanti emit ff putina caldura spre deosebire de un benzinar. Fata de anul trecut si acum 2 ani masina mea se incalzeste mai repede. Nu am reparat sirocolul pentru motor si nici nu am schimbat termostatul. Singurul lucru la care ma gandesc e ca am trecut de la 10w40 la 5w40.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!